34 yaşında hayatını değiştirmek istemek

pinartn

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mart 2015
2.734
3.328
333
42
Merhabalar,
Ben evli, 2 çocuk annesiyim. 2.çocuğum doğmadan hemen önce mali müşavirlik yeterlilik sınavını kazandım ama çocuğumun sağlık sorunları sebebiyle işe dönmedim.
Staj yaparken mizaç olarak bana uygun olmadığına karar versem de başladığım işi yarım bırakmamak adına yeterlilik sınavına girdim.

Şimdi tekrar bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapacağıma karar veremiyorum. Hiç kpss ye girmedim. Bildiğim kadarıyla 35 yaş şartı var. Ayrıca yaş şartı olmasa da atanma durumunda şehir değişikliği mutlaka gerekir mi bilmiyorum. Malum 2 çocuk ve yerleşmiş bir düzenimiz var.

2.seçeneğim olan alese girsem üniversitelerde yaş itibariyle bölümümle ilgili araştırma görevlisi olabilme ihtimalim var mı?

3. seçeneğim ise tekrar üniversite sınavına hazırlanmak. Mizacıma uygun bölümler matematik ve sağlık üzerine. 35 yaştan sonra bu şekilde tercih edebileceğim, sonrasında da iş bulabileceğim bölüm önerileriniz var mı?

Son seçeneğim ücretli öğretmenlik yapsam nasıl olur?

Not:Ruhsatım olsa dahi büro açmak gibi bir düşüncem yok. Özel sektörün çalışma saatleri ve süre olarak meslekten uzak kalmam sebebiyle pek tercih etmek istediğim bir durum değil.

Bu konudaki görüş ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Son düzenleme:
Canım Allah gonlundekinden daha iyilerini nasip etsin inşallah.

Arş. Gör. yaş sınırı 35 diye biliyorum ben malesef. Sen yine de bi arastir istersen

An itibariyle o seçenek ortadan kalktı o zaman☺

zaten çok çekilir iş değil şu dönemde
35 yaşından sonra insan kendine kötü davranılmasını da kaldıramayabilir.
onun yerine yüksek lisans ve doktora bitirin, direkt olarak kadrolara başvurun üniversiteye geçin
onun yaş sınırı yok

bir kpss kursuna gidip devlet memurluğuna hazırlanabilirsin. üst sınır yok. a kadroları için 35 yaş sınırı var fakat geri kalan binlerce kadro için bu şart yok.

tekrar en baştan üniversite zor ve yorucu olabilir. kamu personeli olun kendinize ve çocuklarınıza güzel bir gelecek sunun.

bir kpss kursuna gidip devlet memurluğuna hazırlanabilirsin. üst sınır yok. a kadroları için 35 yaş sınırı var fakat geri kalan binlerce kadro için bu şart yok.

tekrar en baştan üniversite zor ve yorucu olabilir. kamu personeli olun kendinize ve çocuklarınıza güzel bir gelecek sunun.
Peki puan aldıktan sonra kurumlardaki ilanları mı takip etmek gerekiyor? Başka şehire gitmem gerekir mi?

Memurluğu düşünebilirsiniz yaş sınırı her memuriyette yok. Ciddi manada atanmak problem yalnız. B kadroda özellikle bayağı yüksek puan gerekiyor. Çocuklarla hazırlanmak nasıl olur bilemem? Senelerce hazırlanan tanıdıklarım var ama olmayacak iş değil :)
Her kurumun mecburi hizmeti yoktur, şark gibi. Bulunduğunuz şehire atanmanız da garanti değil. Eş durumuyla gelebilirsniz ama senelerce bekleten kurumlar var. Eşinizin de mesleği önemli.
Denemekten zarar gelmez belki de kendi ilinize atanırsınız.

Memurluğu düşünebilirsiniz yaş sınırı her memuriyette yok. Ciddi manada atanmak problem yalnız. B kadroda özellikle bayağı yüksek puan gerekiyor. Çocuklarla hazırlanmak nasıl olur bilemem? Senelerce hazırlanan tanıdıklarım var ama olmayacak iş değil :)
Her kurumun mecburi hizmeti yoktur, şark gibi. Bulunduğunuz şehire atanmanız da garanti değil. Eş durumuyla gelebilirsniz ama senelerce bekleten kurumlar var. Eşinizin de mesleği önemli.
Denemekten zarar gelmez belki de kendi ilinize atanırsınız.
Eşim mühendis. Ben hayat şartları sebebiyle bir yere gelememiş olsam da üniversiteyi dereceyle bitirdim ve staj başlatma ve yeterlilik sınavlarını da kursa gitmeden kendim hazırlanarak tek seferde verdim. Kpss için matematiğim oldukça iyi. Diğerlerini evde halledebilirim diye düşünüyorum. Ama kızımın okulu, eşimin işi ve diğer çocuğumun sağlık durumu nedeniyle şehir değişikliği çok olası bir durum değil.

Yaşınızın zerre kadar bir önemi yok. Önemli olan sizin bu konudaki samimiyetiniz ve kararlılığınız.o_O

Peki puan aldıktan sonra kurumlardaki ilanları mı takip etmek gerekiyor? Başka şehire gitmem gerekir mi?

merkezi atamaları takip edip internet üzerinden tercih yapabilirsin

memurlar.netteki ilanları takip edip uygun gördüğün kadrolara başvurabilirsin

işkura kpss puanını kayıt ettirip açık kadroları sorgulayıp uygun gördüğüne başvurabilirsin.

puan aldım atanamadım deyip köşenize çekilmeyin asla. siz arayın bulun başvurun. dilerim güzel rahat bir işiniz olur.

eğer istediğin şartlarda bir kadro şehir dışında ise evet şehir dışına gidip başvurabilirsiniz. ama yok ben çıkamam diyorsanız kendi ilinizdeki kadroları takip edin.

merkezi atamaları takip edip internet üzerinden tercih yapabilirsin

memurlar.netteki ilanları takip edip uygun gördüğün kadrolara başvurabilirsin

işkura kpss puanını kayıt ettirip açık kadroları sorgulayıp uygun gördüğüne başvurabilirsin.

puan aldım atanamadım deyip köşenize çekilmeyin asla. siz arayın bulun başvurun. dilerim güzel rahat bir işiniz olur.

eğer istediğin şartlarda bir kadro şehir dışında ise evet şehir dışına gidip başvurabilirsiniz. ama yok ben çıkamam diyorsanız kendi ilinizdeki kadroları takip edin.
Çok teşekkür ederim. Benim için oldukça yol gösterici bir görüş:KK68:

Kpss’de A grubunda yaş sınırı 35, B grubunda yaş sınırı yok. Atandığınız kuruma göre değişir tayin gibi seçenekler. Bölümünüze göre girebileceğiniz kurumlara bakarak işe başlayabilirsiniz. Size motivasyon da sağlamış olur çalışmak için.
Üniversite kadroları için yaş sınırı var mı bilmiyorum ama yoksa bile araştırma görevlisi olmak zor. Düşük bir ihtimal için vakit kaybetmeyin.
Ücretli öğretmenlikte de kariyer anlamında bir yere varamayacaksınız bence. Oldu da vazgeçildi ücretli öğretmenlik verilmesinden, o zaman ne yapacaksınız?
Bence en mantıklı seçenek KPSS B grubu.
34 genç bir yaş. Hayat çok da güzel değişir.

Eşim mühendis. Ben hayat şartları sebebiyle bir yere gelememiş olsam da üniversiteyi dereceyle bitirdim ve staj başlatma ve yeterlilik sınavlarını da kursa gitmeden kendim hazırlanarak tek seferde verdim. Kpss için matematiğim oldukça iyi. Diğerlerini evde halledebilirim diye düşünüyorum. Ama kızımın okulu, eşimin işi ve diğer çocuğumun sağlık durumu nedeniyle şehir değişikliği çok olası bir durum değil.

Çok güzel. İnşallah başarılı olursunuz. Denemeler çözerek ve kpss kitapları alarak ilk adımı atın isterseniz. Zor deme nedenim,b kadrolar genellikle lisans mezunu olma şartı ister bölüm pek söylemez o yüzdenherkes başvurur puanlar yükselir.

Merkezi alımlara başvurursunuz ama onlarda şehir garanti olmaz.
Memurlar netteki tüm ilanları takip edin. Bazen kurumlar, şu bölümden mezun şu kadar kişi şu ile diye alıma çıkabiliyor işinize yarayan ilanlar çıkabilir.

İşkur ilanları memur değil kamu işçisi alımıdır.(yine kpss puanı ile) ama çok da güzel ilanlar olur arada, şartları da genelde iyidir.

Bol şans. Her şey gönlünüzce olsun. Yavrunuza da şifalar dilerim.

merhaba arkadasım bencede en mantıklısı kpss olur. bende senınle hemen hemen aynı yollardan gectım. kızım 1 yasındayken sınava hazırlanmaya basladım 3 yasındaykende ıse. cok zor oldu evet ama ımkansız değilmiş ki oldu cok sukur. sehır bendede sorundu oyuzden olabıldıgınce yuksek puan almaya bakacaksın. kı ben cokta ıyı bır puan almıs olamam ragmen sans ıste merkezı atamada değil acık ılandan atandım. olmayacak dıye bırsey yok once kendın inan.. şimdiden basarılar....

Kpss’de A grubunda yaş sınırı 35, B grubunda yaş sınırı yok. Atandığınız kuruma göre değişir tayin gibi seçenekler. Bölümünüze göre girebileceğiniz kurumlara bakarak işe başlayabilirsiniz. Size motivasyon da sağlamış olur çalışmak için.
Üniversite kadroları için yaş sınırı var mı bilmiyorum ama yoksa bile araştırma görevlisi olmak zor. Düşük bir ihtimal için vakit kaybetmeyin.
Ücretli öğretmenlikte de kariyer anlamında bir yere varamayacaksınız bence. Oldu da vazgeçildi ücretli öğretmenlik verilmesinden, o zaman ne yapacaksınız?
Bence en mantıklı seçenek KPSS B grubu.
34 genç bir yaş. Hayat çok da güzel değişir.
Kpss lisans ve kpss alan olarak yazıyor sınav isimlerindd bu durumda sadece kpss lisansa mı girmem gerekiyor?

Kpss alan dediğiniz uzman yardımcılığı, müfettişlik falan mı? Orda 35 yaş sınırı var malesef.
bir tandıığım hakımlık sınavına gırebılmek için mahkeme kararı ıle yasını küçültmüştü bir iki yas kadar ...
kpss b de yas sınırı yok ama bıldığım kadarıyla.

''hayat şartları nedeniyle bir yere gelememiş.. '' diyorsunuz kendiniz için, oysa derece ile mezun olmuş, 2 çocuk büyütmüş, mali müşavir ünvanını elde etmişsiniz. Bence oldukça başarılısınız.
Türkiye de iş durumları malum, sağlam kapılar sağlam tanıdıklarla açılıyor insanın yüzüne.
Bunu kimse inkar etmesin.
İş dünyasındaki tüm bu olumsuz düzene rağmen, halen çabalayan ve okumaktan ilerlemekten vazgeçmeyen insanları çok takdir ediyorum. Vazgeçmiş değiliz. Çok şükür.

Kpss hazırlanabilirsin, zor olsa da, şartlar akşamdan sabaha değişiyor ;)
bu arada İsmek kurslarında öğretici olarak çalışabilirsin.
İsmek de çalışma saatlerini sen ayarlıyorsun bildiğim kadarıyla.
Hem çevre edinir, hem de birilerine faydalı olmuş olursun.
İstemek başarmanın yarısıdır, yakın zamanda güzel şeyler olucaktır senin için de.

Back
X