347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

aman hiç yedirme valla kızım erkekler cok dikkat etmezler hemen kirletirler

bnmkid egecen alısverısteydık hadı dedı kabak cekırdegı alalımyok mok dedm eve sokamm dedm sonra baktm bozuldu hadı aldım basladı yemege dıkkat edıo görüorum üstüne düşse topluo koltuklada bsy yokttu gecen her yerı kaldrdm koltuk mınderlenı bıle aman allahım taaa arkdalarda kabak cekırdegı kabukları onlar oraya nasıl gitmiş hem konusuyorum hem iş yapıorum bı yandan eşim yardım edio bana iş çıkardgı için özür dilio ya önemli değil ama dikkatte olsa kirlenıo bazen sonra kendı dedı senı cok yordum bıdaha senı dınlıcem dıo

gizimmmm tay tüyü al hemen sil azıcık bitti

hayırr taytüyü almasın annemin evindeki taytüyüydü bilemedk alırken sorgulamamıştık kışın iyi oluoda yazın bildigin pişirio mini etekle şortla oturda popondan aşağı ter aksın okadar sıcak tutuo... annemler cok pişman aldklarına ayrıca eskısı gıbı revaçta değilmiş taytüyleri en azından istanbulda öyle pek tutulmuo

çekirdek bana çıldırıyorum çekirdeği alıyor tabak alıyor bir de üstüne gazete koyuyor altına ama yine de bi şekilde dökülüyor dikkat etse bile...

bişey diyemiyorum canım zaten akşam kursa gidiyor evet 22.45 te falan geliyor oturmak yayılmak istiyor çok yoruluyor bende getiriyorum odaya zaten o saatte çok şey yemiyor atıştırma yapıyor

salonda çok oturmadığımız için daha pişme olayı yaşamadım hiç misafir gelince şortla falan durmadığım için fark edemedim belki de

salonda çok oturmadığımız için daha pişme olayı yaşamadım hiç misafir gelince şortla falan durmadığım için fark edemedim belki de

bi akşam sexi geceliklernden biriyle deneme yap gerçi havalar soguud pişmezsn güzel ısıtrda temmzu agustos sıcagnda bildgn totoş su için de abartmıorum o derece fena bize gelenler bu nasıl bı koltuk dıyıp kalkıolar masann etrafndakı sandalyeler eoturuolar annemde kısa zamanda kumasnı dgstrtıcek :)

kahkahayııı patlatttım yaaa nena sen yokmusun sennn kızzzzzz seneye snein kapını çok çalcam desemde yok yok ben bu konularda ketumgillerden olmayı seçiyorumm :)))))))))

kimse mi uğramaz yaaa bi mutluluğumuzu paylaşıcaz şurdaaa aaaaa

hayatımda ilk defa gelinlik denedim ben bugünnnn çok değişik bi duyguuu

negüzel canım heyecanlanmışsındır güzel bir duygudur herhalde :)

canım ya hiç halim yok, moralim okadar bozukki girmiyorum ondan.. evlendik kaç ay oldu ama hala ayrıyız, eş durumu tayiinimiz olmuyor.

ah ülkemizdeki bu saçmalıklar istifa etmeyi düşünüyorsun ne kadar azı bir şey o kadar çabala kazan...bir an önce kavuşursunuz umarım kendinizi üzmemeye çalışın canım

canım tebrik ederim hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin. fotolara baktım harika olmuşsun maşallah çokta yakışmışsınız

Konuyu geç gördüğümden unutturmayın yarın sizi en derin şekilde bilgilendiricem.

Canım benim bebeğine çok sevindim allah kucağına almayı nasip etsin.. Anne olma duygusu müthiş birşey olmalı..Allah herkese yaşatsın:)

kimse mi uğramaz yaaa bi mutluluğumuzu paylaşıcaz şurdaaa aaaaa

hayatımda ilk defa gelinlik denedim ben bugünnnn çok değişik bi duyguuu

Gelinlik denemeleri başlamış:) Fotoğrafını çekseydin keşke bizde görseydik canım eminim çok çok güzel olmuştur:)

Hayırlı olsun canım allah tamamına erdirsin, sen ekli değilsin bende burayada ekleseydin keşke foto :)

Bayramda hiç giremedim, hatta hiç nefes alamadım kızlar... ilk gün et işleri sonraki günler misafirler yemekler ikramlar derken savaştan çıkmış gibiyim herkes bayram da tatil yaptı bende bayram tatili bitince neyseki çalışmıyorum da dinlenebildim... Topiğe de bayram gelmiş ama bisürü sevinçli haber hepsine ayrı ayrı çok sevindim.. Bebişler, nişanlar hepsi ayrı ayrı sevindirici..

Tek tek alıntıladım kaçırdığım bir yer olmasın diye.

Öncelikle evliliğinin muhteşem gitmesine çok sevindim. Nazar değecek diye korkuyorum bizimde öyle. Yanımda uyuyor ya öyle mutluyum ki... Biz bu günleri çok hayal etmiştik, eminim sizde öyle.

Mutfağım hemen hemen her zaman toplu. Ben bir şeyler hazırlarken bile çok tertipliyimdir ve işim biteni makinaya konmayacak bir şeyse hemen yıkar kapatırım. İşim bittiğindede yıkadıklarımın suyu akmış olur hemen kaldırırım yerine. Böylece ortalık dağılmıyor hiç. İlk evime yerleşirken bende herşeyimi bankonun üzerine koymaya çalışmıştım, hepsini de markalı aldım ya gözüksün istedim sonra baktım ki ben sürekli robot kullanmıyorum, sürekli türk kahveside içmiyoruz ama sürekli tost makinasını kullanıyoruz. O zaman dedim haydi size baybay sen kal. Çünkü gözümü yordu o karışıklık. Şimdi herşeyim dolaplarda. Dolaplardan almakta zor değil, çok rahat ettim. Her an misafir ağırlayabilecek şekilde evim. Kimsenin bana 1 gün önceden haber vermesine gerek yok. Çıkıp geleni ağırlayabilirim. Üst katımıza hala bir kiracı gelmedi mesela. Geçenlerde kapım çaldı, üst kata bakmaya gelen bir kiracı bayan evin yerleşmiş halini görmek istemiş, buyrun diyebildim.

Koltuklarının ve halının tozu belli etmesi olayına gelince ben hiç yaşamadım salonumda açık mobilya kullanıyorum. Olduğu gibi krem biliyorsunuz ama sizden farkı sürekli oturmuyorum. Pencerelerini hiç açmıyorum çünkü kapımın önü cadde gibi çok işlek o zaman tozdan geçilmez. Evlendim salonumdaki mobilyaların daha bir kere tozunu almadım. Çünkü toz yok, koltuklarım zaten mobilyalı değil, bir konsolum, bir masam var. Yaşam alanına krem rengi yaptırmak akıl karı değil. O koltuklarda ne yatılır, ne oturulur. Misafirlerim bile geçen hafta insan totosunu koymaya kıyamaz bu kumaşa dedi. Salona kaç defa paspas yaptım elektrik süpürgesi tuttum hiç tüy olayıyla da karşılaşmadım.

Canım benimde koridorlarım krem rengi ama maşallah ne tüy, ne toz, ne kir ama şahsen ben bir kaldır bir koy yapamam öyle yaşamaktan zevk alamaz ki insan. Hani koltuklarını ört tabi ki yoksa onun kiriyle baş edemezsin, misafirler gelmeden de kaldırırsın ama halılarını örtme bence. Görüntü çok çirkin olur. Ben o yüzden oturma odası yaptım ve gri yaptırdım koltuklarımı kir belli etmesin diye. Rahat rahat yatalım üzerine diye.

Canım koltuklar leke tutuyor, leke tutmayan bir kumaş yok. Tabir yanlış. Kolay temizlenebilir kumaşlar var. Benim evimdeki Enoa kumaş mesela salon koltuklarım ama onu da bir tek Ndesign'da bulabilirsin satışını bir tek onlar yapıyor diye biliyorum çünkü benim yemek odasını aldığımız yer Ndesign mağazasından satın almıştı kumaşı ben sandalyelerimi de o kumaştan isteyince.

Halıya gelince hiç leke tutuyor mu tutmuyor mu sormadım alırken. Halım zaten bir anda karşıma çıktı ve kayınvalidemde bir anda aldı. Görseliğine kapıldık aldık yalnız geçtiğimiz cumartesi ben gündüz evde ayrı misafir ağırladım akşamına ayrı misafir ağırladım ve halıya çay damlattım yanlışlıkla. Islak bezle sil hemen dediler sildim anında çıktı.

Benimle aynı kafadan. Eğer ki açık ton sevdası varsa bunu bastırmak için evin bir odasına uygulanabilir. Her yeri açık yapmak akıl karı değildir. Bunun en güzel çözümü de en az vakit geçirilen yeri krem yapmak. Zaten tüm evi açık renk dizayn etmek evi boğar.

Bu arada biz hiç oturma odasında yemek yemiyoruz. Mutfak masasında yemeği yiyip kalkıyoruz. Oturma odasında sadece nescafe vb. şeyler içiyoruz. Pasta, meyve yiyoruz ama bir çerez yemiyoruz. Yiyebilirmiyiz evet aslında orası bizim yaşam alanımız ama eşim çok döktüğü için bana iş çıkarmamak için yemek istemiyor. Mesela dün bjk maçı vardı. Oturma odasında yemedi yemeğini ona rağmen. Zaten bende bir kere izin versem devamı gelir o yüzden hiç başlamıyoruz.

Canım ne tozuymuş bu bu kadar. Bu kadar çok silersen koltuklarını da kısa sürede yıpratırsın. Mutfak halımda gri benim zaten resimde görmüşsünüzdür. Hiç leke falan yok üzerinde çok şükür hiç bir şey dökmedim. Ha olduda dökersemde toplar makinaya atarım yıkarım gider. Sen sen ol bulaşık deterjanını köpürtmeden direkt hiç bir şeyin üzerine de dökme. Önce beze sonra onu köpürt öyle.

gizimmmm tay tüyü al hemen sil azıcık bitti

Tay tüyü demişken oturma odasındaki gri koltuklarım tay tüyü eşim kola döktü bir akşam. Döküleni hiç çekmedi içine. Kolalar koltuğun üzerinde duruyordu. Islak bezi değdirdim o çekti bütün kolayı. Koltukta ne bir iz ne bir ıslaklık. Muhteşem ama artık önerilmiyor Ndesign bize önermiyoruz, ucuz bir kumaş demişti. Salon koltuklarımın kumaşının yanından geçemez tay tüyü ama bu yapısını da çok beğendim. Oturma odası için ideal ama yazın bilemicem yakabilir. Şuan güzel sıcacık tutuyor.

Evet bende duydum canım. Şimdide sıcacık oturmamızdan belli yazında kavuracak muhtemelen ama lekeyi emmemesi çok güzel, leke yapmaması güzel ama dediğim gibi biz şimdilik sadece kola döktük, diğerlerini bilemicem.

Son düzenleme:

lovelylicim her seye kapsamlı cevap vermişsin bi öpücüğü hakettein...

şimdi şöyle koltuklarım gercekten leke tutmuyor yada hemen sildgm için siliniyor bilmyorum hatta gecen oje sürerken damlattım eyvah cıkmıcak die düşünürken pırıl pırıl oldu bi sıkıntı yok... kullanım alanı acık renk olabılır kimisi koyu renklerden haz almıyor benım gibi ama iş çok yani sürekli temizlemek zorunda kalıyorsunuz...ben mesela cok tertipliyimdir keza eşimde öyle her sey yerli yerindedir ama işte beni toz kısmı cok sıkıo evim güney cephede ve sürekli güneş alan bir yer belki o sebeple beni bu kadar rahatsız edio annemlerde güney cephesinde oturuo ve sürekli toz görünüo daha gölge karanlık bi eve sahip olanlar bnm kadar sıkıntı yaşamıodur...

halılara gelince kime söylediysem yeni halılar tüy bırakır dedi.1-2 yıkamadan onra anca geçyormuş bnde yıkatıcam o sebeple,şimdilik örtüyorum dediğin gibi hiç şık durmuyor ama napim her dakkada yere yatıp silmek yoruo böyle en azından hafta sonu iş yaptgmda yormaz beni......

mutfak halım leke oldu kızlar hemde cok fena bende o panıkle bulasık deterjanını döküverdm hiç aklıma köpürtmek gelmediki valla lovelyli dogru dedin yani cıkarıcam die iice batırdım bilemedim kaldrdım yıkatım sericem tekrar korıdorlardakı hıc kırlenmıo ılk 2 hafta full kullandım sonra kaldrdım dedm kırlenmesn bırı gelecegı zamn serıorum zaten cok buyuk deıller ben evımı öyle halıyla doldurmadım parkelerim fayanslarm cok guzel maksat halısı olsun dıe mınık mıık seyler aldm serıp kaldırmak zor olmuo ayrıca degısıklık oluo bazen var bazen yok hıc sıkılmıorum canımı sıkan tek sey salon halılarım ve koltuklarım...

bende mutfagımı bosaltım hafta sonu dolapları doldu taştı ama sanırım buzdolabının uzerındekı küçük kiler de pek bsy yok daha az kullandıklarmı oraya koyayım mutfak esyalarm kırmızı bej kombınayonlu esasen çok şık ama kalabalık benıde yordu hafta sonu onunla ugrasım bari...

Canım benimde evimde öyle çok halı yok hatta ben kilim tarzı halılardan tercih ettim Prizmanın şu yumuşacık olanlarından altıda lastik incecik. Önceleri kayınvalidem burun büktü ama şimdi o kadar seviyor ki. Benimde taşlarım ıslak zemin parlak beyaz, büyük büyük kare olanlardan çok şık ama işte bütün saçı tüyü onlar gösteriyor ve çok kayıyor. Halılarımdan çok memnunum. Şöyle bir şey önerebilirim elektrik süpürgesinin fırçalı kısmını dışarı çıkarıp süpürebilirsiniz o zaman tüm tüyler onda toplanacaktır ve zamanla tüm tüylerden kurtulacaksınız. Ben Prizmalar için yapmıyorum ama siz çok tüy döküyor diyorsanız böyle yapabilirsiniz. Benim ne salondaki halımda ne Prizmalarda böyle bir sorun yok çok şükür.

Haftasonu evini toplayınca bir foto çek artık, döşenmiş halini görmediğimiz bir sen kaldın.

canım hayırlı olsun, fotolarına baktım çok güzel olmuşsun, çok yakışmışsınız, bir an önce allah tamamına erdirsin.

Canım benim teşekkür ederim güzel dileklerin için. Umarım siz de bir an önce kavuşursunuz tayin işiniz hallolur, anlamıyorum zaten eş durumu tayinlerinde neden problem çıkartırlar ki, inşallah istifa etmek zorunda kalmazsın ve her şey çok güzel olur.

Musss canım tebrik ederim. Allah tamamına erdirsin. Fotoğraflara daha bakmaya vaktim olmadı ama eminim çok güzel olmuşsundur. Pzts olduğundan yoğunum. Biraz öncede cevap vericem diye girdim olmadı.

Canımm çok teşekkür ederim.

Sedulu canım senin de geçmiş bayramın mübarek olsun, Amin canım sayfamızın bütün bekar kızları en kısa sürede evlenirler inşallah.

tebrik ederim Allah tamamına erdirsin

Teşekkür ediyorum tatlım, Amin.

Canımm çok teşekkür ederim, ben de sizler gibi mutlu bir evlilik yaparım tez zamanda inşallah, Lovely ve sen burada anlattıkça bir an önce evlenmek istiyorum.

Mussss hayirli olsun tatlim cok mutlu olun. Allah bi an once tamamina erdirsin

Canım çok teşekkür ederim, Amin canımm hepimiz çok mutlu olalım inşallah.

canım tebrik ederim hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin. fotolara baktım harika olmuşsun maşallah çokta yakışmışsınız

Teşekkür ederim canım, güzel bakan gözleriniz güzel görüyor.

Melekcadı; burada fotoğraf paylaşmayı uygun görmüyorum, sana arkadaşlık yolluyorum.

Puknass; canım Melekcadıya yazdığım gibi buraya fotoğraf koymayı istemediğim için albümüme koydum oradan bakabilirsin.

Musss harika olmuşsun canım tebrik ediyorum bende tekrar tekrar.

Bu arada söylemişmiydim hatırlamıyorum haftaya cumartesi yani doğum günüm olan 2 Kasım'da gelin mevlüdü yapıyorum. Yine sürprizler sürprizler var şuan hazırlanıyorlar.

Canım çok mersiii. Bak öyle sonradan varmışta yokmuş bildiklerimiz öyle iyi geliyor ki... Benimde annem almış almış bir sürü nevresim takımı valla ilaç gibi geldi.

Ben pek uğraşmıyorum bu çeyiz işleriyle
Bi an önce hepsi alınsın bitsin kafasındayım. Didik didik araştıramam bişeyi sıkıntı basar bu konuda
Gözüme güzel geldiyse pat diye alırım eğer beğenmediysem o gün bi daha aynı şeyi aramam.
Bu yüzden annem azar azar toplamaya başlamış bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…