347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Canım dene diyorum sana şu bileklikleri. Bak arkadaşım elinden çıkarmıyor, çıkarınca yine bulanıyor diyor. 4. ayının ilk haftasına girdi hemde o takmadığında hala bulantısı var.

Bu arada benim arkadaşta sabahları tost yiyor, taze sıkılmış portakal suyu içiyor bol bol bebeği ordan vitamin alsın diye, bebe bisküvisi yiyor, kraker yiyor, dondurma yiyor, su içmeye çabalıyor. Geçenlerde ilk defa burgerdan sadece hamburger ekmeği ve etini yedi içine başka hiç bir şey koydurmadı. Akşamları makarna yiyormuş. Bunlar midesine iyi gelenler sende bunları dene istersen. Gerçi birine iyi gelen başkasına iyi gelmeyebilirde. Sabahları da başucuna tuzlu çubuk kraker koy kalkmadan ağzına at. Mide bulantısını önlüyormuş.

Chelzy burda çok doğru bir konuya parmak basmış. Geçenlerde biri de söyledi bize. Düşünmeye başladığınızda bebek bezi stoğuna da başlayın acayip gidiyor ve çok masraf diye. Bende hamileliğimde bebek bezi bol bol alacağım.

Aynen canim.Kiyafet disari giydikleri disinda goruceksin insallah uc defa giyicek bi bakmissin 1 hafta sonra kculmus :) bidiklarin en hizli buyume donemi cunku o aylar.
Pusetle araba zaten beraber satiliyor.benden sonraki kullanir dersen de saglam kullanin:) biz ucuncu kez kirdik ama bizimki normal bebek degil oturmuyo yatmiyo uyumuyo arabada sallanip sarsiyo arabayi kirdik en sobunda.

Yiyecek konusunda da bu aylar normal.Gecince tam bugday ekmegini eksik etme.yengem balik yiyemiyordu midesi almiyordu doktoru balik hapi veriyordu..Doktprumuz izmirin taninmis doktorlarindandi cevizini eksik etmeyeceksin demisti.Stankiye de soylemistim.Hergun mutlaka yiyordu ceviz.Bulanti icinde lovelynin dedigini bir dene bencede.insalah sanada sifa olur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canin programli olmanz cok iyi umarm cok bekletmz ufaklgmz hayrlisi olsn
Canım dene diyorum sana şu bileklikleri. Bak arkadaşım elinden çıkarmıyor, çıkarınca yine bulanıyor diyor. 4. ayının ilk haftasına girdi hemde o takmadığında hala bulantısı var.
Haklsn unutyrm alip deneym ne kaybederm fiuati da bedava baktm ise yaramio kullanmam bugun hemen aliyrm gercekten artk enerjm kalmadi bsy yememkten
Ben sabah ve aksam tost yiorm is yernde makina olsa oglende burda yapicm baska hc bsy yiemiyrm hafi bu sefer yicem diyip tabaga kus kadr bsykoyuyotrm agzima grmeden hoooop cope ziyan oluo snra

Bbek bezi stoklicaz smdiden cok buyuk masraf o ya 5. Aydan snrada kilik kiyafet almaya baslicam ben cok marka olmasi icin caba sarf etmcm ilk 1yil pamuklu ve anti alerji olmasina dikkat edicem.... artk yasini alinca buyumeesi standart doneme grnce begendgm markalari abartmamak kaydiylar alicam cunku cok duydum cevremden kiyafee cok para verme die.... he bide biberon emzik olayna grmssn onlar en iyi marka olmali en kalielsnden olmali kanserojen olabilio ucuz seylerr onlara mutlaka dikkat edcm nuk markasni goruyrm bi cok yerde ama nasl ji markdr ucuz mudur pahalmdr kaliteszmdr bi fikrm uok o tarz syleri is arkdslrm e bebek ten al diolar hatta her syi ordan al diyolar smdiden arastrip bakicam bebegn plansz gelmesi beni tecrubesz kilmaz umarm her syi 7ay da ogrenmem lazm kitapta aldm okuyrm hayrlisi bakalm

Kuzum hic sorma hele ilk iki uc ay saatte 2 tane degistedigimiz oluyodu:)stok yapin stok yenidogan 1 numara 2 numara bol bol.Ama soyle bir durum var bebeciklerimiz hangi markayi kullanacaklarina kendi popolari karar veriyor.Bir sefa Huggies almistim. iyi bir marka mesela ama caganin poposunda alerji yapmisti.prima premium kullandik cok uzun sure.

Valla insallah kirmaz bnm bebiste arabayi h o yonden dusunmemmistm kirarsaa cani saolsun.... bn benden snrakilere niyetlendm bakaalm onlar isterlermi bz yenisi alcz derlerse bnmki cop olur gerci daha fol yok yumurta yok kimse evli bile dgil...bugay ekmegyle yada kepekle yapyrm tostumu cnm ona dkkat edyrm cevizin var esim dunya kadar badem cevz aldi kavanozlarda duruo midem almio smdilik dr knt var p.tesi ona gdip sn durumu ogrencm snra bi dr degisikligide yapablrm ya programsz geldi bebek napilr nasil yapilr bilemyrm h bsy bilmyrm bunca insan napmis hi bi fikrm yok

Lovelycim biberonda avent bir numaradir.Nuk goruyosundur heryerde ama bebek magazalarinda olsun bir numara olarak phillps avent gecer.Antikolik.Yani gaz olusumunu engelliyor.Tavsiyem budur.

Bi de nacizane tavsiyem hele ki kizlariniz olursa ozellikle ilk 4-5 ay lutfen altini temizlerken islak mendil kullanmayin.Simdiden ya %100 pamuk kumas parcalari ayirin kenara alt temizligi icin ya da ilik suyla pamukla temizleyin.Ne derlerse desinler hipoalerjenik falan hikaye.En en sagliklisi kucuk bir legene ilik su ve sadece ilik suyla temizleyin.Hele ki kiz olursa.

Krem,sampuan urunleri icinse mustela yi oneririm.Bepanten olmazsa olmaz tabiki.

Philips avent hemen notumu aldm bide neten inceleyip ondan alayim... islak mendile gelnce kizda olsa erkekte olsa bnce kati surette sicak bakmiyrm nekdr parfumsz bilmem nesz deseler hijyenk oldgnu dusunmuyrm annemde kullanilmamis bezler var tam popo silmelik yikanms utulenms onlari alicam bide ben alip hazrlicam o bezlerden bol miktarda en hijyenk o mutlaka utulu olsunki popisi mikrop kapmasn....annemler bzi hep oyle temzlemsler islak mendil cok zaruri duumlarda belki canta tutulablr disardaysak yeernce temzleyemiosak belki basvururum ama bilemyrm sagliksz o bezler hc taraftar degilm katlyrm verdgn bilgiler icin tesekkur edyrm

Canım ben 23 adet aldım 30 tl tutttu o zaman uygundu hoş şimdide uygun ben memnun kaldım Aygen hanım da çok iyidi iyiki ondan yardım almışım diyorum
Bende ondan siparis veriyim ozaman simdi tanesine 2 lira dedi yine de ucuz disariya gore. Tanesi 4 tl olan yerler gordum.
Canim bende englishhome da hic gormedim bunu nerden aldigini da sormayi unuttum ama bride serisiymis. Yeni gelmistir belki hic bilmiyorum gorur gormez bu super olur yatak odasina demis almis hemen :) bitane de fener almis beyaz en buyuk boyundan onu da salonun kosesine koydim simdilik. Masamiz ikea dan gercek agac hemde fiyati cok uygundu. Sandalyelerimizi evdema dan aldik ama sanki takim gibi uydular birbirlerine. Iyi bi tercih yapmisiz. Yatagimi annemle yaptik gecen gun. Bugun de degistirip kayinvalidemin aldigini yaydim ama biraz sarimsi oldugu icin beyaz yatak odasinda kirli gibi durdu ama yinede guzel degistire degistire kullanirim.
Merci avizelern cokciciyms mutfak masana ve sandalyelerine bayildmmm ayrica..nereden aldn acaba
Mutfak masam ikea sandalyelerim evdema canim

Canım ben diyecektim avent diye Chelzy kuş yazmış bile. Ben o kadar çok araştırıyorum ki o yüzden hepsini biliyorum sadece doğurup tecrübe etmeye kaldı benim iş.

Hic usenme erinme yani canim kullanmakta popo bezlerini.islak mendile hic sicak bakmiyorum hic.Bitane minik legen vardi.ona hemen kettle dan su isitiyoduk.pamuklu bezle temizliyoduk bizde oglanin altini.

Bende yegenimden hatirladiklarimi aktarmak istiyorum. Eylul adindan da anlasilacagi gibi eylul de dogdu, dogdugu ilk gunden itibaren en cok lazim olan ana kucagiydi her an her saniye yanimizdaydi o Yüzden onu cok kaliteli secin derim. Ilk aldigimiz buyuk puseti havalar sogudugu icin cok uzun sure kullanamadik, havalar isininca da agir ve hantal gelmeye basladi o yüzden de ilk yaz oturmaya baslar baslamaz baston pusete gectik. Emzik alcaksaniz eger Farkli farkli birsuru cesit almayin cunku sadece ona ilk verdiginiz emzigi tercih edecek ve digerlerini cope aticaksiniz. Ayni emzikten bikac tane almanizda fayda var. Uzun kollu citcitli bodyler cok kullanissiz oluyo onun yerine askili veya yarim kollulardan cok miktarda alin cunku en cok o lazim oluyo simdilik hatirladiklarim bu kadar. He bide biberon konusunda kesinlikle chelzy e katiliyorum avent in gaz yapmayan biberonlari 1 numara

Bu arada ıslak mendiller konusunda bende aynı fikirdeyim kullanmayı düşünmüyorum özellikle de kız olursa.

Mercim kullandığınız ne tarz bir ana kucağıydı netten benzer bir foto atar mısın? Gerçi ben alırken gene çok araştıracağm ama şimdide hep yazıyorum bunları bir köşeye.

Son düzenleme:
Bide her bebek kendi bebek bezini kendi seciyo kizlar birinin super harika dedigi diger bebekte pisik yapiyo alerji yapiyo o yüzden ben daha onceden bebek bezi stoklama taraftari degilim onun yerine parasini kenara atmak daha mantikli. Bide her bebek ayni kiloda dogmuyo evde 1 numara stoklayip bebek tombul dogarsa kullanamazsiniz :)

Mercim doğru söylüyorsun bu konuda mesela biz kardeşimde hatırlıyorum sadece prima kullanabilmiştik. Ben bir kaç farklı iyi marka alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu arada 1 numara bebek bezini ne kadar zaman kullanabiliyorsunuz? Ben para atamam kendimi biliyorum ama bebek bezi atarım.

Mercim kullandığınız ne tarz bir ana kucağıydı netten benzer bir foto atar mısın? Gerçi ben alırken gene çok araştıracağm ama şimdide hep yazıyorum bunları bir köşeye.
Maxi cosi nin anakucagiydi canim icinde cift kat pedleri vardi bebek buyudukce destek pedlerini azaltiyodun. Hem arabaya takiliyodu hemde maxi cosi quinny buzz bebek arabasina takiliyodu sanirim google dan bulabilirsin canim telden resim yuklemesi yapamadim kucultemedigim icin

Bizimki minicik dogmustu o yuzden cok uzun sure 1 numara kullandik canim ama bebege gore degisiyo

Kuzum biliyorum ben onu. Eşimin aptiş kuzeni de aynılarını kullanıyor. Googledan aratınca gördüm ama quinny buzz bebek arabalarını beğenmiyorum, 3 tekerleklikleri de hiç tavsiye etmiyorlar o yüzden o markayı kullanmam sanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…