- 29 Temmuz 2012
- 3.618
- 41
- 163
Evet öyle ama bilmiorum canım yaa. Canım çok yanıyor kalbim ağrıyor onda zamandır hiç böyle laf etmezdi. Haftasonu 2 gece sesini dıuyarak uyucam diye haftayı geçirdi. eeee haftasonu oldu 2 gecede doğru düzgün konuşamadık bile. Hep bişeler engel çıkarttı bahaneleri vardı dün gece en son dayanamadım sabaha doğru 5te uyandırdım özür dilerim diye başladı ağlıyordum ben ağlaığım içinde bi fırça attı. Keyfimden de uyudum falan diye. Ya bi hafta boyunca bana neler söyleyen adam şimdi neler söylüyor yaaa inanasım gelmiyo. Dediğin gibi günü günün tutmuyor. Bunları anlayışla karşılıyorum tamam diyorum geçiyorum ama en son ettiği laf yüreğime taş gibi oturdu. Desteğin olmuyo olmaz demek ne demektir yaa bu kadar mı yabancı düştük biz =(
Kızlar bu kadar fedakarr olmayın yaa kendinizi ezdirmeyin herkes askere gidiyor bir tek onlar değill hem de kısa dönemse eğer hiç konuşmaya hakları yok bence benimkide kısa dönemm ve ben diyorumm yani alt tarafı 4 ay yapacaksın yani sık dişini herkes nasıl yapıyor tamam anaç tarafımız devreye giriyor belki bazen ama fazlası zarar.. ne kadar tavizz o kadarr ezilmekk yanii... kendinizin kıymetini bilin bence! benimki öyle eziyet etmez sızlanmazzz fakat bende konusurken ölüyorum bitiyorumm zaman gecmiyor sürekli aglıyorum seklinde harab etmiyorum hayat dısarda akmaya devam ediyor yaşantınıza devam edin eliniz kolunuz kesilmiş bir organınız yokmuş gibi davranmayın bence.. tek basınıza da pekala ayakta durabilirsiniz dayanabilirsiniz onsuzluga... bu şekilde davranır ve gercekten bunu hissederseniz sizin ne kadar güçlü oldugunuzu anlar ve o da ona göre davranır sizde üzülüp yıpranmamıs olursunuz kiminiz KPSS YE kiminiz ALES e girecekmiş ki ikisininde ne demek oldugunu çok iyi bilenlerdenim cok şükür atlattım ve bu yüzden hayatınızı etkileyecek şeyler yapmayın derim sonra pişman olmayınn....
canım harfi harfiyen yazdıkların aynı sevgilimde böyle diyor ve yorumlarınada katılıyorum
onada dedim orda öfkelncen kızamıcan gel bana kız ben seni hep topladım öfkelen bana hiddetini göster başkasına değil seni çok seviyorum sensiz çekilmez oluyorum seni öfkenle kabul ediyorum kızsan bile varol benimle dedim
çok seviyorum çok özlüyorum onla cenneti kabul ettiğim gibi cehenemide yaşarım aşkım o kadar büyük dilindeki zehirden korkmuyorum kalbimde o kadar büyük zırh varki o sözler kalbime ona karşı kızgınlık hiddet belirtemez bir şekilde iterim o düşünceleri
çok özledim ben onu belki oda değişicek hep olgun derdim ben ise çocuktum bende hafif büyüdüm oda daha olgunlaştı daha iyimser düşünmeye başladı
ii akşamlar kızlar
sayfaları okuyup geldim hafta sonu sorunu hepimizin aynı heralde : konuşamamak
benmkide hafta sonu evindeydi benden çok arkadaşlarıyla vakit geçrdi düzgün konuşamadık bile
napalım Allah bize sabır versin diyorum
onların durumu zorsa bizimki daha zor
bi arkadaş demiş ya aynen katılıyorum onların etrafındaki herkesin durumu aynı ama bizim etrafımızda bizimle aynı durumda olan kimse yok(
ii ki bura var
Ya canım sözüm meclisten dısarı tabiki destek olursun birbirine ama eziyet etmeden yani ben askerdeyim zor sartlar altındayım deyip sürekli bunun arkasına sıgınıp kızların canına okuyorlar kızlar da bütün gün evde agla aglaa ele gecen birsey yokk.. benim kızdıgım şey bu.. hayatını değiştirecek sınavlar varsa önünde yada bişeyleri elde etmek için cabalıyorsa kişi kimsenin bunu bozmasına izin vermemeli diye düşünüyorum...biraz mantık ön plandadır bende belki birazda bu yüzden böyle konusuyorumm duygusuz diyebilirsiniz:))canım ezdirmemek yada ezdirmek değil ki konu iki aşık insan söz konusu olunca ezdirmek olmazki kırgınlık olur kırgınlıklar yan yanayken daha iyi atlatılmazmı uzaktayken her iki tarafın isyanı kalıcı yaralar açar elbet ezilmesin kimse ama askerliğin psikolojide kötü
herkes gidiyr ama duyuyoruz ayrılanlar bir dünya olay yaşayanlar var ben 15 ay beklerdim sabırlıyım
ağlamadım en son afyondaki şehitlere ağladım yemin töreni bittiğinden beri ağlamıyorum hep bana çok güçlüsün diyor işe gidiyorum geçen hafta hasta halimle işe gittim ona yada ailemede muhtaç değilim sadece sevgisine ihtiyacım var
o hep güçlüsün bana ihtiyacın olmuyor diye hayıflanıyor ona ihtiyacım olsun istiyorum güçlü hissetmek istiyor belkide haklıdır ama ben askerde diye bazı davranışlarımdan ödün verdim
yazlık yerde yaşıyorum her gece dışarda olurdum ama artık az ve öz çıkıyorum çünkü arıyamıyor haberi olmuyor üzülsün hiç istemiyorum gece gezmem var oda tam tersi
benim askerime üzülüyorum çünkü hayatta kötü şelerden bahsetmez ilgi istemezken bana yaşadığı ortamı anlattı bilerek dayak yiyolar kol bacak kırıyolar uyuşturucu kullananı deli olanı var dedi ki demez korkutmaz beni ama bahsetti malesef o yüzden korkularım var
Ya canım sözüm meclisten dısarı tabiki destek olursun birbirine ama eziyet etmeden yani ben askerdeyim zor sartlar altındayım deyip sürekli bunun arkasına sıgınıp kızların canına okuyorlar kızlar da bütün gün evde agla aglaa ele gecen birsey yokk.. benim kızdıgım şey bu.. hayatını değiştirecek sınavlar varsa önünde yada bişeyleri elde etmek için cabalıyorsa kişi kimsenin bunu bozmasına izin vermemeli diye düşünüyorum...biraz mantık ön plandadır bende belki birazda bu yüzden böyle konusuyorumm duygusuz diyebilirsiniz:))
Ya canım sözüm meclisten dısarı tabiki destek olursun birbirine ama eziyet etmeden yani ben askerdeyim zor sartlar altındayım deyip sürekli bunun arkasına sıgınıp kızların canına okuyorlar kızlar da bütün gün evde agla aglaa ele gecen birsey yokk.. benim kızdıgım şey bu.. hayatını değiştirecek sınavlar varsa önünde yada bişeyleri elde etmek için cabalıyorsa kişi kimsenin bunu bozmasına izin vermemeli diye düşünüyorum...biraz mantık ön plandadır bende belki birazda bu yüzden böyle konusuyorumm duygusuz diyebilirsiniz:))
aynı bende öyle söylüyorum benimki etrafıyla iyi anlaşan biridir çocukkende çok zorluklar yaşamış doğru düzgün aile görmemiş bir sürü şey biz 6 yıldır 19 yaşındaydım tanıştığımızda artık sesinden anlıyorum alo demesi bile yetiyor canı sıkkınmı değilmi bir yola baş koyduk biz iyisiyle kötüsüyle bazen dilimizde zehir olabilir karşılıklıdır bu bizde farketmeden bir şeyler söylüyorzudur belki ama şu an desteğe ihtiyacı olan onlar ve şartları çok zor emir altındalar,özgürlükleri yok bir söylenen bir söyleneni tutmuyor hiç tanımadıkları adamlarla aynı yerde uyuyorlar esrar çeken ot çeken bir sürü adam kime nasıl davrancağını bilmez insan kardeşiyle anlaşamıyor aynı odada bide onları düşünüyorum kötü bişe söylese bile canı sıkkındır bidaki aramasına unutur diyip geçiyorum napabilirimki bide ben bişe söylesem beni düşünecek orda bide benim üstüne geldiğimi düşünecek. askerdeyken beni iyi düşünsün istiyorum bana sürekli sen olmasan daha zor olurdu bu askerlik diyor senin sesini duymam arayacak bir sevdiğim olması yetiyr bana diyor tamam bazen kötüde oluyoruz ama uzatmamak lazım geçecek bu günler iyi kötü en zor dönemimizi yaşıyoruz bence. bazen yazık çırpınıyor konuşcam diye o ankesörlüde obürüne hepsi bozuk eminim bütün kızların öyledir o yüzden şu dönemde onları alttan almak lazım.
canım ben sana katılıyorum.. bende zor şartlardayım ewt askerde olmayabilirm.. o çalışırkende bukadar yakınırdır. burası çok kötü burası öyle .. ama oraya atanmayı kendi tercih etti... hiç kimse zorlamadı seni derdim... hergün aynı şeyleri duymaktan kafam yorulmuştu..
Canım sen yapman gereken neyse ona odaklann etkilemesine izin verme önceliğin işin olmalı anladıgm kadarıyla ya kpss ye hazırlaniosn yada ales e ikisi de önemliii...atanmaya cabalıyorsan özellikle ucunu bırakma sakın... o atanmıs zaten anladıgım kadarıyla atlatınca kimse kimsenin halinden anlamıyor bilirimm...o dönene kadar sen yapman gerekenleri yaparsınn döndüğündede mutlu mesut devam edersiniz inşallah..:)
yok canım ben 2010 Kpss ye girdim. atamam da oldu zaten.. ales imde var yükseklisansımıda bitirdim. alese tekrar girip daha yüksek bir puan almak istiyorum..
E tamam ozaman sen zor kısmı halletmişsin bende 2010 atamasıyım:)) Seninki nazlanıyor sana fazlasıyla belli aldırma derim biraz katı olmak lazımm yaa ben zor yumusuyorummm galibaa dediğin gibi tercihleri se yapıyorsn bişeylere karar veridikten sonra sızlanmanın manası yokk sonuna kadar haklısınn
Sayfaları okudum ve iletişim sorunu gördüm.. sanırım olayın özeti bu.
kızlar ne kendinizi ezdirin ne de ezilin.
tamam askerlik psikolojisi vs... sivil hayattaki gibi olmuyor herşey.
bi kere telefon problemi oluyor. sorun olduğunda konuşup halletme imkanı kısıtlı halbuki yüz yüze olsan 5 dakika sürmez tartıştığınız konu..
2. problem ve bence en büüyk problem Kıskançlık !
kıskançlıktan kastım hür olmamızı kıskanıyorlar. akşam olunca ailelerimizle yada arkadaşlarımızla oturup sohbet edebiliyoruz. çekirdek çitleyip tv izleyebiliyoruz hem de istediğimiz kanalı yada nette takılıyoruz vs. bi sosyal ortam oluyor.
ama onlar belirli saatlerde yatıp belirli saatlerde kalkıyorlar sürekli bi emir alma durumu. her hafta sonu çarşı izni olmuyor. kafa dağıtacak bişi yok tam aksine daha çok can sıkıcı durumlar oluyor. hal böyle olunca kıskanıyorlar bizi.
sevgilim geldiğinde ne güzel sen özgürsün ben 2 gün sonra yine sivil hayattan kopacağım dedi. bu benim içime çok işledi.
sabır işte tek yol sabır... anlayışımız en üst seviyede olmak zorunda. moralimizi yüksek tutmalıyız ki onlarda huzurlu olsun. telefonda mümkün olduğunca can sıkıcı şeylerden konuşmamak gerek. biz burda 10 kat üzülüyorsak onlar 1000 kat üzülür..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?