Günaydın kızlarrrrr
nasılsınız bakalım
İyilik sağlık kuzum ne olsun, sende ne var ne yok?
Cumartesi akşamı bir düğüne gittim. Kız tarafı Manisa Akhisarlı, erkek tarafı Balıkesirli.
Düğünde gülmekten kendimi alamadım ilk defa böyle bir düğün gördüm ve gerçekten komikti.
Kısaca anlatayım size.
Gelin ve damat içeri girdiklerinde gelinde duvak yoktu. Kafasında sadece taç vardı.
İlk dans edildikten sonra biz bir daha damadı, nikahta ve takıda gördük diyeyim.
İlk danstan sonra şarkılar çalındı oynandı her hava vardı ama damat ortalarda yoktu. Yazık gelin kendini paraladı. Gözlerimizle etrafı taramadan geçirdikten sonra damadı bir köşede sohbet ederken gördük, pistte alkış bile tutmadı. Dedik zorla evlendiriyorlar herhalde.
Neyse saat 22:00 oldu nikah kıyılacakmış. Herkes bir şaşkınlık geçirdi, biz kardeşimle koptuk zaten. Dedim ki bunlar 2 saattir nikahsız mı oynuyorlardı? Babam da koptu orda.Bunlar nikah masasına geçerken kızın ailesinden biri duvak kondurdu kafasına. Evetler dendi, imzalar atıldı. Orkestrada şarkı söyleyen solist şimdi gelin ve damadımız resmi olarak ilk dansını yapacaklar dedi, millet kırıldı geçti.
Yine bir süre tepindiler. Ondan sonra takı töreni dendi. Bizde gittik takımızı falan taktık oturduk. Takıdan sonra gelin ve damat ortadan kayboldu. Dedik herhalde takıları çıkartıyorlar odada ama 15-20 dakika geçince nerde bunlar falan başladı millet meraklanmaya. O arada bir bayan geldi yanımıza "kınaya katılmak ister misiniz" dedi. Yok teşekkürler dedik ama anlam veremiyoruz, ilk defa düğün de kınaya tanık olacağız, şaşkınız. Bayan tek tek masaları gezip genç kızları kına tutmaya davet ediyordu. 5-10 dakika geçti geçmedi gelin içeri sağ elinde koca bir kına tepsisiyle girdi. Arkasındada bir sürü kızlar halay çekmeye başladılar. 2-3 döndükten sonra gelini ortalarına alıp ağlatmaya çalıştılar yüksek yüksek tepeleri söyleyerek. Geline kına yakıldı ve damatla gelin karşılıklı oynamak üzere ayağa kalktı. Bizde o sırada kalkışa geçtik. Öptük tekrar tebrik ettik ayrıldık ama masada konuşalana göre kınadan sonra gelin tekrar gelinliğini giyip eve uğurlanıyormuş o faslı göremedik.
İşte böyle hayatımda ilk defa böyle bir düğün gördüm.
İnciçiçeği'ydi galiba nikahını geç kıydıracak aman diyeyim gerçekten iki saat tepinip masaya geçmek komik oluyor gözlerimle gördüm, bizzat yaşadık o anı. Hatta yan masalarda şöyle diyenler vardı nikah memuru gecikti herhalde. Bizde öyle düşündük, belki de öyleydi. Çünkü millet dans etti ama ne dans her hava vardı, romandan tut her tarz müzik çaldı nefes nefese nikah masasına geçildi. Şaşkınlık vericiydi.
İyilik sağlık kuzum ne olsun, sende ne var ne yok?
Cumartesi akşamı bir düğüne gittim. Kız tarafı Manisa Akhisarlı, erkek tarafı Balıkesirli.
Düğünde gülmekten kendimi alamadım ilk defa böyle bir düğün gördüm ve gerçekten komikti.
Kısaca anlatayım size.
Gelin ve damat içeri girdiklerinde gelinde duvak yoktu. Kafasında sadece taç vardı.
İlk dans edildikten sonra biz bir daha damadı, nikahta ve takıda gördük diyeyim.
İlk danstan sonra şarkılar çalındı oynandı her hava vardı ama damat ortalarda yoktu. Yazık gelin kendini paraladı. Gözlerimizle etrafı taramadan geçirdikten sonra damadı bir köşede sohbet ederken gördük, pistte alkış bile tutmadı. Dedik zorla evlendiriyorlar herhalde.
Neyse saat 22:00 oldu nikah kıyılacakmış. Herkes bir şaşkınlık geçirdi, biz kardeşimle koptuk zaten. Dedim ki bunlar 2 saattir nikahsız mı oynuyorlardı? Babam da koptu orda.Bunlar nikah masasına geçerken kızın ailesinden biri duvak kondurdu kafasına. Evetler dendi, imzalar atıldı. Orkestrada şarkı söyleyen solist şimdi gelin ve damadımız resmi olarak ilk dansını yapacaklar dedi, millet kırıldı geçti.
Yine bir tepindiler falan bir süre. Ondan sonra takı töreni dendi. Bizde gittik takımızı falan taktık oturduk. Takıdan sonra gelin ve damat ortadan kayboldu. Dedik herhalde takıları çıkartıyorlar odada ama 15-20 dakika geçince nerde bunlar falan başladı millet meraklanmaya. O arada bir bayan geldi yanımıza "kınaya katılmak ister misiniz" dedi. Yok teşekkürler dedik ama anlam veremiyoruz, ilk defa düğün de kınaya tanık olacağız, şaşkınız. Bayan tek tek masaları gezip genç kızları kına tutmaya davet ediyor. 5-10 dakika geçti geçmedi gelin içeri sağ elinde koca bir kına tepsisiyle girdi. Arkasındada bir sürü kızlar halaya hepsi. 2-3 döndükten sonra gelini ortalarına alıp ağlatmaya çalıştılar yüksek yüksek tepeleri söyleyerek. Geline kına yakıldı ve damatla gelin karşılıklı oynamak üzere ayağa kalktı. Bizde o sırada kalkışa geçtik. Öptük tekrar tebrik ettik ayrıldık ama masada konuşalana göre kınadan sonra gelin tekrar gelinliğini giyip eve uğurlanıyormuş o faslı göremedik.
İşte böyle hayatımda ilk defa böyle bir düğün gördüm.
İnciçiçeği'ydi galiba nikahını geç kıydıracak aman diyeyim gerçekten iki saat tepinip masaya geçmek komik oluyor gözlerimle gördüm, bizzat yaşadık o anı. Hatta yan masalarda şöyle diyenler vardı nikah memuru gecikti herhalde. Bizde öyle düşündük, belki de öyleydi. Çünkü millet dans etti ama ne dans her hava vardı, romandan tut her tarz müzik çaldı nefes nefese nikah masasına geçildi. Şaşkınlık vericiydi.
,bu arada kızlar cuma günü işten erken çıktım bir kulak burun bogaza gittim hafif kulak problemi yaşıyordum bana orta kulak iltihabı dedi 8 tane ilaç verdi hepsini her gün içmem gerekiiomuş umarım komaya girmem 10 gün benden ses seda çıkmazsa bilinki uçup gitmişim
canlarım nasılsınız mutlu haftalar diliyorum...
her geçen bir gelişme oluyor herkes mutlu mesut hayatını sürdürsün inş. ,
gizzzzz gizzzzzzzzzzz tanışmayı gel anlat çatlatma he bide çay servislerini nasıl yaptın onuda söyle
sedulucum canın biraz sıkkın sanırım hiç üzülme her şey inan yoluna giriyor bu zor zamanları unutuyorsunuz biraz sabır gerekiyor ve yüksek motivasyon gerekiyor zor da olsa dene canım...
chelzycimin dogum günümüymüş niceeeeeeeeeeee upuzun senelere happy birt day to youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
tiriplişşş bende kendi makyajımı snaırım kendim yapıcam malzeme aldm birsürü hafta sonları boyanıp boyanıp duruorum fenada yapmıomusum he 5 ay da profesyonelleşirim senin verdiğin direktifleri aynen yerine getiriyorum canım
eeee artık pernic hanım da gidio ayhh bi evlendiremedk son 27 gün naş naşşş hümmmmmmmmm
istanbul da ki kiralara gelince canlarım biz istanbullu olarak ayvayı yedik köküne kadar yanmışız aidatlar uçmuş kiralar faiş yandıkkk
son olarakta yeni katılan arkadslar var biri muş biri ankara demiş ankara da askerlik çok disiplinli geçiyor idare edecek bizim gruptan muşta askerlik yapan yok kızlar yardımcı olamıcaz üzgünüm... ama karakolda veya taburda olursa zorlanmazlar yazıcı yada posta yapıolar genelde kısa dönemleri dert etmeyn sıkıntı yapmayın geçioooo gidio ve asıl sıkıntı askerden döndüklerindebaşlıo şimdilik içiniz rahat olsun
ohh arada bir girince toplu yazmak zorunda kalıo insan
yettim kızlar yettim herşey mükemmeldi dualaırnızla iyi dilekelrinizle zaten mükemmel olmalıydı yanımda sizi hissetim sağolsun arkadşaşım sürekli koşturdu peşimde çok iyi geçindi herkes benim ellerim çay servisinde çok titredi kızlsar tepsiyle taşıdım çayları kahveleri ama benim ailem kadar kimse çay içmedi hani kendi akrabalaırma servis ettim onlar baya keyif aldılar beni öble görünce aşkın aileside benim gibi hiç içmiyor çay :)))
iyidi herşey boldu tuzlu tabağı yaptık yediler en osn her gelen tatlı yaptı getirdi teyzemler yengemler felan bende dedim 5 çeşit tatlımız var minik tabakalra azar azar koyalım tatlı tabağı yaptı en sona
babası dediki niyetimiz ciddidir adı konulmuştur en kısa zaman içinde gelip yüzükleri takmak isteriz uygunsa gelmek istiyoruz dedi ben çok sevindim aillermiz iyi anlaştı
aykırı insanalr bende kuzenler ondada bir hacı hala vardı ki benim aşk o halayı pek sevmez onun gelmesini istemiyordu bende paris hilton kılıklı kuzenlerimi istemiyordum bingo istenmeyenler iyi anlaştılar ne garip ben ne kadar sadeydim onlar makyaj havuzuna düşmüş gibilerdi halası diyorki maviş kızlar bir gülme tutu dicektim ki saçlar kaynak çıtçıt gözler mavi değil mavi olan lens gülme tututtu sürekli sarıldı beyaz tenli sarışın kızım die sevdi parisimizi dicektim ki çikllota tenlidir bebek pudrasıyla beyazlatıyo kendini diyemedim ne güldüm bee kız geldi baş kköşeye oturdu biz hizmet ettik bir yardıma gelmedi ne küfür yedi mal beyinli benden hi,ç sevmediğim ot dibimde düştü kalitesiz şey benim arkadşalaırm didindi durduda kendi kalkıp bir el atmadı meraktan geldi kaynanam yüz vermedi ona allahıma şükür beni el üstünde tuttular bide hacı halayı dio ki ayy aynı annanem onunda gözler renkli rahmetli annanemi hatırlattınız dio kadında dediki bana annane de kızım şoking oldum hala gülüyorum yaaa benmki halayı sevmiyo die hala bana gıcık oldu ellerimi kapamıştım geldi urdu ellerime kısmetni kapıyosun ama dedi ahahah
dicektim ki bizim parisi torununamı alıcan hacı halada diyemedim gülmem geldi arkadaşım dio ki senin paris gereksiz konulara giriyo kendini övüyo bende dedim ne bok yerse yesin baştan aşağı leopardı görmeniz lazım çok abartıydı
ayyyy herşey çok iyidide yukarda anlattıklarımda güldürdü renk kattılar çok eğlendim kızlar ilk kuzenlern geleceğni duyunca bağırdım estim gülredim sonra benmkide halayı duyunca kızmış son dakka gol atıldı ikimizede ve onlar kanka oldular iki farklı insan cinsi kadın benim gibi sade kızı sarılıp öpmedi parisi öptü kokladı vay anasına diyorum :))))))))))
o yüzden ben biraz dikkatli olmalıyım bu tip insanlara ahahahaha aşka daha bir sarıldım böle şeler yıldırmasın bizi die neticede annem babam onun babası annesi süperlerdi babam onları arabayla indirip aşk ve ablasıyla kardeşim isekelye kada ryürümüşler babam aşkı turnikelere kadar geçirmiş çok mesudum herşey çok iyidi hizmet herşey
Evet bende ilk defa katıldım. Gelin elinde kına tepsisi, üstünde bindallıyla içeri girince en büyük şaşkınlığı orada yaşadım. Bu Balıkesir yöresine ait bir şey midir yoksa ucuza mı kaçtılar böyle bilemedim. Herkes Manisa ve Balıkesir'den geldiği için tek gece de mi çıkartmak istediler acaba herşeyi hala anlam veremiyorum. Düğünden sonra kına gecesi ilk defa görüyorum. Bir Balıkesir'lili olaya açıklık getirsin please.
Hümüşşş çok az kaldı kuzum. Tüm detayları en ince ayrıntısına kadar istiyoruz haberin olsun. Ben de artık Ağustos gelsin istiyorum. Evimi yerleştirmek, evlenmekten daha çok heyecan ve mutluluk verir bana.
Nena en güzeli kendi makyajını insanın kendisinin yapması çünkü bizim yüzümüze neyin en iyi gittiğini bizden başkası bilemez. Ben artık profesyonel olduğumu düşünüyorum. Düğünden bir kaç fotoğraf eklemek isterdim sizlere. Makyajımı ve saçımı kendim yaptım tabi ki yine. Saçım at kuyruğuydu. Çevresine de yine kendi saçımı doladım alttaki lastik toka gözükmüyordu.
yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii maşallah canım benim gözünaydın çok sevindim
yuppidi puffidi hümüm valla yük kalktı söze artık bu hazırlık çıtayı annemelr yüksek tutsun ellerim acıı temizlik yapmaktan ammma yoruldum vallla ilk izlenim die die can verecektim :)))))) lokumlaırmız herşeyimiz süeprdi kolonyalar herşey on puan aldı ahahahah psikopat gibi didindiğime değdi
sözde truf yapıcam onlara gizem sultan mutfakta olucak çıkarcam kadınları mutfağımdan hıh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?