347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Kızlar aranızda ev alacak var mı? Biz düşünüyoruz ama bakalım kısmet. Şimdiden bakıyorum ben geldikten bir kaç ay sonra ya alacağız ya da kiraya çıkacağız ama inş. ikinci seçenek olmaz.

Valla tripliii canim izmirde ariyosunuz muhtemelen.Abimler bakiyordu BOrnova-karsiyaka-buca cevresinde.iyi ve yeni bi ev 120-130 binden basliyor.azicik kenarda birikimsiz imkansiz almalari.o yuzden biz bi sure rafa kaldirdilar ev dusuncesini.tabi 80-90 bine de varda insan oldumu guzel bi ev istiyor.maddi destek yoksa cevreden ev almak zor.Allah yardimciniz olsun.

Bizde biraz kredi çekip ev almayı düşünüyoruz. Daha doğrusu ailesinin bir evi daha var ama orda oturmak istemediğimiz için onu satışa çıkarıp üzerinede biraz kredi çekip ev alacağız ama diğer evin tapusuyla ilgili sıkıntılar var biraz.

inşallah olur canım kirada oturmak yerine kredi ödersiniz ve kredi biter .. ve o evin satılması krediyi az çekemeniz anlamına gelir malum faizler çok fazla..

ya bizimde aslında bir kaç alternatifimiz var bakalım ev almak için çabalıcaz olmadı altınlarmı falan satıcam aslında satmayı hıc ıstemıyorumda onda bı fedakarlık gösterebılırım nişanlımın arsası falan var oraya ev dıkerız dıe dusunduk sonra kayınpederımın uc tane dukkanı var onlardan bırının kırasını bı kac yıl alırızz dıe dusundukte bakalım neler olacak valla allah yardmcımız olsun he zor bu zamnda güzel bsye sahip olmak ( yeni firmaların lansman fiyatlarnı takıp edıorum kutu gibi küçücük bsy almak ıstıyoruz küçük olsun bizim olsun :)

Canım benim ailemin durumu çok iyi açıkçası belirttiğin rakamlar bize az bile geliyor ama nişanlımın ailesinin durumu bizimkiler kadar iyi değil. Babam caddede oturuyor mesela bütün yalı deniz Karşıyaka ayaklarının altında. Ben babamla yaşamıyorum ama anneminde evi çok güzel. Babamın bana güzel bir daire alma durumu var istese ama yapmıyor benimde böyle bir talebim yok. Zamanında onlarında hiç bir şeyi yokmuş ama zamanla annemle ikisi çalışarak yapmışlar. Bende eşimin benden kaynaklı bir rahatlığa alışmasını istemiyorum. Belki kredide biraz yardımcı olurlar o da belki. Benim beğendiğim evler 250-270 civarı falan hep ama aileden yardım almayacağım için çıtayı düşüreceğiz biraz daha.

Ailede bu mantik olmayinca olmuyor.mesela karadenizde aile kac cocuk olursa olsun illa ev sahibi yapiyor.erkek arkadasimin babasida oyle .adam tek maas iki oglunada ev yapmis.bizimkilerin boule bi durumu yok maddi acidan.ama babanin varmis.bence yapmali.yapsa cok daha luks bi evde oturabilirsiniz.onun disinda dusuncen mantikli.esinin senin ailenin maddi durumunun rahatligina dusmesi olabilir.cok dogru dusunmussun.eger cita 17-180 e duserse cok guzel evler var.kredi+birazpesinatla alabilinen.abimlerib ikiside ogretmen ama cocuk var artik.inanilmaz masrafli.cocul olmadan kredinin buyuk kismini odemis olursunuz umarim:)

Babam yatak odamı bile almaz ama almasın canı sağolsun. Ben yine elimden geldiğince herşeyine koşuyorum. Mallarımız var ama eli çok sıkı. Herşeyin en iyisini, en güzelini alır bize, yedirir, giydirir bize çok düşkün ama ev konusunda bir girişimde bulunmadı belki de hayalindeki damadın nişanlım olmasını düşünmediğindendir bilemiyorum. Ben işe girdim 3 ay sonra krediyle sıfır araba aldım. Ev de alırım. Hiç dert etmiyorum ben elimden geleni, annem elinden geleni yapacak. Elbirliğiyle halledeceğiz inş. hele bir gelsinde...

kızlarr bizde biraz önce ilk kez tartıştık.. sebebe bakın hayy allahım yaaa ...gece niye geç yatmışız?...ya sabır allahım ya..bitsin bu askerlik kat be kat alıcam bu günlerin acısını

yaparsınız tabi neden yapmayacaksınız ki gencsiniz yani... benimde nişanlımın ailesi varlıklı trabzonlu mütahitler kaç tane arsaları var evleri var 3 tanede dükkanları var ama babası 8 kardeş bunları yaparken hep 8 kardeş üzerine pay etmiş benim nişanlıma 1 daire bile yok kaynanamın ailesi çok zengin 2 tane arsa verdiler onlarda nişanlıma kardeşler aarası pay edildi 3 kardeşler nişanlım satıp ev almak istio onlar razı gelmio bari dedik kayınpederime üstüne bi villa dikelim hem çok masrafta olmaz olur molur dedi de pek gönüllü de değiller kaldık başbaşa benım aileminde geliri var ama 1 daire alıcak kadar yok kardeşime daire yaptık onu ödüyolar bizde başbaşa verdik bana nişanlım bissürü nişan için altın almıstı onları bide düğün takılarını satıp peşinat yapayım dedim kötümü ettim bilmiom herkeste varda bide yardım etselerdi hiç başıma grımıcaktı ((

Canım sağlık sıhhat olsun da hepsi olur. Benim nişanlımın ailesinin sadece kendi oturdukları evi bir de arabaları var. 2 erkek kardeşler ama ikisinede ev yok. Bir tane var ama o da miras kalan şuan mahkemelik ve tapusunu almaya çalışıyorlar. Alırlarsa satıp üzerine kredi çekip güzel bir ev alacağız onunla alamazlarsa kiraya çıkacağız muhtemelen çünkü elimizde peşinat yok. Benim ailemde bir triplex yazlıkla birlikte evlerde var, arabada var ama ben onlardan tekllif gelmediği sürece istemem. Annem şuan oturduğu evi satsa iki tane lüx bir daire alabiliriz çünkü onun kiraya çıkmamıza gönlü razı olmuyor. Bende attan inip eşşeğe binmek istemiyorum ama yapacak bir şey yok. Çok genciz daha çalışıp yavaş yavaş yaparız. Önemli olan har vurup harman savurmamak.

çok dogru şimdiden bunların bilincinde olmamız bile erkeklerimiz için nimet yani :)) ben istesem diretirdim ev de ev die ama diretmedim tek şart koydum 5 kuruş borcumuz olmadan evlenıcez her 2 aılede üzerine düşen görev ne ise yapacaklar gerçi benim ailem bane bir şey aldırmaz onlar görevlerini bilirlerde nişanlımın ailesi biraz egoist onlar sırf gezsinler yurtdışı yurt içi cocuklarının geleceğini düşünmesinler gerçi kardeşleride ögle abisi yılda 3 defa yurt dışı seyehatine gidio hiç demezki kardeşine bşyin eksik mi dedim ama askerden gel al hepsini karşına otur evimin ihtiyacı bunlar bunlar herkes elini vicdanına koysun yani...olmasa valla kürdan bile istemezdim ben gaddar değilim ama var ev yok araba yok bari evimi tamamen döşesinler benimkiler yatak odamı halılarımı perdelerimi kzıızın alması gereken ne varsa alıolar onlar da yapacak hiç adetim değildir altın istemek ama daha da isticem kendim için değil alsınlar hepsini ogullarına vericem ev alsın die bu saatten sonra kimseye acıyamam yani tripliiicim banane valla ben ailemin evinde cefa çekmemişim evlenince hiç çekemem heleki en mutlu yıllarımda bide borç harç düsünemem tamam kira ödenir ama extra borcum olcaksa ben dedim ona evlenmem diye nisan da düşünmüştük düğünü 5 kurus dahi borcum olsa 1 yıl rötar yaparım dedi yeminle...ayyy cok yazdım içimi döktüm konuyu açtığın iyi oldu :) saygılar

Canım benim ailemin yapacak gücü var ama ben istemiyorum işte hiç bir şey çünkü çalışan insanlarız maaşımda iyi çok şükür. Nişanlım gelsin işe girsin en azından benim kadar o da alacak taksitle alacağız biz herşeyimizi ama yardımcı olmak isterlerse kabul ederiz bizde borç harç istemiyoruz tabiki hiç birimiz ama olacak mecbur. Borçsuz harçsız evlenen çok az.

Valla elde avucta varken vermemek bana mantiksiz geliyor.Ama biraz daha bekleyin belki baban su hastaligi atlatsin guzelce teklif eder.etmezsede calisir alirsiniz canim iki kisi maas alarak calisarak halleder ama dugunle beraber sikinti olur.ben birazda olsa kirada oturmak isterdim dugun masraflarini odeyene kadar.

Yok canım babamın bana yaralı parmağı işlemez. Ancak allah gecinden versin o öldükten sonra rahat ederiz ama ben zaten istemiyorum. Kimseden bir şey istemeyerek büyüdüm ben öyle yetiştim bayramlarda anneannem zorla para verirdi almazdım, dedem zorla sıkıştırırdı çantama atardı da arabada azar yerdik babamdan. Çok tok gözlü büyüdük herhalde şimdide şunu alalım bunu yapalım demiyorum diyemiyorum zaten bana da düşmez gibime geliyor. Herşeyi ben yaparsam erkek sorumluluğunu bilmez, kolaya alıştırırsam zor günlerde zorluk çekeriz. Zoru da görmeliyiz. Hayat müşterek ama bir kıza da düşmemeli ev yapmak diye düşünüyorum ben herşeyi biz üstlenmemeliyiz.

ohooo nerde bu kızlar yineee tamam bende kabul ediyorum birazcık geç kaldım ama napıyım mavinin önünden geçerken kendimi içerde kot pantolon alırken buluverdim
it's vay vay vay vay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…