347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Hürriyet’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, 10 askerin şehit düştüğü hain saldırıyla ilgili Genelkurmay Karargahı’nda yapılan ilk değerlendirmeler şöyle:

ASIL HEDEF

“Olay yerinde sırtta taşınabilen roketatara sahip üç veya dört terörist bulunuyordu. Asıl hedef sevkıyatta kullanılan üç otobüsü de vurmaktı. Eğer bu gerçekleşmiş olsaydı, şehit sayısı çok daha büyük olacaktı. Roketatar otobüse isabet ettikten sonra içerideki askerin, silahlı da olsa anında karşılık verebilmesine imkan yok. Çünkü roketatar isabet ettiği yende anında yangına neden olur. Otobüs de hemen yanmaya başlamış.

YANIKTAN YARALILAR

Yaralıların büyük çoğunluğu yanıktan tedavi altındalar. Ancak ilk roketatarın atılmasından sonra konvoyun güvenliğini sağlayan askerler hemen karşılık vererek, kahramanca çarpıştılar. Teröristlere karşılık verilmeseydi, 3 otobüs de hedef haline gelir ve şehit sayımız çok daha fazla olurdu. Karşılık verildiğinden dolayı teröristlerin diğer roketatarları ateşleyemeden bölgeden kaçtıkları anlaşılmıştır.”

HAFİF SİLAH

Bir askeri yetkili, sırtta taşınan roketatarın bazı makineli tüfeklerden daha hafif olduğunu, bu nedenle roketatarla nasıl kaçıldığı sorusunu yöneltenlerin, “Bu hafif silahın özelliklerini” bilmemekten kaynaklandığını söyledi.

OTOBÜS ŞİRKETİNE YAKIN TAKİP

Askeri yetkililer, bölgede bir anda yüzlerce asker sevkıyatının yapıldığını, bu nedenle yıllardan beri bölgedeki şirketlerden otobüs kiralandığını belirterek, sevkıyatın güvenliğinde görülen aksaklıkların ortadan kaldırılması için de çalışmaların daha etkili hale getirildiğini söylediler. Bingöl’deki sevkıyatın yapıldığı otobüs işletmesinden, otobüslerin kalkış zamanı ve güzergahı ile ilgili terör örgütüne bir bilgi akışı olup olmadığının da gizlilikle yürütüldüğü öğrenildi.

Hürriyet

Dağa mı çıkacaklarmış? Kısa dönem askerlerin dağda işi ne? Hani bunlar geri planda görev yapacaktı? Ben bu ülkede yaşamak istemiyorum artık!

denizlide mi dağa çıkacaklarmış?! nasıl ya? kısa dönem değil mi?

Bilmiyorum gerçekten kafayı yemek üzereyim nası bi saçmalık bu. Artık güvenli hiçbiyer kalmadı. İçimizi rahatlatabilicek hiç bişey kalmadı

kızlar çoook üzgünüm şehitlerimizden birisi memleketlimiz ve nişanlıymış çoook üzüldüm rabbim sabırlar versin ailesine bu eylemi yapanları rabbim kahretsin kendi kendilerine helak olsunlar inşallah başımız sağolsun (((

bubble canım benim gönlünü ferah tut belki eğitim amaçlı filan çıkıyorlardır, tatbikat amaçlı olabilir. kötü şeyler getirme aklına lütfen. dur bakalım mutlaka haberleşirsiniz öğrenirsin neden çıktıklarını. biliyorum çok çok zor metaneti korumak ama sakin ol dua et nolur. hepimizin kalbi, duaları bir.

Son düzenleme:

Sağol canım umarım haber alabilirim

Yandıkları için daha kimlikler açıklanmadı ama kimbilir ne hikayeleri var hepsinin. Çok zor. Allah kimseyi evlat acısıyla, sevdiğinin acısıyla sınamasın. Dedim ya ben iyi olduğuna sevinemedim bile. Bu gidişle de bir daha hiç toparlanamayacağım çünkü her an bir şey olabilir korkusu girdi içime. Mümkün olsa çekip alamıyorsam ordan gidip yerleşeceğim yakınına.

dağa mı çıkacaklarmış? Kısa dönem askerlerin dağda işi ne? Hani bunlar geri planda görev yapacaktı? Ben bu ülkede yaşamak istemiyorum artık!

denizşlide askerlik yapanlar genlede topcu oluyo ve kısadönemlerde ıntıkla adı altında 15 günlük kamp yapıolar daha sonrada ankaraya gıdecek denızlıdekı kısa dönem askerlerımız olmaması gerekır ama mecburen götürüyorlar ülkemız ıste!!!

şehitlerimizin ailelerini düşünemiyorum sevdikleri ne haldedir kim bilir allahım sabırlarını versın hepsininde .
Bizim ülkemizde askere değer verilmiyor verilmiş olsa 1 ay içinde onca can yok olmazdı onca ananın gözü yaşlı kalmazdı neredesın sayın basbakan nerede senın ülkenın gençleri nerede nerede::44:

Hoşbulduk aayşegül...Gerçekten ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz çoğu kimsenin umrunda olmasada.Biz burada birbirimize destek olalım kızlar en azından hepimiz aynı duyguları,endişeleri paylaşıyoruz belki bir nebze birbirimizi rahatlatabiliriz.

hosgeldınız kızlar aramıza hepımız aynı duyguları paylasıyoruz aynı bekleyısın ıcındeyız nasılsınız

hoşbulduk kızlar çok sağolun... triplii canım kusura bakma kısa dönem acemi ankara mamak usta maraş... hepimiz tedirginiz ve maalesef bekliyoruz çaresizce artık güvenli diye bi yer yok (( sedulu 2 gündür aramıyor diyordu bugün aradı mı acaba almıştır bi haber insallah

Teşekkürler hoşbulduk..İyi olmaya çalışıyoruz bu durumda ne kadar iyi olunabilirse artık.

hayır canım istihkamcı olarak yapıyor

tatlım bnm abımde gecen aralık ayında askere gıttı kısa donem olarak denızlıde yaptı oradan bılıyorum ınsallah cabucak doner tlf kullanan arkadasları var ıse arayabılır canım üzülme üzüldüğünü bellı edersen onlar daha kötü oluyo canım ınan nkı

Evet bubble kesinlikle sen üzüldüğünü belli etme çok normalmiş gibi davran emin ol sen kötü olursan onun psikolojisinide kötü etkilersin.Ayrıca sende üzülmemeye çalış hiç bir şey olmaz Allahın izniyle.

giriyorum kk ya boşboş okuyorum sadece olanları beynim durdu boğazımda kocaman bi yumru ne teselli edicek gücüm kaldı nede konuşacak dermanım şükürler olsunki arkadaşlarmın askerleri iyi.ama bu bile sevinmeye yetmio ya şehit düşenler onların aileleri sevdiklerii evimde oturmaktanda sıkıldım bu endişeyle korkuyla...... rabbim ne hallere getirdiler ülkemizi.. allahım sen koruu sen yardım et senden başka sığıncak kimsemiz yok senden başka gidicek kapımız yok sen ailelere sabır ver sen sevdiklerimizi koru senin gücün herşeye yeter yetiş imdadımıza rabbimm helak et şunları artık kimsenin ocağıına ateş düşmesin küçücük evlatlarımız yetim kalmasın ağlamasın analarımızz yeterrr

ne buranin ne bizim hic tadi kalmadi..
hayatin da tadi yok.. hic bsy yapmak istemiyo cnm

ne buranin ne bizim hic tadi kalmadi..
hayatin da tadi yok.. hic bsy yapmak istemiyo cnm

Haklısın ama sevdiklerimiz için güçlü olmamız lazım.İyi düşünelim her şey iyi olsun,böyle demesi kolay ben kendime dinletemiyorum gerçi ama elimizden geldiğince güzel şeyler düşünmeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…