347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Tatlım benim çok haklısın ama keşke sen değil de annenler bunları dile getirseydi... yada gökhan deseydi bunları

Nenacım haklısın ama ben bişi merak ettim.Siz bu şekilde karşılıklı konusup sonra hiçbişey yokmuş gibi devam edebiliyomusunuz karşılıklı:26:

Canım benim aldığım 1 lt'liklerin 500 ml'likleri var yanında taşımak istiyorsan onlara bak derim. Renk çeşitleri de var. Bizim ofisteki arkadaş hep o şişede saklıyor suyunu.

bende komnusamam isteyemem ama ne oldu senın canına tak etti düğün tarhi yeri ayarlanmıo dio kayın validenede kayın pderinede msj attın tripe grdiler öyle bi an oluoki diosun yani...

benim annem babam kibarlıklarndan ödün vermzler baktım onlar biz almıcaz etmicez dıolar bnmkiler susuo bnmkiler sustukça bana geldiler ve söyledim çünkü bunları yapmaları gerekiyor, geçmiş karşıma pişkin pişkin her şeyi gökhan yapıcak biz karışmıyoruz diye biliyorlarsa bnm söylediklerimide hatta daha fazlasını hakediyorlar ,
ben kötü olayım çok öenmli değil evlennce gökhan da bende görüşmeyi düşünmüyoruz bayramdan bayrama gideriz...

dün bi dünya akıl veriyo aman siz yaparsnz altı üstü beyaz esyaları alıcaksnz ve mobılyaları neki bunlar dio e neki dedgn zaten 15 binin üzernde tutuo ver ozamn tabi demedim de o akıl verdkçe biz bilioruz ne alıcgmızı dert etmeyın dedm...

diorumki buz dolabı begendım 1500 e ayyy yok yok 1500 e buzdolabımı alınır patlar matlar dıo bana siz 2 binden aşagı bakmayın dio ozaman annecim dedim ben 2500 e de begendm almAK istersenz hayır demem dedim... her şeye muhalefet her şeyi o bilio karşısın daki herkes aptal sanki...

dedim kiralar 800-1000 kiramı ödeyelim borç mu ödeyelim diyorum aaa dio 400- 500 e de kiralıklar var hey allahım katil olucaktm neredeyse annemle babam onlar gttikten snra bana biraz kızdılar bize yakısmadı bu tavırlar dediler ama ben pişman değilim bunları söylemeseydim 10 yıl sonra pişman olucaktm .. yok nikahta takılanlarla borclarnzı kapatrsnz dio hiç düşünmüoki bunlar ev alıck hayatları boyunca kiramı ödesnler.... ben o dugun takılarnı borca versem daha hayatta ev alamam nerden bulucam toplu parayı...

yok balayı yapmayın dio dün bana şartmı yani 2 denize grceksnz die 5 bin harcamayın dio çıldırdım ve bnm yermde kım olsa yapardı aynı şeyiiii nişanlım da destek bana ondan güç alıyorum az bile söyledn dedi ama hakettiler dedi...beni hep sindirmeye çalıştılar ama seni sindiremezler nitekimde gördüler dedi...ohhhhhhh iyi yaptım amanınnnnnnn

Nenacım haklısın ama ben bişi merak ettim.Siz bu şekilde karşılıklı konusup sonra hiçbişey yokmuş gibi devam edebiliyomusunuz karşılıklı:26:

ilk defa bu şekilde konustum hiç tarzım da değil ama gerçekten hakettiler ve pişman da değilim, karşılıklı hiç bşy yokmuş gibi devam etmez onlar devam ettirsede ben ettirmem çünkü bana ve aileme hiç önem vermedklerni gösterio bu tavırları bnm ailem çoğu şeyimi alacak ama onlar bilmicek ... ben bu sattten sonra tavrımı koydum onlarda durmaları gereken yeri bilecekler kesinlikle taviz vermicem bnm ve ailemin gösterdgi iyi niyeti haketmiyorlar... kocaman bir saygısızlık var ortada benm babam beni borc ödeyim die evlendrmıo sonucta

Tatlım benim çok haklısın ama keşke sen değil de annenler bunları dile getirseydi... yada gökhan deseydi bunları

buradaki meseleyi siz anlamadınız dile getirilecek bir şey yoktu onlar konuyu kestirip attı biz bir şey yapmıyoruz die annemleri baştan sindirdiler annemler ne diyecek yapıcaksnz da illa yapıcksınız mı bu annemlere yakısmadı nitekimde demediler keşke deseydiler...

ben orada annemlern üzüldgnü gördüm gökhan da yern dibine girdi ailemden utandı başını eğdi... orada babanem ,halam,annem,babam var ama salonda bir tek kayın validem hakim halı,perde benden olsun dio dalga geçer gibi söylenecek laf mı... bari bir şey yapmıosun sanan ne bnm balayımdan sanane bnm kiralık tutacgm evden... bakın bnm durumumu kestiremiosunuz ben yanlış bir şey yapmadım hepnz ailenzn sevdgnz adamn zor da kaldgnı düşünün ve oına göre yorumlayn ... bu konusmalara ragmen aileler arasında hiç bir problem olmadı akşam gderkende bana sımsıkı sarılıp gittiler ama bnde eskisi gibi sıcaklık kalmadı onlara karşı...

ayıp ettiler öyle her şey alelen söylenmez biz yapmayız etmeyz diye....nese yahu dertleşiom kızlar üstüme gelmeyin aaaaa kime anlatıcam ben bunları siz üstüme gelrseniz

Nenacım ben kayınvalideme ve kayınpederime mesaj atarken saygı çerçevesini hiç aşmadım. Kaldı ki herkesin durumu bir değil. Siz nikah salonunda evleneceksiniz ama ben düğün yerimi tutmak zorundaydım. Biz iki tarafta birbirimizi hiç kırmadık ve o yüzden sorunlar kısa sürede çözüldü ki evlilik döneminde olağan şeyler yoksa benim kayınvalidem de kayınpederim de çok saygıdeğer insanlar. Bizim kadar pratik değiller, daha ağır kalıyorlar o ayrı. O da maddi açıdan durumlarını ayarlayamadıkları için. Çünkü bir ev kolay kurulmuyor. İlk mürvet, ben onları da anlayabiliyorum bu yönden. Bence bu dönemden olabildiğince az hasarla çıkmaya çalışın, birbirinizi kırmadan yaralamadan. Ben iyiliğin için söylüyorum, yaptıklarını takdir etmek bana yakışmaz, doğruları söylemek boynumun borcu. Ben sana aferin Nena iyi yapmışsın dersem, sen her seferinde bir adım ileri taşırsın ve ilişkileriniz iyice bozulur. Gökhan'da bir süre sonra sen ve ailesi arasındaki bu huzursuz durumu sorun etmeye başlayabilir. Ya Gökhan dengeleyecek bu durumu seni ailesiyle yüzgöz etmeyecek ya da aile büyükleri konuşacak. Sen kendinden büyüklere bu şekilde konuşursan saygısızlık olarak alabilirler ama ailen konuşursa daha doğru bir uslupla o zaman sorunları aşabileceğinizi düşünüyorum. Nacizane fikrim, lütfen yanlış anlama beni.

Şöyle bir örnek vereyim sana. Düğün yerim için gerçekten iyi bir bütçe gerekiyor. Pasta koladan kokteyle döndük üstelik. O yüzden orda olmasını istiyorsam bazı şeylerden kısmak zorundaydım. Nikahım Fuar Evlendirme'de olsun herkesi çağıralım kimse kırılmasın, düğünüm ise 200 kişilik olsun dedim. Böylece 500 tl'da nikah memuru parasından kurtardım onları. Kına gecesinden de vazgeçtim nerden baksam kıyafetim, bindallım, saçım, makyajım, kınaydı, çerezdi, içecekti derken 3.000'i bulacaktı ben ondan da vazgeçtim. Demek istediğim o ki herşey dört dörtlük olmak zorunda değil. Madem siz illa bu yıl evlenmek istiyorsunuz o zaman herşeyiniz tam olmasın, eksikler hiç bitmiyor zaten. Evinizi kurduktan sonrada yavaş yavaş tamamlarsınız yeter ki azğınızın tadı bozulmasın.

Son düzenleme:

ağlama canım benim sen sonuna kadar haklısın tabiki gökhan daha zor durumda kaldı çocuk annesi geçmiş dalga geçer gibi konuşuyor daha da çok üzüldüm ona valla size karşı mahçup oldu

Ha bu arada balayından da vazgeçtim daha doğrusu vazgeçmek değilde daha kısa bir tatil. Benim 7 gün iznim, +3 günde düğün iznim var ama nişanlım daha işe giremedi. Üstelik girsede 1 yılı doldurmadığı için yıllık izin hakkı da olmayacak maalesef. Bu yüzden yasal hakkı olan 3 gün düğün izninin 1. günü biz evleniyoruz. Geri kalan 2 günde Çeşme Sheraton ya da Radisson Blu'da konaklayalım dedik. En makulu bu geldi. Durumumuz ölçüsünde en mantıklısını yapmaya çalışıyoruz. Anladık ki böyle çok daha kolay atlatılıyor bu zorlu süreç.

O nakışlar var mı üzerinde ki ?
Beğenmedim o nakışları ben

Ben hala o bambu takım diyorum.

Canımcım nakış yok üzerinde. Kadife çıkıntılar var.

Her zaman alışveriş yaptığım bir yer var evimize yakın oraya telefon açtım. O bambu takımda bu bambu takımda varmış. Perşembe günü alıcam ikisinide ayırdılar görüp alacağım ama sizde fikir verin istedim. Bunun da renkleri hoşuma gitmedi değil.

bende saygısızlık etmedim aileler arası kırgınlık vs... olmadı buna zaten musade etmezdim sadece gökhanın üstünden biraz yük almaları için kafalarına bi şeyleri soktum gökhan her şeye yetişebilir iyi kazanıo ama davetiye-nikah şekeri-fotografcısı bunlar küçük şeyler görünsede para tutan şeyler ve onlar bunları idrak edemiyor evlenmeyi kolay sanıo her şeyi küçümsüolar amannn o ne kadar ki alırsınz ne var canım amannnn 2000 tl paramı gökhan yapar.... bu tavırlara kesinlikle dün göz yumamazdım saygıszlık katiyen yapmadım ben ailemden iyi bir eğitim ve terbiye aldım dün yapmaman gereken tek şey babamın yannda bu tarz konusmanın geçmiş olmasıydı onun dışın da ben bundan sonraki süreçler de zaten yine saygı çerçevesinde özel günlerde giderim ziyaretlerne hayatımdan cıkarıoum vs bu tarz bir tavrım asla olmadı olamaz da buna zaten ailem müsade etmez en başta.... sadece farkında olmaları gereken bir kaç bşyi hatrlattım iyi yaptım

selam kızlar uzun bir aradan sonra aranıza katıldım tekrar ve bu defa bebeğim ile katıldım 3 haftalık hamileyim ve hala şoku atlatamadım dua edin bana

kızlar nasılsın ececim tuperları aldınmı bende almıştım allallı çok oldu seviyorum tupperları peyinir dünyasından bende alacam sırf o eksik

nena kuzu yaşadıklarını yaşamayan bilmez haklısın yaa şundan haklısın adetleriniz var senin düğün yapmamamn yakın çevren tarafından yargılanır sen göçmensin çünklü kim eskide kaldı desede yok yaa ben yazın arkadaşmda gördüm çok modernler ama gelenkelerine bağlılar

şimdi ben senin gibi konuşamam zaten benimkide benim yanımda olmaz annesi çok sesiz onu kıramam sabah nnesini aradım ağlaştık beraber 1 aydır aramaıdm kadına seni çok özledim dedim şimdi öyle bir kaıdn durumu iyi ama ben ona hiç bişi diyemem çok duygusal kıyamıyor vee ben göçmen olsam geleneğme göre yapar bulur bulştrur bundan eminim

ama senin durumun çok fakrlı onlar sizin adetleri biliyor bunu bilmeseler oğulları söler kınada 7 ıyafet değiştirenler var sana gleip kayınvaliden nenacım işte kızım 2 kıyafet 1 bindalllı giy diğer alacaklarmzda size kalır zaten diyebilirdi yada adetiniz ne derece durummmuz onu kaldırır yada durummmuz kötü 1 kıyafet olsa olurmu die bilirdi sizin adetleriniz var ortada bide etrafta bak zenginler yapmıyor diyen millet

milletin sözünü tınlamam çünkü gerçekten hiçbişi beklemyorm benmkinin ailesinden çok modern arkadaşlarım hasır setlerle evlendi hep yakın çevremiz bak kıza nasıl taktırmış hasırları burmaları dedi bende ben öyle yapmam ki benm arkadaşımda istememiştir karşıdakinin durumu iyise yapar dedim beni gazlıyolar akıllarınca

ama şimdi snein nişanlın arkanda sizin yaşadıklarnız var maddiyat ta değil askerdeyken kendi oğullarını aramayn insanlar var ve hırs yapıp onları zor duruma düşürmek istiyorsun belki haklısındırda ama kuzum boşver değmez nişanlın senin yanında ne şanslısın ama ters düşme elbet torunları olucak elbet o anası kafası önünde sana gelicek

benim kızdığım herkes herkesin durumunu biliyor onların durumları iyi tamam belki sana 5 6 kınalık almak zorunda değiller kendi adetleri değil ama sorabilir kızım siz bölesiniz sizde nasıl buna önem verilir bizim durummmz iyi onları yapacağmza koluna bir bilezik daha takalım 2 kıyafet yapalım diyebilir

bende senin gi bi yetiştirilmiş çevremde senin gibi görmüş olsam belki bende isterdim o yüzden içinde ne geliyorsa öyle davran kırma gücendirme kimseyi bu durumda girdiğiniz durum stresli bir süreç inşallah aşarsınız

kızlar bizde işler karışık dulaarınıza ihtiyacım var ablası evlencek ama herşey belirsiz biz herşeyi erteliyoruz yazın nişan istiyordum ne olur benim için dua edin kızlar yoksa bizim çok uzuycak ablasının mevzusunuda dün söledi bana bide çok karışık mevzular var

Nakış yoksa güzelmiş ozaman canım.Sen karar ver artık hangısı diye ama bu da guzelmıs..

Canım sana saygısızlık yapıyosun demedik ama bana sadece garip gelen bu tarz konusmalarda arada bir tatsızlık olmaması tabiki olmasın Allah korusun da.Baska bir ailede misal benim ailemde karşılıklı şu konusmalar geçse birak kırgınlıgı bır daha konusulmaz bile.Ama arada sizde samimiyet var ki sorun olmuyor.Sadece garip gelen bu bana.Aılesı sıkıntılı sorunlu bir aile belli ama kendi evinizi açana kadar bu tarz sorunlarla karsılasacak gibisiniz .Sızın baglılıgınız bunları asmanıza yeter ama sonradan sorun kalmaz inşallah.

selam kızlar uzun bir aradan sonra aranıza katıldım tekrar ve bu defa bebeğim ile katıldım 3 haftalık hamileyim ve hala şoku atlatamadım dua edin bana

Huuhuuuu topiğinn ilk bebbişiiii geliyorrr demekkk
Allah saglıkla kucagına almak nasıp etsiinn

Canım çok çok çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

kızlar nasılsın ececim tuperları aldınmı bende almıştım allallı çok oldu seviyorum tupperları peyinir dünyasından bende alacam sırf o eksik

Canım aldım, daha da alacaklarım var bakalım yeni kataloğu bekliyorum.

Giz sen bir şey söyle bornoz takımlarıma hangisini alayım??

Chelzy nakış değil canım, yaklaştırda bak. Hani kadifeden oluyor ya böyle çıkıntı nasıl anlatılır bilemedim ki ama anladın sen.

valla çok güzel söylemişsin giz beni anladgına sevindim... çünkü bnm meselem br şey almamaları değil bana deseler durumumuz yok biz bşyler yapmayı isterdik ama yapamıyoruz kızım artık siz naparsanız kendinize zar zor da olsa yapın ben anlarım... ama sen geç bnm karşımda hem parayı küçümse hem bi dünya akıl ver ama icraate gelince ben yokum dersen bende susmam...biz adetlerimze baglı milletleriz bzde erkek geline ne yaparsa geline verilen değerdir degerler hiç bsy yapılmazsa da knusulur ama biz ailece böyle seyleri aştık hiç bşy istemedik gökhan beyaz esya mobılyaları alıcak ailesi halı ve perdelerimi alıcak ve adetm olan bi kaç kıyafetide yapmaları için rica ettm yapmazlarsa zaten bnm annem yapar ben gymek zorundaym o kıyafetleri bizim yöremiz sonuçta ilk defa evlenıorum ...

ben gökhana dedim haddimi aştıysam özür dileyebilirim diye.. o da az bile yaptın bunu coktan haketmişlerdi beni düşünmeyp senin ailenn önünde utandırıolarsa sende onlarn gözünn yasına bakma dedi...

bu arada szn nişan işi uzicak diede üzüldüm karışık mevzular herkes te var fazla üzülmeyn bnm durumu görmüomusun evlencem evlenemıom hiç yıpratma kendni bnden sana tavsiye kuşum...

Tripliii canım anladım hafif kabartma gibi yaklastırınca gorunuyor.

Gizcim hepimizin sıkıntıları oluyor.Tripliii nin şükür atlattı da düğün yeridir maddiyattır,nenanın karşı tarafın ailesidir.Bizimde işler sizinkiyle neredeyse aynı sebepten karışık gibi.Tabi henüz bizde ne tanısma var ne öyle bişey.Erkek arkadasım abim evlenmeden benim evlenmem dogru olmaz dedi.Sömestrde en sıkıntılı doneemde konusulmustu bu konu şimdilik bu konu kapandı.Kafamda bıyerlerde ama işin garibi abisinin bir ilişkisi var mı onu da bılmıyorum.Bakalım hayırlısı dıyorum hepimiz için.Ama umarım ılerıde sorun sıkıntı yaratmaz.Ben beklerim ama 1 sene 1 bucuk sene tamam 2 sene bekleyebılırım ama daha fazlasına bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…