35-40lı yaşlarda anne olmak imkansız mı?

20li yaşlarımda olamadım. Bu da evliliğime sebep oldu. Ama işte hala bir umut, belki, belki. Bilmiyorum 40lı yaşlarına doğru anne olanınız var mı? Doğal yollarla mı yoksa tedavi ile mi? Çok üzülüyorum. Akrabam yok. Arkadaşlarım yok. Hayatta yalnız kalmaktan çok korkuyorum.
Bir arkadaşım 18 sene sonra, doğal yolla, 42 yaşında hamile kaldı. Uzun yıllar tedavi gördü, ümidini kesti, tedaviyi bıraktı ve hamile kaldı.

Evet haklısınız kusura bakmayın
Ama arkadaşımda ise yaradı
Bir de samimiyetinize inanmıyorum cunku baştan beri her mesajıma ama konu sahibi bekar ama konu sahibinin hayatında biri yok diye her yazdığıma kulp bulup simdi de düşünceli biri gibi davranmanız inandırıcı gelmedi :D
İse yaradı derken çocuğu olmuyordu da onlari alınca çocuğu mu oldu ki bn anlamadim. Bnm bildiğim folik asit cocuun beyin gelişimi sağlıklı olsun diye alınır

20li yaşlarımda olamadım. Bu da evliliğime sebep oldu. Ama işte hala bir umut, belki, belki. Bilmiyorum 40lı yaşlarına doğru anne olanınız var mı? Doğal yollarla mı yoksa tedavi ile mi? Çok üzülüyorum. Akrabam yok. Arkadaşlarım yok. Hayatta yalnız kalmaktan çok korkuyorum.
38 yaşımda doğal yolla (üçüncü denemede hamile kalarak )anne oldum şükür.41 yaşında doğal yolla anne olan tanıdığım var.kuzenim de 40 yaşında ikinciyi doğurdu

her gun omega3 ve folik asit takviyesi alın duzgun beslenin bence kolayca hamile kalabilirsiniz bir arkadasım bu sekilde 39 yasında hamile kaldı kendiliginden

burada gecen tartisma uzerine arastirdim ve bir sey ogrenmis oldum. gercekten folik asit kullanimi hamile halma ihtimalini arttiriyormus..kaynagi koyuyorum asagiya. buyuk bir faydasi varmidir bilmem ama faydasi var yazilmis.

Folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı?
Gebelik öncesinde kullanılan folik asit, düzensiz yumurtlamanın önüne geçip progesteron seviyesini düzenlediği için hamile kalma olasılığını artırır.

Folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı?
Folik asit, progesteron seviyesini düzenliyor ve düzensiz yumurtlamanın önüne geçiyor. Bu açıdan doğurganlığı arttırmada da söz sahibi.

İse yaradı derken çocuğu olmuyordu da onlari alınca çocuğu mu oldu ki bn anlamadim. Bnm bildiğim folik asit cocuun beyin gelişimi sağlıklı olsun diye alınır
Yok, yani 7-8 senedir deniyordu olmuyordu sağlıklı beslenmeye vitamin takviyesi almaya bu eksik seyleri tamamlamaya başlayınca kendiliğinden hamile kaldı tabii ki kafasına göre almadı bunlarındoktoru verdi

Benim doğal yolla oldu yaş 37 ye giriyorum. Bizim gelinimiz 40 yaşında onun da doğal yolla oldu. Ama isterdimki daha önce yapsaydım şimdiye büyüdüydü .. dünya turuna çıkardım 🤭

Bence mümkün sonuçta regl oluyorsak her ay anne olma şansımız da var demektir.
Ben de 34 yasindayim ve bekarim su an için aday olmadigi icin bir evlilik plani da yok. Ama anne olmayi cok istiyorum. Rabbim nasip ederse olur diyorum, sonuçta bazen çok istersin ugrasirsin olmaz, nasipte yoktur bazen de ilk denemede olur ki boyle yillarca çocuğu olmayip bosanip yeniden evlenen ve hemen hamile kalan 40 yasinda tanidigim da var. Sevdiğim bir hocam da 40 yasinda evlenmis hemen çocuğu olmus bize ders verirken 2 yasindaydi kızı :)
Daha önce baska konuda yazmistim alt kat komşum 43-44 yasinda 4.5 yasinda oglu var 3. çocuğu, 25 ve 22 yasinda cocuklari da var.
Hiç bir sey icin geç değil, kendi adima anne olmak icin dogurmanin da şart olmadigi düşüncesindeyim. Ama herkes ayni fikirde olmayabilir.
Bu arada yalnız kalmamak için cocuk sahibi olunmaz, ben 7.5 senedir yalnız yaşıyorum hele ki şu pandemi doneminde 5 aydir evdeyim bir yere de çıkmıyorum ama hic oyle "ben yalnizim" psikolojisine girmiyorum.
Insan kendini mutlu edebildigi sürece huzurla yasar yoksa 3 çocuğun da olsa kendini yalniz hissedersin.
Şimdi boşanma evresinde oldugun icin boyle hissediyorsun ama geçecek.
Kötü bir evlilikten ya da seni mutsuz eden kalabaliktan ziyade, kaliteli huzurlu bir yalnızlık yeğdir.

ben 42 yaşımda dogurdum, arkadaşım 39. Artık bir çok kişi 40 dan sonra dogum yapıyor ve coguda dogal yoldan, tedavisiz.

Teyzem oldu 2 çocuğu var.Teyzem 80 doğumlu aramızda 23 yaş var.Onun riskli bir hamileliği yoktu doğal yollarla hamile kaldı ve hala çok fit ve diri.Ben ise ilk bebeğimi 7 haftalıkken kaybettim şimdi 2.ye hamileyim ve erken doğum riskim var.Yani yaşla alakası yok bence.

Bir tanıdığım 37 yaşında doğal yollarla hamile kalıp ilk çocuğunu, 40 yaşında da ikinci çocuğunu doğurdu. Yine başka bir tanıdığım 37 yaşında 3.çocuğunu doğurdu. Ve beni annem 35 yaşından sonra doğurmuş. 20’li yaşlarında çok denemiş çok çabalamışlar ancak nasip o vakteymiş. Haliyle annemle aramızda +35 yaş var ve ben asla annemle jenerasyon çatışması yaşamadım. Ondan çok şey öğrendim, hala öğreniyorum. Hem ruhen hem de fiziken çok dinamik ve yeniliklere açık bir kadın çünkü. Allah başımdan eksik etmesin. Velhasıl şayet çağa ayak uyduramıyorsan, yeniliklere açık değilsen, kendini geliştirmeye kapalı isen, sosyal değilsen, araştırmıyorsan yaşın 20 de olsa 40 da olsa çocukla aranda jenerasyon çatışması olur. Burada önemli olan yaştan ziyade karakter ve nitelik. Önce bunu idrak etmek lazım..

Annem 42 yaşında idi son kardeşimizi doğurduğunda. İlişkinizde eşinize güven duyuyor iseniz elbette vücudunuz hangisini el veriyor ise tedavi yada doğal o şekilde hamile kalabilirsiniz. Ancak yalnız kalmayım diye bebek yapmak doğru değil, çünkü o bebekler büyüyüp yeni hayat kurarken hep bağımlılık duygusu ile doğru ilişki içerisinde bulunamıyorlar.

Annem en küçük kardesimi doğurduğunda 36 yaşındaydı. Bana göre böyle bir şeyin yaşı Yok... Ayrıca eşimi ve görümcemi anneleri kırk yaşından sonra doğurmuş. Anneannemi annesi 46-47 yaşında .. var yani örnekleri

Kızlar yorumlarınız için teşekkürler. Ama ilk kez anne olmak için geç bir yaş mı bilemedim. Yani bazı arkadaşlar ikinci, üçüncü çocuktan bahsetmiş. İlk çocuğunu erken doğurup ikinci veya üçüncüyü geç doğurmak gibi. İlk kez çocuk sahibi olmak geç yaşlarda daha zor sanki.

Allah hayırlısını nasip etsin umarım yalnız kalmazsınız hiçbir zaman...

Tabikide olabilir. Hem diyelim ki olmadı evlat edinebilirsiniz. Annelik sadece doğurmaktan ibaret değil ki☺️

23 yaşında evlendim İlk çocuğumu 28 ikinciyi haftaya 38 yaşında doğuracağım
20 yol öncesi için geç yaşlar olabilir ama günümüzde zaten 30 hatta 35 den önce kimse evlenmiyor dolayısıyla bu çocuk sahibi olmak için normal yaşlar diye düşünüyorum
Ayrıca 39 da ilk 42 yaşında 2. Çocuğu yapan bir tanıdığım ve 43 yaşında 3. Çocuğu yapan başka bir tanıdığım daha var 3 çocuklu olan 36 yaşında evlenmiş 37 de ilk 39 da ikinci ve yanlışlıkla 43 yaşında 3. Çocuğu yapmış hiç endişelenmeyin dilerim anne olursunuz

Back
X