347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Az kaldı İnciçiçeğim. Siz evlendiğiniz de benimde evim çoktan bitmiş olur herhalde. 2 haftayı nasıl geçircem diye kara kara düşünürüm burda. Şimdide elektrik ve suyun bir an önce bağlanmasını beklicem temizliğin başlanabilmesi için.

Şuan kayınvalidem ile kayınpederim emlakçıdalar. İnşallah güzel haberler ile dönerler.

Son düzenleme:
Güzel Haberlerle inşallaaaahh sübhaneke amiinn

Ayy kızlar bizimkiler emlakçıya gitmişler, emlakçı ev sahibini çağırmış. Bizimkilerde o gelene kadar eve geçmişler ev sahibi gelince bir daha gideceklermiş bugün. Emlakçı bir adam gibi organize edemedi şu işi. Uzadı da uzadı yahu.

kızlafr size bişi sormam gerek lovelym çeyizinde göremedim yemek takımını ama bana yardım edin

annemle konuştum günlük yemek takımımı alallım çıksınlar aradan dedim oda ben sana sonra alıcam diyip geçiştirdi bende şimdi istiyorum 6 kişilik günlük yemek takımı 6 kişilik kahvaltı takımı ve 12 kişilik misafirlik dedim

annemse diyelim sana öyle oturmaya 5 kişi geldi sen 2 kişisin eee misafirliğimi çıkarıcaksın mutfağımız ne kadar küçüktü ama benim yemek takımım vitrindeydi sadece pasta setlerim 12 kişilik günlük takımım artı 6 kişilik iki kahvaltı takımım mutfaktaydı dedi tamam annem çok misafir ağırlıyor ama gerek varmı

bana diyor ki 12 kişilik günlük yemek takımı al açelyayı beğendim öyle çorbalığı felan olmayacak

bernardodan romanceyi şu sıra beğeniyordum annem alallım onun 12 kişiliğini benim mutfağım ne küçüktü herşeyim sığıyordu birtande kahvaltı takımı alallım istersen sen sonuçta ilerde konsol alıcaksın konsolunada yemek takımın koyarsın dedi napacağma karar veremedim

siz neler yaptınız mesela kızlar

ömrümüz beklemekle geçiyor valla kuzum yaa
ayy hayırlı haberlerle gelirler inşallah canım içine sinen olsun

canım benim 12 kişilik misafir takımım var karacanın. 6 kişilik günlük halam hediye etmişti. bir de annem ben küçükken Kütahya porselenin 8 kişilik takımını almış onuda günlük yaparım diye düşündüm. kahvaltı takımımda 6 kişilik. şimdilik bunlar yeter diye düşünüyorum. dolapların durumuna göre lazım olursa daha çookk tabak çanak alırız. çıkan her yeni şeyde gözüm kalıyo benim biraz

Öncelikle bugün neler oldu bir bilseniz diye başlamak istiyorum söze.

Bizimkiler en son ev sahibi gelinceye kadar eve geçelim demişlerdi ya işte öyle yapmamışlar. Emlakçıdan "ev sahibi geldi" diye telefon gelene kadar şöyle bir Lovely'nin beğendiği düğün yerlerine bakalım diye arabaya atlayıp çıkmışlar ve kaza yapmışlar. Nişanlım aradı beni annemler kaza yapmışlar dedi. Ben şok o an ne yapacağımı, ne diyeceğimi bilemedim. Nasıl dedim sadece. Onlar evde emlakçıdan haber beklemiyorlar mıydı dedim. Adam gelene kadar senin beğendiğin yerlere bakmaya gitmişler dedi. Bir şeyleri var mı dedim. Yok, bende yanlarına gidiyorum. Çekici çağırmışlar falan dedi. Ben tabi kayınvalidemi aradım hemen. Ağlıyordu, çok korkmuş. Onun bulunduğu ön kapıya çarpmış araba. Kapı diye bir şey kalmamış tabi, ayna kırılmış, tekerlek dönmüş falan araba hurdaya çıkmış bir nevi. Zaten yeni değildi. Ben işten erken çıkıp yanlarına gideyim dedim ama eve bırakacaklarmış ordan yardım eden birileri. Onlara geçtim bende. Verilmiş sadakaları varmış, emniyet kemeri ve karşıdan gelenin çok hızlı gelmemesiyle daha büyük çaplı kaza önlenmiş.

Anne biraz toparlayınca kendini emlakçıya gidelim dedi. Gittik ama ev sahibiyle bizi görüştüremeyeceklerini zaten kendisinin kör olduğunu söylediler. İnanamıyoruz artık insanlara. Siz görseniz de o sizi göremez dediler ama bilmiyoruz artık doğru mu... Eğer öyleyse de bize hiç sorun çıkarmayacak bir ev sahibimiz olacak sanırım. Randevulaştık yarın sözleşme yapacağız. Ne kirada 5 kuruş indirebildik, ne komisyonda. 750 kira bedeli, 750 depozito, 750 komisyon bedeli ödeyeceğiz anlayacağınız.

Gizocum şimdi sana gelince benim çeyiz topiğimde misafir tabaklarımda, çatal kaşıklarım da yok. Çünkü annem ben lisedeyken Yeni Konak'tan almıştı İzmir'liler bilir, hiç unutmuyorum 1.800 ödemişti sadece yemek takımıma o zaman. İthaldi. Ev yerleşsin sana söz fotoğraflarını koyacağım. Çok zarif parçalar ama maalesef evde fotoğraf çekebileceğim bir yerde değiller. Marka da bilmediğimden internetten resim bulamıyorum. Kaç kişilik olduğunu da bilemiyorum ama zannediyorum 12 kişiliktir. Bende bir o var misafir için, bir de Bernardo'dan aldığım günlük siyah beyaz kareler. Bir de Bernardo Butterfly, onun dışında teyzemin hediyesi yine çeyiz topiğimde de yer alan Paşabahçe Pastoral serisi pasta tabakları o kadar. Ben siyah beyaz günlük tabaklarımı kahvaltıya da kullanacağım. Çokta gerek yok Giz'im bir misafir için, bir günlük, bir pasta neyimize yetmiyor ki kahvaltıya falan öyle set almaya gerekte yok bence.

Lovely büyük geçmiş olsun ne çok kaza duyuyorum bugünlerde verilmiş sadakaları varmış canım çok üzüldüm ya iyiki bişi olMamış

Lovely annenin aldığı takımlar İngiliz porselenleridir çünkü o paraya bernardodan önce ithal alan firmalar satıyordu şimdi bernardo açıldı bone china porselenleri herkes 3 katı ödeyerek oradan alıyor Evine yerleşirken fotoluarsN ve kutuda serisi yazıyosa sölersen sevinirim canımi

İnciciceğim maşallah seninde baya varmış annesinde hep böyle ayrı ayrı o bende illa düz beyaz istiyo günlük takımı beyaz al 12 kişi günlük misafirde sade desenli al dio Eylül gibi alırız herhalde bizde yoksa yetişemicez bişiler eksik kalcak

Çok geçmiş olsun canım,

Bu emlakçılar varya istisnalar vardır tabi ama resmen insanlıklarını yitirmişler. Bizde aylar önce ev almaya niyetlenmiştik bir ev vardı beğendiğimiz emlakçı verdiği fiyattan 1 kuruş bile inmedi bizde emlakçıya kızdık evi bıraktık, sahibinden.com dan takip ettik ev kaç ay satılmadı daha geçenlerde bize söyledikleri fiyattan 15 bin ucuzu sattılar. Bence sizde ev sahibiyle görüşüp fiyatı düşürmeyin diye bilerek görüştürmüyorlar sonuçta adamın sizi görmesi önemli değilki konuşuyor olmanız önemli ev sahibinin adı soyadı belliyse bilinmeyen numaralardan ulaşmaya çalışın daha zamanınız var olayın üzerine biraz gidin derim. Bu emlakçıkar adamı suya götürür susuz getirir. Hiç birine güvenmiyorum. Onlar yüzünden ev almaktan vazgeçtik resmen.

Günaydın kızlar. Çok teşekkür ederim. Sağolun.

Gizocum sanırım dediğin gibi çok inceydi porselenlerim ordan hatırlıyorum. 2006 yılında 1.800'e 12 taksitle falan almıştı yazık en iyisi olsun diye. Hatta şimdi fiyatları görünce biz o zaman ne kazık almıştık der durur.

Çatal kaşık takımım öyle çok pahalı bir şey değildi ama sanırsam yine o yıl alınmıştı sandıklı olduğunu hatırlıyorum sadece. Tabaklar belini bükünce Jumbo falan alamadı ama kendi misafirlerine Jumbo kullanıyor o ayrı.

Stanki biz de kime neye güveneceğimizi bilmiyoruz. Şimdi şöyle düşünüyorum bu ev sahibi eğer kör değilse neden bizi görmesin? Sonuçta sağlıklı bir insansa kiracılarını tanımak istemez mi? Mantıklı olan bu değil midir? Eninde sonunda biz ev sahibimizi görmeyecekmiyiz?:44:

Size daha komik bir olay anlatacağım. Ben ilk emlakçının dükkanını arayıp emlakçıyla konuşuyorum. Telefonu kapatırken isim rica ediyorum. Daha sonra da aynı kişiyle muhattap olmak için. Sevgili emlakçımızın ismi Aykut. Neyse biz ertesi gün dükkana gidiyoruz. İşte iyi günler biz şurdaki daireyi görmek için gelmiştik, ben dün Aykut Bey ile görüşmüştüm diyorum. Karşımda tombul bir çocuk buyrun ben yardımcı olayım, kendisi yok diyor. Peki diyoruz konuşuyoruz. Sonra eve gidiyoruz geziyoruz ve ayrılıyoruz. Ben bir kaç gün sonra dükkanı arıyorum. Yatağım uyacak mı diye duvarın ölçüsünü alması için. Ertesi gün beni Aykut bey arıyor, Lovely hanım ölçü istemişsiniz ben ölçtüm duvar 3.10 diyor. Peki diyorum. Akşam bir daha evi görmek üzere kapatıyoruz telefonu. Yolda Aykut bey ile görüşüyorum eve varmaya yakın olduğumuzu bildiriyorum. O da bana dışarda olduğunu dükkandan bir arkadaşı yönlendireceğini söylüyor. Peki diyorum. Bir bakıyorum apartmanın kapısının önünde o tombalak çocuk gene. Giriyoruz içeri, benim yanımda metre var ölçüyoruz tekrar duvarı 2.95 çıkıyor. Ben diyorum ki Aykut Bey bana 3.10 demişti, hangi akla hizmet bu ölçüyü verdi diyorum. Çocukta hiç bir şey demiyor, allah allah tekrar ölçelim isterseniz Lovely hanım diyor.

Dün gidiyoruz emlak dükkanına Aykut beyi soruyorum, nişan alışverişinde o bugün yok diyorlar. Kayınvalidem de biliyor böyle olduğunu, dün gündüzden konuştukları için. Tombul çocukta yok bu arada. Peki diyorum burda şişman bir arkadaş vardı, o eve götürüp gezdirmişti bizi falan diyorum. İşte o Aykut bey diyorlar. Ben böyle. Ciddi anlamda şok yaşadım ama. Böyle bir şey olabilir mi? Normal mi bu adamın yaptıkları yahu? Dün emlakçı dükkanında anlattığımda insanlar kırıldı gülmekten, resmen yerlere yattılar. Siz onun dediği herşeyi unutun Lovely hanım, o nişanlanıyor ya bulutların üstünde dediler. 1 saat güldü insanlar. Ben sinirden böyle.

347. DÖNEM ASKER YARENLERİNİN DÜĞÜN TARİHLERİ

İnciçiçeği35: 29 Ağustos 2013 Kına
30 Ağustos 2013 Düğün....................47:123:

Lovely35: 7 Eylül 2013 Kına
14 Eylül 2013 Düğün....................62:123:

Nena87: 21 Eylül 2013 Kına
22 Eylül 2013 Düğün....................70:123:

lovely canım çok geçmiş olsun. Allah daha beterinden korumuş

ayrıca emlakçınızda ayrı bi komediymiş valla canım ya ama sana o an sinirden hiç komik gelmemiştir eminim

Canlarım evimizi tuttuk sonunda veee o aptal emlakçıların hiç biriyle muhattap olmadık.

Kısaca özet geçeyim. Ev sahibimiz 30 yaşlarında anne babasıyla yaşayan doğuştan görme engelli bir bayanmış ve o da akrabaları olan bir emlakçıya satması için evinin anahtarını vermiş. İşte biz bugün ev sahibimizin akrabası olan emlakçıda sözleşmeyi yaptık. Bu diğer emlakçılarda bizim asıl emlakçıya "abi bizde satmaya çalışalım, komisyonu bölüşürüz demişler." Bizim emlakçıda kabul etmiş tabiki. Bilirsiniz ki emlakçılar aralarında böyle çalışıyorlar. Diğer emlakçılar evin fotoğraflarını çekip ekleyince internete ben onlarla muhattap oldum. Halbuki direkt bu emlakçıyı arasaydım onlarla hiç muhattap olmayacaktım ama bu adamda nete ilan koymayınca tabi ki benim asıl emlakçıdan haberim yoktu.
Emlakçımız o kadar iyi biriydi ki anlatamam, sözleşmede iki tarafın haklarını koruyacak şekilde yapıldı. Ev sahibimiz elektrik-su bağlandıktan sonra anahtar tesliminde anne babasıyla gelecekmiş. Dünya iyisi insanlarmış. Öğretmenmiş. Bu evi de krediyle almış, el yordamıyla. Bize çıkın dicek insan değilmiş kendisi. Sorun çıkaracak insanlar değillermiş. Çok mutlu ayrıldık. En güzeli de Ağustos kirasını almayacaklar. İlk kiramızı ödemeye 10 Eylül'de başlayacağız. Elektrik-su-doğalgazda bizim adımıza abonelik açılcak. Bunun içinde 500-600 tl gidiyor ama depozito gibi ödeniyor. Evden çıkarken kapatıyorsun ve bu parayı iade ediyorlar. Nişanlımın adına açılacak hepsi. Emlakçımız herşeyi yasalara uygun yaptı. Umarım herkesin işi en az benim ki kadar rast gider. Allah evlenene gerçekten yardım ediyor.

Bu arada söylemeyi unuttum kızlar en geç Ağustos'un 5'ine kadar elektrik suyum bağlanmış olacak. Aslında 1'inde bağlanıyormuşta ne olur ne olmaz diye 5'i diyorlarmış. Yani bende ya ilk cumartesi ya 2. cumartesi temizliğimi yaptırıp eşyalarımı getirtmeye başlıyorum.

hayırlı olsun canımmmmmmm çok mutlu oldum senin adınaaaa

lovely'm hayırlı uğurluu huzurlu olun evin bebişiimm çok sevindimm o aykut denen adamada çok şaşırmakla birlikte kopptumm aklında problem olmalııııı

canım benim çok sevindim ev işini halletmenize gerçekten hayırlı uğurlu olsun

Cankuşlarım çok çok çok teşekkür ederim. Allah sizlere daha güzellerini nasip etsin inş. Benim evim tam gönlümden geçtiği gibi yepyeni oldu. Pırıl pırıl herşey. İnşallah sizlerinde öyle olur. Şimdi ay başını bekliyorum elektriğim-suyum bağlansın hemencik diye. Bayramda yavaştan yerleşmeye başlayabilirim hazır tatilken.

347. DÖNEM ASKER YARENLERİNİN DÜĞÜN TARİHLERİ

İnciçiçeği35: 29 Ağustos 2013 Kına
30 Ağustos 2013 Düğün....................46:123:

Lovely35: 7 Eylül 2013 Kına
14 Eylül 2013 Düğün....................61:123:

Nena87: 21 Eylül 2013 Kına
22 Eylül 2013 Düğün....................69:123:​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…