349. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Saray Sarması Tarifi
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
hindistan cevizi
dr oetker çilekli krem şanti(ben orman meyveli denedim kesinlikle onu öneriyorum)

Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayoncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin ve hemen hazırlanmış olan tepsiye(tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin ) muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün.(kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sür,önce tepsinin enine kes sonra boyuna 8-10 parçaya böl arzuya göre..bölünen parçaları rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın

Muhteşem bir lezzet lokum gibi tadı damagınızda kalıcak garantili

inşallah canım..bitse de gelseler..haklısın geciyo zaman..

Etimek Tatlısı Tarifi- 12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:

1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da Antep fıstığı

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim.
Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun videoda anlatıldığı gibi üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Şerbetli ve bir o kadarda hafif tatlı istiyorsanız tam sizlik bir tarif

Tatlim bnde daha once bundan yapiodum ama daha az zahmetlisini onerebilrm acil durumlar icin
1ltre sut
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
Kaynayincaya kadar hic birakmadan karistrin sonra tepsiye dökün tepsiyi hafif islatyrz puf noktasi:)
Sonra istege gore ceviz veya muz icine disinada hindistan cevizi veya kakaolu biskuvi olablr. Margarin cok tuketmemek icin bu tarifte uygun denemek isteyenlere:) afiyet olsuunn

Zeynepciim yaa askerlikten konusmaktan zaten eminim zaman geciremez hale geldik boyle arada bilgilendirme yapsak bence kimse rhatsiz olmaz herkese lazim olucak seyler diye dusunuyrm ki olan olursa dile getirir zaten ona gore davranirz:)) bende su 3 ayda ogreneyim diyrm herseyi yemek yapmiyrm hic pasta borek yapiorum seviyrm ama bakalim nasil olucak

Bende hamurişleri ve tatlılara merak sarmış durumdayım kuzum tarifin için çok teşekkürler deniycem muhakkak rahatsız olunmaz inşallah denediklerimi ekliycem bugün tatlılardan ekliyim birkaç gün sonra digerlerini falan öyle idare ederiz

Haşhaşlı Tatlı Tarifi

Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1.5 su bardağı un
2 peket kabartma tozu
Üzeri için:
2 paket krem şanti
1 su bardağı suya 1 su bardağı şeker(şerbet)

Yumurta ile şeker çırpılıp diğer malzemeler eklenir. Kek hamuru kıvamına getirilir. Dikdörtgen kalıba dökülüp 185 deredece pişirilir. (Ben büyük dikdörtgen borcam kullanıyorum).Kek ılıkken şerbet dökülür(Şerbeti de ılık olacak). Soğuyunca krem şanti ile süslenir.

ÇOK GÜZEL BİR TATLI YA DA PASTA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM GÖRÜNTÜM KAMERADAN KAYNAKLANIYOR BUNUN İÇİN ÖZÜR DİLERİM.

Brownie

Keki için:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvıyağ
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
Kremşanti 2paket
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu
üzerine dökmek için 1 bardak süt

Kekin hazırlanışı
Kek malzemelerini karıştırarak kek hamurunu hazırlayın ve 160 derece fırında pişirin. Keki fırından alır almaz 1 sb sütü üzerine gezdirin.
Kremanın hazırlanışı:
Un, şeker ve sütü pişirerek soğumaya bırakın. İyice soğuyan kremanın içine bir paket krem şantiyi toz olarak ilave edin ve karıştırın. Krema çok katılaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz.
Keki kare kare keserek bir tepsiye 1′er cm ara ile yerleştirin ve üzerine önce kremayı sonra da çikolata sosunu dökün. Afiyet olsun…

Çikolata tutkunları buda size gelsin

SULTAN LOKUMU

MALZEMELER;
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı yağ
2 paket muzlu puding
100 gr hindistan cevizi

YAPILIŞI;

Süt,2 paket puding,irmik ve şeker tencereye alınır ve sürkli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir...ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağ eklenir iyice yedirilir.
daha sonra bu karışım soğumaya alınır,arzu eden dipfrizindede hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
iyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz,bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harcdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak heryerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma...ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar..ama daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekildede şık bir sunum oluyor...

Sevgili elossanın tarifi ben üzerine çikolata sosuda ilave ettim daha bir güzel oldu öneririm

Son düzenleme:
Kedi dilli tiramisu
Malzemeler;
*15-16 adet kedidili bisküvi. ( Baton kek kalıbı için )
*1 çorba kaşığı nescafe
*1 su bardağı ılık su.
*2 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı un
*1 adet yumurta sarısı
*4 çorba kaşığı şeker,
*1 paket vanilya,
*200 gr labne peynir
*üstüne serpmek için yeterince kakao
Hazırlanışı,
1.Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin.
2.Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın.
3.Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
4.Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok umuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.
5.Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatınç
6.Bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor.
7.Minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin. Ben kakaonun üstünü rendelenmiş bitter çikolata ve kurutulmuş parça hindistan cevizi ile süsledim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tereddüt etmiştim labneli falan tadı nasıl olur diye ama enfes oldu

Son düzenleme:
Tabi arkadaşlarda isterse canım çünkü az degiller tarifler bayagı sayfalar alıcaktır ee denedikçede ekliycem fazla olmasın sonra yemek topigi degil diyen çıkabilir falan
canım nasıl istersen yaparsın, biz burda hayatı paylaşıyoruz şimdiden öğrenmemiz lazım tecrübemizi artırmamız lazım askerlerimiz gelene kadar

Revani(Yoğurt tatlısı)

malzemeler:

3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
hindistan cevizi

şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Hazırlanışı:

şerbet için şekerve suyu kaynatın. şerbeti soğutun. yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. yoğurdu ekleyip karıştırın.
un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın. yağlanmış dikdörtgen bir borcama hamuru boşaltın. önceden ısıtılmış 200C fırında her tarafı iyice kızarana kadar pişirin. (son birkaç dakika 150C'de pişirebilirsiniz.) fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün. şerbeti çekene kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin.

Herzaman yaptıgım şerbetli tatlılarımdan birtanesi bayılarakta yerim
Ama bukadar tarif yeter yoksa birazdan kovucaksınız beni yarenlerim

canım nasıl istersen yaparsın, biz burda hayatı paylaşıyoruz şimdiden öğrenmemiz lazım tecrübemizi artırmamız lazım askerlerimiz gelene kadar

Nasılsın kuzum görüşemiyoruz nezamandır ? paylaştım birkaç tarif yeter bukadarlık kovucaksınız yoksa tatlılardan paylaştım varbirkaç tanede kalsın onlar diger hamurişleri falan sonra artık şimdi fazla olmasın

canımm iyiyim çok şüküür, plakaları çok sevdim, artık geri sayım modundayız, bir yandan imralı sürecini takip ediyorum, şimdi 21 martta nevruz yaklaşıyor, inşallah hiçbir yerde olay çıkmaz... askerim yüzünden yakında radyo televizyoncu olup çıkıcam tariflerini önceden de görmüş not etmiştim kuzum ellerine sağlık. Sen nasılsın canım?

Evet canım 80leride devirdik hayırlısıyla bende sevdim son 1aya kadar rahat düşücez sonrası biraz sıkıştırabilir olsun düşelimde varsın sıkıştırsın evet orda eklemiştim baştan burayada ekledim digerleri sonraya artık valla bizde burda karnımıza kramplar gire gire yapıyoruz askerligi kuzum sağsalim gelicekler inşallah az kaldı

iyi akşamlar kuzular nasılsınız nasıl geçti gününüz nehirnilimm ne kadar güzel bunlar hepsini deniycem canım çekti valla kalkıp yapasım geldii

Buda vok guzel gozukuyo bende acilen denemeliyim teskr ederz zeynepciim tarifler icin resimleriyle daha bi istah acici oldu ama napalim:)) bu arada plakalari bende cok sevdim canlarimm insallah cok cabuk gecicek gunler gelicek askerlerimiz

iyi akşamlar kuzular nasılsınız nasıl geçti gününüz nehirnilimm ne kadar güzel bunlar hepsini deniycem canım çekti valla kalkıp yapasım geldii

hoşgeldin canım, nasılsın:)) ben bugün bütün gün yeğenimle vakit geçirdim, henüz 3 yaşında ama peşinde koşturdu valla halasının bitanesi ya biliyo şımarıyo işte benimde gün saydığım şu günlerde iyi vakit geçirdik keretaylabu arada askerimin sesini duymaya son 2

hoşbulduk kuzum,oh iyi olmuş canım kafa dağıtmışsın bizimde üst katımızda 3 tane kuzenim var bıcır bıcır 3ü de kız bana büyük moral oluyorlar bütün gün ben bütün gün okuldaydım canım sorna 2 bıcırı alıp optimumun oyun salonuna götürdüm onlarla çocuk oldum

aynen kafam baya dağıldı ama sanırım yorucu bir gün oldu kuzum yaaa bir durmadı yerinde oyyy çok tatlı oluyolar moral olmaz mı sen de iyi yapmışsın canım.. bugünü de geçirdik işte birazdan 79 diycez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…