34 haftalık bebegını kaybedenler...lutfen yazsın

melekannesi67, pazartesi inşallah rahat rahat başlarsın işine..1 yıl sonra yine işe bebeğin göbüşünde gideceğin günlerde gelecek..kızın kardeşini kucağına alacak...allah inşallah bütün bunları telafi edecek.. sizlerin sayesinde ben de gün geçtikçe kendimi daha sağlıklı hissediyorum..haberleşmeye devam edelim...

Kadın doğumcum seni tekrar gebeliğe hazırlamamız için mutlaka 6 ayın geçmesi lazım dedi.Bende panik atakta varOlaydan sonra psikyatriste gittim.bana 6 ay hatta 1 yıl beklemelisin dedi.mutlaka psikolojini toplaman lazım dedi..Şimdilik durum bu.altı ay bekleme ekimde bitecek.son ay sanırım profa gidecez ön kontroller durum değerlendirilmesi yapılacak doktorla.eşime genetik test yapılmıştı.Şimdide ben yaptırırım bu altı ay içerisinde.Ben 33 hafta 6 günlüktü kaybettiğimde.Bende acil sezeryana alındım..Ben de hamilelik istiyorum en kısa zamanda ama ölümden döndükten sonra Allah'a artık bizim için hayırlı olan iyi şeyler ver Allah'ım diyorum.Hepimiz sağsalim olalım diye dua ediyorum.Annem kızımı kurtar doktor hanım başka bişey istemiyorum diye yalvarmış.Rabbim bizm için hayırlı olanında iyisini versin.Ben bide bu sıralar taktım kafaya ikiz istiyorum.Eşim önce senin sağlığın diyor başka bişey demiyor.İkizin çok riskleri var dile kolay diyor.Haklı hemde çok haklı işte benimkisi tatminsizlik.Ama eğri düşünüp doğru karar vermek gerekirse önce bizim sağlığımız.Biz herşeyimizle iyi olalımki Allah çocuk verirse çocuklarımıza daha iyi anne olalım.onun için bekliycem sanırım altı ayın dolmasını.

Arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun.Hepimizin derdi hemen hemen aynı.Benim üstelik bebeğim tüp bebekti ya .Rabbim nasip etmemiş yapacak hiçbir şeyim yok.Ama umudumuzu yitirmemeliyiz.Birbirimize moral verelim sürekli paylaştıkça dertlerimiz hafifler inş.önceki yazan arkadaşların yazdıklarını okudumda evet yazılanlara katılıyorum.Biz öyle çok tansiyon takibi yaptıkki anlatamam doktor bile senin titizliğine güvendim diyor seni hastaneye yatırabilirdim diyor.Ama vade dolmuşsa onu ne bir dakka ileri ne bir dakika geri alma durumun yok.İşte sezeryana girerken tansiyonum 17 imiş.Bana hep eşim diyorki Artık neden ben deyip durma diyor bunun içinde onu yapmadık şöyle yapabilirdik deme diyor.Mağarada,çalı dibinde doğuran kadınlar sanki nasıl topaç gibi doğuruyorlar.ne tansiyon bilirler ne beslenme ne ultrason yani yeterki Allah'ım o evladı o aileye nasip etsin diyor.Bu kaderimizde varmış bizim. bu hayat geçici diğer tarafta şefaatçidir inş.Benim bundan önce 7 haftalık bir kalbi duran bebişim daha var ya.Ama Rabbime inanıp güvenmezsem vede tevekkül etmezsem bu işin olmıycanı biliyorum.İnancımı sağlamlaştır Rabbim diyorum her zaman .Bu gün aile hekimine gittim rapor istemeye oda durumu biliyor zaten şöyle dedi bana :Ben her zaman hayatımda olan her olayın mutlaka bir hayrı vardır derim dedi.Olaylara hep bu açıdan bakamışımdır dedi.Herşey daha iyi olacak inşaallah.Birbirimize dua edelim olurmu dua kardeşliği yapalım mı?Sevgilerimle...

merhaba melek anneleri,
benim loğusa kanamam 23. gün kesilmişti.. bugün 39. günüm ve dün regl oldum, fakat çok yoğun oluyor.. normal reglimin iki katı yoğunlukta..fakat hiç ağrı yok..hamilelikten önce hep ağrılı olurdu, çok şaşırdım o yüzden..size sorum şu: ilk regliyi ne zaman olmuştunuz ve yoğunluğu nasıldı?
cevaplarsanız sevinirim..

horızon bende aynen oyle oldum 34.gunde oldu benımkıde cok yogundu acayıp hemde bıraz agrı oldu oncekıne gore bıgun fazla surdu sadece normalmıs ama ılk adet oldugu ıcın cok yogun olurmus

cok haklısn eklektırık herseyde bı hayır vardır mutlaka bende buna cok ınandım ve kendımı boyle rahatlattım allah hepımıze sabır versın ıns.

horizon evini taşıyabidin mi? doktora gidecektin.nasılsın? neler yapıyorsun?

daha taşıyamadım evi ama doktora gittim, hacettepe'de prof. lütfü önderoğlu'na.. testlerim yapıldı, sonuçlar daha çıkmadı, haftaya çıkacak..
rahimi ultrasonla inceledi ve çooook ilginç bir şekilde eylül ayında korunmayı bırakabilirsin dedi !!! ben şok oldum resmen, 4 ay oluyor eylülde, tabi çok da sevindim :) inşallah herşey hayırlısıyla yoluna girer.. doktorumu çok sevdim..çok güven uyandırdı, titiz ve ayrıntıcı..umarım derdime derman olur.. test sonuçları çıkmadan pek birşey diyemem dedi..sonuçlara göre yol haritamızı çizeriz dedi...umutlandım çok..
test sonuçlarım çıkar çıkmaz buraya yazacağım... bu arada özelden mesaj atamıyorum hala, buradan yazışırsak sevinirim
sen nasılsın? ben ailemin yanındayım ve daha iyi hissediyorum.. bütün gün sokaklarda geziyoruz, sağolsunlar bana hep bir meşgale yaratıyorlar..evi taşıyacağız yakında, ev arıyoruz burada..bunlarla oyalanıyorum

umarım senin içinde herşey daha iyidir..insan asla unutmuyor ama alışıyor zamanla..bu acıyla yaşamayı öğreniyor belki de

canım benim senin adına çok sevindim.inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalıp sağlıklı şekilde hamilelik yaşayıp bebeğini kucağına alırsın.inşallah testlerinde önemli birşey çıkmaz.haberlerini bekliyorum.

ben genel olarak iyiyim.psikoloik olarak bazen iyi bazen kötüyüm anım anıma uymuyor.evet acıyla yaşamayı öğreniyor insan.ama hiçbir şeye bakış açım eskisi gibi değil.zamanla oda düzelir sanırım.

taşınma ,ev arama,yerleştirme derken biraz daha oyalanırsın.sonrada eylül gelir zaten.haberleşelim olur mu?işlerin rast gider nşallah.

aynen benim için de hiçbirşey eskisi gibi değil..ben eski ben değilim.. sadece günü geçiriyorum..sabah oluyor sonra akşam oluyor, ezberlediğim hareketleri yapıyorum..ama inşallah bunları da atlatacağız.. oğlum ömür boyu yüreğimi yakıcak, ama kardeşi ile yeniden yaşama sevincim olucak.. umarım o günler çok yakındır..
1 sene bekleme olayını doktorunla tekrar konuştun mu? belki duruma göre süre azalır

hikayelerinizi okudumda çok üzülüm Allah sabırlar versin. bende 36artı5 te sezeryan oldum. bebeğimi çok şükür sağlıkla kucakladım. tansiyonum 30.haftadan itibaren yüksekti. doktorumdan Allah razı olsun hergün arayıp tansiyonumu sordu. 32.haftada selestone diye ciğer geliştirici iğne vurdurdu. ameliyat olacağımıda bilmiyodum.seni nstye bağlıcam diye çağırdı tansiyonumu ölçtü. 14 10 çıkınca seni bugün ameliyat edicem dedi. bende karşı çıktım. 37 haftamız boşamı gitsin dedi. bende kavga ettim adamla 1 hafta daha dursun diye sonra beni ikna etti. ne kadarda haklıymış. sizin başınıza gelenleri okuyunca. Allah yeniden nasip etsin .Kucağınızı doldursun.

amin canım ALLAH razı olsun.evladına hayırlı uzun ömürler nasip etsin.

aynen canım.benim kesin 1 yıl bekleme sürem var.doktorum süreden taviz vermiyor.ama senin kısa zamanda hayırlı haberlerini bekliyorum canım.inşallah kısa zamanda rabbim kucağını doldurur.

aynen canım.benim kesin 1 yıl bekleme sürem var.doktorum süreden taviz vermiyor.ama senin kısa zamanda hayırlı haberlerini bekliyorum canım.inşallah kısa zamanda rabbim kucağını doldurur.

hepimiz için hayırlısı ne zamansa o zaman olsun.. doktor "sizin durumunuz özel bir durum, rahim de iyi durumda çok bekletmeyeceğim, eylülde korunmayı bırakabilirsin" dedi.. ama şunu da ekledi: "eğer tahlil sonuçlarında ilaç kullanman gereken birşey çıkarsa birkaç ay daha erteleriz" dedi.. benim yarın tahlil sonuçlarım çıkıyor, inşallah güzel haberlerle gelebilirim..
önümüzdeki aylarda kilo vermem gerek, hala 7 kilo fazlam var..5'ini versem razıyım..
umarım kucaklarımız en yakın zamanda hayırlısıyla dolar, tüm melek annelerinin evlat hasreti biter..

sonuçlarımı aldım ama doktora yarın göstereceğim

faktör 5 leiden : normal
protrombin 20210 a mutasyonu: normal
MTHFR 677T: normal
PAI-I GEN MUTASYONU: 4G/5G HET
MTFHR 1298: HOMOZİGOT

bunlardan anlayan var mı aranızda? sanırım pıhtılaşma problemim var

horizon sanırım mthfr 1298 homozigot mutant cıkmış
paigen mutasyınunda heterozigot mutant evet dediğin gibi pıhtılaşma var cnm
zaten her insanda az cok pıhtılaşma olurmuş pıhtılaşma olmazsa o insan en ufak bir kanamada yarası kabuk bağlamaz kan kaybından ölme ihtimali olurmuş o yüzden kafaya takma derim ama değerlerinden biri homozigot belki bir dahaki gebeliğin için iğne verilebilir canım

horizon.hafif birşeyler var gibi görünüyor.doktoruna sonuçları gösterebildin mi?paylaşırsan sevinirim.

sevgili esmeray ve melekannesi67,
bugün doktor sonuçlara baktı ve bana günde 1 folibol + 1 coraspin verdi..
dekolmanın bilinen ve bilinmeyen nedenleri vardır, biz bilineni ortadan kaldıralım dedi.. kanda pıhtılaşmaya eğilim var, gebelikte de bu eğilim artar, dekolmana kesin bu neden olmuştur diyemem ama biz önlemimizi alacağız dedi..
hamile kaldığım zaman keseyi görür görmez düşük doz kan sulandırıcı iğne olmaya başlayacakmışım ve folibolü gebeliğin sonuna kadar kullanacakmışım.. "özellikle 28. haftadan sonra gözüm üstünde olacak, sıkı takip altına alacağız" dedi..

umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur, kucaklarımız en yakın zamanda dolar

kızlar sizlerin durumu neydi bu mutasyon testinde ve doktorlarınız ne önerdi?

canım benim geçmiş olsun.en azından pıhtılaşmaya meyil olduğunu biliyoruz.benimde faktör 5 leiden heterozigot çıktı.gebelik tespit edilir edilmez hemen kan sulanırıcı iğneye başlanacakmış.önceside sadece 3 ay önceden folik asit önerildi.

hep aynı şeyler söyleniyor demekki.bana da kesin bu denilemez ama eğilim var.dekolmanın birçok nedeni olabilir,bazen hiçbir neden bulunamayabilir de denildi.tamamen kısmet denildi.

hem müthiş bir korku hemde istek var.

canım benim hayırlı haberlerini bekliyorum.gelişmeleri yaz olur mu?

korku ve istek içiçe gerçekten..mesela ben 28. haftadan sonra hastaneye yatmayı çok isterim.. sanki evde olunca yetişemeyiz, yine anlayamayız ya da geç kalırız gibi hislere kapılıyorum..keşke yatırsalar..... ama tabi o günleri bir görelim de hele hayırlısıyla..
galiba bir dahaki gebelikte en basit şeyde bile acile koşucaz.. doktor bir de "pozitif olalım hep" dedi.. bu yaşananlardan sonra, bunca evhamın içinde nasıl pozitif olabiliriz hiç bilmiyorum, ama herşeye değer....yeterki sağlıklı, uzun ömürlü bebeklerimiz olsun..
doktorum bana, eski doktorumun verdiği folik asitin 2 katı dozunu verdi şimdi.. eski doktorum 12. haftada bıraktırmıştı, şimdiki gebeliğin sonuna kadar içeceksin dedi.. umarım bu tedavi işe yarar ikimiz içinde..
buarada evimizi de tuttuk, 15 güne taşınacağız.. umarım yepyeni bir başlangıç olur........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…