34 yaşında bekar kadın- yalnız ölmekten korkuyorum

Yalnız ölmekten korktugunuz için anlatcam sadece bunu. Bugun 75 yasındaki komsumuz için yukarı corba götürmeye cıktım. Kadıncağız yalnız, insülin iğnesinin yapılması lazım ve tek basına yapamıyor. Kızının esi rahatsızlanmıs apar topar hastanede idiler. Torunu deseniz o saatte calısıyor. (mecbur sonucta) neyse Bi sekilde destek olduk hallettik. Ama bu kadıncağız vakti zamanında evlenmiş ve bir de kızı ve torunları var. Ama o da yalnız sonuc olarak. Hayatta ne yasayacahımızı bilemiyoruz. Evlensek de yalnız kalabiliriz hatta ölebiliriz, bekar olsak da etrafımızda cok insan olabilir. Evliliğe bu kadar sartlamayın kendinizi.

Bazen kader işe el atıp size güzel kartlar dağıtabiliyor. Bence bekleyin yalnız kalmayacağınızı garanti edemem ama ileriyi düşünerek bugünü de zehir ediyorsunuz tıpkı benim gibi. Bazen kafamı taşlara vuruyorum bazen beni kimsenin anlamadığını düşünüyorum uçup giden zamanı eteklerinden yakalamak istiyorum

Sizinle hemfikirim.
Bizim de uzaktan tanıdığımız bir teyze vardı.Kadının 4 çocuğu 10 torunu vardı.Eşi ölünce tek başına kaldı,çocukları bakıcı tuttular. Ama çok gelip gitmediler. Yani tek başına 12 yıl yaşadı.
Eş ve çocuk/çocuklar da garanti değil.
Yani hayatta hiçbir şey garanti değil.

Konularınız hep aynı temalı. Biraz hayatınızdan farklı kesitler sunsanız ya.

Yalnızım da yalnızım dediğiniz sürece o yalnızlık aşılmaz.

Aman ben de 35 yasındayım. İnsanlar bunaltmadığı surece sorun yok. Demekki hayırlı değil. Napayım. Evlenip mutsuz huzursuz olacağıma böyle iyi. Evlenen kişilerin garantisi mi var yalnız kalmayacaklarına dair. 60 yasında herkesi trafik kazasında kaybeden de oluyor. Hiç çocuk olmayıp ayrılan da. Rabbim ne yazdıysa o. Ama malesef toplum baskısı çok buyuk etken. Keşke az ötede dursalar da rahatca hayatımıza bakabilsek. Ama illa burunlarını ... Neyse işte rabbim gonlunuze gore versin. Tek değilsiniz merak etmeyin.

Bu devirde evlatlar da bakmıyorlar anne , babalarına emin ol (istisnalar hariç ) yani, demem o ki daha kaç sene sonrasını düşünüp gençliğini ziyan etme , ek olarak çok konu açıldı böyle yalnız değilsin .Allah büyük ...

Ya ne bileyim şu an mesela bir sinemaya gidecek, gezecek biri yok yanımda. Yalnızlık bunaltıyor.

Benim de halamın kısa süren bir evliliği olmuş hatta hamileyken boşanmış sanırım bir tek oğlu olmuş. Tabi abim de evlendi halamın 3 tane torunu oldu. Bundan 2 ay öncesinde abim öldü.Halam zaten yalnızdı şimdi hepten yalnız kaldı. Ölümün ne zaman geleceği belli olmuyor maalesef. Zaten erkenden boşandı bir daha da evlenmedi kendini oğluna adadı ama şimdi oğlunu da kaybetti. Demek ki kaderi yalnızlıkmış diyoruz.

Canım bu pozitif enerjide gidip bakkaldan alınan bir şey değilki
İnsanın hayatında bir şeyler yoluna girerse olumlu olmaya başlıyor
Kırk kere yok pozitif enerji içimizde diyelim dışarıdan iki darbe pert
Konu sahibinim durumunda öyşe

Ablamı 37 yaşında ite kaka evlendirdik başımı yaktınız benim dedi simdi cocugu var. mutluluk için evlenmek olmazsa olmazlardan değil ki.emin olun toplum baskisi olmasa evlilerin cogu bosanir. Kendi kendinize yetebilmeyi öğrenin bence

Ben kendi kendime yetebiliyorum zaten. Yıllardır her işimi kendim yaparım. Ben olayın psikolojik boyutundan bahsediyorum. Yalnızlıktan bunalmaktan bahsediyorum. Artık duvarlara bakmaktan sıkılmaktan bahsediyorum.

Ben kendi kendime yetebiliyorum zaten. Yıllardır her işimi kendim yaparım. Ben olayın psikolojik boyutundan bahsediyorum. Yalnızlıktan bunalmaktan bahsediyorum. Artık duvarlara bakmaktan sıkılmaktan bahsediyorum.
Çalışıyor musun? Kimle yaşıyorsun?

Çalışıyorum ve yalnız yaşıyorum. İşyerinde de öyle kafa dengi arkadaşlarım yok.
İşte o biraz seni sıkıyor olabilir. Biraz sosyalleşmek sana iyi gelebilir. Biraz klasik olacak ama kurslara falan katılsan?

Sosyal çevreni genişletmeye çalışıyor , aynı yaşlardayız ve çocuksuz boşandım.
Toplum gözünde sıkıntısı daha büyük.
Yani keşke hiç evlenmeseydim o yüzden içini rahat tut ve hayırlısı ne ise onu iste.

Çalışıyorum ve yalnız yaşıyorum. İşyerinde de öyle kafa dengi arkadaşlarım yok.

Canım olacak senın de ben emınım
Acaba cokmu secıcısın ondan mı olmuyor acep

Seneler gecer gunum
Yalniz gitmekten yorgunum
Sabahattin Ali

Insanin icindeki ask ve sevgi solunca en iyi erkek gelse de anlami kalmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…