35-40 Yaş üstü Anne Olmak Isteyenler

Merhaba,

Ben 37 yaşında evlenmiş bir bayanım. ilk iki yıl eşim çocuk istemediğinden ve evliliğimizde bazı sorunlar olduğundan dolayı çocuk konusunu dile getirmedim. Annem doğurgan bir kadın olduğu için ve bende ona benzedğim için naıl olsa olur dedim. 39 yaşından sonra geç kalabileceğimizi düşünüp. (Annemin de sık sık hatırlatmasıyla) eşime söylemeye başladım. Eşim kesinlikle çocuk istemediğini dile getirdi. Annem ailesine söyledi. Ailesi bu konuda eşimi ikna etmeye çalışacağı yerde eşim ve benim aramı bozdu. Kayınvaldeme bak ben 40 yaşına geldim. Bir çocuk istiyorum, eşim istemi,yor dediğimde. Bu yaştan sonra özürlü olur zaten dedi. 39 yaşından 43 yaşıma kadar tabiri caizse eşimle bu konuda boğuştum. 43 yaşında doktora gittik. Aşılama , yumurta çatlatma dnemelerinden sonra ( Bu arada doktorum benden ümitliydi.) 44 yaşında tüp bebek tedavsisine karar verdik. 1 histereskobi 2 yumurta toplama ve 2 transfer denemesinden sonra sonuç olumsuz oldu.Şu anda 45 yaşındayım. Allaha yalvarıyorum bir mucize olması için ama okuduğum haberler 45 yaşından sonra imkansız olduğunu gösteriyor bana. Çok üzgünüm.:kızgın:

öyle demeyin fnat. imkansız diye bir şey yok. 45 yaş sınır değil. bildiğim kadarıyla adetleriniz sürdüğü sürece hamile kalabilirsiniz. Allah'a dua etmeye devam edin, yumurta yapımını arttıran besinlerden yiyin ve moralinizi yüksek tutun. bu kadar çok istedikten sonra kesinlikle olacaktır. Rabbim isteyen herkese versin inşallah

hiç olmazmı arkadaşlar gelirseniz özelimede yazabilirsiniz
40yaşındayım ve anne olmak istiyorum ve coumadin isimli kan sulandırıcı kullanıyorum

yardımlarınızı bekliyorum

ve ancak aklım başıma geldi çocuk konusunda. 38 yaşında evlendim ama ilk yıl evlilik otursun dedim borç harç olmasın diye düşündüm derkene yaş 41 olmuş baktım ki. eşim çocuk çok istiyordu ama benim sağlık sorunum ve 1 yıl bekleyelim düşüncemden bekledik. ancak şu anda karşıma öyle büyük bir sorun çıktı ki çocuk için çıldıran eşim çocuk için geç kaldık artık düşüncesine girdi ve ne yapacağımı da şaşırdım. sisin yazılarınıza görünce yazmak istedim. Belki de sizlerin çocukları oldu bile:))) bakalım ben tadabilecekmiyim annelik duygusunu hakkımızda hayırlısı olur inşallah. sağlıklı hayırlı evlatlar verir inşallah Yüce Rabbim!! benim yaşadıklarımı yaşayanların olması çocuğumun olabileği inancını güçlendird. böyle bir başlık açığınız için teşekkür ediyor her şey gönlünüzce olsun diyorum. sizleri seviyorum....

Merhaba... Ben de varım. 36 yaşındayım. Çocuk yapmaya henüz yeni karar verdik eşimle. İki aydır deniyoruz. Bir yandan umutluyum daha yeni denemelere başladığımız için, bir yandan da yaş ileri olduğunda hamile kalma şansının gittikçe düştüğünün de farkındayım. Çocuğa güzel bir hayat sağlamak için çalışıp didindikten sonra tam şartlar uygun olunca, bedenin çocuk yapmak için uygun olmaması ne büyük tezat. Umarım Allah bana ve tüm dileyenlere en kısa zamanda kavuşturur bebeklerini.

Merhaba... Ben de varım. 36 yaşındayım. Çocuk yapmaya henüz yeni karar verdik eşimle. İki aydır deniyoruz. Bir yandan umutluyum daha yeni denemelere başladığımız için, bir yandan da yaş ileri olduğunda hamile kalma şansının gittikçe düştüğünün de farkındayım. Çocuğa güzel bir hayat sağlamak için çalışıp didindikten sonra tam şartlar uygun olunca, bedenin çocuk yapmak için uygun olmaması ne büyük tezat. Umarım Allah bana ve tüm dileyenlere en kısa zamanda kavuşturur bebeklerini.
Hiç merak etme bu durum belki yaş ile ilgili ama sorunun yoksa yani ikiniz de saglikli iseniz yaşın önemi yok. Benim arkadaşım ilk çocuğuna 37 ikinci çocuğuna 40 yaşında hamile kaldı doğal yoldan. Bu arkadaşim zaten 36 yaşında evlendi. Bur başka arkadaşım çok sigara içerdi, eşi de aynı şekilde çok sigara içerdi. Evlendiği ilk ay hamile kaldı. Üstelik geç evlendi. Şu an sağlıklı bir çocuğa sahip. Allah hepsine uzun ömürler versin. Demek istediğim yaş eğer problemler varsa önemli oluyor. Değilse ne sigara ne yaş hiç önemli değil

Hiç merak etme bu durum belki yaş ile ilgili ama sorunun yoksa yani ikiniz de saglikli iseniz yaşın önemi yok. Benim arkadaşım ilk çocuğuna 37 ikinci çocuğuna 40 yaşında hamile kaldı doğal yoldan. Bu arkadaşim zaten 36 yaşında evlendi. Bur başka arkadaşım çok sigara içerdi, eşi de aynı şekilde çok sigara içerdi. Evlendiği ilk ay hamile kaldı. Üstelik geç evlendi. Şu an sağlıklı bir çocuğa sahip. Allah hepsine uzun ömürler versin. Demek istediğim yaş eğer problemler varsa önemli oluyor. Değilse ne sigara ne yaş hiç önemli değil
:) Vallahi moral verdin:) Teşekkür ederim.

Back
X