349. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

boşver söylenilenleri..şuanda senin sevgilin askerde tabiki sen paylaşacaksın başkalarının sevgilisini düşünecek değilsin ya..ben 1 dk bile konuşamadım bugün

sallama şu uyduruk insanları..bende gittiği gün askerlik yapan bi arkadaşa sordum acemi nası olur ne zaman rahat konuşuruz die yok sen unut o zor arar bi de erzurum kıçı kalın mı yoksa donar felan die adı espiri adında saçma sapan konuştu bende sonra hiçbişe yazmadım bişeler yazdı...amaaaan ben bugüne kadar aşkmla onlar dedi diye kalmadımki onlar dedi diye bozum moralimi

amin canım ins dedğn gbi çabuck gecer bnim nişanlımda gölköyde nasildı? anlattmı nişanln nasl byrmş?

Rabbim tüm askerlerimizi sağ salim sevdiklerina kavuştursun inşallah..bugünler güzel anılar olarak kalsın hepimize..

canım iskenderun çok kalabalıktır bütün denizciler acemiliklerini orda yapıyo o yüzden çok uzun kuyruklar oluyo heryerde merak etme en kısa zamanda arar yine

Evet tatlım söylemişti kalabalık diye ama merak ettim yine de:26:
Sinemaya falan gittim bugün kafamı dağıtayım diye ama film boyu
elimde telefon bekledim durdum Yarın fırsat olur da ara inş

denizciler rahat olur canım sen de rahat ol kuzenim de iskenderun da denizciydi ordan izmire geçti koğuştakilerle kpds çalıştılar

Acemilik bi bitse belki rahatlicaz canım ama şimdi yoğun galiba,
bi kerecik konuştuk o da 3 dakikacık:26: İnşallah rahatlar
dediğin gibi

ararlar inşallah canım sabredicez mecbur..ben defalarca kulübeyi aradım ama ya meşgul çalıo ya da bağlantı hatası dio

İnşallah tatlımm Ben de kulübe nosunu aldım ama 2 denediğimde de meşguldü

Benimde sevdicek gölköyde, nasil biyer sık konusabilirmiydiniz ortami nasildi biraz bahsedermisin lutfennn

canım o konuda evet jhaklısın yaşamayan bilemez bende senin gibi başka arkadaşlarımın sevgilileri,nişanlıları kısa dönem askere gittiğinde aman ya çabuk geçer ne sıkıyorsun ki 15 ay gidenler ne yapsın diyordum askerlik mevzusu benimde başıma gelince dediğin gibi parmak hesabı yapıyordum odamın duvarlarına inanmıcaksınız ama çentik atardım şafak 155 yazardım hatta abuk subuk şeyler yazdıydım şafak 10 kırmızı don-şafak 9 haftaya yokuz şafak 8 haftaya denize gideriz şafak 7 ne cola ne fanta sadece 7 gün şafak altı haftaya kahvaltı böyle şeyler yazardım herkes kafayı sıyırdığımı düşünürdü tabi şimdi badana yaptık o ayrı ama geçiyor işte be güzelim öyle yada böye birde askerleriniz çooook güzel bir zamanda askere gitti kışın daha hızlı geçiyor yazın günler uzun olduğu için geçmiyordu zaman ben aşkımı 12 ağustosta yollamıştım askere

amin canım ins dedğn gbi çabuck gecer bnim nişanlımda gölköyde nasildı? anlattmı nişanln nasl byrmş?

tatlım yemin törenine gittiğimde ben çok beğenmiştim nişanlım koğuşlar biraz kalabalık diyordu bazen duş problemi yaşıyorlardı onlar onun dışında çok rahattı birde nişanlım ordan doğubeyazıta geçmişti usta birliğine bana o zamanlar derdi kastamonu-gölköy cennetmişte değerini şimdi anladım demişti...yemin törenine gitmeni tavsiye ederim zaten otobüsle gidersen eğer otogara giidiyor direk otobüs birde yemin törenine giden o kadar çok kişi oluyor ki asker yakınlarından otogardan indiğinde hemen orada gölköye giden minibüsler var canım yemin töreni olduğunda bol bol minibüs kaldırıyorlar askeriyeye canım bilgin olsun dönüş biletinide indiğinde al canım bilgine ...her konuda yardımcı olabilirim he birdeee unutmadan nişanlın ankesörlüden seni çaldırsın o numarayı sen hemen ararsan konuşabilirsin canım geri aranıyor numaralar tabi değişmediyse ki sanmıyorum değişmemiştir...ben akşam 9 gibi falan arıyordum adını soyadını koğuş ve bölük numarasını söylersen hemen çağırıyorlar

bakın ben 3 şafak sayıyorum biri yemin törenine yarın 19 diğeri teskereye yarın 151 ve sonuncusu doğuma yarın 191 dönüşte evlenecek yok mu kızlar ya onları anlatın çeyiz hazırlıkları gelinlik modelleri falan kafanız dağılsın biraz

Evet tatlım söylemişti kalabalık diye ama merak ettim yine de:26:
Sinemaya falan gittim bugün kafamı dağıtayım diye ama film boyu
elimde telefon bekledim durdum Yarın fırsat olur da ara inş

canım valla önümüzdeki 5 ay öyle devam ediceksin elinde telefonla beklemeye hayatındaki en heyecanlı bekleyişler olcak hep de abuk sabuk zamanlarda arıcak , duştayken falan sonra çıkıp da kendini suçlıcaksın niye duşa girdim bu saatte diye , iskenderunda herşeyde zorlanıcak bunalıcak duş alma süresi bile dk yla süresi dolunca suyu kesiyolarmış. elinden geldiğince destek ol sen ona ustaya geçince rahat edicek herşeyde umarım 4. bölüğe düşmüştür

Sık sık arayabiliyormuydu benimki bugün aramadi ha birde ziyaret ettin mi orda hic saat ve gunlerden haberin varmii ??

pazar geliceksen yapabilrizi öle bişey,birbirmizi tanıma anlamına valla olur:)ah özele bi geçsek neler yapıcaz msn verebiliriz aslında:)

Canımı çektirdiniz bendemi gelsem napsam :))

Biz inşallah evlenebiliriz Benim okuluma ve onun iş bulabilmesine bağlı askerlik dolayısıyla safam kpss hazırlanamıcak:/ acaba askerde ders çalışılırmı

Benimde sevdicek gölköyde, nasil biyer sık konusabilirmiydiniz ortami nasildi biraz bahsedermisin lutfennn

canım öncelikle allah kavuştursun bizim zamanımızda yaz dönemi yani ağustos ayındaydık.dolayısı ile yazın eğitimler daha sık olurdu biz akşam 9 da ben arardım bazen gündüz nişanlım arardı ama dediğim gibi kışında eğitim yaptırıyorlarmı bilmiyorum ama biz rahat konuşurduk canım ortama gelince bizim zamanımızda inanmıycaksınız ama gölköyde 5000 tane kısa dönem asker vardı ona rağmen fazla sıkıntı çekmedik çünkü gölköy devasa büyük bir askeriye diyeyim...yemin törenine gitmenizi tavsiye ederim otobüsle gidersen otogara kadar gittiğinde direk otogarda gölköye giden minibüsler var ve yemin töreninde bir sürü asker yakını oluyor hatta otobüstede oluyor zaten otobüsteki muavine söylersen o sizi yönlendirir.

Hadi yaaa o kadar sıkılar mı canım:18: Ne yalan söyliyim içten içe üzülüp kızıyodum aramadığı için,,
ama arayınca neden aramadın diye başını şişirmicem Heyecandan bölüğünü sormayı unutmuştum
konuştuğumuzda, tekrar aradığında sorarım tatlımm.Şurada 4 Ocağa ne kaldı ki sıkıcaz dişleri mecburen
bu sürede

Benimkide bi gun beni diger gun ailesini ariyo, cözdüm mantigini, dayanamam ben 2 haftaya falan gidicem ziyarete, saatler gunler hakkinda bilgin varmi??

Sık sık arayabiliyormuydu benimki bugün aramadi ha birde ziyaret ettin mi orda hic saat ve gunlerden haberin varmii ??

şunu söyliyim ilk zamanlar arayamıyorlar bu dönemdede çok asker aldımı gölköy bilmiyorum ama eğerki bizim dönemdeki gibi 5000 kusur asker aldılarsa araması biraz zor olabilir ben akşam 9 da arıyordum canım askerim 1 aylık askerken eğer uyumadıysa çağırıyorlardı telefona...hafta sonu ilk zamanlar değilde ilerleyen zamanlarda çarşı izinleri veriyorlar...ilk günler arayamıyorsa eğer sakın korkma şimdi eğitim falan yaptırıyorlarsa yada doğru düzgün koğuşlara yerleşemedilerse onun karmaşası oluyor...he birde bazı akşamlar derse giriyorlar bişey dersiydi unuttum bölük bölük ayırıyorlar mesela pazartesi günü 1.ci bölük derste salı 2.ci bölük v.s birde benim nişanlım jandarmaydı sizinkilerdemi jandarma bilmiyorum ama usta birlikte devriyeye çıkıyorlar en rahat oldukları dönem usta birlikleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…