Aradı biraz önce kuzum ocakta makarna vardı kapattım altını ama 15 dakika daha suyun içinde bekleyince rengi beyaz olmuş, hamura dönmüş döktüm şimdi. Sesi iyi ama çok özlüyorum diyor sürekli. 1 ay 5 ay gibi gelmiş. Birde biz İzmir'e küçük derdik İzmir'e kurban olalım diyor. Ankesörler hep bozuk, zor konuşuyoruz ama buna da şükür. Bir de sonunda rahatsız eden arayan soran var mı olsada söylemezsin ya dedi. Kıyamam. Ayrılık çok zor.
usta birliğinden ilk görüşmeyi yaptık
sesi çok kötü en başa döndük yine bi hafta böyle geçicek
kalacakları binada tadilat varmış gemide kalıyorlarmış. herşey var gemide dedi. akşam falan artık televizyon izleyebilirim dedi. :85:
zaten izine geldiğinde sürekli müzik dinledi tv izledi haberleri takip etti :85: sivil hayat dair herşeyi çok özlemiş..
bu ay sonu ziyarete gitmeyi düşünüyorum bakalım
müzik diyince bizimki de diyo ki 1 aydır müzik namına dinlediğim tek şey jandarma marşı :))) hatta yemin töreninden sonra çıktığında iki gün jandarma marşı söyledi durdu garibim
bende az önce konuştum... günler geçmek nedir bilmiyor diyor... bulaşık yıkatıyorlarmış onlara
Ayy aynısını benimkide söyledi yaaa bulaşık yıkıyoruz dedi ama büyük bir nefrettleeee((
Ayy aynısını benimkide söyledi yaaa bulaşık yıkıyoruz dedi ama büyük bir nefrettleeee((
iyi akşmlar kızlar. 2 günüdür çok uğrayamadım. Sevdiğim evci çıktı onunla mesajlaşmak konuşmaktan fırsatım ek olmadı. Ama moralim çok bozuk. Ben hayatımızda ters giden bişeler olduğunu düşünmeye başladım askerlik süresince. Gittiğinden 1 hafta sonra ufak çaplı değişmeler hssediyordum kendiylede paylaştım bunu askerlik çok değiştiriyormuş dedm oda kabullendi benimle ilgili değişiklik değil tabi. Bu hafta içinde bi iki sorunumuz oılmuştu burdan da yazdım hatta. Hafta sonu konuştum bu sorunları uzun uzun. Askerlik psikolojisi ben farkında değilim dedi ve kasıtlı olarak değişmiyorum vs konuştu. Analayışla karşıladım. Kızlar benm sevdiğim duygularını çok fazla belli edemeyen biri. Bugün birliğe teslim olmasına bi saat kala konuşuyoruz ordayken bensiz günlerin naısl geçiyor? hiç bu konuları paylaşmıyorsun benimle dedm işte üzülmeni istemiyorum üzmek istemiyorum. Çok yaralıyız 2mizde özlüyoruz dayanamıyorum vs ded. Bende birlikte birbirimize destek olarak dayanmaya çalışcaz dedim.Demez olaydım =( Yaa şu cümlenin ızahı var mı ? Destek oluncak durumum yok... Bu ne demektir kızlar yaa kafayı yiycem sordum ne demek istiyorsun diye bu acının bu özlemin tarifi yok destek olduğun süree seni de üzcem dmek ne demek. Ya 4 buçuk yıl oldu o kadr sorunlarla karşılatık üzüldük sevindik ama hep birlikte birbirimze destek olarak şu gün gelmiş bana " bana destek olamazsın" diyor. En sonunda bu askerlik ikimizi de çok değiştircek , ikimizde eski Emre ve Ayşegül olarak kalamıcaz anlaşıldı dedim. Oda uzatıp kalbimizi kırmayalım dedi konuyu kapattık. Bu ne demek kızlar kafayı yemek içten değil yaa. Askerdeyken daha az tartışıyoruz. Haftasonları eve geldiğinde her anımız tartışma nerdeyse yaa bu kadar zamanda bu kadar değişim ne kadar normal ?
iyi akşmlar kızlar. 2 günüdür çok uğrayamadım. Sevdiğim evci çıktı onunla mesajlaşmak konuşmaktan fırsatım ek olmadı. Ama moralim çok bozuk. Ben hayatımızda ters giden bişeler olduğunu düşünmeye başladım askerlik süresince. Gittiğinden 1 hafta sonra ufak çaplı değişmeler hssediyordum kendiylede paylaştım bunu askerlik çok değiştiriyormuş dedm oda kabullendi benimle ilgili değişiklik değil tabi. Bu hafta içinde bi iki sorunumuz oılmuştu burdan da yazdım hatta. Hafta sonu konuştum bu sorunları uzun uzun. Askerlik psikolojisi ben farkında değilim dedi ve kasıtlı olarak değişmiyorum vs konuştu. Analayışla karşıladım. Kızlar benm sevdiğim duygularını çok fazla belli edemeyen biri. Bugün birliğe teslim olmasına bi saat kala konuşuyoruz ordayken bensiz günlerin naısl geçiyor? hiç bu konuları paylaşmıyorsun benimle dedm işte üzülmeni istemiyorum üzmek istemiyorum. Çok yaralıyız 2mizde özlüyoruz dayanamıyorum vs ded. Bende birlikte birbirimize destek olarak dayanmaya çalışcaz dedim.Demez olaydım =( Yaa şu cümlenin ızahı var mı ? Destek oluncak durumum yok... Bu ne demektir kızlar yaa kafayı yiycem sordum ne demek istiyorsun diye bu acının bu özlemin tarifi yok destek olduğun süree seni de üzcem dmek ne demek. Ya 4 buçuk yıl oldu o kadr sorunlarla karşılatık üzüldük sevindik ama hep birlikte birbirimze destek olarak şu gün gelmiş bana " bana destek olamazsın" diyor. En sonunda bu askerlik ikimizi de çok değiştircek , ikimizde eski Emre ve Ayşegül olarak kalamıcaz anlaşıldı dedim. Oda uzatıp kalbimizi kırmayalım dedi konuyu kapattık. Bu ne demek kızlar kafayı yemek içten değil yaa. Askerdeyken daha az tartışıyoruz. Haftasonları eve geldiğinde her anımız tartışma nerdeyse yaa bu kadar zamanda bu kadar değişim ne kadar normal ?
Bu bence şu demek "içinde bulunduğum duruma ne benim ne senin kimsenin faydası olamaz, hiçbişey bu durumu değiştirmez"
Değiştiğinden falan da değil bence hepsi sıkılıyo hepsi üzgün hepsi mutsuz...
bugün sevgilim bana onu dedi burada sıkılıyorum.. sen evindesin dedi... bende dedimki bu durum senin içn mi geçerli. ewt evimdeyim ama seni bekliyorum.. iş yerindeki arkadaşlarım sürekli sevgilileriyken ben seninle konuşamıyorum bile.. yada onların hepsi düğün hazırlığı yaparken ben hala olduğum yerde duruyorum.. hep sen madursun hep sen sıılıyorsun hayat bir tek sana kötü değil dedim..
bugün sevgilim bana onu dedi burada sıkılıyorum.. sen evindesin dedi... bende dedimki bu durum senin içn mi geçerli. ewt evimdeyim ama seni bekliyorum.. iş yerindeki arkadaşlarım sürekli sevgilileriyken ben seninle konuşamıyorum bile.. yada onların hepsi düğün hazırlığı yaparken ben hala olduğum yerde duruyorum.. hep sen madursun hep sen sıılıyorsun hayat bir tek sana kötü değil dedim..
canım sevgilin nasıl dedi bilmem ama benim sevgilim aynısını dediğinde ben evimde ailemleyim ama ruhum seninle yalnızlıktan ölücem seni bekliyorum dedim o kadar mutlandı ki doğru olan bu
evet arkadaşalrın sevgilileriyle geziyor faaaliyetlere gidiyolar sosyal aktivite ne varsa değilmi sende onla yapmak istiyorsun ama asker
sende kız arkadaşalrınla gez gezemiyorsan evde dur haftasonları hem yaz bitiyor yaz başı olsaydı daha çok kötü olurdu
ben senin verdiğin gibi cevap veremem versem çok üzülürdü emin ol canım çünkü evet onalr mağdur çünkü onların yanında nazını çekecek annesi babası yok bu yemek kötü olmuş diyemiyorlar, birisine öfkelenmiyorlar kestiremiyorlar sabırlımı değilmi diye, yada kapriste bulunamıyorlar nefes almak istediğinde elini uzatacak aşkı yok, ruhunu dinlendirip dalmak istediğinde müzik dinleyemiyorlar
bence en mağdur onlar düğün hayalimi evet çok güzel her dakka hayal ediyorum tarih kafamda bile değil bazen konusu geçiyor tek isteğim şurdan kurtulmak diyor dua et diyor bunu diyen adama çıkışmam ki
dün alışverişe gittim oh rahatladım diyorum oda sevindim diyor ne desin istemediği bir hapis hayatı özgür değil
en mağdur onlar dışarıya çıkamıyorlar canım senin anlattıkların üzüyordur ben sevgilime desem kırılırdı çünkü
Yalnız değilim dmek ki ya canım geçer inşallah ama zannetmiyorum kendi açımdan =(canım ne yapmak istediklerini inan bende anlamıyorum.. okadar kalbim kırılıyorki her konuşmanın sonunda mesela.. çok üzülüyorum..
Bu bence şu demek "içinde bulunduğum duruma ne benim ne senin kimsenin faydası olamaz, hiçbişey bu durumu değiştirmez"
Değiştiğinden falan da değil bence hepsi sıkılıyo hepsi üzgün hepsi mutsuz...
ayşegül canım seni çok iyi anlıyorum yaşamadım ama yaşayadabilirim askerlik psikolojisini bana henüz yansıtmadı canım hatta burası azap anlatamam diyor uzun dönemlerde varmış fena halde canı sıkılıyor parlıyor bazen ama sabırlı olmayı öğrendi bunu hissediyorum sinirli halinden eser yok değişimi bu yönde oda bende hiç sorun yaşamamıza rağmen değerimizi kıymetimizi anladık öyleki bişi demekten korkuyorum parlıcak die sölüyorm hemen arkasndan şimdi bunu dicen kızcan diyorum hayır neden kızayım die başlıyor konuşmaya
biliyorum kızlar ilginç ama askerlik psikolojisini yaşamakla beraber sinirli olan sevgilim arındı sinirinden hata yapınca özür diler ama her tel kapatığımzda yanlış bişi sölemedim gücendirmedm diyor hayret ediyorum
aylegül şartlarınız eşit değil emin ol onuda anlıcaksın boşver canım ne derlerse he diyip geçelim geldiklerinde yada görüşe gidince canına okursun canım onların psikolojisi bu mutsuzlar belli süre öyle olucaklar bu seçimi onlar yapmadı
bazen ilgi bazen duygusallık bazen onların eskisi gibi olmasını bekleriz ya askerlik katcak bişiler bazılarındada var olanlar gidicek biz en hasarsız atlatalım belki daha olgun daha mantıklı olucaklar bilemiyorum ama şu durumda kendilerini ruh sağlıklarını düşünmek zorundalar
canım şimdi ve bitene kadar üstüne gitme geldiği zamanda gitme ilerde hatırlatırsın düşünsene emir altına girip planlı yaşayamamış insan bunlar bazı şeleri sorguluyorlar bazen kalpsiz bile olabilirler canım
yaşadıklarını ve gördüklerini biz bilemeyiz benimkide bişi anlatmıyor telefonları dinleniyor yapcak bişi yok
ben öyle karar aldım benimkide canımı sıkar belki ama ben hep içimde tutup 3 ay sonrasından çıkarmayı biliyorum o unutuyor ama ben tek tek hatırlatıyorum burnundan getiriyorum askerlikte henüz can sıkmadı
kızlar benmkne bir kağıt imzalatmışlar bugün çalışma yaptıkları yere asker girmek yasakmış kısa dönem felan giremiyormuş mayınlı arazi olabilirmi girişte kağıt imzaladıkları halde çalışma yapıyolar inanabiliyormusunuz afyondakileri söledi konuşurken kimse bişi bilmiyor ve demiyor diye usta birliği çok kötü biryermiş
millet kolunu kırıyormuş kendini atıyormuş hava değişimi olsun diye arkadaşını döven varmış psikolojm bozuldu numarasına allahım bu çocuk onların içinde çok sıkı biryermiş herkes kaçmak istiyormuş
doğuya gitseydim bu askerlik değil ben askerlik yapmıyorum bugün amelelik yaptım inşaat işçisiydim taşıdım durdum ben elime silah alcaktım asker olcaktım gerekirse dağa gidicektim bu değildi diyor bende şaşırdım askerlik bu değil bumu diyor haklı
nizamiyeye gelirsemde seni bırakamam sen ben ikimizde ağlarız diyor bidaha düşün ben dayanmam diyor bende ağlamam söz vermiştim ağlamıcam dedim ve ağlamıyorum
işte bu şekilde tepki vermemelisin bence ona hak vermeye çalış mümkün olduğunca haklısın ama geçicek az kaldı gelince şöyle olacak böyle yapıcaz vs. dışardaki olaylardan bahset bol bol gır gır şamata konuş yani zor ama böyle yapmak zorundayız şuan. Gerçekten morale ihtiyaçları var. Bak ben de gerçekten çok zor durumdayım. Haftaya evlilik yıldönümüm daha 1 sene olacak. Tek başıma ev geçindiriyorum ve eşime destek oluyorum. Tek başıma yaşıyorum. İşim ağır. Üstüne eşimin işlerini devam ettirmeye çalışıyorum. Ama onu ilk ziyarete gittiğimde sabahtan akşama kadar bi bankta oturduk ve o kapının ötesine geçemedi. Kendimi onun yerine koydum ve gerçekten çok daha zor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?