- 16 Ocak 2021
- 101
- -58
- 28
Hiç umudum yok...Allah gönlünüze göre birini versin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hiç umudum yok...Allah gönlünüze göre birini versin
Hiç erkek arkadaşınız olmadı mıHiç umudum yok...
Sevgisiz bir ailede dövülerek sövülerek gün yüzü görmeyerek her gece Allahım canımı al diye dua ederek büyüdüm. En büyük hayalim sevdiğim biriyle evlenip bu evden kurtulmakti. Sonra 20 li yaşların başında bir sevgilim oldu oda sürekli nedensiz yere aşağılayıp duruyordu. O bitti 5 sene sonra biri daha oldu oda nedensiz yere hakaret edip duruyodu. Sonraki girişimlerim veya gelen talepleri değerlendirmeye çalışmam da ise karşıma çıkan nekadar erkek varsa hepsi cinsellik amaclı yaklaştı karşılık göremeyince birdaha görüşmedi. Anladım ki sabah güneşinin ısıtmadığı birini akşam güneşi ısıtmazmış. Icine doğduğu evde sevgi görmeyen birini karşı cinsten biri sever mi? Sevmez, nitekim öyle de oldu hep en kötüleri denk geldi..Hiç erkek arkadaşınız olmadı mı
Kendin diyorsun cahil güruh konusmusmusBir fabrikada çalışıyorum kalabalık çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor ve 18 -19 yaşındaki kızların nişanlı olduğu biryer dolayısıyla bu yasta bekar olmam onlara okadar garip geliyor ki hepsi niye evlenmediğimi araştırıyorlar, gelen geçen sen niye evlenmedin diye soruyor hatta bir gerizekalı kadın anaa sen evde kalmışsın bu yaşa kadar bekar durulur mu diyip beni delirtti.. Yani zaten içten içe üzülürken birde böyle leş gibi cehalet kokan görgüsüz insanların ağzına dedikodu malzemesi oluyorum sanki bir kusur işlemişim gibi bekar olmam çok ayıpmış gibi yani sen en azından bu konuda şanslısın diyelim...
Kadına yönelik şiddet kodumuza işlenmiş sanki. Erkeği de, kadını da fırsatını buldu mu hiç kaçırmıyor. Fiziki değilse bile psikolojik şiddeti muhakkak uyguluyor. Hatta öylesine şahit oldum ki, önceleri mahalle baskısından şikayet edip evlendikten birkaç gün sonra “hadi artık evlenmiyor musun sen de” diyenini bile gördü, okudu bu gözler. Diyorum ya sanki millet olarak DNA’mıza işlenmiş bu mahalle baskısı denilen saçmalık. Ortamlarda kadına şiddete hayır diyoruz ama bunun sadece asmak, kesmek olmadığını anlayamıyoruz. Niteliği değişse de bekara “evde kalmışsın” demek, evliye “çocuk ne zaman” demek o kadar çağ dışı kalmış bir psikolojik baskı ki, bu kadar çağ dışı kalmış olmasına rağmen asla güncelliğini kaybetmiyor ne hikmetse. Ben şimdiye kadar hiçbir erkeğe “evde kalmışsın” diyen birini duymadım mesela. Cinsiyetçiliğin en çok yaşandığı konu bu evlilik mevzuları ne yazık ki. Başta hemcinslerimiz bizi etiketliyor zaten “evde kaldın” diyerek, “kız kurusu” diyerek. Takmayalım, takmayın diyorum ama netice itibariyle insanız ve duygularımız var. İstemesek de etkileniyoruz. Ki evlenmek isteyip de aradığını bulamayan daha da çok etkileniyor bu yaftalamalardan ne yazık ki.Bir fabrikada çalışıyorum kalabalık çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor ve 18 -19 yaşındaki kızların nişanlı olduğu biryer dolayısıyla bu yasta bekar olmam onlara okadar garip geliyor ki hepsi niye evlenmediğimi araştırıyorlar, gelen geçen sen niye evlenmedin diye soruyor hatta bir gerizekalı kadın anaa sen evde kalmışsın bu yaşa kadar bekar durulur mu diyip beni delirtti.. Yani zaten içten içe üzülürken birde böyle leş gibi cehalet kokan görgüsüz insanların ağzına dedikodu malzemesi oluyorum sanki bir kusur işlemişim gibi bekar olmam çok ayıpmış gibi yani sen en azından bu konuda şanslısın diyelim...
Işte onlara göre normal insanlar bu yaşa kadar çoktan evlenmiş oluyor, sen acaba neden evlenmedin? Bunu okadar hissetiriyorlar ki insan kendini nekadar bilsede ister istemez kendini toplumdan ayrı görüyor ve o toplum gözüyle dönüp kendisine bakıyor kendinde sorun arıyorKendin diyorsun cahil güruh konusmusmus
Bırak Allah'ını seversen
Sanki insanlığa faydali buluş yapmışlar
İnsanlar hep birşeyler söylerlerIşte onlara göre normal insanlar bu yaşa kadar çoktan evlenmiş oluyor, sen acaba neden evlenmedin? Bunu okadar hissetiriyorlar ki insan kendini nekadar bilsede ister istemez kendini toplumdan ayrı görüyor ve o toplum gözüyle dönüp kendisine bakıyor kendinde sorun arıyor
Bende buna çok sinirleniyorum. Benim saygı duyulan bir birey olmam için medeni durumumda değişikliğe gitmem veya dünyaya bir çocuk getirmem gerekmiyor. Ben her halimle saygıyı hak ediyorum ama toplum beni böyle kabul etmiyor bir erkeğin karısı olmadığım için saygı değer bulmuyor. Allah'a havale ediyorum insanı elinde olmayan şeyler yüzünden üzen herkesi...Kadına yönelik şiddet kodumuza işlenmiş sanki. Erkeği de, kadını da fırsatını buldu mu hiç kaçırmıyor. Fiziki değilse bile psikolojik şiddeti muhakkak uyguluyor. Hatta öylesine şahit oldum ki, önceleri mahalle baskısından şikayet edip evlendikten birkaç gün sonra “hadi artık evlenmiyor musun sen de” diyenini bile gördü, okudu bu gözler. Diyorum ya sanki millet olarak DNA’mıza işlenmiş bu mahalle baskısı denilen saçmalık. Ortamlarda kadına şiddete hayır diyoruz ama bunun sadece asmak, kesmek olmadığını anlayamıyoruz. Niteliği değişse de bekara “evde kalmışsın” demek, evliye “çocuk ne zaman” demek o kadar çağ dışı kalmış bir psikolojik baskı ki, bu kadar çağ dışı kalmış olmasına rağmen asla güncelliğini kaybetmiyor ne hikmetse. Ben şimdiye kadar hiçbir erkeğe “evde kalmışsın” diyen birini duymadım mesela. Cinsiyetçiliğin en çok yaşandığı konu bu evlilik mevzuları ne yazık ki. Başta hemcinslerimiz bizi etiketliyor zaten “evde kaldın” diyerek, “kız kurusu” diyerek. Takmayalım, takmayın diyorum ama netice itibariyle insanız ve duygularımız var. İstemesek de etkileniyoruz. Ki evlenmek isteyip de aradığını bulamayan daha da çok etkileniyor bu yaftalamalardan ne yazık ki.
Normal insanlar derken? Neye göre kime göre normal. Evlilik için devlet alt sınır koymuş evet ama üst sınırı yok, genelgeçer bir ideal yaş yok. Herkes kendine has özelliklerde yaşamlarda. Kim ne zaman karşılaşırsa evleneceği biriyle o zaman evlenir. Kimi için 20, kimi için 50 olabilir bu yaş. Evlilik her yaşta mümkün. Belki hiç evlenmez bir insan. Bu da gayet normal. Evlenip cocuk yapınca kendini üstün biri halinde görüp evlenmemiş insanları kendince lafıyla ezmeye çalışan cahillerden uzak durmak gerektiğinde kalplerini kırarak da olsa cevaplarını vermek gerek. Evlilik ya da bekarlık zorunluluk değil bir tercihtir. Kimsenin buna laf etmeye hakkı yok.Işte onlara göre normal insanlar bu yaşa kadar çoktan evlenmiş oluyor, sen acaba neden evlenmedin? Bunu okadar hissetiriyorlar ki insan kendini nekadar bilsede ister istemez kendini toplumdan ayrı görüyor ve o toplum gözüyle dönüp kendisine bakıyor kendinde sorun arıyor
Bu noktada benim bulduğum çözüm şuydu. Niye bekarsın, hadi artık evlen diyenlere hayattaki en büyük başarılarının ne olduğunu soruyordum. Şaşırıp, düşünüyorlar önce bir. Bazıları da evlenmek dedi mesela. Evlenmeyi bir başarı olarak gören kişi zaten benim vizyonumda olamaz ve beni anlayamaz. O yüzden neden sürekli evlilik soruları ile beni muhatap ettiklerini anlayabildim o noktada. Kendisini benden başarılı görüyormuş meğerse. Ki evlilik elbette ki çaba istiyor ancak çoğunlukla kader ve kısmet işi. Fakat asla bir başarı değil. Bunu anlamayan insanların ağzı asla kapanmayacak ne yazık ki.Bende buna çok sinirleniyorum. Benim saygı duyulan bir birey olmam için medeni durumumda değişikliğe gitmem veya dünyaya bir çocuk getirmem gerekmiyor. Ben her halimle saygıyı hak ediyorum ama toplum beni böyle kabul etmiyor bir erkeğin karısı olmadığım için saygı değer bulmuyor. Allah'a havale ediyorum insanı elinde olmayan şeyler yüzünden üzen herkesi...
En son benle yaşıt kocası baska kadına kaçtığı için boşanmış kadın bile neden evlenmediğimi sordu. Ben sizin neden boşandığınızı sormadım peki ya benim medeni durumum neden sizi ilgilendirdi diye cevap verdim sus pus oldu.. Yani görgü adab-ı muaşeret , akıl mantık zeka empati ne yazıkki herkeste bulunmuyor. Böyle gerizekalılarda hayat boyu karşımıza çıkacak oyüzden bu tür insanların olabilirliğini kabul edip patavatsızlıklarina karşı duyarsızlaşmaya çalışmak en doğrusu umarım başarabiliriz...Bu noktada benim bulduğum çözüm şuydu. Niye bekarsın, hadi artık evlen diyenlere hayattaki en büyük başarılarının ne olduğunu soruyordum. Şaşırıp, düşünüyorlar önce bir. Bazıları da evlenmek dedi mesela. Evlenmeyi bir başarı olarak gören kişi zaten benim vizyonumda olamaz ve beni anlayamaz. O yüzden neden sürekli evlilik soruları ile beni muhatap ettiklerini anlayabildim o noktada. Kendisini benden başarılı görüyormuş meğerse. Ki evlilik elbette ki çaba istiyor ancak çoğunlukla kader ve kısmet işi. Fakat asla bir başarı değil. Bunu anlamayan insanların ağzı asla kapanmayacak ne yazık ki.
sakın evlenmek için evlilik yapma...çok iyi düşünmelisin...boşluğuna da gelmemeli...boşanma vs. olduğunda o tanıştığın erkeklerin çoğu diyor ki :keşke ilkin ben olsaydım :/ anlık heves uğruna da olmasın...hakkında hayırlısı olsun...burada konu açtığın için şanslısın...sana güzel tavsiye veren çok kişi olacaktır...sevebileceğin bir erkek elbet bir gün karşına çıkacaktır daimi mutlu ol hep inşalllah:)Merhaba herkese. 32 yaşındayım. Evlenip kendi yuvamı kurmayı çok istiyorum ama bir türlü olmuyor. İlişkilerim hep bir şekilde bitiyor doğru düzgün sebep bile olmadan. Bazı yakınlaşmalar olsa da cinse anlamda evlenmeden yaşamayı istemiyorum. Bu yaştan sonra erkeklerin böyle ilişki istemediklerini söylüyor herkes. Bu yüzden herşey iyi giderken ortada sorun yokken durduk yere sessizleşip sonra beni bıraktıklarını düşünüyorum. Üniversite mezunuyum iyi bir işim iyi bir maaşım var çok şükür. Bu anlamda hiç benden yüksek maaş alsın diye düşünmedim iyi biri olsun yeter dedim ama yine de olmuyor işteBenim yaşlarımda evlenmek isteyip evlenemeyen var mı? Bunun için ne yapabilirim bilmiyorum
![]()
Sonu mutsuzluk olacaksa olmasın zaten. Dikkat ediyorum buna. En son yine hüzünlü biten bir ilişkim oldu hala etkisinden çıkamadım. Çok düzgün çok iyi anlaştığımız biriydi. Tanıştık bir süre arkadaş olduk herşey yolunda gidince sevgili olduk. Yine herşey güzeldi ama 5 ay sonra birden çekti kendini. Zaman istedi bir daha aramadı.ayrıldıktan 2,5 ay sonra dayanamadım yazdım. Keşke insanca davranıp bir açıklama yapsaydın dedin. Olmadığını anlamış kendisi. Ortada sorun yok neye göre olmamış anlamadım. En başta arkadaşlen anlamamış mı olmayacağını. Benim aklım almıyor erkek kafasını. Çok yıprandım çok üzüldüm. Benden küçükler bile çocuk sahibi oldu ben hala bu haldesakın evlenmek için evlilik yapma...çok iyi düşünmelisin...boşluğuna da gelmemeli...boşanma vs. olduğunda o tanıştığın erkeklerin çoğu diyor ki :keşke ilkin ben olsaydım :/ anlık heves uğruna da olmasın...hakkında hayırlısı olsun...burada konu açtığın için şanslısın...sana güzel tavsiye veren çok kişi olacaktır...sevebileceğin bir erkek elbet bir gün karşına çıkacaktır daimi mutlu ol hep inşalllah:)
halinizde bir şey yok... hemen hemen aynı yaştayız ve benimde çocuğum yok...keşke o en son mesajınızı atmasaydınız...birisinin üstüne düştüğünüz vakit ...erkeklerde daha çok olur... senden kendini geri çekmeye başlar ve corona da etkili yasaklar dahil insan evden çıkamıyor yarı bunalımda gibi oluyor bunun da etkisi var...seni seviyorsa zaman sonra geri dönüş yapar tabi o an ki durumunuza göre...yaşınız daha genç..daha iyileriyle karşılasacağınızı umuyorum ve dilerimSonu mutsuzluk olacaksa olmasın zaten. Dikkat ediyorum buna. En son yine hüzünlü biten bir ilişkim oldu hala etkisinden çıkamadım. Çok düzgün çok iyi anlaştığımız biriydi. Tanıştık bir süre arkadaş olduk herşey yolunda gidince sevgili olduk. Yine herşey güzeldi ama 5 ay sonra birden çekti kendini. Zaman istedi bir daha aramadı.ayrıldıktan 2,5 ay sonra dayanamadım yazdım. Keşke insanca davranıp bir açıklama yapsaydın dedin. Olmadığını anlamış kendisi. Ortada sorun yok neye göre olmamış anlamadım. En başta arkadaşlen anlamamış mı olmayacağını. Benim aklım almıyor erkek kafasını. Çok yıprandım çok üzüldüm. Benden küçükler bile çocuk sahibi oldu ben hala bu halde
Üstüne düşmedim aslında. İçinde kalan çok şey vardı ona söylemem gerekiyordu kafamın içinde düşünmekten çok yorulmuştum. Geri dönmesini istemiyorum artık. Hayatıma girip kendine güvendirip hiçbirşey olmamış gibi gitmesi şerefsizlikti. Kendisine söyledim bunları içim rahatladıhalinizde bir şey yok... hemen hemen aynı yaştayız ve benimde çocuğum yok...keşke o en son mesajınızı atmasaydınız...birisinin üstüne düştüğünüz vakit ...erkeklerde daha çok olur... senden kendini geri çekmeye başlar ve corona da etkili yasaklar dahil insan evden çıkamıyor yarı bunalımda gibi oluyor bunun da etkisi var...seni seviyorsa zaman sonra geri dönüş yapar tabi o an ki durumunuza göre...yaşınız daha genç..daha iyileriyle karşılasacağınızı umuyorum ve dilerim
o zaman önünüze bakın..hayatınıza devamÜstüne düşmedim aslında. İçinde kalan çok şey vardı ona söylemem gerekiyordu kafamın içinde düşünmekten çok yorulmuştum. Geri dönmesini istemiyorum artık. Hayatıma girip kendine güvendirip hiçbirşey olmamış gibi gitmesi şerefsizlikti. Kendisine söyledim bunları içim rahatladı
Öyle yapıyorum mecburum buna hayat devam ediyor. Ama insan üzülüyor işte her seferinde bir parçam eksiliyor erkeklere güvenim kalmadı artık. Yıpratıyor maalesefo zaman önünüze bakın..hayatınıza devam