ece canım çok doğru dion onlar ayunı fabrikada ama siemensi çok iyi duydum ben buzdolabını arçelik samsungtan tercih edebilirm tv ya samsun sony olur ki ben samsungu çok araştırmıştım annemler alırken çok memnundu herkes
ev konusundada benim iyi bir birikimim var biriktirdim yaniii peşinat olabilir araba alsam alırım ama ev için biriktirdim niyetim ev almak annemle babamda 20 30 bin verecekler bana aldıkalrı evin kredisi bitiyor ama snaırsam onun kirası bana verilcek bide kredi çekicekler iş bu olunca annem dediki ben herşeyi yapacam eyvallah deperin bilinicekmi çabalıyorsun onlar napacaklar dedi bende sevgilim krediyi ödicek dedim biz nişanlannca ev alıcaz çünkü niyetimiz o babası napacak dedi ben abisine alırlarken herkes bişi koymuş herhalde babasıda bişiler yapar dedim annem iyi bunlar konuşulur sen birikimine bak dedi ama en hayırlısı olsun
bende borçsuz evlencem beyaz eşyalarım yatak odam babam alıcak benmkiylede babası yemek odası ve koltuk alır ben salon die ayırmıcam çünkü diğer herşeyde hallolur allah evlenene yardıme diyor niyetlenelim gerekirse
nenacım inan çok üzüldüm inan babası kendi kafasına göre tarih alamaz ama yardım edebilir sanırsam istese şimdi bile oğlunu evlendirir ama bencil ve cahil insanlar kendiler zorlkla kurmuş düzen insan çocğna zorluk göstermez neyse onları umursama haziran yada eylül önemli değil önemli olan siz birlikte mücadele edin
vee biliyormusun dedin yaa hani en olmadı işe girmezse felan die alternatif çözüm yolları üretme kuzum işe girmek zorunda zaten iş bulabilecek bir meslepği var kapılar açılır onu sorun etme iş çok önemli annnem dior ben evi vereyim kredide çekmeyin bankada kasada sennnde paran dursun düğünde takılanlarda dursun sevgilin ev almak istermi dior yoksa altına arabamı çeker dior inan erkek milleti karakteri ne olursa olsun rahata alışıyor
nenecım en hayırlısı olucaktır sıkma canını nişnalıjn ailesiyle konuşur halleder durumları varsa sizi bankaya borçlu yapmanın alemi yok yani
evet cok iyi tespit etmişsin giz onlar zamnında cok cabalamıs şimdi her şeyleri var kız kardeşlerine erkek kardeslerine hep daire yapmış evlendirmiş ama kendi cocuklarına deger vermıolar istediğim atla deve deilki ya bnmde birikmm var cok az nişanlımda 22 bnliralık altn takmıstı nişanda hepsini nişanlım yaptı he ailesi onun altnlarını alıp bana taktılar aileme gövde gösterisi yaptılar afedersnz bohacmdaki kilodu bile nişanlım aldı iğne dahi almadı ailesi kayınvalidem evde olan tülbent ve havlu koydu bohcam bi baştan sagmaydı varya görseniz ağlarsnz resmen ama ben onuda umursamadım gökhan yanmda olsun her seye eyvallah dedim...
azcık gurur varsa die düşündüm nikahta yaparlar yok ondada tık yok gökhana dedim ama verirsn davetiye ister gelirler ister gelmezler hyr yani şüphelenmeye başladım gökhan evlatlıkmı oda öle dio kimseye benzemıorum bn ailem oldklarndan şüpheliyim dio garibim kıyamam ya dün ikimizde çok çok kötüydük napıcaz bizzzzz
ayyy canım kıyamam yaaa işte bak bende nişanda bana hani sırf bir aile değil gelenler 20 bin taksa benm birikimile çok iyi para olur direk ev alırız die düşünyorum nişan yaptıktan sonra ev alıcaz kısmet o yüzden siz elinizdekleri sıkı tutun onlardan fayda gelmezse onlara muhtaç olmazsınız emin ol canım
ama haksızlık yaniiiii en hayırısını iste canım üzmeyin biribinizi sıkıca saırlın yazıktır günahtır bu süreçte destek olacaklarınaaa
nişanlım askerden önce cok iyi para kazanıodu bide tazminatla cıktı ne istedysem aldı bileziklerim 12bntl edıo geri kalanını satamam biri set ve pırlanta yuzugum var toplamına 22 mi ne vermişti... saklıyorum cnm saklamaz olurmuyum hespa yaptım sadece bnm sulalemden 30tane bılezık gelıo bızde hedıyelık bılezık takılmaz hepsi satldgnda para eden bilezik takılır annem herkese öle takmstı zamnnda e ceyrekler liralar derken para vs.. 40 bini bulur bnm takılar 12 bnde gokhann taktıkları yapıo 50 bin diyim e evlenmeden 2-3 tane bnde kendıme 1000 er liradan yapabilsem iyi para edioda işte ben yapamıcam sanırım kendıme ailesi mobılya beyaz esya alır die hesaplıodum bnde kendıme bılezık yapıcaktm ama onlar hıc bsy almıcakları için ben yapamıcam gokhanla paralarımızı birleştirip eşya alıcaz ve ailemede söyleyemem bu durumu
ya yeminle kendimi gariban hissettim töbe töbe yaa kendi halime acıyacak duruma geldim eğitimli işli güçlü insanlarız bide dün bi sinirlendim ulannn dedim bir şeyim eksik kalmıcak her şeyimi yapıcam evimide alıcam yüzlerinede bakmıcam kesinlikle ilgiyi haketmiyolar kesinlikle dha içimde anlatamadgm okadar sey varkı bogazım düğümlenio kelimeler yetersiz kalıo ama herkese inat yapıcam gerekıosa hafta sonlarıda calısırm iş bulurum napim...
canım saçmalama kendni, öyle hissetmen için gerek yok siz yaparsınız yapmasına canım onun aileside sana güvenmiştir takılarına bence öyle ne akdar zengin olsalarda gözleri kalıyor
benim nişan çok kalabalık olur ama öyle ç.ok bilezik takılmaz gibi geliyor benm annemde kuzenlermez onlarn çocuklaırna hediyelik bilezik takmadı ama işte insanlar ne yapar bilinmez bakalım pek bişi beklemiyorum ama babamın konumundan dolayı ne olursa olur yani ben hep kendimi aza alıştırıyorum :))))
canım siz halledersiniz üzme kendini inşalllah hallolur herşey
kızlar bu arada benmki ben biraz dinleneyim gitmiyim dedi bend eona ok gitme ama onlarda zaten bütün elektirkçileri çağırmıştır firmayı araştırdım gayet iyi bir firma kendi bilirrrrr cidden sinirleniyorum dinlensin
Kızlar umarım hepimiz için hayırlısı olur. Önemli olan iş değil, başarı ve kalıcılık, önemli olan evlenmekte değil, mutlu bir evlilik...
İnşallah hepimizin mutlu yuvaları olur.
Benim nişanım muhteşem bir yerde, muhteşem bir atmosferde gerçekleşti, dillere destan nişan yaptık İzmir'in sayılı yerlerinden birinde ama takı oldu mu hayır olmadı. Nişanlım bana 2 bin küsur değerinde pırlanta tek taş taktı sadece nişan yüzüklerimizde dahil, tek taşta babaannesinin hediyesiydi. Ne kollarım doldu ne de bir şey ama herşey ağız tadıyla geçti. Önemli olanda buydu.
Nişanlımın ailesi de allah için yoku var etmeye çalışan insanlar. Düğünde borçlanmamamız için elinden geleni yapacaklar ben bu konuda çok şanslıyım çocuğunun mutluluğu kendi mutlulukları bunun bilincinde çok iyi insanlar.
Bizim önceliğimiz şimdi iş. Sonra gerisi hallolur.
Nena
Sıkmasana bu kadar canını.Babası da ilk önce iş diyorsa ve sadece bu ıyı nıyetle dıyorsa bence de ilk önce iş önemli.
Takılanları harcarım'ı aklından geçirme.Onlar sermaye ve güvencen senin ilerisi için.
Davetiye veriririz gelirler deyip kesip atma ilerisi için huzurun da cok onemlı.
Bekle bakalım bır subat ayı gelsin.Henuz geç kalmadınız ki gün almaya.Baksana cv'si baya kuvvetli nişanlının.Elbet iş bulucak ama kısmet işi birazda.Çok yakın bir arkadasım var.Çocuk askerden döndü.Gıtmeden Enka Holdıng te calısıyordu cok ıyı bır pozısyonda.Ama dondugunde 1 sene iş bulamadı.Sonunda ıstedıgı yer oldu ama sıkıntı yasadı bır sene.
Bence de iş olmadan düğünü öteleme fıkrı kotu bır dusunce degıl bence tabi.
Hemen kötüye yorma ailesi için.Ben iyi niyetle yaklasmaya calısıyorum biraz.
Gizcim
Çok sevindim hemencik iş fırsatı geldiğine.İnşallah hayırlı olur sevgılın için.
Hepinizin iş haberleri bir an önce gelsin inşallah böyle en erkeninden.
ya hepiniz cok haklısınz herkesin düşüncelerine ayrı ayrı deger veriyorum benim amacım evlenmiş olmak için evlilik değil tabiki bbnm önceliğimde iş işsiz olmazki zaten olakilerden bahsettim ben meselalarım coktu.bnm derdim nikah tarihi vs değil her şeyi geçtim onlarında amacı gökhanın iş bulması değil bunuda çok iyi biliorum onların amacı öteleye bildkleri kadar ötelemek yani kendilernden bşy cıksın istemıolar bnm hazmedemedgm nokta burası...
iiş konusu tabıkı şans daha ne eğitimliler var zar zor iş buluo ama gökhann cevresi saglam sülalesinde hatırı sayılı insan cok herkese haber salıcaz daha yenı geldı askerden kımseyle görüşemedk bi 1 ay gecsin görüşücegmz adamlar var torpille morpille grer biyerlere ama tabıkı gokhanın begenıcegı işlerse bnmki her işede girmz ölede bi sıkıntı var kendi standartlarını kendi belirlio adam o konuda biraaz sıkıntımzda var paşanın kriterlerine uyarsa anlaşmayı imzalar uyuz bi nişanlım var anlicagnz
kızlar takılanları harcamıcam ev alıcam ve hepinizi davet edicem bakın ben biriktrdm ve aldım istedgnz gibi yayılın dicem size paşa kahvelrrnizi içiricem burda kaç kızsak tek tek özel davet edicem hepinzi kendi evime
Nena
Sıkmasana bu kadar canını.Babası da ilk önce iş diyorsa ve sadece bu ıyı nıyetle dıyorsa bence de ilk önce iş önemli.
Takılanları harcarım'ı aklından geçirme.Onlar sermaye ve güvencen senin ilerisi için.
Davetiye veriririz gelirler deyip kesip atma ilerisi için huzurun da cok onemlı.
Bekle bakalım bır subat ayı gelsin.Henuz geç kalmadınız ki gün almaya.Baksana cv'si baya kuvvetli nişanlının.Elbet iş bulucak ama kısmet işi birazda.Çok yakın bir arkadasım var.Çocuk askerden döndü.Gıtmeden Enka Holdıng te calısıyordu cok ıyı bır pozısyonda.Ama dondugunde 1 sene iş bulamadı.Sonunda ıstedıgı yer oldu ama sıkıntı yasadı bır sene.
Bence de iş olmadan düğünü öteleme fıkrı kotu bır dusunce degıl bence tabi.
Hemen kötüye yorma ailesi için.Ben iyi niyetle yaklasmaya calısıyorum biraz.
Gizcim
Çok sevindim hemencik iş fırsatı geldiğine.İnşallah hayırlı olur sevgılın için.
Hepinizin iş haberleri bir an önce gelsin inşallah böyle en erkeninden.
Bizimki yorgan döşek yatıyor çok hasta.Çocuk bingöl sogugunda hasta olmadı.Geldi duramadı yerinde maça gitti orda sogugu yiyip hasta oldu.İyileşsin bi an önce canım.
Sonuna kadar katılıyorum canım, kelimesi kelimesine bende işin üzerinde o yüzden bu kadar yoğunlaşıyorum. İş olmazsa evlilikte ertelenir yapıcak bir şey yok. Girdikten sonra garantisi de yok tam evlenmeye 1 ay kala 10 gün kala ya da evlendikten bir hafta 10 gün sonrada işsiz kalabilir. O yüzden kalıcılık önemli, devlet memuru olmayanlar için en azından kadrolu bir iş çok önemli. Sonuçta kiracı olacağız tek başına bir evi çekip çevirmek bence hiç kolay değil şahsen ben bu sorumluluğu almam. Eldeki çabuk biter. O yüzden muhakkak iş, ben bu konuda babasının düşüncesine saygı duyuyorum. Bizimkilerde işe girmeden kalkışmayacaklar, kalkışamazlarda ben de ailemde kesinlikle istemeyiz. Sorana ne derim, hangi k... güvenip evleniyorsunuz demezler mi?
İlk önce ekmeğini ele alacak ondan sonra yer tutmaydı, mobilyaydı bakacağız. Herşey sırayla.
Chelzy geçmiş olsun kuşum inşallah iyileşir en kısa sürede.
Nenaaa sence ertelemek isteseler nişanını da ertelemezler miydi erteleyebildikleri kadar? Daha hazır değiliz oğlum derlerdi, ne isteme olurdu ne nişan ama siz zaten nişanlısınız, e Gökhan askerliği yaptı geldi, sırada ne var? İş. işe girdikten sonra onlarda başlayacaklar.
Bizimki şubatta işe başlayım hızlanacağız canım, şubat sonuna bitireceğiz bile diyor. Hayırlısı canım sen hayırlısıyla işe gir olur zaten zamanla hemen bitmez eksik gedik çıkar yine bir şeyler diyorum. Sizinde öyle olacak bak görürsün.
nena tatlım hiçbişeye kafanı takıp üzülme. bak nişanlın herşeyini kendi yapmış nişanında.
şimdi de hayırlısıyla bi iş bulur ve borçsuz harçsız evlenirsiniz inşallah. malesef kimi aileler ölyle herşeyi çocuklarına bırakıyor.
sen hiç üzülme çalışma tecrübesi olmuş ii okullardan mezun yabancı dili var boşta kalmaz inan canım. daha yeni geldi sonuçta illaki karşısına güzel bi iş çıkacaktır.
saol inciciceğim valla sizler olmasanız kafayı yerdım anlattım rahatladım hepniz bana inanılmaz moral depoladınz yoksa dünden beri kafayı yicektim düşünmekten
Günaydın kızlar...
Giz canım hayırlısı olur inşallah çok sevindim. Neticeyi bize de bildir. Dua et bizede açılsın şu kapılar.
Bizimki de öğle tatilimde yanıma gelecek bugün birlikte yemeğe gideceğiz. Ordan federasyona geçecek babasının yanına. Dün akşam akıl verdim orda sorarlarsa neler yapıyorsun diye ne yapayım iş bakıyorum falan de dedim. Sonuçta onun bir tanıdığı olur aa A... de oğlu iş arıyordu ona bir söyleyelim derler falan dedim. Ooo babam söylemiştir zaten aşkım dedi ama ben yine de tembihledim. Bakalım hayırlısı artık.
Bu arada buzdolaplarını araştırıyorum biraz. Ne marka alayım diye bosch'tan vazgeçtim hangi yeni evli arkadaşımla konuştuysam sakın diyor. Birinin çok ses yapıyormuş, biri sebzelerini donduruyormuş falan derken şikayet üstüne şikayet dinledim. Bir de şöyle bir fiyat karşılaştırması yaptım. Bosch'ta daha çok model var her cebe uyuyor ama arçelikte bir kaç model var, modellerin tasarımları çok şık ve fiyat olarakta bosch'tan daha yüksek. Arçelik'te karar kıldım gibi. Şubatta yerimizi tutup sonra buzdolabıydı, televizyondu başlıcaklar artık. Tabi önce iş iş iş gerek. İş engelini de atlattık mı tamamdır.
insan anlatınca rahatlıyo tabii
biz nişanlandığımızda nişanlımın işi bile yoktu kpss ye girdi ertesi hafta nişan yaptık ve sadece alyanslarımız takıldı.
1.5 sene çalıştı birikim yapamadı hiç. bana 2 bilezik yaptı ve geçen sene araba alırken yardımcı oldu sağolsun bide üstüne öğrenim kredisini ödüyodu ki hala daha bitmediaskere giderken 0 birikimle gitti. şimdi ne kadar biriktirebilirse bakalım bende birikim yapıyorum Allah büyük biraz borcumuz olacak ama çalışır öderiz diye düşünüyorum.
nişanlın nişanınızı nasıl yaptıysa düğünüde yapar hiç merak etme. haziran olmaz eylül olur ama her istediğin olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?