- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Sağ olasın canımcımtarifleri buradan yazayım belki ilgilenen arkadaşlar da olur severek yaptığım iki favori tarifim var canım, ilki mayasız ve ablamın tarifi;
Malzemeler
- 3 bardak un
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta akı içine (sarı üzerine)
- 1'er tatlı kaşığı tuz ve şeker
- 1 paket kabartma tozu
- peynir
170 derecede 20 dk pişirilir (yaklaşık 18 tane çıkıyor)
ve ikincisi de Cahide ablanın sitesinden yaptığım nişastalı mayalı poğaça tarifi (Nişastalı Pastane Poğaçası « Cahide Sultan) verdiğim linkte fotoğraflarıyla beraber yapılışı var, oradan incelemenizi öneririm, ayrıca birçok tarifi bu siteden bakıp yapıyorum :)
Malzemeler
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 4 su bardağı un (bardak silme olacak)
- 1 yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 2 su bardağından 1 parmak eksik süt( yani biri tam dolu, diğerinin ağzından 1 cm kadar eksik olacak)
- 1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- içine patates kullanmış, peynir, kıyma vs. ile çeşitlendirebilirsiniz.
- Nişastalı poğaça nasıl yapılır?
- Unu ve nişastayı yoğurma kabına alıp ortasını açın. İçine kuru malzemeleri katın.
- Yağı ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Ben mutfak robotunda yoğurdum.
- Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Ben akşamdan yoğurdum. Sabah kalkıp yaptım.
- Mayalanan hamurdan orta boy mandalina kadar parçalar alıp avuç içinizde açın.
- Ortasına iç malzemesi koyup kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
- Mutfak makasıyla poğaçanın üstten tam orta kısmına kesik atın.
- Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Poğaçaların üzerine sürün. Susam veya çörekotu serpin. Yeniden mayalanmaya bırakın. İşiniz acilse 50 derecelik ısıtılmış fırına sürebilirsiniz.
- Yeniden mayalanan poğaçaları soğuk fırına sürüp 190 derecede kızarana kadar pişirin.
Bu tariften de büyük yaparsan yaklaşık 25 tane çıkıyor. Benim mayalandırmaya çok vaktim olmadı ama yine de iyi oldu ayrıca bir paket Dr Oetker instant kuru maya kullandım Afiyet olsun :)
günaydın kızlar nasılsınız bır kaç gundur gıremıyorum.
şafaklar azalmıs ıyısınız.
bugunkı şafak ikonum
Günaydın tatlım iyiz çok şükür sen nasılsın bende pek yoktum hafta sonuŞafak ikonunda gene harika
bende idare eder canım..günler gecsın dıye dua ediyorum..
Geçiçek canım tickerında bak 1 yıl yazıyorken şuan 1ay yazıyor ilk günlerine dönüp baktıgında daha bir mutlu olucaksın az kaldı 40 gün sonra sevdiginlesin inşallahhadi gitte biranönce bizede 48 gün falan kalsın
az kaldı haklısın benden cok sey aldı bu gunler umarım eski nazlı olabılırım.artık kendımden bezdım bakmıyorum bıle aynaya hıcbırsey yapasım yok bıtkın yorgun hıssedıyorum kendımı
herkese günaydın, iyi haftalar olsun inşallah hepimize gerçekten azalıyor günler yaklaşıyoruz sevdiklerimize. allahım şu kalan günlerimizide kazasız belasız dertsiz tasasız tamamlamayı nasip etsin çünkü askerlerimizin hergeçen gün sinirleri biraz daha yıpranıyor ben sevdiceğimi kameradan gördüm dün görünce ne halde olduğunu çok daha iyi anlıyorum bundan sonraki ilk çarşısında yanındayım allahın izniyle.
şubatıda bitiriyoruz allahın izniyle biraz daha sabır kızlar
günaydın kızlar..nasılsınız??çok şükür geliyoruz plakalara da:))
Günaydın tatlım iyim çok şükür sen nasılsın? azkaldı son 6
iyim canım çok şükür..okul başlıcak bugün..zamanın daha cabuk gecmesini umuyorum artık..bazen yerinde sayıyo gibi geliyo
günaydın haftaosnu ankaradaydım eşimi evzi iznine cıkardım güzel bir 2 gün geçirdik taki son gün donmeme 1 saat kala tartısmaya tutusuna kadar S: aile mevzularındaN yine tartıstık hersey ruya gıbıydı halbukı son saate kadar kendıme anzar degdırdımneyse ayrılırken dusunme bunları senı sevıyorum falan dedı ama buruk ayrıldık
Günaydın tatlım negüzel eşini görmüşsün hasret gidermişsin iyi gelmiştir ikinizedeson anda çıkan tartışma bence ayrılmanın verdigi stresten başlamış sanırım insan öyle geriliyorki tekrar ayrılıcaz diye düşünüp canını sıkma eşinde anlamıştır seni geçiçek bunlar canım
çenemi tutamadım yine haklıyım sonuna kadar biliyorum ama tutamadım cenemı
Günaydın canımcın evet PLakalara ilerliyoruz hızla ama yıpranıyoruzda biryandan gerçekten geçiçek geçiçekte zorluyor bazen insanı sinirleriniinşallah askerini yakından görürsün tatlım sanada askerinede iyi gelicektir bende mart 5 yada 12 de gitmeyi planlıyorum bakalım inşallah bir aksilik çıkmazsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?