- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
amann aramızda birgünün lafı olmaz debelki yerine göre değişiyodur artık kestiremez olduk hiçbişeyi. sinir olma canım az kaldı bak günler geçip gidio. bugün tam %50 si bitti. komutanlarda bıkmıştır artık bizimkilerden biran önce salıverirler inşallah
Saray Sarması Tarifi
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
hindistan cevizi
dr oetker çilekli krem şanti(ben orman meyveli denedim kesinlikle onu öneriyorum)
Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayoncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin ve hemen hazırlanmış olan tepsiye(tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin ) muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün.(kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sür,önce tepsinin enine kes sonra boyuna 8-10 parçaya böl arzuya göre..bölünen parçaları rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın
Eki Görüntüle 641524
Muhteşem bir lezzet lokum gibi tadı damagınızda kalıcak garantili
Zeynepciim yaa askerlikten konusmaktan zaten eminim zaman geciremez hale geldik boyle arada bilgilendirme yapsak bence kimse rhatsiz olmaz herkese lazim olucak seyler diye dusunuyrm ki olan olursa dile getirir zaten ona gore davranirz:)) bende su 3 ayda ogreneyim diyrm herseyi yemek yapmiyrm hic pasta borek yapiorum seviyrm ama bakalim nasil olucak
canım nasıl istersen yaparsın, biz burda hayatı paylaşıyoruzTabi arkadaşlarda isterse canım çünkü az degiller tarifler bayagı sayfalar alıcaktır ee denedikçede ekliycem fazla olmasın sonra yemek topigi degil diyen çıkabilir falan
canım nasıl istersen yaparsın, biz burda hayatı paylaşıyoruzşimdiden öğrenmemiz lazım tecrübemizi artırmamız lazım askerlerimiz gelene kadar
canımm iyiyim çok şüküür, plakaları çok sevdim, artık geri sayım modundayız, bir yandan imralı sürecini takip ediyorum, şimdi 21 martta nevruz yaklaşıyor, inşallah hiçbir yerde olay çıkmaz... askerim yüzünden yakında radyo televizyoncu olup çıkıcamNasılsın kuzum görüşemiyoruz nezamandır ? paylaştım birkaç tarif yeter bukadarlık kovucaksınız yoksa tatlılardan paylaştım varbirkaç tanede kalsın onlardiger hamurişleri falan sonra artık şimdi fazla olmasın
canımm iyiyim çok şüküür, plakaları çok sevdim, artık geri sayım modundayız, bir yandan imralı sürecini takip ediyorum, şimdi 21 martta nevruz yaklaşıyor, inşallah hiçbir yerde olay çıkmaz... askerim yüzünden yakında radyo televizyoncu olup çıkıcamtariflerini önceden de görmüş not etmiştim kuzum ellerine sağlık. Sen nasılsın canım?
SULTAN LOKUMU
MALZEMELER;
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı yağ
2 paket muzlu puding
100 gr hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Süt,2 paket puding,irmik ve şeker tencereye alınır ve sürkli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir...ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağ eklenir iyice yedirilir.
daha sonra bu karışım soğumaya alınır,arzu eden dipfrizindede hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
iyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz,bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harcdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak heryerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma...ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar..ama daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekildede şık bir sunum oluyor...
Eki Görüntüle 641578
Sevgili elossanın tarifi ben üzerine çikolata sosuda ilave ettim daha bir güzel oldu öneririm
iyi akşamlar kuzular nasılsınız nasıl geçti gününüznehirnilimm ne kadar güzel bunlar hepsini deniycem canım çekti valla kalkıp yapasım geldii
hoşbulduk kuzum,oh iyi olmuş canım kafa dağıtmışsın bizimde üst katımızda 3 tane kuzenim var bıcır bıcır 3ü de kız bana büyük moral oluyorlar bütün günhoşgeldin canım, nasılsın:)) ben bugün bütün gün yeğenimle vakit geçirdim, henüz 3 yaşında ama peşinde koşturdu vallahalasının bitanesi ya biliyo şımarıyo işte benimde gün saydığım şu günlerde iyi vakit geçirdik keretayla bu arada askerimin sesini duymaya son 2
hoşbulduk kuzum,oh iyi olmuş canım kafa dağıtmışsın bizimde üst katımızda 3 tane kuzenim var bıcır bıcır 3ü de kız bana büyük moral oluyorlar bütün günben bütün gün okuldaydım canım sorna 2 bıcırı alıp optimumun oyun salonuna götürdüm onlarla çocuk oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?