33 yaşında otizmli olduğumu öğrendim

Hiperaktivitteniz var mı? Dehib'in olmazsa olmazaıdır. Kendi kendinize tanı koymuşsunuz belki de çok başka bir durumunuz var.

Bence özellikle iş çevresinde söylemenize gerek yok. Yapacakları ufak bir yorum boş yere canınızı sıkar. Sonuçta bu yaşa kadar gelmişsiniz. Öğrenemeyebilirdiniz de. Şimdiden sonra da gerek yok bence. İşiniz, eşiniz, çocuğunuz var ve normal hayat sürmenize engel bir durum da yok. Bildiğim kadarıyla otizm de de bir oran oluyor. Eğer o orana göre erken emekliliği etkileyecek bir durum var ise bu şekilde kullanabilirsiniz. Belki bizlerde ve çocuklarımızda da var ama haberimiz yok. Anlatınca bana çok sevimli geldiniz. Canınızı sıkacak bir durum da yok.

Kimseye bir şey söylemeyin. İnsanlar merhametli değil. Davranışlarınızı otizme yorup anlayış göstermezler aksine arkanızdan konuşurlar.

Biliyorum aynı şey olmadığını ama disleksi de bir farklılık oldugu icin bu yorumu yaptım.Ben Tansu cillerin de disleksi oldugunu dusunuyorum googleye girin bakın yanlış kullandığı bir sürü kelime var gaflarından bahsetmiyorum ve bu dislekdide çok yaygındır.Konu sahibinin de kendine durduk yere birseyler kondurdugunu sanmıyorum otizm cok geniş bir yelpaze.Benim arkadaşımin oglu otizmli ve gayet basarili bir cocuk akademik anlamda.Konu sahibide cocuguyla ilgili arastirmaya girince kendinde olan aynı belirtilerle aydınlanma yaşamış.Benim de kızım disleksi ben de işin içine girince bir cok belirtinin bende de olduğu konusunda aydınlanma yaşadım.

Benimki de öyle iyi niyetten başımıza ne geliyorsa zaten. Tek fark benimki pişman değil ulu oeta hala konuşur. İnsanların vah vah demelerinden hoşlanıyor sanırım.

Benimki de öyle iyi niyetten başımıza ne geliyorsa zaten. Tek fark benimki pişman değil ulu oeta hala konuşur. İnsanların vah vah demelerinden hoşlanıyor sanırım.
Cocuklari etiketlemenin hic geregi yok cok bariz belli degilse yoksa zaten anlasiliyor.Bu evladindan utanmak degil elbetteki ama insanoglu kötü keşke bilinçli bir toplum olsaydik.Bu cocuklar bu toplumda varolmaya calisiyorlar.Ögretmen bile hastalık olarak bahsediyor halbuki bunlar bir hastalik degil farklilik

Konuyu okuyunca hemen yapay zekada kendime test yaptirdim

Ne çıktı peki? :)
Ben de önce yapay zekaya sormuştum evet otizmlisin demişti. Sonra doktora gittim, yapay zeka haklı çıktı.
Hıc bsey çıkmadı
Ben eleştirel, gerekince patavatsiZlasan bı komut vermiştim yapay zekaya.

O yuzden hayatina dert arama diye azarladı bile beni sonlara doğru

Anladım ben sizi. “Söylersem çevremdeki insanlar farklılıklarıma anlayış gösterir” gibi düşünüyorsunuz. Ama öyle değil. İnsanımız çok cahil, otizmi bilmiyor. Kafalarında ki otizmli hep aynı. Anlamaz, yapamaz, muhtaç, deli, vurur, bağırır, tükürür, saldırır… Yardımcı olacağına yalnız bırakır, ötekileştirir. Anında etiketlenirsin. Sonra ayıkla pişin taşını. Hiç uğraşma bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…