347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Kızlar öğrendim bende.

6 ay önce bizim ofisten evlenen bir arkadaşıma sordum. Önce birlikte nüfus cüzdanlarımız ve birer adet fotoğrafla başvuru yapıyormuşuz. Fotoğrafları formlara takıyorlarmış. O gün günümüzü de alıyormuşuz, para falan ödemeden. Bize gereken evrak listesi formlarını onlar veriyorlarmış bizde doldurup, testlerimizi falan yaptırıp götürüp veriyormuşuz. O zaman para ödüyormuşuz.

ya illaki öyle dediklernz cok dogru he esyada daha uygun seyler alınablır bütçeye göre ama bugun en iyi davetiyeyi bastır 500-600 tutuyor bsy deılkı sen zaten bunca masraf yapmıssın davetıyeden tasarruf olmaz ki yani en azından benım mantıgıma ayrkırı....

siz evet sanırım öyle olcak siz kendinize istedgnz modeli bastracaksnz peki nişanlın ne diyor..

Hadi gözünaydın canım yarın git de al bari cici tarihinizi

Çok pahalıymış... ona da kızgınım zaten ben çok doluyum anlayacağın

Sanmıyorum canım zaten dişim ağrısından ölüyrum bi de o eklendi tüm gece ağladım

Sanmıyorum canım zaten dişim ağrısından ölüyrum bi de o eklendi tüm gece ağladım

kıyamam ya dikkat et kendine tatlım haklısın üzücü bir şey ama elden ne gelir nişanlınla konuşursun davetiyeleri o bastırır ailesi yaptrmasn olsun bitsin hiç sıkılmaya gerek yok... diş ağrısı içinde tuzlu-limonlu su gargara yap gecer gerçi rakı koysan hemen acıyı alır ilaç niyetine ama sen koymazsn o yuzden tuzlu-limonlu su en iyisi... bide arkdsm kolonya koyuodu dişine hemen geçiomuş ama hiç denemedim söylim..

sağol canım dişçiye gideceğim birazdan zaten... o akşam acillik oldum canım acile götürdü beni adam ilaç verdi pazartesi hemen dişçine git durum kötü dedi

Selamlar kızlarr.
Bugun baya yogundu daha yenı gelebıldımm.
Valla evlilik öncesi şu süreçte yaşadıklarınızı görünce diyorum kendime biriktir biriktirebildiğin kadar zamanı gelince neyi nasıl istiyorsan kendin yap.Kimseye tamah etme.Vallahi diyorum.
En azından olsun şöyle kendin için 7-8 bin.He 500 lira mı bütçe ayırıyorlar ben eklerim üstüne 300 daha istediğimi gönlüme göreni alır yaparım.
Bunu yapmayı ciddi ciddi düşünüyorum karşı tarafın ailesinin olası yapacağıı olumsuz bir durum için maddi açıdan.

keşke ve keşke yani benim de bu durumum olabilseydi

Öyle olmuyor işte canım. Bende dedim ben eklerim ben yaparım sonuçta ikimizin düğünü diye. Olur mu öyle şey diye annem bir çıkıştı, onlar erkek tarafı üstüne düşeni yapacaklar diye. Ailenle ters düşüyorsun öyle olunca da. Kendin de kızıyorsun bir şunu yapamadılar bir bunu yapamadılar diye. Bana uygun gelen fiyat karşı tarafa gelmiyor falan. Bu dönemde yapılabilecek en güzel şey çoooook zengin biriyle nişanlı değilseniz çıtayı alçak tutacaksınız yoksa üzülürsünüz. En güzeli beklentilerimizi yüksek tutmamak. Bu dönem başka türlü sorunsuz atlatılmaz.

Son düzenleme:
hümüm üzülme sakın. öyle demeleri kötü olmuş baya. inşallah orta yolu bulursunuzz sorun çıkmadan
hep böyle şeyler oluyo etraftan duyduğum kadarıyla. Allah aşılamayacak sorunlar vermesin inşallah

sadece 1 haftasonu giremedim vee neler olmuş ecemmm inanamıyorum enişte işe giriyor maşalllah çok sevindim çoook hayırlı olsun darısı diğer kızçelere mutllluklarrr

kızlar bende apra biriktirip işi kimseyi karıştrmamam derdinde olduğum için iyi bir birikim yaptım ama ev için şimdi çeyizimi yarıladım bitiyor şöle bir plan yaptık benimkiylee babası yemek odasını alsa biz aşkımla koltuk alsak babamd ayatak odaısnı alsa beyaz eşyaları bölüşseler die düşündük :)))))))))))))))) benimn birikimimle ev peşinatı öderiz diyoruz benimkide kredi ödicek

benim çeyiz aldığımı herkes biliyor annnemede dedim çeyiz alıyorum benimki yeni mezun işe başlayınca onun aklıcağı tv ye ne varsa destek olucam ayda 500 aşkıma versem yeter ben onu zora sokamam anne dedim annemde anladı ki annem evlenirken birikimini babama evrmiş babamın durumu yokmuş babam kendi alacaklaırnı annemin birikimiyle almış ki babamın kariyeri iyimiş ama yemiş içmiş gezmiş annemde tam tersi biriktirmiş ve şimdi evleri herşeyleri var Alllaha şükür babamda ne alıyorsa anneme yapıyor hoş annem istemiyor , benimki benim çeyize bişi alsa annem azarlıyor çocuk aman masraf yapmaısn siz beraber alın kızım çocuğa yazık diyorr

bide erkek bişi yapamaz sen çeyizini halledince ona destek ol onun benim deme ne alınıcaksa onla ortak al o yeni mezun dedi ilerde senden çok kazanır kazanmaz ama sana biz destek veriyoruz onun ailesi destek olmazsa yanında dur dediii

hümmm şaşırdım senin aile durumunu biliyorlar bu davetiye konusuna şaşırıdım benim arkadşaım evlenirken çocuksu davetiye yaptırmıştı onunda babası isyasetçi ki benmkide siyasetçi babası direk milletvekillerine nasıl verilecek bu davetiye milletvekilerine farklı dağıttılar daha ağır kendi çevrelerine daha çocuksu olanı böle halloldu ama kağıt herşey çok kaliteyid :)))))))))) vallla bu konuda insanlar evlilik zamanı şaşırtıyorlar birbirlerini

chelzyim biliyorum birikim yapamıyorsun ailenle yaşamıyorsun ama yapabildiğin birikimi yap lütfen cnaım

kızlar pek gelemiyorum kusuruma bakmayın pek bişi göremiyorum affolaa

Bizimkinin de anası ağladı bugün iş için istenen evrakları hazırlıcam diye. Bütün gün hastanedeydi sağlık testleri için. Yarın da adliye, askerlik şubesine falan gidecek yetişebilirse benim yanıma gelecek başvuru için. Muhtara gitmiş iş için ikametgah falan isterken nikah başvurusu içinde almam gereken bir şey var mı diye sormuş almış. Soramadım da ne aldın diye banka cüzdanı çıkartmak için kapanmadan bankaya yetişmeye çalışıyordu. Muhtarlıktan ne alınıyor nikah başvurusu için bilen var mı?

biz hicbirsey almadık muhtardan

hümoşşşş aynı tartışmayı bizde yaptık.. tabikide çöpe gidiyor davetye ama insan güzel olsun istiyor sonuçta.. bende 1000 adet bastıracam.. ne gerek varmış pahalıya da bilmem ne bizde tartıstık en son babam el attı duruma.. ben bastırcam dedi kavga etmeyinn.. sen ona bile deeme hiç diyor.. bu dönemde herkesde aynı sorunlar canım.. erkekler önem vermiyor bunlara

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…