347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Okuduğum bir mekaleyi paylaşayım dedim

Evlilikte tehlikeli 4 dönem

Evlendiniz, balayı bitti, yıllar yılları kovaladı. Hayalleriniz vardı... Ne oldu onlara?

Evlendiniz, balayı bitti, yıllar yılları kovaladı. Hayalleriniz vardı... Ne oldu onlara? Kavuştunuz mu, yoksa evliliğin virajlarına mı çarptınız. İşte evliliğin tehlikeli dönemleri.

Evlilik terapistlerine göre eşleri mutluluğa götüren yolun üzerinde dört tehlikeli viraj var. Birinci ve keskin viraj balayının sonunda, ikincisi, üçüncü yılın sonunda. Tekdüze geçen yedi yılın bitiminde ise üçüncü büyük viraj var. Son viraj evliliğin ileri döneminde, 15'inci yılda karşımıza çıkıyor. Terapistlere göre 6 çiftten biri, bu virajlardan birini geçemiyor ve ipler kopuyor

RÜYANIN SONU
Hazin bir durum. Tehlikeli bir viraj. Boşanmaların yüzde otuzu, birinci yıl sonunda meydana geliyor. Birinci yıl sırasında ve sonunda meydana gelen boşanmaları "rüyanın sonu" diye nitelendiren terapistler bakın bu virajla ilgili neler diyor:

"Bu viraj evlilikteki samimiyet, sözlülük ve nişanlılıkta görülmeyen büyük foyaları meydana vurur. Gerek kadın, gerekse erkek, hayatına yabancı birinin artık her şeyiyle girmiş olduğunu fark eder. Bu durumdan ekseriyetle kadınlar şikayetçi olur. Bir zamanlar kendisine çiçek, böcek hediye eden beyaz atlı gencin yerini şimdi, sabahları evin tek banyosunu tekeline alan ve diş macunu tüplerinin ortasından sıkmak gibi kötü huyları olan bir adam almıştır."

ZAMANLA DÜZELİR Mİ?
Boşanmaların yüzde yirmisi üçüncü yıla rastlıyor ne yazık ki. Yolları bu dönemeçte ayrılanları, boşanmalarını geciktirmiş çiftler oluşturuyor. "Esasında bunların, evliliklerinin birinci yılında ayrılmaları gerekirdi" diyen evlilik terapistleri "Bekleyelim belki zamanla düzelir" düşüncesinin, bu ge-cikmeye neden olduğunu vurguluyor. Üçüncü yılın sonunda hakim karşısına çıkmış eşlerin çoğu, boşanma konusunda anlaşıyor.

HAYALLERİMİ YIKTIN
Ne acı! Hayallerimiz yedinci yılda ortadan ikiye bölünüyor, temel de sağlam değilse yıkılıp gidiveriyor. Yedinci yılda boşanma oranı yüzde 15'lere çıkıyor. Konunun uzmanları şöyle tanımlıyor bu virajı "Bu yedi yıl, büyük hayal kırıklıkları devresidir. Kadın eski, ufak tefek dertlerine gülebilmektedir.

Çünkü şu anda karşılaştığı dertler onlardan çok büyük, gerçek dertlerdir. Şimdi, kocasının ilk zamanlar diş macununu ortasından sıkması onu daha az ilgilendirmektedir. Kadınlar için yedinci yıl boşanmalarının genel sebebi sosyal ve ekonomik meselelerdir. Erkekler için de, yedinci yıl boşanmalarının sebepleri daha fazla bencilliktendir."

SONUNCUSU VE EN TEHLİKELİSİ
Evet. 15'inci yıla geldik. Bu kadar zaman doğru-dürüst geçindikten sonra 15'inci yılda birden beliren bu son tehlike, en korkutucu olanı. Çünkü bu defa erkek cephesinden nedenlerin en müthişi olan ihtiras giriyor devreye. Erkeğin andropozu da gündemdeyse, evliliğinden sıkılmış, karşısına da ona heyecan katan biri çıkmışsa durum fena anlamına geliyor.

Bu dördüncü dönemecin tehlikesini atlatan çiftler için evlilik hayatı artık başka bir tehlike göstermiyor. Ortalık süt liman, yaşlılık günleri bekleniyor! Tabii istisnalar hariç.

Saç, baş, makyaj herşeyi bıraktım. Eşime diyorum gözün başka kızlara kaymaya niyetlenirse söyle süsleneyim.

daha şimdiden böyleysen bebek olunca napıcan süslen azıcık ya çocuğa da yazık

Çok zor geliyor ya, bugün öğle yemeğini yerken yoruldum. Ama cinlik yapıp eşimede sakallarını kestirmiyorum Öyle bakımsız bakımsız birlikte takılıyoruz.

Tatlislarim napiyosunuz kuslarim ben nena artk bu nicki kullanyrm tabletle cok aktf olamyrm zor oluo gecmsi okuyamadm onemli gelismeler varmi nasil gecio gunler,bende yarn kadin doguma gdyrm bi kontrolden geceym dedm sonrada buyuk bor elektronik fabrksnda is gorusme mulakatim var bakalim ,evde otur otur catladim yahu iice gevsedm blgdnz klasik ev kadni oldum :)))

artık sana ella mı diyelim şimdi iş görüşmesine gideceksin demek hadi hayırlısı bakalım inşallah güzel geçer.olsun azıcık evde sünmekte iyidir

gizcim bende kpss ye hazırlanıyorum lisans.kursa gidiyorum düzen açısından iyi olacağını düşündüm birde erkek arkadaşımla beraber çalışacak ortamımız olsun diye kursa yazıldık birlikte.

evet puki ben artk ellayim :)))ya guzel bo firma referanslari iyi 2.ddefadr cagriolar bi gdip gprusim dedm olmazsa olmaz zaten

Günaydınlar.

Stankim bu evrelerin hiç birini yaşamak istemiyorum ben ama balayından döndükten sonra eve ve eşine adaptasyon süreci yaşıyor insan. Bizde tartışmıştık, ben ağlamıştım ama bayağı büyük bir şeydi. Neyseki atlattık.

Nenacım hayırlısı olur inşallah. Bu arada ben ella diyemem ki sana alışmışım nenaya. Ella bana Alacakaranlık'taki Bellayı çağrıştırıyor hani bir küçük kız kardeşi falan olsa onun adı da ella olurdu sanki.

ben geldimmmmmmmmm

bu gün niyeyse dersanede kurt gibi acıktım karnım gurul gurul bi durmadı

ellacık bana da bi tuhaf geldi ötekine alışmıştık. nie değiştirdin?

Bu ara facebookta bir fotoğraf çılgınlığıdır gidiyor aranızda neyden bahsettiğimi anlayan var mı?

Momentcam çok çok çok güzel bir uygulama olmuş. Bakmanızı öneririm. Sabahtan beri eğlenceli fotoğraflar yaratıyorum.

İnciçiçeğim bende çok acıktım kiii. Eve gidince ne yesek acaba bugün kara kara düşünüyorum.

İnciçiçeğim bende çok acıktım kiii. Eve gidince ne yesek acaba bugün kara kara düşünüyorum.

resmen ellerim tittredi açlıktan. bide otobüsler çok fena havasız iyice kötü oldum

benim dünden biraz tavuk pilavım var. şimdide brokoli salatası yaptım yanına da çorba yaparım yeter herhalde başka bişey yapamıcam valla

akşam eşim maça gidicekmiş bikaç haftadır gitmiyodu hava soğuk diye ne güzel şimdi canım sıkılıcak gene

Gizom okudum ama hiç birşeycik anlamadım ben. Prosedürler her yerde farklılık gösteriyor şahsen o yüzden yanıltıcı olmak istemem. Ben hatırladığım kadarıyla anlatayım. Daha önce anlatmıştım burda o sayfaları bulsak daha açıklayıcı olur aslında.

Benim nikahım Fuar evlendirmede oldu. Başvuruyu da oraya yaptık. Başvurudan önce gidip görüştük, gerekli evraklar listesini elimize verdiler, saatimi ve tarihimi evrakları hazırlayıncaya kadar opsiyonda tuttular.

Ben kendi aile hekimime, eşim kendi aile hekimine başvurdu. Sabah gidip kan verdik. 3 gün sonra sonuçları aldık. Sonuçları nişanlın ile birlikte gidip teslim etmen gerekiyor ama biz eşimin iş durumu yüzünden ayrı ayrı teslim etmeye ikna ettik görevlileri. Ben evrağımı teslim ettim imza attım, eşimin evrağını da ben teslim ettim imza atılmadı bu durumda. Nişanlınızda en kısa sürede bize uğrayıp imza atsın dediler, eşimde daha sonra imzasını attı. Biz ciğer filmi falan çektirmedik. Böyle işte.

Son düzenleme:
akşam eşim maça gidicekmiş bikaç haftadır gitmiyodu hava soğuk diye ne güzel şimdi canım sıkılıcak gene

Bizimkide dün gitti antremana, oturdum yalnız başıma yemek yedim. Dün bir de biraz karnım ağrıyordu, regl yüzünden. Ohh bana prensesler gibi davrandı.

lovelym babamda öyle dedi 5 foto bide sağlık raporu dedi bu işlemi ben halledicem dedi ama forumd aokuduğum konu kafamı karıştırdı nikah memurum aile dostum yad abelediye başkanı yada izin verirlerse babam olacak o yüzden babam takma diyor

ama ben hep garantici oldum hayatım boyunca birşey belrisizlik istemiyorum kendim halletmek istiyorum işimi

şimdi nişanlım slaonu aradı dediler adadan gelebilir memur sorun yok dediler zaten adadaki memur gelcek illaki adyaa başvuru yapacağız

sağol kuzum bilgilendirdiğin için

Evet kuzum 6 fotoğraf gerekiyordu yanılmıyorsam biz 12 li falan çektirmiştik zannediyorum ne olur ne olmaz diye. Sonra nüfuslara falan da verceksiniz 10'lu falan çektirin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…