347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

kıyamam ben sana... bak öyle deme. kız hakkında hiç bi yorum yapma düşünme de. insan ister istemez öyle şeyler düşünebiliyor ama o kızın negatif enerjisini de üstüne çekmiş oluyosun. sıkıntın daha da artıyor. sen dua et.emin ol böylesinde de bir hayır vardır. bırak olayları akışına bakalım zaman ne göstercek

zaman ilaç gibiyse fazlası intihar değilmidir diye bi söz yazmıştı diğer topicte bi arkadaş aynı o durumdayım inan bana zaman geçtikçe daha kötü oluyorum ilk hafta çok kızgındım sinirliydim şimdi çok üzgünüm yorgunum..kolay değil 5 yıllık bi ilişki ilk aşkım son sevgilimdi o benim. yani bilmiyorum bundan sonra başka bi insanı alabilirmiyim hayatıma başka bi insana nefesim diyebilirmiyim hiç sanmıyorum..nefesimi kaybettim :'(

canım benim tabiiki şuan yaşadıkların hiç kolay değil. böyle bişey yaşamak gerçekten yıpratıcı. ilk anda insan şok yaşıyor çünkü, sonra bu olayı kabullenmeye çalışıyor. şoktan çıkmışsın sen demekki ve şuan en zor kısma geçmişsin. fazlası intihar değil. seni öldürmeyen şey güçlendirir sözü o kadar doğru ki. sen bi ölüm yaşadın ve yeniden doğuyorsun şuanda. herşeyi yeniden öğrenmeye çalışıyorsun bi bebek gibi. böyle düşün. ilk başlarda ne kadar zordur bi bebek için kendini ifade edebilmek değil mi? hiçbirimiz anlayamayız onun doğru düzgün ne hissettiğini ne istediğini ama zaman geçer oda bizler gibi olmaya başlar. sen yeni doğdun yeni yeni güçlenmeye başlayacaksın sakın pes etme kendini bırakma sen çok güçlü bi kızsın ve herşeyin üstesinden gelebilirsin. allah bize kendi ruhundan üflemiş. nasıl tanrısal özelliklere sahip olduğunu hiç unutma. sakın kendini hafife alma. bu dünyadaki en önemli şey sensin. bi başkası değil.

Morvent gerçekten çok üzüldüm canım. O kız kim ki? Yeni mi arkadaş olmuş faceinde? Sende şifresi falan yokmuydu bir baksaydın. Sen burda otur onu bekle o kızla yazışsın, çok ayıp etmiş gerçekten. 5 yıllık bir ilişki bir de. Söz nişan bir şey var mıydı? Ayy inanılır gibi değil. Askerde psikolojileri nasıl etkileniyor ki böyle. Askerdeyken ayrılanlara inanamazdım ama bu topictede artmaya başladı. Neden böyle oldu ki? Aramaması yüzünden mi bitti yani?

aklım kabul etsede yüreğim kabul etmiyoki..bu kadar yolunda bi ilişki nasılböyle yıpratılır niyee anlamıyorum laylaylom bi ilişki değildi ki kolay unutayımbitti gitti diyeyim evlilik yolunda giderken niye bu u dönüşü böyle bi insan değildiki nasıl geldik bu hale aklım almıyo bunları yazarken bile ağlıyorum günlerdir yedim bitirdim kendimi

Elebella'ya da katılıyorum canım herşeyden önce kendinin değerini bil. Kimseye kendinden fazla değer verme. Bir arkadaşımın annesi derdi ki en çok kendinizi sevin, kendinize değer verin önce. Siz kendinize değer verirseniz başkaları da o kadar verir derdi. Bende hep öncelik karşımdaki olmuştur ama bunun çok cezasını çektim. Kimseye kendimden fazla değer vermiyorum artık çünkü gün geliyor canım dediğin canını okuyor senin.

bende facesinin şifresi vardı yeni face açmış kendine onun ki yok tabi aklıma gelebilecek her şifreyi denedim ama açamadım. kızı yeni eklemiş lkendi hakkaride kız van da büyük ihtimalle vanda ki toplama merkezine gittiğinde tanışmışlardır başka türlü imkan yok yada netten işte. ismi önder bu arada 4 yıldır askeriyede çalışıyo bu hale geldi en sonunda uzm.çavuş bu yıl görevi bırakıp memuriyete geçecekti yazada evlenecektik işte

kelimeleri bir araya getirip teselli edecek cümleler yazamıyorum morvent..

canım durduk yerdemi yaptı bunu kavga edip aranız limoni falanmıydı? bianda bu olay mı olduu? ne desem bilemedim güçlü dur şuan senin için en zoru bu ama güçlü dur mutlaka ilahi adalet yerini bulur buna inan. sana bunları yaşatan biri senin için hayırlı olmazmş zaten öyle düşün belkide daha iyi birisi karşına çıkcağı için bunu yaşamışsındır hep buna inan

kelimeleri bir araya getirip teselli edecek cümleler yazamıyorum morvent..

canımm sağol yazsanda teselli bulamıyorum ki zaten. yani anlatamıyorum kelimeler boğazıma tıkanıyo adı geçince bile gözlerim doluyo ki şu an bile berbat haldeyim..ne yapacağımı bilmiyorum öyle zor bi durumdayımki..her an aklımda hiç çıkmıyo bi bıçak kalbimi oyuyo sürekli

evet hiç bişey yokken ortada ama varmış demekki o kız hayatında olmasa beni böyle bırakmazdı canım ben babamı kaybettim o yanımdaydı güç verdi hep destek oldu hiç yalnız bırakmadı.benhayatta iki adam sevdim biri babamdı diğeride o.ikisinide kaybettim işte

bana o bilebunu yaptıysa ben başka kimseye güvenip kimseyi sevemem ki artık .bi camı gökyüzünden aşağı bırakırsanız kıymık gibi dağılır ya kalbim öyle dağılmış durumda

Canım benim ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten çok üzüldüm. Aranızda sorunlar mı vardı? Bir anda olacak şey değil ki... Hani tartışmışsınızdır bir şey olmuştur yavaş yavaş aramalar azalmıştır falan sonunda da kopmuşsunuzdur bunu anlarım ama ilişkinin bittiğinden bile haberin yok anlaşılan. Faceten görüyorsun herşeyi. Bence konuşmalısın onunla ayrılıkta ilişkiye başlamak gibi kendi kendine verilcek bir karar değil, bence çiftler konuşup birlikte almalı bu kararı. Tabi ki biri istemezse diğeri bitiremez demiyorum ama böyle bir karar alındıysa karşı tarafında bunu bilmesi gerekirdi. Yani böyle bir karar almış olabilir ama bunu sana bildirmesi gerekiyordu. Ben düşündüm taşındım şu şu şu sebeple daha fazla bu ilişkiyi sürdüremeyeceğime karar verdim gibi bir açıklamayı en azından geçirdiğiniz acı tatlı 5 yıl için yapmalıydı.

bana o bilebunu yaptıysa ben başka kimseye güvenip kimseyi sevemem ki artık .bi camı gökyüzünden aşağı bırakırsanız kıymık gibi dağılır ya kalbim öyle dağılmış durumda

canım kusura bakma ya elektrikler kesildi daha yeni geldi hemen açtım tekrar pc yi. böyle şeyler düşünmen çok normal tatlım ama emin ol hepsi zamanla geçecek. hiç beklemediğin bi anda karşına çok daha hayırlı biri çıkmış olcak. gerçekten sen çok şanslısın şükret. sana önceden de demiştim yolun başında diye. demek istediğim daha evlenmeden ve ilk ciddi engelinizde sana bunu yaşatan bi erkekle yapılan evliliğin asıl hayatını bitirirdi. sen resmen direkten döndün şuanda. bu nedenle yolun başında diyorum. inan neler duyuyorz canım benim ya.

ben ne duymuştum biliyor musun mersinde olmuş bi olay bu kızlar. bi adam ve karısı evleniyor güzel bi evlilikleri var filan adam 1 sene sonra bir kaza geçiriyor ve adamın boynundan aşağısıydı sanırım felç kalıyor yada bacaklarını mı kaybediyor tam emin olamıyorum ama yatalak hasta haline geliyor. herkes kadına ayrıl diyor daha yeni evlendiniz sen hayatının sonuna kadar nasıl bakcaksın diyor ama kadın olmaz o benim kocam iyi günde kötü günde diye söz verdik biz diyerek adama 18 yıl! tam 18 yıl boyunca bebekler gibi bakıyor!!! hayatını kocasına adıyor. ve adam 18 yıl sonra toparlanmaya başlıyor ama hala yarım şekilde. şuan net hatırlayamıyorum ama mesela belden aşağısı hala tutmuyor. ve bu adam o kendisine bakan melekler gibi kadını biraz kendine gelince 2 ay içinde aldatıyor!

asla kınamıyorum. sizde kınamayın. insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş kızlar. insanız hepimiz ve çok çok gariibiz. benim bile kendimi anlayamadığım zamanlar oluyor. geriye dönüp baktıpımda ben bunu hangi bilinçle yapmışım dediğim o kadar çok şey varki. işte bilinçli olmak demek bu aslında. askerlerimiz de ordayken tamamen bilinçsiz davranıyorlar hayatlarında çok büyük bir travma askerlik biz ne kadar anlamaya çalışsakta tam anlayamıyoruz onları. o yüzden allah sana böyle bi zamanda göstermiş onun yüzünü. ilerde belki daha büyük bi travmayla karşılaşsan çok daha kötü sonuçları olcaktı. inşallah ok daha iyi olcaksın bundan sonra canım biz inanıyoruz sende inan kendine.

morvent canım inan ne desem ne yapsam bilemedim yerine koydumda kendimi çıkamıyorum benimde 5 yıllık ilişkim var ve aynı senin gibi hayallerimi o şekillendirdi böyle bişide nasıl yaşarım dedim göremedim belirsizlik olurdu kocaman bir boşluk hani güçlüyüm felan diyorum yaa işte o an bırakırdım kendimi yani aynen böyle bitseydi

sizinkinin bitişi bitiş değil ki teyzesi seni arayıp haber veriyor o sesiz psikkolojisini bilemezsin o kız kim neci sormadınmı ne alaka neden yaniiii ,i,n uıcunda yanlışlık aldatma varsa çıkar zaten ama o kızın boyutu nedir ben onu çözemedim

inan ne dcieğmi bilemiyorum mantıklı düşünemez herşeyi bitirirdim ama tirplicimin dediğine katılıyorum bir açıklama yapılmalı 5 yıl buuu gün değil ay değil yıllar var ortada ayrılıklar böylemi olmalı sevgii bumuymuş ona göre

çok şaşırdım. çok üzüldüm. çok..
hani seni rahatlatıcı bişeyler söyliyim dedim ama, ne dersem diyim etkisi olmıcak.
maalesef acını yaşıycaksın ama bi gün o acı birden bire bitecek. emin ol..
hep böyle olmuştur bu.
sevgili iken, sorumsuzca başka bir kız ile yazışıp, 5 yıllık bir ilişkide açıklama yapma konuşma gereği bile duymadan çekip giden adamdan,
evlendikten sonra da hayır gelmez.

benim fikrim..

Askerlik gerçekten zor bir sınav ve kimimiz başarıyla atlatacağız bu dönemi kimimizde zamana mesafeye yenileceğiz. Çok üzülüyorum ayrılanlar için bu dönem iki taraf içinde gerçekten zor. Neden diye sormak istersin ulaşamazsın. Aramasını beklersin ama o bitirmiş arar mı bundan sonra bilemezsin. Gerçekten çok zor asla bu durumda olmak istemezdim, kafanı başka şeylere vermeye çalış canım. Zamana bırak bazen hiç beklemediğimiz anda güzel şeyler olur. Buna mucize diyoruz. Ben sabah mutsuzken bir anda onun telefon satın almasıyla dünyadaki en mutlu insan gibi hissettim mesela kendimi. Seni nasıl teselli edebilirim gerçekten bilmiyorum zor bir durum, allah sabır versin ama mucizelere inan. Ve seviyorsan asla vazgeçme. Elinden geleni yap, arkana döndüğünde keşkelerin olmasın ondan sonra bırak ipini gitsin.

Her şeyimi aldı benden hayallerimi umutlarımı geleceğimi demişsin...belkide tam tersi...şu an çok zor günler geçiriyorsun düşündüğün her şey de haklısın şimdiki psikolojinle böyle şeyler düşünmen normal ama uzaktan soğukkanlılıkla baktığın zaman geleceğin açısından daha iyi olmuş.bunun şimdi olması gelecekte olmasından çok daha iyi.Allah korusun evlensen çocuğun olsa ondan sonra böyle olaylar yaşasan çok korkunç...inşallah bu günleri atlatacaksın eskisinden daha mutlu bir insan olacaksın seni çok seven seninde çok sevebileceğin biri çıkacak karşına bu günlerine güleceksin yada o günleri yaşamasam şu anki mutluluğu bulamazdım diyeceksin,şimdi bunları düşünmek bile senin için çok zor olsada..zaman her şeyin ilacı.inşallah bir daha hiç kimse üzmez seni hep mutlu olursun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…