31 yaşında evlenememiş olmak canımı sıkıyor??

Evreka1800

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
528
212
303
Herkese merhabalar. Ben 31 yaşındayım ve maalesef hala bekarım. Bu son bir kaç yıldır iyice canımı sıkmaya başladı. İnsanlar artık dalga geçmeye başladı. Yok sen ihtiyarsın, çocuğun olmaz bir kaç yıla kadar evlenmezsen. Bunun gibi laflar ve beni o kadar üzüyor ki. Şu yaşıma kadar 3 kez bir erkeğe karşı birşeyler hissettim ama nedense hep reddedildim ve başka kızlarla evlendiler. İyice içime kapandım, kimselerle konuşmuyorum, dışarı pek çıkmıyorum. Sadece işe gidip geliyorum. Çünkü etrafımdaki insanlar beni çok yıpratıyor. Siz ne dersiniz bu konuya?

Hayat evlilikten, kocadan ibaret değil. Bakış açınızı genişletin 31 yaş çok genç bir yaş. Milletin söylediklerine he diyin geçin. Soranlara "senin evliliğin ne kadar muhteşem biraz bahset de eğlencemize bakalım" ya da "evlendiğinde taktıkları madalyayı bir göstersene, gözümüz gönlümüz açılsın " diyin. Soranları açık açık bozun bir daha o haddi bulamasınlar kendilerinde. Sessiz kalırsanız daha çok üstünüze gelirler...

Böyle hissetmen çok normal. İnsan sosyal bir varlık. Toplumun dayattıklarını umursamayan insan sayısı çok azdır.

Şimdi ben sana “boşver yeaa” desem işe yaramaz. Ama kendinde dezavantaj gördüğün bir durumu avantaja çevirebilirsin dersem ilgini çekebilirim. Benim yapmak için yanıp tutuştuğum birçok şeyi yapacak imkanın var. Örneğin vaktin var. Kendin için bir şeyler yaparak değerlendirebileceğin bu vakit evli ve çocuklu kadınların en büyük hayali. Çalıştığına göre bazı şeylere ayırabilecek paran da vardır. Çince öğrenebilirsin, tango dersleri alabilirsin, fıldır fıldır sergi/müze gezebilirsin, günübirlik turlara, doğa yürüyüşlerine katılabilirsin. Eğitim hayatını sürdürebilir (yüksek lisans vs) veya iş hayatında işine yarayacak yeni vasıflar edinebilirsin. Kısaca ilgi alanların doğrultusunda kendini geliştirebilirsin. Evlenince bunları yapacak zamanın, gücün, isteğin ve hatta belki paran bile olmayacak.

Aşağı yukarı herkes mutlu olmak için evlenir ama asıl mutluluk kişinin kendini geliştirmesinden geçiyor. Ben mesela kendime ayırabileceğim 1-2 saatin hayalini kuruyorum hep. Baştan sona bir filmi izleyebilsem ve üzerine düşünecek bir 5 dakikam olsa bile mutlu oluyorum.

Özetle iç dünyanı zenginleştirip kendine yatırım yapacak imkanları değerlendirdiğinde, evlenmemiş olmak çok büyük bir sorun olmaktan çıkacaktır. Keyfine bak derim :KK66:

Toplum baskisi olmasa hala evlenmek ister miydiniz bunu düsünün önce. Cünkü burada yaa bosver evlenep ne yapacaksin minvalinde cevaplar gelecek ama her insan ayni olmak zorunda degil. Eger hala cevabiniz evlenmek istiyorum seklindeyse biraz caba gösterin. Yakin oldugunuz kisilere bu isteginizden bahsedin, sizi birileri ile tanistirabilirler. Sosyallesin, eve kapanarak durumu icinden cikilmaz hala getiriyorsunuz. Sosyal medyadan yardim alin hatta bunun icin es bulma sitelerini de kullanabilirsiniz. Umarim her sey istediginiz gibi olur.

Sen toplum için değil de kendin için karar ver evlenmek istiyor musun yoksa yaşım geldi artık düşüncesinde müsün ?
31 yas çok geç sayılmaz günümüzde . Çalışıyorsan kendini kapatma değişik şeylere zaman ayırabilirsin mesela kurslar , spor , tatiller . Gez toz gönlünce . Evliliği de rafa kaldır bir süre . Sonrası zaten gelir .

Şu bir derdim var bölümündeki konuların bir çoğu evlilerden çıkıyor. Benim çevremde senin gibi diyenlerle dolu. Kız kardeşim 23 yaşında “Biz senin yaşındayken üçüncü çocuğa gebeydik” diyorlar. O da bunun yarattığı psikolojiyle hızlı adım atıp kendi üzülüyor. Bir hayırlısı vardır sizin için, lütfen o gevşek ağızlılar yüzünden istemediğiniz bir adamla, kusurlarını görmeden bir yola girmeyin. Bırakın söylesinler. Hakkınızda hayırlısı olsun, çevrenin istediği değil.

Milletin lafları bitmez ki evlenmezsin niye evlenmiyosun evlenirsin cocugun niye yok cocugun olur ev almıyomusun ev alırsın araba araba alırsın o bu şu.. İnsanlar hep böyle

Her şerde bir hayır vardır. Emin olun burada evli olup da 31 yaşında ve evlenmemiş olmayı dileyen çok üye vardır.

İleride karşınıza neler çıkacak ve ne kadar mutlu olacaksınız kimbilir. Bebek için geç kalmaktan endişe ediyorsanız da yaşınız daha genç ve her ihtimale karşı yumurtalarınızı dondurtabilirsiniz.

Evlilik iyi hoş da bütün vaktin ev ve varsa çocuğa gidiyor. La casa de papel i 1 ayda zor bitirebildik kız uyuyunca izleyebildik mesela.

spora git, istediğin dizileri filmleri izle, iş çıkışı kahve zincirlerinden birine git takıl. İlla biri karşına çıkar, çıkmazsa da dünyanın sonu değil...

Nasip diye bisey var sen bu yaşa cemkiriyorsun.40 yaşında evlenebilenler ölsün mü.o hissettiklerinden hayir gelseydi sana senle evlenirlerdi.seni kinayanlar kınadıklarını yaşamadan ölmez.ben 29 da evlendim hemen cocugum mu oldu 4 senede ancak tüp bebekle oldu sözüm ona tüpe gidecek kadar da sıkıntımız yoktu kari koca.

Bizim toplumda iki büyük başarı vardır.
Evlenmiş olmak ve çocuk doğurmak.
İkisini de yapamadıysan eyvah..:KK14:

Maalesef durum içler acısı.

En güzeli onları kafaya takmamak ama başarabilmek bir sanat..

Bebek doğurmak da yetmiyor ki. Tek çocuk yapanlara iki çocuğu yok diye tepeden bakanlar çıkıyor.

İki çocuğu varsa ve ikisi de atıyorum erkekse "vah vah kız evlat sevgisini tadamadı ay yazıııık", ikisi de kızsa "erkek evlat sevgisini tadamamış ay yazıkkkkk" gözüyle bakan çok kişi oluyor ve söylüyorlar bunu da. Maalesef bizim toplumda başkasının mutsuzluğundan kendine mutluluk çıkaran insanlar var sayıları az değil.

Ablam evli tek çocuk yaptı 2. bebek doğurmayı istemiyor ama bir ortamda "mutlaka 2. yap, hayat ne getiriyor belli olmaz ilerde çocuğunun başına birşey gelip de ölürse çocuksuz kalırsın yenisini de yapamazsın yaş geçmiş olur, 2. yi mutlaka yap" dediler inanabiliyor musunuz !!!

Bebek doğurmak da yetmiyor ki. Tek çocuk yapanlara iki çocuğu yok diye tepeden bakanlar çıkıyor.

İki çocuğu varsa ve ikisi de atıyorum erkekse "vah vah kız evlat sevgisini tadamadı ay yazıııık", ikisi de kızsa "erkek evlat sevgisini tadamamış ay yazıkkkkk" gözüyle bakan çok kişi oluyor ve söylüyorlar bunu da. Maalesef bizim toplumda başkasının mutsuzluğundan kendine mutluluk çıkaran insanlar var sayıları az değil.

Ablam evli tek çocuk yaptı 2. bebek doğurmayı istemiyor ama bir ortamda "mutlaka 2. yap, hayat ne getiriyor belli olmaz ilerde çocuğunun başına birşey gelip de ölürse çocuksuz kalırsın yenisini de yapamazsın yaş geçmiş olur, 2. yi mutlaka yap" dediler inanabiliyor musunuz !!!

İnanırım manyak çok :)

Benim de 30 yaşında bekar bir arkadaşım var. Sevgilisi dahi yok şuan. Ama bir insan arkadaşına hala “bekarsın çocuğun da olmaz “ diye nasıl söyleyebilir? aklım almıyor. Ona bunu söylediğimi düşünemiyorum. Bu ancak kalbin kötü olmasını gerektirir.

Ah cnm ya bu kader kısmet meselesi sen hayatını doya doya yaşadığına yaniyorsun ben küçük yaşta hayatımın karartildigina kimseyi aldırma kendini üzme boşver

Back
X