349. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Kuzum tarif istiyorum ozaman çok fazla tarifim var poğaça olarak daha tam hepsini deniyemedim senin tarifide başa eklerim hemen Ohh misafirlerde agırlıyoruz ne güzel tatlım

ee o da yeter canım :) az kaldı azz..sevdiklerimize çok yakın bir zamanda kavuşucaz

Kuzum tarif istiyorum ozaman çok fazla tarifim var poğaça olarak daha tam hepsini deniyemedim senin tarifide başa eklerim hemen Ohh misafirlerde agırlıyoruz ne güzel tatlım
Sağ olasın canımcım tarifleri buradan yazayım belki ilgilenen arkadaşlar da olur severek yaptığım iki favori tarifim var canım, ilki mayasız ve ablamın tarifi;

Malzemeler

- 3 bardak un
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta akı içine (sarı üzerine)
- 1'er tatlı kaşığı tuz ve şeker
- 1 paket kabartma tozu
- peynir

170 derecede 20 dk pişirilir (yaklaşık 18 tane çıkıyor)

ve ikincisi de Cahide ablanın sitesinden yaptığım nişastalı mayalı poğaça tarifi (Nişastalı Pastane Poğaçası « Cahide Sultan) verdiğim linkte fotoğraflarıyla beraber yapılışı var, oradan incelemenizi öneririm, ayrıca birçok tarifi bu siteden bakıp yapıyorum :)
Malzemeler

• 1 su bardağı buğday nişastası
  • 4 su bardağı un (bardak silme olacak)
  • 1 yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik süt( yani biri tam dolu, diğerinin ağzından 1 cm kadar eksik olacak)
  • 1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • içine patates kullanmış, peynir, kıyma vs. ile çeşitlendirebilirsiniz.
  • Nişastalı poğaça nasıl yapılır?
    • Unu ve nişastayı yoğurma kabına alıp ortasını açın. İçine kuru malzemeleri katın.
    • Yağı ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Ben mutfak robotunda yoğurdum.
    • Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Ben akşamdan yoğurdum. Sabah kalkıp yaptım.
    • Mayalanan hamurdan orta boy mandalina kadar parçalar alıp avuç içinizde açın.
    • Ortasına iç malzemesi koyup kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
    • Mutfak makasıyla poğaçanın üstten tam orta kısmına kesik atın.
    • Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
    • Poğaçaların üzerine sürün. Susam veya çörekotu serpin. Yeniden mayalanmaya bırakın. İşiniz acilse 50 derecelik ısıtılmış fırına sürebilirsiniz.
    • Yeniden mayalanan poğaçaları soğuk fırına sürüp 190 derecede kızarana kadar pişirin.
Bu tariften de büyük yaparsan yaklaşık 25 tane çıkıyor. Benim mayalandırmaya çok vaktim olmadı ama yine de iyi oldu ayrıca bir paket Dr Oetker instant kuru maya kullandım Afiyet olsun :)

aynen canım, ben de özledim :))) iyiyim çok şükür, sen nasılsın? ne var ne yok görüşmeyeli, askerin de iyidir inşallah

iyim bende canımm yaa hep aynı hayat gün sayıyoruz :) iyi askerimde aradı şimdi çarşıya cep telefonunu çıkarmamış arıyamamıl oyüzden dedektörle arıyolarmış çarşıdan askeriyeye girerken

wuu demek öylee, bugün de benimkini komutan çağırdı, o kadar korktu ki, neyse ki herhalde adamın canı sıkılmış havadan sudan konuşmuşlar, ben de diyorum ciddi bişey söylicek inşallah ruh ve beden sağlıkları sapasağlam dönerler de kavuşuruz özlem artıyo yaaa :44: buna da bi çare bulmak lazım, nisan ayı gelse hava ısınsa hiç evde oturmicam da inşallah şimdi çok soğuk çıksam donup hemen geri geliyorum

iyi akşamlar kızlar nasılsınız? çarşısı olupta görüşebilenlere gözünüz aydın diyorum bizim gibi çarşısızlara da en yakın zamanda çarşı diliyorum :2:

iyi akşamlar kızlar nasılsınız? çarşısı olupta görüşebilenlere gözünüz aydın diyorum bizim gibi çarşısızlara da en yakın zamanda çarşı diliyorum :2:
iyi akşamlar canım, Allah bugünümüzü aratmasın, sen nasılsın? amin, inşallah çarşınıza kavuşursunuz canım. malum, bizim çarşı olmicak, o yüzden çok değişik geliyor bana neyse ki az kaldı, yarısını bitirmek üzereyiz, sağ salim gelsinler de...

sağ ol canım, hoş geldin iyiyiz çok şükür sen nasılsın? neler yapıyorsun askerini beklerken?

hoşbuldum tatlım :) iyi olmaya çalışıyorum bende ..askerimle vedalaşırken ona söz vermiştim dersleri ihmal etmiycem diye, ama bu sözü pek tutamıyorum..onun hasreti çok fena yakıyo içimi..hiçbir şey yapmak istemiyorum..burayı da yeni keşfettim..sizlerle sohbet ederken biraz olsun bu acının dinmesini bekliyorum..

hmm demek öğrencisin canım. tabi insanın aklı bir yerdeyken derslere konsantre olmak zor olur. haberleşmeniz rahat mı? bir de bölümün ve sınıfın nedir :)

hoyyy 90 dan geriye saymaya başladım bugün şükürler rabbimeee bugünleri de gösterdi kuluna 10 dan geriye saymayı da nasip et rabbim sübaneke dinimiz amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…