347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

canım benim üzülme o ne dediğinn farkında değildir
sen bana böyle söyledin desen ben öyle demek istememiştm der kesin
bi şekilde idare edicez artık sabretmemiz gerek yoksa geçmez hayatı kendimize zorlaştrdığımızla kalırız
bak kaç sene olmş hiç yabancı düşmek olurmu
bizde koca haftayı geçirdik hafta sonu bol bol konşcaz die noldu konuşamadık doğru düzgün
inşallah en kısa zamanda oraya da alışacaklar herşey eskiye dönecek

canım ezdirmemek yada ezdirmek değil ki konu iki aşık insan söz konusu olunca ezdirmek olmazki kırgınlık olur kırgınlıklar yan yanayken daha iyi atlatılmazmı uzaktayken her iki tarafın isyanı kalıcı yaralar açar elbet ezilmesin kimse ama askerliğin psikolojide kötü

herkes gidiyr ama duyuyoruz ayrılanlar bir dünya olay yaşayanlar var ben 15 ay beklerdim sabırlıyım

ağlamadım en son afyondaki şehitlere ağladım yemin töreni bittiğinden beri ağlamıyorum hep bana çok güçlüsün diyor işe gidiyorum geçen hafta hasta halimle işe gittim ona yada ailemede muhtaç değilim sadece sevgisine ihtiyacım var

o hep güçlüsün bana ihtiyacın olmuyor diye hayıflanıyor ona ihtiyacım olsun istiyorum güçlü hissetmek istiyor belkide haklıdır ama ben askerde diye bazı davranışlarımdan ödün verdim

yazlık yerde yaşıyorum her gece dışarda olurdum ama artık az ve öz çıkıyorum çünkü arıyamıyor haberi olmuyor üzülsün hiç istemiyorum gece gezmem var oda tam tersi

benim askerime üzülüyorum çünkü hayatta kötü şelerden bahsetmez ilgi istemezken bana yaşadığı ortamı anlattı bilerek dayak yiyolar kol bacak kırıyolar uyuşturucu kullananı deli olanı var dedi ki demez korkutmaz beni ama bahsetti malesef o yüzden korkularım var

ii akşamlar kızlar
sayfaları okuyup geldim hafta sonu sorunu hepimizin aynı heralde : konuşamamak
benmkide hafta sonu evindeydi benden çok arkadaşlarıyla vakit geçrdi düzgün konuşamadık bile
napalım Allah bize sabır versin diyorum
onların durumu zorsa bizimki daha zor
bi arkadaş demiş ya aynen katılıyorum onların etrafındaki herkesin durumu aynı ama bizim etrafımızda bizimle aynı durumda olan kimse yok (
ii ki bura var

aynı bende öyle söylüyorum benimki etrafıyla iyi anlaşan biridir çocukkende çok zorluklar yaşamış doğru düzgün aile görmemiş bir sürü şey biz 6 yıldır 19 yaşındaydım tanıştığımızda artık sesinden anlıyorum alo demesi bile yetiyor canı sıkkınmı değilmi bir yola baş koyduk biz iyisiyle kötüsüyle bazen dilimizde zehir olabilir karşılıklıdır bu bizde farketmeden bir şeyler söylüyorzudur belki ama şu an desteğe ihtiyacı olan onlar ve şartları çok zor emir altındalar,özgürlükleri yok bir söylenen bir söyleneni tutmuyor hiç tanımadıkları adamlarla aynı yerde uyuyorlar esrar çeken ot çeken bir sürü adam kime nasıl davrancağını bilmez insan kardeşiyle anlaşamıyor aynı odada bide onları düşünüyorum kötü bişe söylese bile canı sıkkındır bidaki aramasına unutur diyip geçiyorum napabilirimki bide ben bişe söylesem beni düşünecek orda bide benim üstüne geldiğimi düşünecek. askerdeyken beni iyi düşünsün istiyorum bana sürekli sen olmasan daha zor olurdu bu askerlik diyor senin sesini duymam arayacak bir sevdiğim olması yetiyr bana diyor tamam bazen kötüde oluyoruz ama uzatmamak lazım geçecek bu günler iyi kötü en zor dönemimizi yaşıyoruz bence. bazen yazık çırpınıyor konuşcam diye o ankesörlüde obürüne hepsi bozuk eminim bütün kızların öyledir o yüzden şu dönemde onları alttan almak lazım.

bende onu diyorumm. buraya üye olduğumdan beri arkadaşlarımla konuşmuyorum bilee.. ne msn ne face açmıyorum..

Ya canım sözüm meclisten dısarı tabiki destek olursun birbirine ama eziyet etmeden yani ben askerdeyim zor sartlar altındayım deyip sürekli bunun arkasına sıgınıp kızların canına okuyorlar kızlar da bütün gün evde agla aglaa ele gecen birsey yokk.. benim kızdıgım şey bu.. hayatını değiştirecek sınavlar varsa önünde yada bişeyleri elde etmek için cabalıyorsa kişi kimsenin bunu bozmasına izin vermemeli diye düşünüyorum...biraz mantık ön plandadır bende belki birazda bu yüzden böyle konusuyorumm duygusuz diyebilirsiniz:))

canım ben sana katılıyorum.. bende zor şartlardayım ewt askerde olmayabilirm.. o çalışırkende bukadar yakınırdır. burası çok kötü burası öyle .. ama oraya atanmayı kendi tercih etti... hiç kimse zorlamadı seni derdim... hergün aynı şeyleri duymaktan kafam yorulmuştu..

sınav olsun babamı tanımam üniyi beraber okuduk aşkım yurdun önünde sabahlardı ben deli gibi çalışırdım birgün gelmiş ben ders çalışmaktan bunaldığımda tele bakmıştım kapanmış kafamı dışarıya uzatmışım soğuk kış günü yurdun kapısı önünde asker gibi bekliyor saatlerce beklemiş gitmiş çay içmiş yine gelmiş sabırla beni beklemiş şimdi ben bu adama ne edem oda benim gibi odunla beraber

ben plancı detaycıyım canım mantıkta çok var hatta kalple hareket edemezdim askere gitmesi mahfetti halbuki 3 4 ay görmezdim neden böyle oldum sarılmak uzunca sarılamazdım şimdi ise sarılamadığım anların duygularımı belli edemediğim utandığım her detayı arıyorum

şu günlerde mantığa mola verdim o dinlensin asker dönüşü mantığa bürünürüm ben yine azcıkta cadılığımı ve süpürgemi alırım tamamdır

sen bizden bahsediyorsun 19 yaşından beri beraberiz yaş 24 5 yılı deviricez ve aynı duyguları hissediyorum seninle

bugün geri aranan ankesörlüyü buldu kocaman tugayda 1 adet var hepsini denedi garibim üzülüyorum kıyamıyorum ona duygusal konuşamıyordum ama konuşuyorum artık sürekli seni seviyorum diyor ben askere gidince demez sanıyordum geçen gün çok bağırdı yüksek sesle konuşuyor bende canım canım canım diyorum şarkı gibi sölüyorum güldürüyorum onu

bazen yüzüklerin efendisindeki gollum gibi efendimis bay fredoooo diyorum aşkımssss diyorum komik oluyor

abuk subuk ne varsa alıyorum ağzıma yeterki gülsün

günlük haberleri sölüyorum gerekirse maç yorumlarını okuyorum ki severim

geldiğinde maça gidicez fenerli kendisi gerekirse fener maçından başlarız siz yenebilirsini diyorum seviniyor

geçen gün kamera nerede el sallıyayım hala cadılık yapmadın dedi bende cadılık ve çirkefliğe geçice süre ara verdim inşallah ilerde bolca yapcam dedim

askere gidince calışıcagı yerden kurtulacağına çok seviniyordu.. okuldayken bir tek onun okulu sınavları vardı benim okulum sınavım yoktu.. okul çok zor.. okul bitsin rahat edicez.. okul bitti 3 5 ay özelde calıştı.. orası çok kötüydü bura çokkötü dedi durdu.. atanayım rahat edicez derdi.. atandı... ist dışına atandı.. neresi olursa olsun her ay mutLAKA gelirim demişti atanmadan önce ama bende ona gelemezsin kolaymı öyle gelmek derdim.. tabikide her ay gelmedi.. 6 ay bile görüşmediğimiz oldu.. kavgalar kavgalar kavgalar tabikide.. daha sonra atandığı yerden şikayetlenmeye başladı. bura çok kötü.. dağın başı yapılacak hiç bişe yok sen beni anlamıuyorsun sen ailenlesin büyük şehirdesin.. sanki ben oraya git demişim gibi... askere gidiceği zaaman askere gidicem burdan kurtulacam.. şimdi askerlik yeri çok kötü.. yemin ederim şiştimm

Canım sen yapman gereken neyse ona odaklann etkilemesine izin verme önceliğin işin olmalı anladıgm kadarıyla ya kpss ye hazırlaniosn yada ales e ikisi de önemliii...atanmaya cabalıyorsan özellikle ucunu bırakma sakın... o atanmıs zaten anladıgım kadarıyla atlatınca kimse kimsenin halinden anlamıyor bilirimm...o dönene kadar sen yapman gerekenleri yaparsınn döndüğündede mutlu mesut devam edersiniz inşallah..:)

yok canım ben 2010 Kpss ye girdim. atamam da oldu zaten.. ales imde var yükseklisansımıda bitirdim. alese tekrar girip daha yüksek bir puan almak istiyorum..

yani şimdi bukadar şikayetlenmenin ardından.. ve 2 senede toplasan 1ay görüşmüşüz bunların ardından taş olsan sabırdan çatlarsın.. sabır kalmadı bende anlıycağınız..

Sayfaları okudum ve iletişim sorunu gördüm.. sanırım olayın özeti bu.
kızlar ne kendinizi ezdirin ne de ezilin.
tamam askerlik psikolojisi vs... sivil hayattaki gibi olmuyor herşey.
bi kere telefon problemi oluyor. sorun olduğunda konuşup halletme imkanı kısıtlı halbuki yüz yüze olsan 5 dakika sürmez tartıştığınız konu..
2. problem ve bence en büüyk problem Kıskançlık !
kıskançlıktan kastım hür olmamızı kıskanıyorlar. akşam olunca ailelerimizle yada arkadaşlarımızla oturup sohbet edebiliyoruz. çekirdek çitleyip tv izleyebiliyoruz hem de istediğimiz kanalı yada nette takılıyoruz vs. bi sosyal ortam oluyor.
ama onlar belirli saatlerde yatıp belirli saatlerde kalkıyorlar sürekli bi emir alma durumu. her hafta sonu çarşı izni olmuyor. kafa dağıtacak bişi yok tam aksine daha çok can sıkıcı durumlar oluyor. hal böyle olunca kıskanıyorlar bizi.

sevgilim geldiğinde ne güzel sen özgürsün ben 2 gün sonra yine sivil hayattan kopacağım dedi. bu benim içime çok işledi.

sabır işte tek yol sabır... anlayışımız en üst seviyede olmak zorunda. moralimizi yüksek tutmalıyız ki onlarda huzurlu olsun. telefonda mümkün olduğunca can sıkıcı şeylerden konuşmamak gerek. biz burda 10 kat üzülüyorsak onlar 1000 kat üzülür..

yok canım ben 2010 Kpss ye girdim. atamam da oldu zaten.. ales imde var yükseklisansımıda bitirdim. alese tekrar girip daha yüksek bir puan almak istiyorum..

E tamam ozaman sen zor kısmı halletmişsin bende 2010 atamasıyım:)) Seninki nazlanıyor sana fazlasıyla belli aldırma derim biraz katı olmak lazımm yaa ben zor yumusuyorummm galibaa dediğin gibi tercihleri se yapıyorsn bişeylere karar veridikten sonra sızlanmanın manası yokk sonuna kadar haklısınn

bende insanım canım.. benimde sabrım var değil mi ama.. ve bu sabrım taştı... konuşunca çok dır dır yapıyorum oluyor yok bana bişey anlatılmıyormuşş .. ya ama sen benim ne şartlarda çalıştığımı biliyormusun.. insanlarla özellikle hasta insanla uğraşmak kolaymı.. evden işe geldiğimde bacaklarım kopacak derecede ağrıyor..bütün gün bir o tarafa bir bu tarafa koşturmak kolay mı.. tamamen bencil ve egoist...

ben yalnızım dediğimde her fırsatta kendi bulunduğu durumu anlatıyor üzülüyorum

kıskançlık beni kıskanıyor ama bulunduğum şartları kıskanacağı aklıma gelmemişti hiç o açıdan bakmamıştım acaba onun yerinde olmamı istermiydi ya normalde aşırı arar hep bağlıdır arkadaşları arkadan bağırır çağırır öyle tel kapar ama şimdi sanki daha çok üstümde

kısıtlarda normalde söyler ama askerde hiç kısıtlamadı özgürlüğüme müdahale etmedi ama kıskanmış olabilir şartları bilmiyorum bu açıdan bakmadım

yalnızım dediğimde deme üzülüyorum ben napayım hastayım yanımda kimsem yok diyor oda bende hastaydık haklı sanırsam nazını çekicek kimsesi yok

sen bizden bahsediyorsun 19 yaşından beri beraberiz yaş 24 5 yılı deviricez ve aynı duyguları hissediyorum seninle

bugün geri aranan ankesörlüyü buldu kocaman tugayda 1 adet var hepsini denedi garibim üzülüyorum kıyamıyorum ona duygusal konuşamıyordum ama konuşuyorum artık sürekli seni seviyorum diyor ben askere gidince demez sanıyordum geçen gün çok bağırdı yüksek sesle konuşuyor bende canım canım canım diyorum şarkı gibi sölüyorum güldürüyorum onu

bazen yüzüklerin efendisindeki gollum gibi efendimis bay fredoooo diyorum aşkımssss diyorum komik oluyor

abuk subuk ne varsa alıyorum ağzıma yeterki gülsün

günlük haberleri sölüyorum gerekirse maç yorumlarını okuyorum ki severim

geldiğinde maça gidicez fenerli kendisi gerekirse fener maçından başlarız siz yenebilirsini diyorum seviniyor

geçen gün kamera nerede el sallıyayım hala cadılık yapmadın dedi bende cadılık ve çirkefliğe geçice süre ara verdim inşallah ilerde bolca yapcam dedim [/QUOTE]

canım aynı ya saçma sapan gevezelikler ediyorum ben ona anlattırcağım yerde neler yaptığını o bana napıp edip gevezelik ettiryor benimki bana adımla hitap edemez hiç anca kavga edersek falan ismimi söyler çok uyuz olurum askerde ilk günlerde ismimle hitap etti telefonda ama ses etmedim çekiniyo kalabalıktır falan diye ama dayanamadı bu ne ya yabancı birilemi konuşuyomuşum gibi dedi saldı artık şimdi iki cümlemizden biri seni seviyorum aşkım, gerçi askerden önce bukadar söylemzdi aslında çok söylersem anlamını yitirir derdi ama bence şimdi daha çok anlam kazanıyor bu cümle bazen çocuk diliyle konuştuğu bile oluyo bebek gibi ilgileniym diye.gerçekten ihtiyaçları var bize. bende benimkine anlatıyorum gündemi haberleri izliyodum hep onun için ama geçen şehit haberinden sonra izleme haberleri dedi ben çok ağlayınca haberi verirken ama genede izliyorum napim tv izleyemiyor pek orda tüm işlerini ben hallediyorum artık özel kalem müdürünüm ben senin diyorum çok gülüyor.

en kötüsüde insanların cansız bedenini kefene koymak.. kendisinin bunlardan haberi yok.. hep kendi sıkıntıları hep kendi öncelikleri..

Kizlarrrrr..
Hepinizin yazdıklarını okudum. Su kadarını söylemek istiyorum. 28 yaşındayım . 14 senedir tanışıyorum esim ile. 8 senedir sevgilim. 1.5 senelik de esim.
Hepinizin kaygılarını sıkıntılarını az cok anlıyorum. Hepimiz onları düşünüyoruz özlüyoruz . Onlardan da en doğal hakkımız olarak karşılığını bekliyoruz sevildiğimizi ozledndigimizi duymak istiyoruz.
Benim esim kişilik olarak sevgisini cok belli eden biridir. Prenses gibiyimisim gibi. Sivil hayatında da askerlikte de bu artti, seni seviyorum demeden teli kapamaz.
Ama.. 2 gündür çarşı iznindeydi. Ameliyat oldum. Dün 2 kere bgn1 kere konuştuk.
Bu beni sevmediği anlamına mı geliyor? Hayır. Beni merak etmiyor mu? Bence cok ediyor. Benim ona çarşıda tüm gun boş boş dolaştı beni aramadı diye kızmam mı gerekir ? Hayır. Belki kırılırsın sen hasretle tel beklerken o gezerken acaba ben 2.plana mı atıldım diye dusunebilirsin. Ama bu bana cok da doğru gelmiyor. Sürekli saçma sapan hiç alışık olmadan yaşadıkları seyleri geçtim. O kdr cok kaygıları vardır ki su an onların. Bunu anlayabileceğimizi pek sanmıyorum . Aksam aradığında sesi cok üzgün geliyordu. Nedenini soramadim.tek derdim benle konuşurken canı sıkılman her neyse onu unutturmakti. Biraz sonra düzeldi zaten sesi.
Bunları hiç birinizin canını sıkmak icin söylemiyorum. lütfen bana kiZmayin.
1. Su an islerini ailelerini sevdiklerini geride bıraktılar. Döndüklerinde neyi kimi nasıl bulacaklarını bilmiyorlar.
Evlilik ile ilgili plan yapamamaları bundan olabilir. Bakalım döndüklerinde is bulabilecekler mı. Vs.
2. Maalesef en acısı bu. Bizim icimiz parçalanıyor haberleri izlerken, hiç onların nasıl duygularla o haberleri izlediklerimi düşündünüz mü? Donememe kaygısı taşıyor olamazlar mı? Bunu belli etmeye söyle,eye cesaret edemiyor olamazlar mı?
Varsın aramasınlar, varsın seni seviyorum özledim diyemesinler. İyi olsunlar. Donsünler. Ondan sonra hepsi düzene girer. Dönünce tartışırsınız aklınıza takılan her şeyi konuşursunuz. Su an sadece dönmelerine odaklanın. Kendinize hayatı eziyet etmeyin. Onlar icin de bu donemin kolayca geçmesini sağlayın..
Bence...
Dye bitirmek istiyorum. Bunu az cok tecrübelerime dayanarak anlattım. Herkesin durumu farklı tabii.. İstemeyen okumadan gecsin..
Zaten hepimiz özlüyoruz. Hasretiz. Aklımız hep onlarda. Kolaylaştırın bu donemi kendiniz icin. Sınavlarımıza çalışın. Kitap okuyun. Arkadaslarınıza özellikle ailenize zaman ayırın. Döndüklerinde ailenizi görme fırsatı bile bulamayacaksinz:)

Kızlar şimdi kapadık telefonu tam 45 dk konuştuk çok üzgündü ağlamklıydı birazda. Anlattık sorunlarmızı aslında o bu dayanamadığı özlemi hasreti benimle aylaşmamanın derdnde değilmiş tek korkusu aynı şeyleri bende yaşıyorum onun orda çektiklerini öğrenip 2 katı üzülmemmiş. Yani destek olma demesinde ki sebep beni daha fazla üzüp bunun altından kalkamıyacağımı düşünmesindenmiş. Ben 6 ay önce ameliyat oldum kızlar. Guatır ameliyatı nodül vardı kanserli bi parçaydı aldırdım sağ taraf troid bezini. Gçen ay sol tarafımda yine nodül başlamıştı doktorum üzüntüden stersten uzak kal demişti. Bunalrı anlattı bana ben eğer burda yaşadığımı anlatıp senden destek bekliyecek duurmda olursam üzülüp hastalığın ilerliyecek ve ben buna dayanamam dedi. Kıyamam tek düşüncesi buymuş Aklının ücundan yanlıuş bişe geçirirsen beni ölmüş say dedi. Özür diledi bunları anltamak istemedim sana ama seni üzgün bırakınca içime sinmedi ne olusa olsun paylaşmalıyım diye düşündüm dedi. Birdaha bu konuyu açmamak üzere kapadık. en son bir daha beni nizamiye kapısından üzgün içeri sokma dedi ki bende kayış koptu hala ağlıyorummm =(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…