349. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

iyi akşamlar yarenler, nasılsınız?

iyi akşamlar kuzummm ben iyi gibiyim şimdi eve geldim hemen topiciği açtım sohbet akıp gitmiş yine.sevdiğimle 3gündür falan doğru düzgün konuşamıyoruz hep 5-10 dakika falan ve 3 gündür de sesi kötü. hele bugün baya kötüydü. hep çok yoruluyorum ondan diyor ama emin olamıyor. sen nasılsın canım?

Allah iyilik versin kuzum. ya benim de askerimin telefonu bugün saat 4ten beri kapalı :s neden anlamadım, ailesi de beni aradı haberin var mı diye. bu saatlerde hiç kapalı olmazdı ki, haber bekliyoruz bakalım :44:

hımm iyi seyirler canım bende öle nete bakıyorum can sıkıntısından..2 gündür askerimle konuşmadım

eskiden hiç böyle yapmazdı, şimdi sürekli böyle yapıo..aramıyo..nisan ayında teftiş varmış..o yüzden dio..size de böyle oluyo mu ?
canım seninki en azından açıklama yapmış, benimkinin öğlenden beri telefonu kapalı, ailesiyle ben merak ediyoruz diyince de diyor ki, burada 10 günde bir ailesiyle görüşen insanlar var onlar ne yapsın :sss şuan onlar mışıl mışıl uyurken biz burada düşünüyoruz acaba neden aramadı diye ama

eskiden hiç böyle yapmazdı, şimdi sürekli böyle yapıo..aramıyo..nisan ayında teftiş varmış..o yüzden dio..size de böyle oluyo mu ?

sizin askerlerinizin hep cep telefonu var anlaşılan. :26: benim eşim istemedi. ben dünyayla o kadar iletişim kurarsam buraya alışamam dedi. bir de kurallara sıkı sıkıya bağlı. onun stresini çekemez o. yakalanırsa, askerliği uzarsa o uzayan günler onun cehennemi olur. her gün istisnasız günde 2 ya da 3 kez arıyor ankesörlüden. çağrı atıyor ben geri dönüş yapıyorum. günde 15-20dk bazen daha fazla görüşüyoruz. bana yetiyor.

böylesi belki de daha iyidir. kızdığımda ona ulaşamıyorum, aradığında da sinirim geçmiş oluyor. :44: gerçi gittiğinden beri sadece iki kere üzdü beni. çok şükür. yarısını güzellikle bitirdik. darısı kalan yarısına inşallahhh...

veee bugünkü ikonumuz neymiş? çok da tatlıymış.. yalova'ya geldik galiba.

valla kızlar bilmiorum ama ben duramıyorum yerimde ya..aramayınca kendimden geçiyorum yemeyi içmeyi bırakıyorum resmen..evet onlar rahat..ya bide benim askerim gece nöbetçisi..sabaha kadar koğuşta..beni çok yakından tanıyor, aramadığı zaman çok kötü oluyorum..yani 2 dk çıkıp en azından sesini duyurabilirdi..kızıyorum işte ..sanırım ben onun üztüne çok düşüyorum ve bunu bırakmam gerekiyo :26:

evet canım telefon kullanıo..ona da 3 hafta önce falan başladı..ama aramalar falan oluo diyo o yüzden açmıyor böyle..ne güzel eşiniz arıyor sizi..bak ben 2 gecedir uykusuzum aramıyo..ya bazen öyle doluorum ki gelince bunların hesabını sorucam tek tek diyip kendimi biraz olsun rahatlatmaya çalışıorum

evet ya benim sevdiceğim de denetimden bahsetti o yüzden sürekli eğitimdeler koşuyorlar atış yapıyorlar falan ama bugün sesi o kadar kötüydü ki anlatamam. o kötü hali kulaklarımdan gitmiyorrr şu anda da içim içimi yiyor yaa

evlilik olunca sorumluluklar farklı oluyor canım. sevgili olsak arar mıydı bilmiyorum. şimdi her şeyimi merak ediyor. çünkü yalnızım. evin tüm geçimi, borçlar, ev, araba her şey benim sorumluluğumda. asker psikolojisi farklı bir şey canım. bunu da unutmamak lazım. bazen arayamıyorlar. bazen gerçekten aramak istemiyorlar. dünyaları karışık.

askerden gelene kadar sabret. hiç neden aramadın bile deme. ben bir kez eşime, akşama kadar aramadığında, gayet tatlı dille "neden aramadın, çok merak ettim" dedim. o gün bir şey demedi ama kavga ettiğimizde bunu yüzüme vurdu. ki normalde asla böyle bir şey yapan biri değil. o yüzden çok takmayacaksın erkekleri askerdeyken bunu anladım. asla olumsuz bir cümle kurmayacaksın. çünkü yeterince olumsuz bir psikolojideler. son duymak istedikleri şey; naz ve kapris dolu cümleler.

Son düzenleme:

evet benim eşim de denetimden bahsetti. devamlı koşmuşlar. içlerinde en yaşlısı o, en hızlı o koşmuş. çocuk gibi sevinmiş beni aradı anlatıyor. çok yoruluyorlar o yüzden sesleri durgun geliyor bazen. geçer bu günler üzülmeyelim. hayatta her şey her zaman istediğimiz gibi güzel ve kolay olmuyor. zorluklar bizi daha iyi yapar.

tabiki tahmin ediyorum şuan da seni..sevgiliyi, nişanlıyı askere yollamakla eşini askere yollamak çok farklı olsa gerek..yine de gönlüne anlatamıyorsun bunu..

bende üstüne gitmiyorum..açıkcası gitmemeye çalışıyorum..kendimi zor tutuyorum..ama rahat da olamıyorum..bunun bir orta yolu yok sanırım..:26:

canım bizimki de aynı, günlerdir denetim bekliyorlar, bir türlü gelemediler denetleyecek olanlar yau, temizlik bunlarda günde 6 saat nöbet tutuyor aralarda da kömür taşıma, berberlik, acemilikte öğrendikleri silahla ilgili olan şeyler falan, yemek bile yemeye vakti kalmıyor bazen.
ama denetimden sonra rahatlarlar kuzum, o zaman bi nefes alırız biz de...

Buarada bugünkü ikoncanımız adeta, aşağıyı gösterip baaak şafağım çok az kaldıııı diyor

Son düzenleme:

ne denetimmiş arkadaş, bitmedi gitti ya..valla bir bitseydi askerlerimizde rahatlardı bizde artık..

vaayyy bizimki dökülüyor koşmada bende destek olmaya çalışıyorum yok işte kas yaparsın fit bir şekilde dönersin kızlar bakarsa seni gebertirim ama falan şebekliklere devam kısaca ama ben onu tanıdığımdan beri ilk defa onun bu kadar kötü olduğuna şahit oldum sesi çok kötüydüüü

kuzum benimm yaa denetim şu sıralar değilmiş ama mayısta olabilir martta da diyordu martta olursa iş sakat malum bilet aldım valla o bu umrumda değil o rahat olsunda önemli değill

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…