347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

ece canım çok doğru dion onlar ayunı fabrikada ama siemensi çok iyi duydum ben buzdolabını arçelik samsungtan tercih edebilirm tv ya samsun sony olur ki ben samsungu çok araştırmıştım annemler alırken çok memnundu herkes

ev konusundada benim iyi bir birikimim var biriktirdim yaniii peşinat olabilir araba alsam alırım ama ev için biriktirdim niyetim ev almak annemle babamda 20 30 bin verecekler bana aldıkalrı evin kredisi bitiyor ama snaırsam onun kirası bana verilcek bide kredi çekicekler iş bu olunca annem dediki ben herşeyi yapacam eyvallah deperin bilinicekmi çabalıyorsun onlar napacaklar dedi bende sevgilim krediyi ödicek dedim biz nişanlannca ev alıcaz çünkü niyetimiz o babası napacak dedi ben abisine alırlarken herkes bişi koymuş herhalde babasıda bişiler yapar dedim annem iyi bunlar konuşulur sen birikimine bak dedi ama en hayırlısı olsun

bende borçsuz evlencem beyaz eşyalarım yatak odam babam alıcak benmkiylede babası yemek odası ve koltuk alır ben salon die ayırmıcam çünkü diğer herşeyde hallolur allah evlenene yardıme diyor niyetlenelim gerekirse

nenacım inan çok üzüldüm inan babası kendi kafasına göre tarih alamaz ama yardım edebilir sanırsam istese şimdi bile oğlunu evlendirir ama bencil ve cahil insanlar kendiler zorlkla kurmuş düzen insan çocğna zorluk göstermez neyse onları umursama haziran yada eylül önemli değil önemli olan siz birlikte mücadele edin

vee biliyormusun dedin yaa hani en olmadı işe girmezse felan die alternatif çözüm yolları üretme kuzum işe girmek zorunda zaten iş bulabilecek bir meslepği var kapılar açılır onu sorun etme iş çok önemli annnem dior ben evi vereyim kredide çekmeyin bankada kasada sennnde paran dursun düğünde takılanlarda dursun sevgilin ev almak istermi dior yoksa altına arabamı çeker dior inan erkek milleti karakteri ne olursa olsun rahata alışıyor

nenecım en hayırlısı olucaktır sıkma canını nişnalıjn ailesiyle konuşur halleder durumları varsa sizi bankaya borçlu yapmanın alemi yok yani

evet cok iyi tespit etmişsin giz onlar zamnında cok cabalamıs şimdi her şeyleri var kız kardeşlerine erkek kardeslerine hep daire yapmış evlendirmiş ama kendi cocuklarına deger vermıolar istediğim atla deve deilki ya bnmde birikmm var cok az nişanlımda 22 bnliralık altn takmıstı nişanda hepsini nişanlım yaptı he ailesi onun altnlarını alıp bana taktılar aileme gövde gösterisi yaptılar afedersnz bohacmdaki kilodu bile nişanlım aldı iğne dahi almadı ailesi kayınvalidem evde olan tülbent ve havlu koydu bohcam bi baştan sagmaydı varya görseniz ağlarsnz resmen ama ben onuda umursamadım gökhan yanmda olsun her seye eyvallah dedim...

azcık gurur varsa die düşündüm nikahta yaparlar yok ondada tık yok gökhana dedim ama verirsn davetiye ister gelirler ister gelmezler hyr yani şüphelenmeye başladım gökhan evlatlıkmı oda öle dio kimseye benzemıorum bn ailem oldklarndan şüpheliyim dio garibim kıyamam ya dün ikimizde çok çok kötüydük napıcaz bizzzzz

ayyy canım kıyamam yaaa işte bak bende nişanda bana hani sırf bir aile değil gelenler 20 bin taksa benm birikimile çok iyi para olur direk ev alırız die düşünyorum nişan yaptıktan sonra ev alıcaz kısmet o yüzden siz elinizdekleri sıkı tutun onlardan fayda gelmezse onlara muhtaç olmazsınız emin ol canım

ama haksızlık yaniiiii en hayırısını iste canım üzmeyin biribinizi sıkıca saırlın yazıktır günahtır bu süreçte destek olacaklarınaaa

nişanlım askerden önce cok iyi para kazanıodu bide tazminatla cıktı ne istedysem aldı bileziklerim 12bntl edıo geri kalanını satamam biri set ve pırlanta yuzugum var toplamına 22 mi ne vermişti... saklıyorum cnm saklamaz olurmuyum hespa yaptım sadece bnm sulalemden 30tane bılezık gelıo bızde hedıyelık bılezık takılmaz hepsi satldgnda para eden bilezik takılır annem herkese öle takmstı zamnnda e ceyrekler liralar derken para vs.. 40 bini bulur bnm takılar 12 bnde gokhann taktıkları yapıo 50 bin diyim e evlenmeden 2-3 tane bnde kendıme 1000 er liradan yapabilsem iyi para edioda işte ben yapamıcam sanırım kendıme ailesi mobılya beyaz esya alır die hesaplıodum bnde kendıme bılezık yapıcaktm ama onlar hıc bsy almıcakları için ben yapamıcam gokhanla paralarımızı birleştirip eşya alıcaz ve ailemede söyleyemem bu durumu

ya yeminle kendimi gariban hissettim töbe töbe yaa kendi halime acıyacak duruma geldim eğitimli işli güçlü insanlarız bide dün bi sinirlendim ulannn dedim bir şeyim eksik kalmıcak her şeyimi yapıcam evimide alıcam yüzlerinede bakmıcam kesinlikle ilgiyi haketmiyolar kesinlikle dha içimde anlatamadgm okadar sey varkı bogazım düğümlenio kelimeler yetersiz kalıo ama herkese inat yapıcam gerekıosa hafta sonlarıda calısırm iş bulurum napim...

canım saçmalama kendni, öyle hissetmen için gerek yok siz yaparsınız yapmasına canım onun aileside sana güvenmiştir takılarına bence öyle ne akdar zengin olsalarda gözleri kalıyor

benim nişan çok kalabalık olur ama öyle ç.ok bilezik takılmaz gibi geliyor benm annemde kuzenlermez onlarn çocuklaırna hediyelik bilezik takmadı ama işte insanlar ne yapar bilinmez bakalım pek bişi beklemiyorum ama babamın konumundan dolayı ne olursa olur yani ben hep kendimi aza alıştırıyorum :))))

canım siz halledersiniz üzme kendini inşalllah hallolur herşey

kızlar bu arada benmki ben biraz dinleneyim gitmiyim dedi bend eona ok gitme ama onlarda zaten bütün elektirkçileri çağırmıştır firmayı araştırdım gayet iyi bir firma kendi bilirrrrr cidden sinirleniyorum dinlensin

ya cnm biz bosnaklarda altın cok takılır bnm nişanmda sadece 5 bin tllik ceyregm yarımım falan vardı annemlerde bierer bilezik taktılar ama dedm onları yıne dugund etakarsn ekstra almayın dedm cocuun aılesı gelıne takmıo siz nie takıcaksnz dedm...

bnmkinin ailesi zengin değil canım ama durumları iyi yani 2 arabaları var 3 dükkanları var yazlık var kendı oturdukalrı daire var abisiyle kardeşi iyi kazanıo kayın pederm emekli artı çalışıo durum vaziyet bu yani çok şükür var gelirleri bnm ailemde bu kadar olsa ohoooo babam kimseyi beklmez bizim bi arabamız 3 katlıda evmz var çok şükürde babamn ekstra ev alıcak parası yok bnde ıstemem zaten damadı kendı yapsın...

yok yok ben karar verdim her şeyimi kendm yapıcam gökhanada söyledim daha bu konuya grmesın canımız sıkılıo

kayın validem sırf yiyip içip yatsın-gezsn altnda araba tabi ohh sefam olsun misali canı sıkılıo ucak bıletı alıo trabzona gidio hey allahım aklıma geldkce sınırlenıyorumsülalece egoistler kardeşim

Kızlar umarım hepimiz için hayırlısı olur. Önemli olan iş değil, başarı ve kalıcılık, önemli olan evlenmekte değil, mutlu bir evlilik...

İnşallah hepimizin mutlu yuvaları olur.

Benim nişanım muhteşem bir yerde, muhteşem bir atmosferde gerçekleşti, dillere destan nişan yaptık İzmir'in sayılı yerlerinden birinde ama takı oldu mu hayır olmadı. Nişanlım bana 2 bin küsur değerinde pırlanta tek taş taktı sadece nişan yüzüklerimizde dahil, tek taşta babaannesinin hediyesiydi. Ne kollarım doldu ne de bir şey ama herşey ağız tadıyla geçti. Önemli olanda buydu.

Nişanlımın ailesi de allah için yoku var etmeye çalışan insanlar. Düğünde borçlanmamamız için elinden geleni yapacaklar ben bu konuda çok şanslıyım çocuğunun mutluluğu kendi mutlulukları bunun bilincinde çok iyi insanlar.

Bizim önceliğimiz şimdi iş. Sonra gerisi hallolur.

Son düzenleme:

ne güzel işte,
ben evde yaptım nişanı aile arasında sayılır teyzemler halamlar kuzenlerim nişanlımında akrabaları bnm arkdsmlarım60 kişi falandık evimz bahceli odlgu için her yer süslendi püslendi benm durumum ona yetti büyük bir organizasyon yapmak istemedim çünkü bnm bütçemi aşardı yapmadımda bnmkide çok agız tadıyla bol muhabbetli keyflıydı herkes mutluydu çok şükür halada öyleyiz...

ben istedim nişanlımdan kendi hayatımız güvencesi için o bana onları almasaydı şuan çarçur ve kenarda beş kuruşta yoktu adım gibi eminim biz keyf yapmayı seven bir çiftiz ihtyacta karsılamazdık ve biterdi biz altına yatırımyaptık iyikide yaptık suan banka kasasnda duruo takıomuyum hyr gerekte yok takmaya ama bzm guvencemız ıcın iyi bir adımdı... ben tektaşımıda takmıorum hem alyans hem tektaş sevmem yanyana özel günlerd ealyansımı cıkartıp tektaşımı takıorum...

ben cocuklgmdan beri her ihycmı kendım calısır karsıalrım babamdan bile bu yasıma kadar beklentım olmadı evlilik farklı bir kuruluş ve tek başına insann altndan kalka bilecegi bir sey değil bnm aılem ustlerıne dusenı yapıcaklar hatta fazlasıyla ama onlardanda bir şey gelmıosa kımsenn bogazına basamam ben keyflerı bilir yüzsüz deilim ben illede olucak olucak die paşa gönülleri ne isterse o olsun...

allah herkese sevdgıyle mutlu bir yuva versin huzurlu olunsun para akmasın ama kimseye muhtacta ettirmesin benm hayatmda ki standart hep orta dereydi ve öylede olsun istiorum fazla olup şımartmasn beni yada az olup ta bir ekmeğim bile yok demeyim kendmi geçindireym mutlu olayım yeter zaten calısıorum ben kocamdan para isticek kadr acizde deilim her sey bir şekilde hallolur .. ece sana katılıyorum kalıcı bir iş konusunda en öenmlisi o hyrlısı olsun herkesin gönlüne göre olsun en mantıklısı

Nena
Sıkmasana bu kadar canını.Babası da ilk önce iş diyorsa ve sadece bu ıyı nıyetle dıyorsa bence de ilk önce iş önemli.
Takılanları harcarım'ı aklından geçirme.Onlar sermaye ve güvencen senin ilerisi için.
Davetiye veriririz gelirler deyip kesip atma ilerisi için huzurun da cok onemlı.
Bekle bakalım bır subat ayı gelsin.Henuz geç kalmadınız ki gün almaya.Baksana cv'si baya kuvvetli nişanlının.Elbet iş bulucak ama kısmet işi birazda.Çok yakın bir arkadasım var.Çocuk askerden döndü.Gıtmeden Enka Holdıng te calısıyordu cok ıyı bır pozısyonda.Ama dondugunde 1 sene iş bulamadı.Sonunda ıstedıgı yer oldu ama sıkıntı yasadı bır sene.
Bence de iş olmadan düğünü öteleme fıkrı kotu bır dusunce degıl bence tabi.
Hemen kötüye yorma ailesi için.Ben iyi niyetle yaklasmaya calısıyorum biraz.

Gizcim
Çok sevindim hemencik iş fırsatı geldiğine.İnşallah hayırlı olur sevgılın için.
Hepinizin iş haberleri bir an önce gelsin inşallah böyle en erkeninden.

Bizimki yorgan döşek yatıyor çok hasta.Çocuk bingöl sogugunda hasta olmadı.Geldi duramadı yerinde maça gitti orda sogugu yiyip hasta oldu.İyileşsin bi an önce canım.

Sonuna kadar katılıyorum canım, kelimesi kelimesine bende işin üzerinde o yüzden bu kadar yoğunlaşıyorum. İş olmazsa evlilikte ertelenir yapıcak bir şey yok. Girdikten sonra garantisi de yok tam evlenmeye 1 ay kala 10 gün kala ya da evlendikten bir hafta 10 gün sonrada işsiz kalabilir. O yüzden kalıcılık önemli, devlet memuru olmayanlar için en azından kadrolu bir iş çok önemli. Sonuçta kiracı olacağız tek başına bir evi çekip çevirmek bence hiç kolay değil şahsen ben bu sorumluluğu almam. Eldeki çabuk biter. O yüzden muhakkak iş, ben bu konuda babasının düşüncesine saygı duyuyorum. Bizimkilerde işe girmeden kalkışmayacaklar, kalkışamazlarda ben de ailemde kesinlikle istemeyiz. Sorana ne derim, hangi k... güvenip evleniyorsunuz demezler mi?

İlk önce ekmeğini ele alacak ondan sonra yer tutmaydı, mobilyaydı bakacağız. Herşey sırayla.

Chelzy geçmiş olsun kuşum inşallah iyileşir en kısa sürede.

Aynen böyle dusunuyorum bende.Devlet memuru olması dışında gerçekten sağlam bir iş olsun ki evlendıkten sonra da ıllakı borcla harcla ortada kalınmasın.Hemen evlilik çokta muhım degıl bence.Ve kafada sorunlar buyutulunce yansıyor herşeye.Huzur onemlı dıyorum ya.
Çok iyi yaparsınız ailen cok dogru dusunuyor.Ha hazıran olmuş ha eylül belki de 2014 ocak.Cokta bısey farketmez.Herşey rayına oturunca tam anlamıyla olunca guzel olur herşey.
O yuzden dıyorum ya Nena ya cok fazla takılmasın illa hazıran diye.Ama olur da gizin oldugu gibi bir iş fırsatı cıkarsa tabıkı işleri hızladırsınlar.

Nenaaa sence ertelemek isteseler nişanını da ertelemezler miydi erteleyebildikleri kadar? Daha hazır değiliz oğlum derlerdi, ne isteme olurdu ne nişan ama siz zaten nişanlısınız, e Gökhan askerliği yaptı geldi, sırada ne var? İş. işe girdikten sonra onlarda başlayacaklar.

Bizimki şubatta işe başlayım hızlanacağız canım, şubat sonuna bitireceğiz bile diyor. Hayırlısı canım sen hayırlısıyla işe gir olur zaten zamanla hemen bitmez eksik gedik çıkar yine bir şeyler diyorum. Sizinde öyle olacak bak görürsün.

keyfmı yerine gtrdnz çılgınlar sizi onlar nişanıda ertelıolardıda bakma gökhana güvendiler die gıkları cıkmadı
yoksa bana nişanda olmazdı dert etmeyın aman yaaa iş olcak hepsi maşallah çok iyi yerlerde çalışacaklar içime dogdu işsiz bnde evlenmem merak etmeyn hatta gokhana dedmki şakasına eylülde de olmazsa bn ayrılırım cocuk garibim tutuştu sonra özür diledim tabi öptüm kokladm şaka oldgnu söyledm yüreğine iniodu canımın

nena tatlım hiçbişeye kafanı takıp üzülme. bak nişanlın herşeyini kendi yapmış nişanında.
şimdi de hayırlısıyla bi iş bulur ve borçsuz harçsız evlenirsiniz inşallah. malesef kimi aileler ölyle herşeyi çocuklarına bırakıyor.
sen hiç üzülme çalışma tecrübesi olmuş ii okullardan mezun yabancı dili var boşta kalmaz inan canım. daha yeni geldi sonuçta illaki karşısına güzel bi iş çıkacaktır.

saol inciciceğim valla sizler olmasanız kafayı yerdım anlattım rahatladım hepniz bana inanılmaz moral depoladınz yoksa dünden beri kafayı yicektim düşünmekten

saol inciciceğim valla sizler olmasanız kafayı yerdım anlattım rahatladım hepniz bana inanılmaz moral depoladınz yoksa dünden beri kafayı yicektim düşünmekten

insan anlatınca rahatlıyo tabii
biz nişanlandığımızda nişanlımın işi bile yoktu kpss ye girdi ertesi hafta nişan yaptık ve sadece alyanslarımız takıldı.
1.5 sene çalıştı birikim yapamadı hiç. bana 2 bilezik yaptı ve geçen sene araba alırken yardımcı oldu sağolsun bide üstüne öğrenim kredisini ödüyodu ki hala daha bitmedi askere giderken 0 birikimle gitti. şimdi ne kadar biriktirebilirse bakalım bende birikim yapıyorum Allah büyük biraz borcumuz olacak ama çalışır öderiz diye düşünüyorum.

nişanlın nişanınızı nasıl yaptıysa düğünüde yapar hiç merak etme. haziran olmaz eylül olur ama her istediğin olur inşallah

Buz dolabında en iyi vestel diyor herkes.. çamaşır da arçelik bulaşık da bosch fırın da siemens

Kızlar yazdıklarınızi okudum.pc m.canım da.olduğu için begenemedim ama aynı durumlar herkes de geçerli...
Nenam.sikma canını...bende daha iş bulamadım eğer canım organize de bulursa bende gidip.orda arayacağım aileme azicik uzak olacagim ama.olsun ne yapalım araba alırsak inşallah gider geliriz.. dün canimla kim neyi alsın diye konuştuk bugün de dedim ilk görüşmemizde detaylı bi liste yapalım tahmini bi fiyat çıkartalım ona göre hareket edelim.. Allah hepimizin yardımcısı olsun kalan 4 ay da bizi çok büyük işler bekliyor valla hakkımızda hayirlisi olsun artık

CANIM her şey illaki oluo yeterki çalışalım allah saglık versin eksik hiç bitmez annem 27 yıllık evli hala eksiği var her şey tam olması derdinde hiç bir zaman olmadım ana şeyler olsun geriye ufak tefek şeyler olur takılmayalım dimi ama nişanlım saolsun her şeyi düşünüo yamak için çabalıo üzmüyor beni onu belkide o yuzden bu kadar sevıorum askere gittiğinde hakikaten bir yanım hep eksikti ... o aılesınden maddiyatı gecti manevi bşylerd ebeklıoda onu bıle alamıo amannn salla gitsin kimi ailelerde öle napalım o da bana denk geldi allaha şükür bnm ailem hep yanmda onunkiler olmayıversin dün agladım rahatladm sonra onada hıc bsyı takmıorum dedim sende takma dedim

inciciceğim sznd eher şeynz mükemmel olucak endişe etmeyn çalışırçabalar yaparsınız herkes öyle yapıo kaç kişi bu yaşlarda her şeyin sahibi ki istisnai durumlarda anca ölelerine denk gelıoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…