349. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

aynen canım bende gerçi şimdi bizimki kantinci oldu ya çok uzun süre bırakamazmış kantini izin almam sıkıntılı olabilir diyordu en kötü ihtimal çarşı iznine gidip dönmeye bile razıyım

Canım ben zaten çarşı izinlerinde gidip gelicem günübirlik o koşuşturmayı tahmin edemiyorum 6bucuk saatlik yol gecede evde olmam lazım sabah erken çkmam lazım çok karışık ama değer 1 dakika görmeye bile değer

Benmkide Erzurumda canim.ama gittigi gunden beri karantinada .amasyadan gelenleri kizamik olma ihtimali yuzunden karantiya almislar.pazartesi bitiyor insallah

sabahın erken vaktinde yola çıktım büyük bi heycanla askeriyenin önüne geldim içeriyede alındım ağzım kulaklarımda soğukta kaç saat bekledim kaç hayal kurdum bilmiyorum sonra bi komutan bakarmısınız aileler diye bağırdı ortada bi yerde kızamık dedi,yemin töreni yok dedi,görüştüremeyiz dedi,gidin dedi,arkasını döndü gitti ne kolay söyledi.Benim ağladığımı gördümü acaba bi annenin ben 17 saat yol geldim görmeden nasıl giderim diye feryat ettiğini duydumu zannetmiyorum.Bi yemin töreni heycanını böyle mahvettiler herkesi rezil ettiler soğukta. Bunları yazarken bile ağlıyorum. 33 günü 3 dakikaya sığdırmaya bile razıyken onu da çok gördüler.

Canım benim çok üüzüldüm Allahım sabır versin çok zordur uzaktan sadeece tahmin edebiliyoruz ama yaşıyan sizlersiniz acısı,siniri anlatılamaz anlayabiliyorum inşallah kısa zamanda görürsünüz askerlerinizi ama herşeyin boşuna olması üzüyor insanı vardır herşeyde bir hayır diyelim elimizden ne gelirki

vardır bi hayır diye avutuyorum kendimi ama ne bi özür dilendi ne bi doğru düzgün açıklama yapıldı soru soranları terslediler yürüyüş yapılacak dediler 45 dakika demirden bi duvarın önünde beklettiler bi ara bando çalmaya başladı uzaktan bari görelim diye yeniden heycanlandık.Sonra herkesin telefonunu çalmaya başladı askerlerimiz beklemeyin gidin bugün görüşme olmayacakmış dedi komutanları gidin arayın beklemesinler demişler.Akşamda aşı vurmuşlar madem böyle bi durum var ki akşam söylentiler varmış iptal edin kimse gelmeseydi ümitlenmeseydi.

Gerçekten çok vicdansızlar insan bir haber verir yada görüştürür çok zor çok

Gerçekten çok vicdansızlar insan bir haber verir yada görüştürür çok zor çok

evet nehir yani bu aşılar neden en başta yapılmıyo. Kızamık içeren kişiler bidaha zaten çıkarmıyo. Böyle bi salgın var uzun dönem askerler hep dışarıda geziyorlardı onlarıda bırakmasalardı.Yani söylenecek çok şey var ama mantık almıyo sözler yetmiyo. 15 gün sonra yemin töreni olsa nolur bana işten tekrar izin vermezler.Yüzünü bile göstermediler o kadar yaklaştım arkama baka baka döndüm geldim.

oyyy çok zor en azından 1 gün kalabilsen süper olurdu. ama dediğin gibi herşeye değer

Çok zordur canım Allahım sabır versin güç versin orda göremeden dönmek çok zordur ustayla acemileri karıştırmıyorlarmış nekadar saçma acemilerdemi var sadece bu meret

kıyamam ya acayip üzüldüm dünden beri aynı haberleri alıp duruyoruz. ne oldu bukadar anlıyamadım bitürlü çokmu ciddi sıkıntı askerlerinizden haber alıyormusunuz canım? offff allah sabır versin dur bakalım elbet telafisini yaparlar üzme kendini ağlama sakın

erzurum da nasıl kızamık olmuş canım, ordaki olmayan askerlerden mi bulaşıyo? hay bi bu eksikti ya.. çok geçmiş olsun canımmm

Çok zordur canım Allahım sabır versin güç versin orda göremeden dönmek çok zordur ustayla acemileri karıştırmıyorlarmış nekadar saçma acemilerdemi var sadece bu meret

Allahtan haber almamızda bi sıkıntı yok onlarda yani acemilerde hastalık belirtisi filan hiçbişey yok. iyiler çok şükür. İşte açıklamadan sonra ambulans geldi,15-20 kişilik bi grup asker bi minibüse dolduruldu götürdüler,onlar geri gelmedi herkes panikledi. Askerlerimiz gidin diye aramasaydı saatlerce beklerdik orda.

bende gece 3 te inmiştimm sabaha kadar bekledim. 12 de haber geldi tören var gelin ..tabii sabah tann 12 ye kadar nasıl geçtii bi ALALH bi de ben biliriimm..sonra nasıl çoook şükür ALALHım diyerek gittiimm .. sonraa orda beklerken bi haber kızamık var tören iptall ağlamaya başladım ki susturamadım kendimi aynı durumdayımm yazarken bile ağlıyorumm..garibim yaa gelin tören olacak demiştii sonraa skerleri tören olacak diye spor salonuna götürmüşlerr nasıl heyacanlanmışlar sonraa orda almışlar kesin haberii bu nasıl vicdansılıktır anlamadım..düşündükçe içim acıyorr valla..ALLAh ım sen sabır ver.. ordaydık askerlerimizin yanına gittik amaa uzaktan da olsa göremedikk

askererimiz iyiyiz diyorlar hepp iyi olsunlarr 2 hafta daha beklerizz ne yapalım artıkk..

yaa bide salonamı götürmüşler hemde nasıl bi vicdansızlık sinirimi yenemiyorum bi türlü o soğukta bende boş banka oturdum kaldım kalkamadım ağladım durdum komutanlar geçti gitti kimsenin umrunda değildi o çaresizlik. Böyle bi yıkım olamaz o anneler filan mahvoldu bi tanesi yemin töreni var diye yemek yememişler nasıl zalimlik bu böyle diye ağlıyodu.Yemin töreni saatinin ertelenmesinden belliydi bi sorun olduğu normalde 10da yapılacak denmişti. Bende sevindim iyi karda kışta ailelerin geliş gidişini düşünmüşlerdir diye pöff ne düşünmeymiş yüzümüze bakmadılar.

neye göre yaptılar ki benim nişanlımda batman a çıktı ama o perşembeden gitmedi cuma idi yemin töreni.. o zaman izin kullnmayıp doğuya gidenleri göndermişler....

evet salona götürmüşler ..otogarda birisi anlattıı orda bomboş alanla karsılaşımca üzülmüşler dedii.. bede askerime sordum gittiniz mi diyee evet dedii..sabahtan belliydi zaten bi soru olacağı da dedii biz tören olacak diye spor salonuna gittik dedii orda öğrenmişler kesin haberi sonra bizi aramış beklemeyin gidin demiştiitören ertelendi demiştii..hala ağlıyorumm tutamıyoruum kendimii..sevincim kursağımda kaldıı..vayy canımın içi benim aldığım kazak gömlek vardı onu götürmüştük ilk defa giyecem gör bakalım demişttii..

neye göre yaptılar ki benim nişanlımda batman a çıktı ama o perşembeden gitmedi cuma idi yemin töreni.. o zaman izin kullnmayıp doğuya gidenleri göndermişler....
evet izin kullanıp kullanmayanlara göre yapmıslar ama çok üzüldüm gercekten sizin adınıza kaç saatlık yollardan gıttık hepımızde orda hepsı heyacnla beklıyrdu dedıgım gıbı bızımkılerde sımdı batmanda karantinada ve erzuruma muşa gıdenlerde aynı seklde karantınada ımıs.

merhaba kızlar bir kaç sayfayı okudum da neler olmuş öyle. Allah hepimize sabır versin, hasret çok zor gerçekten. tüm askerlerimize de geçmiş olsun. okuduğum kadarıyla amasyadakilerden bulaşmış galiba benim erkek arkadaşımda amasyada acemiliğini yaptı şu an karsta onlarda da grip salgını var hiç kızamıktan bahsetmedi. görmeden geri dönen arkadaşım Allah sabır versin bende amasyaya ziyarete girmiştim ve banada eğitimde gelemez demişlerdi yaklaşık 1 saat boyunca o korkuyu yaşamıştım. gerçekten çok zor Rabbim onları korusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…