34 yaşında bekar kadın- yalnız ölmekten korkuyorum

Yaşınız çok değil ki. Neden böyle konuşuyorsunuz. Sanki 60 olmuşsunuz da evlenmemiş gibisiniz. Daha durun
evlenme yaşı zaten ilerledi artık eskisi gibi deil.

Nasip bu işler. Zorlamayla olmaz, eğer zorlarsanız da yanlış biriyle evlilik yaparsınız.
Bu arada ister evli olsun ister bekar, eşler mazallah araba kazası veya deprem olmaz ise aynı anda ölmüyor.
Mutlaka biri önce ölüyor.Biri o evde yalnız yaşıyor, hatta bazısının 3,4 çocuğu olmasına rağmen sanki hiç evlenmemiş bekar birinden farkı bile olmuyor.(Çocukları hayırsızsa)
Tabi ki herkes böyle değil ama böyle örnekler de var.
Bende 31 yaşında bekarım.
Kendime olmayanda da vardır bir hayır diyorum.
Ayrıca yaşınız geçmiş değil, kime göre geçmiş???
Bu kadar toplumsal normlara takılmayın, dua edin, hobi bulun..
Bu arada bu konuyu siz arada açıyorsunuz, sanırım gene korkularınız depreşti..
Olmayanda da vardır bir hayır deyin.
Her evli mutlu değil.Bazı evliler eşi yanındayken de yalnız öyle düşünün..

Ve sosyal medyayı bir süre kullanmayın, oradaki sahte yaşamlar sizi kötü etkileyebilir.

Son düzenleme:

Allah korkulanla imtihan ediyor çoğu zaman. Dua et canım. Korkularını düşünmekle geçirme zamanını Allaha dua et dua kader değiştirir

68 yaşındaki kv dem tutmasak evlencek. 34 yaş hayatınızın baharındasınız. Kendinize eziyet etmeyin, genceciksiniz.

Ben 32 yasimda evlendim. Herkes bana evde kaldin diyordu ama simdi parmak isiriyorlar nazar degmesin. İnsanlarin elestirisi hic bitmez. Esim olmasa gene dusunmezdim evliligi.cogu konuda Kafama uyan birini bekliyormusum ki kismetim o oldu.
Kulak tikayin demek zor hele hayatinizda biri yokken daha da zor ama evlenmeye sartlarsaniz kendinizi bu itici bir goruntu verir. Erkekler zaten masallah 30 yasini gecmis kadina aman yaklasmiim evlenmek ister gozu ile bakiyor. Mumkun oldugunca bu fikirden uzaklasin. O rahatlik ustunuze gelince zaten sinek gibi etrafinizdan kovalayacaksiniz. Sosyallesin. Bir kopek edinin. Gezin tozun. İs anlaminda kendinizi yetistirin. Yeni bir dil ogrenin. Ya da yurt disina yerlesin:))
Esim olmasaydi su an coktan hollandaya yerlesmenin yollarina bakiyordum ama beyefendi gidip orda en bastan baslayamazmis bu yastan sonra. ya da karayiplere yerleselim paramiz omur boyu yeter cok ucuz ulkeler diyorum. Sefalet icindeki ulkelerde yasayamam diyor
Boyle de kisitliyor insani iste. Bunlar benim hayallerim. Ama gerceklestiremiyorum cunku evliyim. Bak gene sinirlendim.

37 yasinda evlendim, mutluyum. Ben de zaman zaman mutlu bir evlilik yapamayacagimi dusunurdum sizin gibi. Ama hic beklenmedik anda tanistim esimle ve su an 34 yasimdayken tahmin edemeyecegim bir hayatim var. Yani demem o ki karamsarliga kapilmayin.

Bekar ve özgür zamanlarınızı bol bol değerlendirin derim. Biliyorum kıymetini bil lafı çok itici geliyordur ama öyle.
Bir sonraki aşamaya geçtiğimizde daha mutlu olacağımız garanti değil ama daha çok sorumluluk alacağımız garanti. Yaşanan anın kıymetini bilmek lazımmış.

Bak mutluluğu evli olmakta eşdeğer tutuyorsun, sanki evli olursam mutlu olurum gibi bir algın var. Bunu unut. Bu hatayı bende yaptım, aman yuvam olsun aman eşimle huzurlu olayım dedim, kendimi parçaladım, sonuç 6 sene sonra boşanma. Şimdi mutluluğum kimseye bağlı değil kendime bağlı olduğunu öğrendim, mutlu olmak için kimseye, ya da bir statüye ihtiyacım yok. Sen nasıl bir enerji yayarsan ona uygun insanları çekersin etrafına. Şu an senden ben yalnızım, mutsuzum enerjisi yayılıyor ve bu enerjiye kimse gelmez.

48 yaşında evlenen aile dostunumuz var cokta mutlu.. kimin kısmeti ne zaman gelir bilinmez

Reactions: 000
39 yaşında bir arkadaşım bu yaz evlenecek. Enişte de hem yakışıklı hem zengin, tanışmadığım için kişiliğini bilemiyorum.
Arkadaşımin da evlilik konusunda takıntıları vardı evlenememekten korkuyordu. 2 sene psikolojik destek aldı. Bu korkusunu yendiği zaman evlilik teklifi aldı. ..ilginç bir şekilde evren bizi tüm korktuklarimizi yaşatarak sınıyor.

İşte güzel bir örnek vermişsiniz, korktuğumuzu yaşıyoruz aslında,burda da sorun bizden kaynaklı. Bazı üyelere bunu anlatmaya çalışıyorum ben de. Evlenememekten korktuğu için evlenememiş, sonra korkusunu aşınca istediği olmuş.

Sizi bu denki karamsariga iten sey ne?
34 yas nedir ki? Bence hayatiniiniz kiymetini bilin..
Insaniz tabiyki yanliz yapamiyoruz.. fakat buladar ümitsiz olmayin..
Kendinize hobiler bulun kitap okuyun.. kendinizi taniyin.. gelistirin.. kendi güvlerinizi kesfedin.. kendinize harcadiginiz zamani size huzur olucak geri dönücek.. böylelikle huzur dolu insanlari cekiceksiniz..
Sevgiyle kalin

elbette olabilirsin akranin olarak yazıyorum. çevremde erkenden evlenip boşanan arkadaşlarım akrabalarim var bir de çocuklu bosanmak zorunda kaldılar, oyle mi olmak isterdin yoksa gençliğinin tadını çıkarmak mi? ömrünü geçireceğin adamla henüz karşılaşmadigin icin evlenmedin, bundan daha normal ne var? etrafinda mutlaka vardir, yaşı geçecek korkusuyla saçma sapan evlilier yapan, mutsuz bir hayata mahkum olan sözde evli mutlu çocuklu kadınlar, içerde durum hiç oyle değil emin ol. evlenme yaşı diye bir sey yok ben buna inanmıyorum. inanıyor olsaydık zaten çoktan evlenirdik bugune kadar. evlenip coluk çocuğa karışan arkadaşlarımla beni yan yana koy 10 yaş küçük duruyorum, kimse yaşıma inanmıyor. o yüzden hic takılma. bir kere geldiğim su dunyada kimsenin kalıplarına uymak zorunda değilim. insanlar konuşur, günün sonunda herkes kendi kabuğuna cekiliyor. önemli olan oradaki mutluluğun. kulağını kapat herkese, özellikle yaşı geçmesin diye mutsuz evlilik yapan kadınlara. bekarlari en cok onlar çekemiyor çünkü. hayat senin hayatın ve sen şu anın tadını çıkarmaya çalış, ne demişler "tek bir an var, o da şu an." yarın nelerle karşılaşacağımizi kimse bilmiyor.

kendinizi hiç böyle şeyler ile üzmeyin lütfen. 35 yaşımda evdendim, yaklaşık iki buçuk yıl sonra boşandım. O nedenle diyorum ki herkese herkes evlenecek herkes çocuk sahibi olacak diye bir şey yok. Yeter ki ALLAH en hayırlısını en güzelini,sizi anlayacak. Allah'ım neden evlendim ki dedirtmeyecek birini nasip etsin. ben de bir ara boşandıktan sonra şunu düşünüyordum. ben öldükten sonra beni kim gömecek ,cenazemi kim kaldıracak diye. zamanla bu düşünceden de kurtuldum,yaşadığımız her şeyin bir sebebi var.Kimse kendisine gelecek müjdeden haberdar değil.

Maalesef aynen öyle. ..hayata bakış acımızı değiştirmemiz lazım.

ben 24 yaşımda evlendim bazen çok mu erken davrandım acaba dedigim oldu.. nasip bu işler bence yasınız normal.. artık eskisi gibi degil insanlar uzun yıllar bekar kalmak sonra evlenmek istiyor.. zamanını beklemek gerek sıkmayın canınızı

Reactions: 000
Aslında mevzu evlilik değil de yalnız kalmak,yalnız yaş almak, sevmek sevilmek isteği konu sahibinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…