347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Nena canım babanın dogum günü kutlu olsunnn.Nice,upuzuun,sağlıklı,mutlu seneler hep beraberr yasarsınız inşallah.
Bizimde doğum günü sezonu açılıyor.Abimin 3 gün sonra.nisanda ilk önce Selçuğun sonra babamın.Mayısta benim.hazıranda annemin.
Ard arda 4 aya sığdırdık doğumları biz
Kredi kartları müsaitse at sepete al nenaa Başla biryerden sonra çok birikmesin.Bak bana atıyorum atıyorum sepete bi gün bi tıkanıcam bakalım ne zaman:26:

Günaydın canlar.
Bende dün kayınvalidemlerde yemekteydim.

Babacığın doğum gününde evleniyormuşuz bizde benim haberim yokmuş. Nasıl çıkmış aklımdan anlamadım.

Bu arada kayınvalidem buzdolabını Bosch'tan beğenmiş ama ben Bosch istemiyorum. Herkes bosch ister, ben istemiyorum. Tv'yi de bosch beğenmiş. Samsung, lg ya da sony düşünüyoruz biz dedim. Buzdolabını da arçelikten beğendiğimi söyledim.

Baba bu konularda daha ılımlı ve bizim isteklerimizi daha çok göz önünde bulunduruyor gibi. Fuar evlendirmede fotoğrafçıyla anlaşmak mecburi ve iki tane paket seçeneği var. İstediğini seç sen kızım dedi.

Yer konusunda da araştırın, biz burda yapmaya karar verdik deyin tamam dedi.

Nikah için 341 tl ödeme yapılması gerekiyor, onun içinde nereye ödenecekse hemen gidip ödeyelim dedi.

Mobilyalar için arkadaşlarının mobilya dükkanları var, bir ara gidin mobilyalarınızı da seçin dedi.

Ağustos'ta da evi tutarız dedi.

Kayınpederler daha farklı oluyor.

Kayınvalidem hep beyaz kabarık gelinlik isterdi, ilk defa öyle bir gelinliği beğendim ve ona gösterdim. Etekleri bu kadar kabarık olmasa dedi.

İçimden ehhhh dedim ama dışardan annecim annecim devam. Hiç kırmıyorum onları, Ego'yla hesaplaşıyorum sonra.

Son düzenleme:

hayatım güzel dileklern için çokkk teşekkür ediyoum herkese yüce tanrım saglıklı,mutlu upuzunnnnnn ömürler versin inşallah

ya vallahi bizim sezon ocakta açıldı önce gökhanın sonra büyükannemin,şubatta halamındı,geçen hafta kıskardeşim dilaranındı,şimdi babam,bidahaki ay boş geçiyorum mayısta erkek kardeşim burak ın vs... temmuz ben eylül maminin bissürüüüüü dogum günleri var yahu kredi kartımda 2 aydır pek müsait değil erkek kardeşimden borç alıcam bugün için napimdoguım günlerini boş geçirmekten hiç haz almıyorum güzzelde bir pasta alırım ohhh keyfm yerine gelir....

ece bak canım her şey yoluna girdi tatlı tatlı konusuosunuz herkes fikirlerni söylemekte özgür ama son seçimi yinede sana bırakırlar....

bak benimkilere oralı bile değiller ben çok üzülüyorum

Aldıkların da alacaklarında Allah içine sindirsin güzel günlerde.Canım ne güzel bence artık onlarda dank etti bişeyler ki rayına otursun istiyorlar.Ne güzel yaptın.Şu süreçte üzdüler seni çok ama toparlayabiliyorsun arayı.Ben yapamam.Korkuyorum o yüzden kendimden çok..Şu arnavut inadım kurusun.Bir defa kırdılar mı üzdüler mi ben bir daha eskisi gibi olamam inadım işte.Hele düğün arefesinde ağlatıcaklar,üzücekler hiç.Korkuyorum kendımden.Ketumum o konuda malesef

Ohh ne guzell dogum gunleriii.Bakalım bizimkiyle kutlayacagız.Daha hediye almadım yaptıgım bursaspor tablosu var sadece.Onu görse delirir zatende başka ne alsamm.Nena diyet yapıyorsun ya arasında 2 günlük detoks yapabilirsin.1 ile 1,5 kılo garantılı Bu cumartesi pazar evdeyim yapıcam.Ayran çorbası detoksu.

Hiiiiiiiiiiiiiiiiiii hayyy kafamaa benn.Bu unutkanlıgım en üst düzeye çıktııı artıkkkkk korkuyorum kendimden.Ben Nisan dogum günlerini sayarkennn hayatımın en en en en en önemlisiniiii unuttuummm sanırım o da ilk kutlayacagımız için.Benim Paşa oğlumun dogum günü varrrr.23 Nisanda.Halası yanına gidicekk dogum gününee. Arı kostümü alıcak halasıı oyy kurban oldugummm.

günaydın kızlarrrr nenacım babacığının doğum günü kutlu olsunnn
şimdi düşündüm de bu damatların düğün arifesinde nedir gelinlerden çektiği ya bütün kahrımızı onlar çekio annelere babalara söyleyemediğimizi onlara söylüyoruz hayırlısıyla bende bi başlasam artık şu hazırlıklara bende anlatsam o bunu istedi yok kaynanam öyle olmaz böyle olur dedi diye

Merciii son cümlene koptuummmm Aman Allah korusun demesinler gül gibiiii geçinip herşey yolunda gitsin inşallahh.
Nenacım sende sıkma kendını canım ya.Su akar yolunu bulur derler.Bu sekılde yol bulacak hersey canım ya.

Acele etme canım çokta sabırsızlanacak bir süreç değil maalesef.

Nenacım bende kutlamayı unutmadan babacığının doğum günüsünü kutluyorum. Nice sağlıklı, huzurlu ve sizli senelere.

Son düzenleme:

woooww tablo he harika hediye olur ellerine sağlık tatlım benim....

ayran detoksu nasıl tarif vereblrmsn aklında varsa hayatım:26:

merveciğim çokkkkk teşekkürlerrr güzel dileklerin için tatlım....

damatlar cok cekıo dogru dıosun ama böyle şeylere meraklanma sabırszlanma her kafadan bir sesin cıktıgı bir dönem herkesin aklı maşallah her şeye eriyoda icraate gelince kimse piyasada yok sanki biz aptalız kafa calısmıo sen bana paradan haber ver mesela.... valla aklın varsa kımseye karıştırtma olaylarına gerkeıosa her seyı kendın yap ama kımseden fikir alma haddi fikir aldn diyelim yine kendi bildgni yap...

bak ben öyle yapıyorum bnm istedgm gibi olacak her sey herkes fikir söylemekte hür ama bnm bildgm olacak ilerde pişman olmak istemiyorum çünkü...

ece bak canım her şey yoluna girdi tatlı tatlı konusuosunuz herkes fikirlerni söylemekte özgür ama son seçimi yinede sana bırakırlar....

bak benimkilere oralı bile değiller ben çok üzülüyorum

Canım sizinkilerde bir alem ha oğlan evlendiriyorlar olcak iş mi yaptıkları!!

Bence güzelce oturup konuşun canım ya. Acaba bu sene evlenmenizi mi istemiyorlar, o yüzden mi bu davranışları??

Nenacım bende kutlamayı unutmadan babacığının doğum günüsünü kutluyorum. Nice sağlıklı, huzurlu ve sizli senelere.

ececim çok teşekkür ederim allah bütün sevdklerimzize uzunnnnn ömürler versin büyüklermzi başımızdan eksik etmesin inşallah onlara her daim ihtycmz var...

canım babam bugun kendıne tatil vermedi bugünde çalışıyor karısından sabah dogum günü öpücüğü aldı günü artık süper geçer....

Canım sizinkilerde bir alem ha oğlan evlendiriyorlar olcak iş mi yaptıkları!!

Bence güzelce oturup konuşun canım ya. Acaba bu sene evlenmenizi mi istemiyorlar, o yüzden mi bu davranışları??

canıum bak sıkıntı ne biliyormusun bunlar hayatları boyunca rahata alısmıs kişiler zamanında bir takım zorluk çekmişler kayın pederm battı vs... zor toparlandılar şimdi allaha şükür akmasada damlıyor birsürü yerden kira alıolar emekli maaşı,ayrıca çalışıo,2 araba evleri her şeyleri var daha önceden de bahsettim,böyle baktıkgnda sohbeti vs hoş insanlar aynı dili konusabılıoruz ee tabı cok az seviye farkı var ama belli olmuo bız onlara onlar bize ayak uyduruolar lakin kötü huyları egoistler zamnnda cektikleri için şimdi evlatlarıda olsa küçük borçlara girmek istemıolar taksit odemek ıstemıolar anlcgn hiç bsy ıstemıolar siz kendnz yapın dio kayın validem ben yapamam bana zamnnda kımse yapmadı ben kendim yaptm sizde yapın dio böyle şeytanca egoistce dusunuo

Canım ben kızsamda yüzlerine karşı kıramıyorum böyle yetişmişim. Bir ara mesaj atıyordum işte o da yine kibarlığımı koruyarak az buçuk sert ama şimdi herşeye hı hı diyip kendi bildiğimi okuyorum. Zaten bu saatten sonra daha da fazla bir şey isteyemezler benden düğünden vazgeçmişim. Başka şeylerde tevazu göstermicem elimden geldiğince.

Bosch'tan beğendiği buzdolabı 1.750 tl'ymış, televizyonda 1.500. Düğünden vazgeçmişim zaten daha neyden kısmaya çalışıyor anlamadım. Olur demedim, sizin tanıdığınız Arçelik bayisi vardı birlikte gitmiştik gidip oraya da bakarız dedim.

Damatlığın ceketini ben krem siyah istiyorum. Aaa siyah dedi. İçimden göreceğiz dedim. Dışımdan gülümsedim, krem çok güzel duruyor dedim.

Canım aksine ben çekmişim çocuklarım çekmesin diye düşünmeleri gerekmez mi?

Sonuçta anne babalar yani üzerlerine ne düşüyorsa yapmaları gerekir. Ha siz 30-35 yaşında erişkin olsanız, biriniz bir yerin ceo'su biriniz bir yerin müdürü vs olsa yani standardın üzerinde kazanan insanlar olsanız zaten onlara ihtiyaç duymazsınız. Kendiniz kurar, geçer oturursunuz ama siz daha toysunuz yani gençsiniz. Ufak tefekte olsa bir şeyler yapmak zorundalar, yaptıkları çok yanlış.

Benim annemle babam içinde aileleri hiç bir şey yapmamış zamanında. 20 yıl kirada oturdular ama şimdi her ikisininde birer evi, yazlığı, arabaları var. Ailemin durumu çok iyi ama olmasaydı da ellerinden geleni esirgemezlerdi çünkü annem hep ben çektim sen çekme mantığında. Bizde de karşı taraf çok rahat. Babası emekli banka müdürü ve zamanında çift ikramiye falan güzel kazanmış, emekli olduğunda da 3 tane ev alabilirmiş ama gitmiş hiç bilmediği bir işe el atmış ve ne olmuş dükkan batmış. Bütün paraları gitmiş. Şimdi bir ev, bir arabaları bir de kayınpederimin emekli maaşı var ama boğazlarından, giyimlerinden asla taviz vermiyorlar. Diyorum ya 100 tl fazla ödese biz düğün yapabilirdik ama kendilerinden hiç fedakarlık yapmıyorlar. 100 tl fazla geliyorsa, sigara da içmiceksin o zaman ama söylenmiyor işte insanın hep içinde.

ya normali tabiki o bak benim rahmetli dedem 2 katlı ev yaptı zamnda kocamannnn bahcemizde var 3. katı kardeşime cıktık ilerde kirada oturmasn dıe şimdilik dublex kullanıoruz ama o evlendgnde ayırıcaz daireleri bnm ailemnde durumu fena değil ellerinden geleni fazlasıyla yapıolar ama tek taraflı olcak iş değilki esasen erkek tarafının yüklenmesi gerekrken annem boşver biz yaparız diyip duruo ne kadarnı yapacak yani suan 30 bin tl para lazım o da bnm ailemden cıkmaz anca harca borca girerler nie grsnler ki onun ailesi yapması gerekrken bzmkilern uzerine vazife bile değil istemem de yani annemle babam konusmuslar alt katın kirasını bir müddet bana vericekler en azından borclarmız bitene kadar napsınlar onlarnda elınden o gelıo

ben zaten okudum okadar ama aldgm 3 kuruş maaş gökhan desen daha işleri oturtamadm 2 hafta sonra baslıcak işe ama iyimi olck kötümü olck belli değil ...

kayın validem gelmiş dioki halılarınla perdelerin benden dalga gecıo resmen yaa...

ben dedim ama gökhana madem onları alıo sadece bende en iyi perdeleri ve halıları alıcam kocaman halı istemıodum ama kocaman alıcam o el dokumalar varya tanesi 1500-2 bin olan kullanmasamda alıcam... perdeleride en iyisi hangisiyse alıcam bana kına kıyafetleri almıcakmış ozamn dedm gelinlgmi satın aldrcam gerkeıosa gıdıp en ıyı modacıya diktrcem ama inat ettim 10 binden fazla harcattırıcam onlara

Selam kızlar
Nena babanın doğum günü kutlu olsun benim de sevdiceğin doğum günü bugün
Tripliii bosh alma makineyi yeni evlenen bi arkadaşım var bosh aldı ve hiç memnun değil biraz daha ucuz diye aldı ama şimdi keşke üstüne para verseydim kaliteli alsaydım diyor.

Geçmişi okudum ama aklımda bişi kalmadı

Heh incicicegi geçmiş olsun sorunsuz bi operasyon olmuş sağlığın sıhhatin yerinde olsun

Başka unuttuğum var mı :44:

Neyse işte selam kızlar

Hüm ölüyor kızlar... hali yıkama.makinesinden nefret ediyorummmmm :------( akşama nasıl.cikarim.bilinmezzzz
haber vereyim dedim.şimdi dersiniz nerde bu Hüm diye falan

saol kuzucum benim cokkk teşekkürler seninde sevdiceğinin dogum günü kutlu olsun upuzunnnn bir ömür geçirmeniz dileğimle mutlu senelerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…