31 yaşında evlenememiş olmak canımı sıkıyor??

Herkese merhabalar. Ben 31 yaşındayım ve maalesef hala bekarım. Bu son bir kaç yıldır iyice canımı sıkmaya başladı. İnsanlar artık dalga geçmeye başladı. Yok sen ihtiyarsın, çocuğun olmaz bir kaç yıla kadar evlenmezsen. Bunun gibi laflar ve beni o kadar üzüyor ki. Şu yaşıma kadar 3 kez bir erkeğe karşı birşeyler hissettim ama nedense hep reddedildim ve başka kızlarla evlendiler. İyice içime kapandım, kimselerle konuşmuyorum, dışarı pek çıkmıyorum. Sadece işe gidip geliyorum. Çünkü etrafımdaki insanlar beni çok yıpratıyor. Siz ne dersiniz bu konuya?

Peki bir gününüz nasıl geçer? Çok da insan içinde değilseniz kimi görüp tanışacaksınız ki? Sosyal ortamlardan ya da işten buluyor insanlar genelde eşlerini.

Herkese merhabalar. Ben 31 yaşındayım ve maalesef hala bekarım. Bu son bir kaç yıldır iyice canımı sıkmaya başladı. İnsanlar artık dalga geçmeye başladı. Yok sen ihtiyarsın, çocuğun olmaz bir kaç yıla kadar evlenmezsen. Bunun gibi laflar ve beni o kadar üzüyor ki. Şu yaşıma kadar 3 kez bir erkeğe karşı birşeyler hissettim ama nedense hep reddedildim ve başka kızlarla evlendiler. İyice içime kapandım, kimselerle konuşmuyorum, dışarı pek çıkmıyorum. Sadece işe gidip geliyorum. Çünkü etrafımdaki insanlar beni çok yıpratıyor. Siz ne dersiniz bu konuya?
23 yaşımda evlendim, 24 yaşındayım boşanıyorum. Çok kötü şeyler yaşadım. Çocuğum düştü. O kadar aldığım eğitimi çöpe attım iş arıyorum. İşin var yaşın emin ol çok genç. Annem beni doğurduğunda 28, kardeşimi doğurduğunda 30 yaşındaymış. Babaannem küçük amcamı 45 yaşında doğurmuş ve 40 yş üstü gayet başarılı doğum yapan bir çok insan var. Bunlara ek olarak her şey evlenmek değil. Evlenen bin pişman.

Illa evleneceksiniz diye bisey yok. Kendinizi yipratmayin bunun icin. Karsiniza gercekten sizi anlayan mutlu edebilecek biri cikarsa zaten evlenirsiniz. Bu kisi belki 40nizda bile cikabilir. Bu isler kismet meselesi. Kendinizi gec kalmis hissetmeyin. Cocuk isine gelirsek her yasta cocuk olur. Dogal yollarla, tup bebekle, tedaviyle neyle olursa olsun. Hayirli olsun da onemli olan bu

Valla kanka evlenebilmek bence buyuk bir basari cunku etrafimdaki tanidigim erkekler bir cins yani ya evlenmek istemiyor sonsuza kadar takilalim ama soumluluk almayalim kafasinda ya da cocuk istemiyor yine sorumluluk almamak icin. Hepsi ayri bir ariza yani hic cekemem.

Evlenmis olanlar nasil basarmis hayret ediyorum, evim ailem olsun diyen erkekler nerdedir nerde bulunurlar bana bir egitim versinler:bicak:

:)
Evlenmiş olanlar kör alıcı yaşında evlendi.
Çok seçmedi, gözü görmedi.
Olsundu ona da olsundu.
Her şeye de olsundu.
İki gönül bir olunca samanlık seyran olurdu.
Sonuç mu?

Sonları genel olarak maalesef hüsran oldu..:KK14:

Nikah, çocuk istemesi yetmiyor ki heriflerin.
İstiyor ama kapasite yok.
Bir yükün altına girseler bile hakkından gelemiyorlar bu işin.

Ben bu konuyu bekarlık sultanlıktıra bağlayıp gideyim yine :KK49:

Boyle konusmalarina izin vermeyin cevabını yapistirin gitsin. Insanlar ne yazikki bazen cok acimasizca konusuyorlarr.. aldirmayin evlilerde cok mutlu sayilmaz cocugu olmak ya da evli olmak bir basari değildir. Üstünlük hic degildir. Takmayin

Peki bir gününüz nasıl geçer? Çok da insan içinde değilseniz kimi görüp tanışacaksınız ki? Sosyal ortamlardan ya da işten buluyor insanlar genelde eşlerini.
Valla oyle de internetten de çok bulan var..kuzenim internetten buldu 3 sene once simdi boşanıyor. O ayri tabi

Maddi durum iyiyse bol bol gezin mümkünse turlara katılın veya çok güzel kurslar oluyor (resim, müzik , ebruli vs.) bunlara yazılın. Yabancı dil biliyorsanız yurtdışına çıkın gezin hayatınızı yaşayın herkes evlenmek zorunda değil. Hem sosyal çevre arttıkça emin olun hayatınıza daha iyileri girer. Fazla takmayın herşeyi .

İnternetten de bulursun da ne kadar tanıyabilirsin? Yanyana insanlar birbirini zor tanırken. İyi cesaretmiş kuzendeki.
İnternetten tanışma derken sadece oradan iletişim kurmuyorlar tabiki. Tanışmaları ordan oluyor sadece. Sonrasında normal sevgili gibi görüşmeye devam ediyorsun. Arkadaşın kuzeni de bu şekilde ilerlemiştir heralde..

İnternetten de bulursun da ne kadar tanıyabilirsin? Yanyana insanlar birbirini zor tanırken. İyi cesaretmiş kuzendeki.
Ben eşimle 14 sene önce sanal ortamda tanıştım.İkimiz de aynı şehirde oldugumuz için bir-iki hafta sonra bulustuk.Ama iki üç ay ismini koymadan görüştük.Uc sene sonra da evlendik.

Bende 27 yaşındayım çalışıyorum biri olsun istiyorum hayatımda ama açıkçası yaşım geçiyor diye de aceleci davranmak istemiyorum... yapacağımız evlilik şimdiki günlerimizi bile aratabilir... bu yüzden kendinizi üzmeyin... bizim de nasibimiz böyle demek ki :)

29 yaşımda evlendim geç kalıyorum düşüncesi de vardı biraz acele ettim evlenme kararı verirken. Neyse şimdi bosaniyorum. Anladım ki asıl başarı evlenmek değil doğru insanı bulup evliliğini güzel bir şekilde sürdürmek. Ben yapamadım çünkü karşımdaki doğru insan değildi. Gec anladım uyanık olamadım ve nikah Kıyıldiktan sonrasında anladım ama geç olmuştu. 9 ay aynı evin içinde psikolojik şiddet gördüm zaman zaman. İlgi sevgi hak getire. Şimdi bosaniyorum işte. Yeni bir hayat kurabilmem için en az 1 senem gidecek. Yaş olacak 32. Önüme doğru insan nasıl ve ne zaman çıkacak bakalım Allah büyük

29 yaşımda evlendim geç kalıyorum düşüncesi de vardı biraz acele ettim evlenme kararı verirken. Neyse şimdi bosaniyorum. Anladım ki asıl başarı evlenmek değil doğru insanı bulup evliliğini güzel bir şekilde sürdürmek. Ben yapamadım çünkü karşımdaki doğru insan değildi. Gec anladım uyanık olamadım ve nikah Kıyıldiktan sonrasında anladım ama geç olmuştu coktan
Sizin adınıza üzüldüm umarım hakkınızda hayırlısı olur... ne yazık ki geç kaldım korkusu yanlış kararlar almamıza sebep olabiliyor...

Internetten biriyle tanismak kötü degil hatta bazen karsindakini daha fazla bilgi sahibi olma imkanin oluyor okulu cevresi arkadaslari vs
Bazen de disardan tanidigimiz insanlar cok yalan soyluyor arastirma imkanimiz olmuyor ya da cok sonrada öğreniyoruz
Bence artik ne netten ne de disarfan tanisilan insanlarin farki yok.

İnternet ve sosyal çevrenin bir farkı kalmadı artık zira sosyal çevremizde tanıdığımız insanlarında gerçek yüzlerini sonradan görebiliyoruz...

Kafana takma derim çocuk meselesinde milletin ağzı bayağı laf yapıyor maşallah.
Olmaz diye birşey yok Allah ol der ve oluverir.
Sırf evlenmek için evlenilmez kısmet değil demkki
Nasipten öte yol yok
Hayırlısını isteeyin,Sabredn
Allah gönlünüze göre versin.....

Back
X