349. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Tek başına zor olur canım gerçekten ben bir yemek takımı almaya zorlandım keşke yanımda olsaydın dedim seni anlıyabiliyorum onada herşeyi soramıyorsun telefonda nekadar danışılabilir modelleri görmesi lazım Allahım yardımcın olsun canım aslında birazını bırak agustos eylül gibi diyorsun mayısta geldigindede zaman kalmış oluyor

kızlar ben geldimmm hiç güzel haberlerim yok
11 ocak'a kaç zaman gün saydım mert'ime kavusucam diye ağladım zırladım ama hep kaldı 2 gün, 1 gün diye diye bitirdim günlerim
sabahın beşinde heycandan kalktım hiç uyuyamadım sonra annesine gittim hazırlandık kütahya'ya yola çıktık gizli buzlanma varmış diye
yavaş yavaş gittik hatta mert'e sarılmanın hayalini kurdum o bana mavi asker kıyafetiyle gelcekti önce bakıcaktı birbirmize biraz gözlerm dolucaktı ilk bana sarılcaktı falan
oraya gittik 11'de 1de bizi alıcaklarını söylediler sevdiğim tekrar aradı sana kavusmaya dakikalar kaldı dedi
sonra bi kalabalık gördüm hepsi komutanın yanına toplanmış kalbimin sıkıştığını hissettim ve o haberi verdi 'askeriyenin aldığı karara göre herkes gidebilir 15 gün sonra görebilirsiniz' dedi tabi herkes isyan etti nefes alamadım annesi bi yanda ağladı ablası bi yanda :S çok doldum ama ağlamadım onun yerine isyan ettim bagırdım "almadan gitmem!" dedim tabi nafile 4 saat sonunda paşa paşa soğukta herkes evine dönmek için yola çıktı kimseye göstermediler yemin töreni oldu diye yalan söylediler
amcam kalkıp van'dan oğlunu görmeye gelmiş 800 lira maaaşını cebine koyup sırf oğlu rahat etsin diye ona ucak bileti almış 15 gün sonra gelemicem diye harap oldu içim acıdı
bu nasıl bi askeriye ben anlamadım neymiş kızamık varmış türkiye geneline yayılırmış 15 gün daha üstüne koydular sevdiğim insana kavuşmam için...
hastanede yAttım o orda sinir krizi geçirmiş çoğu asker gibi hiç birşey söylemedim ve şimdi aramıyo bile...

Hoşgeldin canım evet çok heycanlı tatlı telaşlar yaşadın biliyorsun ben zaten planlı hep hareket ediyorum heryeri gezerim modellere bakarım kafama hangisi yattıysa ve hangi ürün hangi markada daha iyi oluyor seçeneklerini gözönüne aldıktan sonra çünkü mesela teflonda tefal iydir camda paşabahçe tarzında öyle daha rahat oluyor sen nasılsın tatlım eşinle haberleşebiliyormusun orda şuan kızamık salgını var karantinada askerlerimiz :2:

ZHD canım 10 dakika dolmasını bekliyor burdan yazayım yok daha var yolculugada ben sıkıntı çektim bayagı direk otogardanmı aktarıyorlar? servis saatlerini ögrenmek lazım geç saat olunca bayagı sıkıntı çektim o yüzden hemen sorayım sana dedim

evet aşı olmuşlar hayırlısı Allah'a emanet hepsi... bakalım bu hafta sonu acemi bitiyor artık sonrası nasıl olacak :44:

Canım çok üzüldüm gerçekten yemin töreninin iptal olmasına hele sizin acınızı sinirinizi düşünemiyorum o aileler oralar perişan oldu o gün söylenirmi o haberi dün yapsaydınız açıklama gerçekten çok vicdansızlar Allahım size sabır versin çok zor bir durum tatlım vardır inşallah bundada bir hayır diyebiliyorum sadece

evet aşı olmuşlar hayırlısı Allah'a emanet hepsi... bakalım bu hafta sonu acemi bitiyor artık sonrası nasıl olacak :44:

Çarşı izinleri iptal oldu hafta içi belki çıkartırlar dedi askerim ama sanmıyorum sevinçleri kursaklarında kaldı resmen ya inşallah sorunsuz şu salgını atlatsınlarda gerisi artık gelir.Bu cuma dagıtımlar evet canım inşallah herkes için hayırlısı olsun inşallah rahat edebilecekleri bölümler yerler nasip olur

saol canım benim ya inşallah hayır vardır diyorum ama gerçekten tükendik iki gündür hastanedeyim mide spazmı gecirdim soğuktan mı artık bilmiyorum daha söylemedm ona
oraya kadar gitmeden söyleselerdi umutlanmazdık ama böyle olmadı ya 1 kişi için onlarca insanı salmamaları tuhaf aşılarıda olmuş salsınlar artık ya (
ne zaman gelicekler tam gün olarak bilgin varmı? ben o günden beri askerimle konuşamadım ne zaman arasam hep bi yerde oluyo e eğitimde yokmuş niye vermiyolar anlamıyorum
26'sında mı dağıtıma gelicekler 25'inde mi?

hemen indiğin yerden kalkıyor canım servisi.saat başıdır muhtemelen biz zaten 7ye çeyrek kala falan indik bindim hemen 7de kalktı

canım okurken tüylerim ürperdi..çok ama çok geçmiş olsun.. sizin acınızı bizler de burda paylaştık.. çok zor çok kötü bi durum yaşanmış, keşke olmasaymış veya öncesinde haber verselermiş, sölediğin gibi insanlar uzak yollardan geldiler.. Allah sabır versin canım vardır bu işte de bir hayır,askerin iyi olsun sağlıklı olsun inşallah o bile yeter,çok zor ama moral vermeye çalış canım..

inşallah bakalım... telefon işi nasıl olacak bir de o merak konusu :44:

hiç üzülme bak amcama nasıl uzuldum 800 lıra aprayla kalkmıs gelmsı bıdaha gelemıcek Allaha sukur sen oyle degılsın yıne gıdersın cok kotu bı denyım olmus evet tahmn edebılıyorum o nasıl ıgrenc bı duygudur ama hıc goremıcek olan napsın sen yıne su karantına olayı kalksın gorrsun canım dert etme

evet erkekler askerliği kafalarına çok fazla takıyor. açıkçası abarttıklarını düşünüyorum,dünyanın sonu değil ve tüm erkeklerin yapmak zorunda olduğu bir görev. kadınlar kesinlikle erkeklerden çok daha güçlü, bilimsel olarak da kanıtlanmış. duygusal açıdan biz daha güçlüyüz benim eşimde son 1 yılını askerliği kafasına takarak geçirdi. sonunda gitti de rahat ettik dönünce inşallah tüm askerlerimiz rahatlamış olur. valla ben biraz bencilim fedakarlık konusunda. eşim tüm yazı burnumdan getirdi, tatile gidiyoruz...suratsız...sürekli suratsız...neymiş de askerlik mevzusu canını sıkmışmış...o kadar olay oldu ki...ben bile kızımı doğurduğum da naz etmedim. beni doldurdu, doldurdu...askere gitmeden 1 hafta önce izin aldı, o da çok tatsız geçti. sürekli tartıştık. eşim çok gergindi. daha geçen haftaya kadar bende onunla çoook süper konuşmadım. valla çok kırgındım, içimden kendimi çok zorlamak da gelmedi. beni çok üzmüştü ve hatasını telafi etmemişti. yemin törenine gittiğimizde neden böyle davranıyorsun dedi. ben de içimden böyle davranmak geliyor, ne var ki tavrım da dedim. rahat oldum, dır dır etmedim. ssnırım artık böyle olucam, neyse şuan o üzerime titriyor. defter almış, bana hergün mektup yazıyormuş. biz evlenmeden 6 yıl görüştük 1 mektup yazmamıştır hiç romantik değildir. sürekli fedakar olmaktan bıktım, azıcık da o yapsın.
dediğin gibi bizlerde zor günler yaşıyoruz. onlar ise sadece kendileri yaşıyor zannediyorlar

hiç düşünmemiştim:44: merak ettim.eşim aradıında sorayım nerede yatıyor.

bence de bu model daha güzel.
Benim nerdeyse herseyim tamam, bi misafir yemek takimim bide kahvalti takimim yok. Ha bide tava almadim hiç. Önericeğiniz yerler varmi bana fiyatida böyle cok tuzlu olmayan :))

esse ve tefalde indirim var. ben kahvalti takımımı çok parçalı olanlarından almadım, mutfağım küçük. sadece tabak ve fincnları var takımımın.

yetişir yetişir eşimle aralık sonu evlenmeye karar verdik ve martta dünya evine girdik ortada ne aşya ne de ev vardı. ve de farklı şehirlerdeydik. ben ise her şeyi beğenmeyen, tüm mağazaları gezmeden karar veremeyen bir tipim 3 günde salonu, oturma odasını, yemek takımını ve yatak odası takımını aldık. sabah 9 akşam 6 arası hiç oturmadan geziyorduk. insan kararsız kalıyor, sonra gerilip birbirine çatmaya başlıyor. sonrasında uzun bir süre mobilya mağazası görmek istemedim

arasa moral vericemde aramıyo ki canım izin mi vermiyolar acaba diye düşünüyorum

öyle sonuçta geçte olsa görücez ama çok üzüldüm en çokta annelere hepsi ana kuzusu ya yazık günah çoğu karstan vandan falan gelmiş kadının teki 2 gündğr yolculuk yapıyomuş hepsine yazık oldu :/ ama bakalım hangi gün olursa gidicem almaya tekrar..

çeyiz hazırlığında olan arkadaşlar, eşimle sonradan pişman olduğumuz bir şeyi paylaşmak istiyorum. oturma odamız çok büyük değil. oturma grubu aldık, 2 tane çift kişilik(yatak oluyor), 1 tane tek kişilik. şimdiki aklım olsa tek kişilik koltuğu almazdım. onun yerine sallanan tv koltukları var, ondan alırdım. şuanda almak istiyoruz ama koyacak yerimiz yok. tekli koltuk başımıza bela daha yeni, atmayada kıyamam.

ayrıca mutfak halım kırmızı+ siyah renk. ilk başta koyu renk aldığıma pişman oldum. tozu çok belli ettiği için hergün süpürüyordum. bir de ilk zamanlar havı çok çıkıyor. uğraşmaktan bıkmıştım. bebek olduktan sonra iyi ki koyu renk almışım dedim. üzerine dökülmedik şey kalmadı, hiç belli olmuyor. halı sime derdim yok. lekeler belli olmuyor, anca kızım mikrop almasın diye sirkeli suyla siliyorum. antredeki halımda krem renkli kısımlar var, silmekten bıktım

arasa moral vericemde aramıyo ki canım izin mi vermiyolar acaba diye düşünüyorum

söylenecek söz bulamıyorum, bu olaya hepimiz çok ama çok üzüldükizin vermiyor olabilirler. hala anlamıyorum nasıl salgın olur. biz onları askeriyeye emanet ettik, güzel bakmaları gerekmez mi! eşimde gittiğinden beri öksürüyor. 1 tane hap verdiler sadece. artık cuma günü hastaneye göndermişler, ciğer filmi çektirmiş. arkadaşları da hep hastaymış, donuyoruz diyor. bir de adana da düşün. akşam kadar bahçede bekletiyorlarmış.

Canım herkesin dagıtımı farklı olur diye biliyorum bizim bu cuma dagıtımlar sizin farklıdır sanırım tatlım eğitimde olmasalarda işte biryerde işleri oluyor napalım az kaldı sabredicez inşallah

hemen indiğin yerden kalkıyor canım servisi.saat başıdır muhtemelen biz zaten 7ye çeyrek kala falan indik bindim hemen 7de kalktı

Ben geç dönüyorumya işte sorun orda keşke akşam 7lerde iniyor olsam servis olmasada olur onuda deniycem canım birdahakine artıkın teşekkür ederim canım

benim erkek arkadaşımda dedi salona almışlar onlarda boş salonda gülüşüp konuşuyolarmış sanmışlar ki aileler yanlarına getirilcek otobusle diye
sonra komutan sırıtmaya başlamış neden gülüyosunuz? demişler oda iptal herkes koğuşlarına askeriyeden çıkmak yok demiş oda arkadaşlarından biride komutanım o zaman niye sırıtıyosunuz gülmeyin madem bizde umutlanıyoruz demiş sonra çoğu sinir krizi geçirmiş ağlamış falan benim sevgilimde dahil..
biz dışarda onlar içerde mahvoldu benimkisi özellikle aramamış beni bi delilik edip nizamiyeden çıkardım ağladığını duysaydım kaçar gelirdim yanınıza dedi iyiki aramamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…