- Konu Sahibi ceyda_1984
-
canım öyle içten yazmışsın ki çok duygulandım.sen daha aklıselimmişsin diyorsun ya.ilk başlarda bende dağıtmıştım.gözüm hiçbirşeyi görmüyordu.bugün 92.gün oldu.kızımda çok üzüldü,yıprandı.sarılıp ağladığımız zamanlar çok oldu.tekrar bebek sahibi olmayı en çok da onun için istiyorum.
bende ilk başlarda neyi yanlış yaptım diye kendimi suçladım.bir sebep olmayınca dönüp dolaşıp aynı yere gelip suçlu arıyordum.38+5 de dekolman oldum.7 kilo almıştım.banada dr'um az kilo alıyorsun diye kızıyordu.kendini hiç suçlama.3.ayda ancak idrak ettim bunda suçlu yok.sende arama.tamamen takdiri ilahi.kiloyu önemseme.30 kilo alanda oluyor.nice tansiyonu yüksek olan,elleri ayakları balon gibi şişenler hiç sıkıntı yaşamadan doğuruyor.bizim imtihanımıza vesile buymuş.ALLAH'a sığın.o ol derse herşey oluyor.ben normalde yemek yapmaya,kek,pasta börek denemeye bayılırdım.bende de ne yapacak eneerji nede iştah kaldı.eşim bu hallerime hayret ediyor.
sigaraya gelince ben kullanmıyorum.sen de bıraksan iyi olur.damarlarda yaşlanmaya neden oluyormuş.onda da kendini suçlama.hamilelikte zaten bırakmışsın.diğer gebelikte damarların yıpranmamış olur.horizoncum ablan olarak söylüyorum kendini yıpratma neden ben diye sorma.ben ilk başlarda sordum.mutlaka ama mutlaka bunda da bir hayır vardır.rabbim hiçbir kuluna acı çektirmek istemez.bu dünyada olmasa bile ahirette inşallah yaşadıklarımızın mükafatını alacağız.bize düşen sabretmek.isyan etmemek.
arkadaşlarından ALLAH razı olsun.zaten arkadaşlık böyle günlerde lazım.benim arkadaşlarımda ALLAH razı olsun.çok ilgilendiler.beni anneme bile bekletmediler.haklarını ödeyemem.işe başlama dileklerin için sağol.ben işten değilde hani soracaklar,ayrıldığımda hamileydim duygusal açıdan zorlanacağım gibi geliyor.
tayinin inşallah hayırlı olur.inşallah orada da buradaki arkadaşların gibi iyi insanlarla karşılaşırsın.annen sana prensesler gibi bakar.eşlere gelince benimkide çok zorlandı.benim eşim işteydi.hastaneye geldi.bizimle uğraşmaktan adamlar acılarını bile doğru dürüst yaşayamadılar.rabbim eşinede sabırlar versin.inşallah kucağımız boş kalmayacak.rabbim tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah.yaşıda önemseme.40 yaşında evlenende var.hiç çocuğu olmayan,hamile kalamayan arkadaşlarımızda var.herkesin imtihanı farklı.
canım benim ALLAH herşeyi gönlünce nasip etsin.yaptığın şeyleri paylaşırsan sevinirim.kendine çok ama çok iyi bak.hiçbir konuda kendini suçlama.görüşmek üzere....
sevgili eklektik, başın sağolsun canım.. hepimizin canı aynı yanmış, aynı yürek acısı hep..
benim 34 haftalık olduğumuz sabah hastaneye gidipte 5 dakika içinde sezeryana alınana kadar hiçbir sıkıntım yoktu.. ameliyata girerken bile ne olduğunu bilmiyorum..çıktığımda dekolman plesenta yani plesentanın erken ayrılması olduğunu öğrendim, durup dururken..üstelik oğlum 2700 doğdu, haftasından ilerde..çocuk doktoru "normal bir erken doğum olsa çok rahat yaşardı, ama dekolman yüzünden anne karnında oksijensiz kaldığı için ağır travma olmuş" dedi..beyni, ciğerleri, böbrekleri zarar görmüş 5-10 dakika içinde yavrumun..sapasağlam bebeğim dakikalar içinde bu hale gelmiş..
doğduğunda solunum yoktu, kalbi çok zayıf atıyordu..3 gün küvezde mücadele verdi kuzum ama olmadı, uçtu gitti..küvezde çok yalvardım ona, "hayat çok güzel bebeğim, dayan" diye..okadar güzeldi ki, bana benziyordu, küçücük parçamdı benim o.......
bebeğimin odasının montesini bizde açtıracağız ve sakıyacağız..allah izin verirse 2. bebeğimizin odası olacak..satmayı düşünmedik, öyle özene bezene almıştık ki, kıyamadık.. bazen odasına girip kıyafetlerine sarılıyorum, öpüyorum...
bugün 37. günüm, ben ve eşimde antidepresan içiyoruz 1 aydır.. 3 ay daha içeceğiz..
40'ım dolunca genetik tastler yapılacak, çıkan sonuca göre 2. gebelik için önlem alınacakmış..ben de şimdilerde 2. gebelik için hem ruhen hem de bedenen hazır olabilmek adına kendime gelmeye çalışıyorum..buna odakladım kendimi, çünkü bunun tek ilacı tekrar anne olabilmek..tekrar olursa korkusuyla nasıl yaşanır bilmiyorum ama deli gibi yeniden hamile olmak istiyorum, öyle boş ve amaçsız kaldım ki yavrum gidince..
sen kaç haftalık kaybettin, testlerin yapıldı mı? doktorun ne diyor? birde sen de sezaryan mı oldun? benim doktorum 1 sene bekliyeceksin sezeryandan dolayı dedi.. off çok uzun!!!
haberleşelim mutlaka,bir melek annesini ancak bir melek annesi anlar...
merhaba melek anneleri,
benim loğusa kanamam 23. gün kesilmişti.. bugün 39. günüm ve dün regl oldum, fakat çok yoğun oluyor.. normal reglimin iki katı yoğunlukta..fakat hiç ağrı yok..hamilelikten önce hep ağrılı olurdu, çok şaşırdım o yüzden..size sorum şu: ilk regliyi ne zaman olmuştunuz ve yoğunluğu nasıldı?
cevaplarsanız sevinirim..
Arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun.Hepimizin derdi hemen hemen aynı.Benim üstelik bebeğim tüp bebekti ya .Rabbim nasip etmemiş yapacak hiçbir şeyim yok.Ama umudumuzu yitirmemeliyiz.Birbirimize moral verelim sürekli paylaştıkça dertlerimiz hafifler inş.önceki yazan arkadaşların yazdıklarını okudumda evet yazılanlara katılıyorum.Biz öyle çok tansiyon takibi yaptıkki anlatamam doktor bile senin titizliğine güvendim diyor seni hastaneye yatırabilirdim diyor.Ama vade dolmuşsa onu ne bir dakka ileri ne bir dakika geri alma durumun yok.İşte sezeryana girerken tansiyonum 17 imiş.Bana hep eşim diyorki Artık neden ben deyip durma diyor bunun içinde onu yapmadık şöyle yapabilirdik deme diyor.Mağarada,çalı dibinde doğuran kadınlar sanki nasıl topaç gibi doğuruyorlar.ne tansiyon bilirler ne beslenme ne ultrason yani yeterki Allah'ım o evladı o aileye nasip etsin diyor.Bu kaderimizde varmış bizim. bu hayat geçici diğer tarafta şefaatçidir inş.Benim bundan önce 7 haftalık bir kalbi duran bebişim daha var ya.Ama Rabbime inanıp güvenmezsem vede tevekkül etmezsem bu işin olmıycanı biliyorum.İnancımı sağlamlaştır Rabbim diyorum her zaman .Bu gün aile hekimine gittim rapor istemeye oda durumu biliyor zaten şöyle dedi bana :Ben her zaman hayatımda olan her olayın mutlaka bir hayrı vardır derim dedi.Olaylara hep bu açıdan bakamışımdır dedi.Herşey daha iyi olacak inşaallah.Birbirimize dua edelim olurmu dua kardeşliği yapalım mı?Sevgilerimle...
horizon evini taşıyabidin mi? doktora gidecektin.nasılsın? neler yapıyorsun?
daha taşıyamadım evi ama doktora gittim, hacettepe'de prof. lütfü önderoğlu'na.. testlerim yapıldı, sonuçlar daha çıkmadı, haftaya çıkacak..
rahimi ultrasonla inceledi ve çooook ilginç bir şekilde eylül ayında korunmayı bırakabilirsin dedi !!! ben şok oldum resmen, 4 ay oluyor eylülde, tabi çok da sevindim :) inşallah herşey hayırlısıyla yoluna girer.. doktorumu çok sevdim..çok güven uyandırdı, titiz ve ayrıntıcı..umarım derdime derman olur.. test sonuçları çıkmadan pek birşey diyemem dedi..sonuçlara göre yol haritamızı çizeriz dedi...umutlandım çok..
test sonuçlarım çıkar çıkmaz buraya yazacağım... bu arada özelden mesaj atamıyorum hala, buradan yazışırsak sevinirim
sen nasılsın? ben ailemin yanındayım ve daha iyi hissediyorum.. bütün gün sokaklarda geziyoruz, sağolsunlar bana hep bir meşgale yaratıyorlar..evi taşıyacağız yakında, ev arıyoruz burada..bunlarla oyalanıyorum
umarım senin içinde herşey daha iyidir..insan asla unutmuyor ama alışıyor zamanla..bu acıyla yaşamayı öğreniyor belki de
canım benim senin adına çok sevindim.inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalıp sağlıklı şekilde hamilelik yaşayıp bebeğini kucağına alırsın.inşallah testlerinde önemli birşey çıkmaz.haberlerini bekliyorum.
ben genel olarak iyiyim.psikoloik olarak bazen iyi bazen kötüyüm anım anıma uymuyor.evet acıyla yaşamayı öğreniyor insan.ama hiçbir şeye bakış açım eskisi gibi değil.zamanla oda düzelir sanırım.
taşınma ,ev arama,yerleştirme derken biraz daha oyalanırsın.sonrada eylül gelir zaten.haberleşelim olur mu?işlerin rast gider nşallah.
hikayelerinizi okudumda çok üzülüm Allah sabırlar versin. bende 36artı5 te sezeryan oldum. bebeğimi çok şükür sağlıkla kucakladım. tansiyonum 30.haftadan itibaren yüksekti. doktorumdan Allah razı olsun hergün arayıp tansiyonumu sordu. 32.haftada selestone diye ciğer geliştirici iğne vurdurdu. ameliyat olacağımıda bilmiyodum.seni nstye bağlıcam diye çağırdı tansiyonumu ölçtü. 14 10 çıkınca seni bugün ameliyat edicem dedi. bende karşı çıktım. 37 haftamız boşamı gitsin dedi. bende kavga ettim adamla 1 hafta daha dursun diye sonra beni ikna etti. ne kadarda haklıymış. sizin başınıza gelenleri okuyunca. Allah yeniden nasip etsin .Kucağınızı doldursun.
aynen benim için de hiçbirşey eskisi gibi değil..ben eski ben değilim.. sadece günü geçiriyorum..sabah oluyor sonra akşam oluyor, ezberlediğim hareketleri yapıyorum..ama inşallah bunları da atlatacağız.. oğlum ömür boyu yüreğimi yakıcak, ama kardeşi ile yeniden yaşama sevincim olucak.. umarım o günler çok yakındır..
1 sene bekleme olayını doktorunla tekrar konuştun mu? belki duruma göre süre azalır
aynen canım.benim kesin 1 yıl bekleme sürem var.doktorum süreden taviz vermiyor.ama senin kısa zamanda hayırlı haberlerini bekliyorum canım.inşallah kısa zamanda rabbim kucağını doldurur.
sonuçlarımı aldım ama doktora yarın göstereceğim
faktör 5 leiden : normal
protrombin 20210 a mutasyonu: normal
MTHFR 677T: normal
PAI-I GEN MUTASYONU: 4G/5G HET
MTFHR 1298: HOMOZİGOT
bunlardan anlayan var mı aranızda? sanırım pıhtılaşma problemim var
horizon.hafif birşeyler var gibi görünüyor.doktoruna sonuçları gösterebildin mi?paylaşırsan sevinirim.sonuçlarımı aldım ama doktora yarın göstereceğim
faktör 5 leiden : normal
protrombin 20210 a mutasyonu: normal
MTHFR 677T: normal
PAI-I GEN MUTASYONU: 4G/5G HET
MTFHR 1298: HOMOZİGOT
bunlardan anlayan var mı aranızda? sanırım pıhtılaşma problemim var
sevgili esmeray ve melekannesi67,
bugün doktor sonuçlara baktı ve bana günde 1 folibol + 1 coraspin verdi..
dekolmanın bilinen ve bilinmeyen nedenleri vardır, biz bilineni ortadan kaldıralım dedi.. kanda pıhtılaşmaya eğilim var, gebelikte de bu eğilim artar, dekolmana kesin bu neden olmuştur diyemem ama biz önlemimizi alacağız dedi..
hamile kaldığım zaman keseyi görür görmez düşük doz kan sulandırıcı iğne olmaya başlayacakmışım ve folibolü gebeliğin sonuna kadar kullanacakmışım.. "özellikle 28. haftadan sonra gözüm üstünde olacak, sıkı takip altına alacağız" dedi..
umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur, kucaklarımız en yakın zamanda dolar
kızlar sizlerin durumu neydi bu mutasyon testinde ve doktorlarınız ne önerdi?
canım benim geçmiş olsun.en azından pıhtılaşmaya meyil olduğunu biliyoruz.benimde faktör 5 leiden heterozigot çıktı.gebelik tespit edilir edilmez hemen kan sulanırıcı iğneye başlanacakmış.önceside sadece 3 ay önceden folik asit önerildi.
hep aynı şeyler söyleniyor demekki.bana da kesin bu denilemez ama eğilim var.dekolmanın birçok nedeni olabilir,bazen hiçbir neden bulunamayabilir de denildi.tamamen kısmet denildi.
hem müthiş bir korku hemde istek var.
canım benim hayırlı haberlerini bekliyorum.gelişmeleri yaz olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?