335.Kısa dönem asker bekleyenler buyrun sohbet edelim...

ZONGULDAK TÜRKÜSÜ

Zonguldak koyunda gemiler durur
Her akşam derdini yeniler durur
İçimde bir boşluk iniler durur
Bu boşluk içinde dönemiyorum
Zonguldak'ta yandım sönemiyorum
Zonguldak koyunda akşam uyuklar
Akşamın koyunda gezer kayıklar
Kürekler bir türkü bilir sayıklar
Bu türküden uzak kalamıyorum
Zonguldağa gittim gelemiyorum
Zonguldak koyunda sandallar gezer
Kurulur her akşam ışıktan pazar
violem bu da sana

canım benim çok teşekkür ederim ellerine sağlık

violem hangi, okul belkim aynı okuldur tanımıyozdur birbirimizi malum okullar kalabalık çok gülerm eğer öyleyze benim sadi etkeser i.ö.o ama 1. muratta görevlendirmeyim

Herkese merhaba, Caglo'nun daha önce belirttiği şafak listesine göre bugün paylaşım günüm:

SAFAK ZONGULDAK

Öncelikle Atatürk'ü kaybedişimizin yıldönümünde onu, ordu ile ilgili vecizlerinden biriyle anmak istedim :

"Yedek subay demek bu milletin zaten aydın sınıfına , eğitim görmüş sınıfına aldığı vatan evladı demektir. Bu vatan evladı ilim ışığıyla memlekete, yerine getirmeye zorunlu olduğu hizmetten başka, vazifeden başka, bir de orduya giriyor. Düşmana göğüs gererek, askerlik vazifesini de yerine getiriyor. Bunlar ilim ve bilgi sahibidirler. Memleket bunlara her zaman muhtaçtır. Hele ordu içinde muharebe meydanlarında bin türlü ölüm mücadelesi yaparak tecrübe kazanmış, cürret ve cesaretlerine dayanıklılık vermiş olan bu memleket evlatları tercihen, en yararlı olabilecekleri yerlerde kullanılmalıdır. Bundan dolayı gerek kahraman ordumuzun bütün subayları ve gerek onların aralarındaki yedek subaylar tamamen emin ve rahat olmalıdırlar ve millet bunlara karşı vazifesini hakkıyla yapacaktır. (1923, İzmit) ( Arı İNAN, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 Eskişehir-İzmit Konuşmaları, Ankara, 1982, s. 123)"

İlk defa asker yolu bekliyorum, umarım son olur. Bu topikle de bu sebeple tanıştım, kendi askerliğimi de burda yapıyorum; şafaklar, ankesörlü telefonlar, kargolar, nöbetler...Tuti,viole,gece kuşu,caglo,miracle_84 (ve hatırlayamadıklarım) hepinizi tanıdığım için çok mutluyum, masallardaki gibi mutlulukları hakediyosunuz

selam canlarrr 2 gündür misafirler sürekli gelip gidiyor yorgun düştüm artık laptopu acmaya fırsat bulamadım ...
selenncim bende seni tanıdığıma çok sevindim ne güsel şeyler paylaşmışsın öyle çok teşekkürler cnm...

bn geldm ölüyorm yorgunluktan
bütün gün aç gezmişim eve gelince farkettm kii saat 6 buçuga kadr bi bardak su içtim ve küçük bi parça pişmaniye yedim... kafamı koysam uyucm o derece ama uyuyamıyorm asker ararsa duymazsm snra çok aglarm

Selam canlaaarrr giremedim dün sınavlarla boğuşuyorum çok fena dünde sunumum vardı 100 aldımmm özledim sizlerii hepiniz iyisinizdir umarım. Ben 5 dakika öncesine kadar çok iyiydim ama askerimin heralde zorunlu izin verecekler diyişiyle alt üst oldum. Neden yapıyorlar buu yaa tam sevgilim alışmıştı orayaa şimdi gene adapte sorunu yaşayacak en ters olay ise şu oldu ben ablamın nişan dolayısıyla Mersine gidiyorum ve bayram yani ailemin yanına gidicem. Off deliricem yaa istemiyoruz zorunlu izin olmamsın lütfenn...

canm evet kötü olmuş ama askern gelir seni görmeye o kadar tatilde sensz durmazz.. snde birazck erken dnersn ankaraya knuşursn ailenle .. tbi ablanın nşanına denk gelmezse :/

335dc cnm aynı bende senin gibiyim...
bu arada kızlar duydunuzmu çarşı izini kullanamayan askerler erken terhis olabilirmiş...

nası yani cnm hiç kullanmayanlarmıı ?? oyle yoktur ki ya bi kerede olsa kullanmışlardırr... bu arada bnmkide artık 2 hftada bi çıkıcak çarşıya ://

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…