35-40lı yaşlarda anne olmak imkansız mı?

Valla kusura bakmayin tibbi konularda yanlis bilgi verince birisi tutamiyorun kendimi
Hala israrla arkadaşımda ise yaradi diyorsunuz 🤦🏼‍♀️
Yani ben yanlis biliyormusum demek zor geliyor onun yerine bebek sahibi olmak isteyen binlerce kadini bosa heveslendirecek yanlis bilgi vermeyi tercih ediyorsunuz burada
Arkadasiniz folik asit kullandigi icin hamile kalmadi , siz israrla ise yaradi yazmaya devam ettikce bende israrla bir alakası yok yazmaya devam edecegim cunku bebek bekleyen umitsiz ve uzgun kadinlari dusununce dayanamiyorum kusura bakmayin
Geçen sene 37de ilk doğumunu yaptı arkadaşım, gören maşallah doğurmamışsın gibi diyor. Gerçekten de taş gibi kadın yani.
Şu devirde 30-40 a ileri yaş diyem vizyonsuzdur

sevgili konu sahibi ;ALLAH hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin. umarım çok iyi bir evliliğiniz ve sağlıklı bir çocuğunuz olur. boşa üzülmeyin.olacağı varsa RABBİM yazmışsa mutlaka olur.

sevgili konu sahibi ;ALLAH hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin. umarım çok iyi bir evliliğiniz ve sağlıklı bir çocuğunuz olur. boşa üzülmeyin.olacağı varsa RABBİM yazmışsa mutlaka olur.
İnş çok teşekkür ederim. Ben de evime arkadaşlarım gibi koşa koşa gitmek istiyorum. Çocuğuma yetişeyim, ona yemek hazırlayım. Böyle hayallerim var benim. Basit gelebilir size ama çoookkk güzel hayaller.

İnş çok teşekkür ederim. Ben de evime arkadaşlarım gibi koşa koşa gitmek istiyorum. Çocuğuma yetişeyim, ona yemek hazırlayım. Böyle hayallerim var benim. Basit gelebilir size ama çoookkk güzel hayaller.
cnm niye basit gelsin her kadın çocuğu olsun evi yuvası olsun ister. hayırlısı İNŞALLAH tez vakitte kim istiyorsa nasip eylesin RABBİM.

Bende rahat rahat hareket edebilenlere çok özeniyorum🙂

Ne yazmaya hakkım olduğuyla ilgili sizden icazet alacak değilim hanımefendi. Zaten kimse bana sormuyor kaç yaşında doğuracağını. Ben sadece kendi düşüncemi yazdım. İstisnai durumlar üzerinden genele dair yargılara varmayı da doğru bulmuyorum. Siz ve anneniz ilerleyen yaşınıza rağmen çok enerjik ve dinç olabilirsiniz ama insan dediğimiz canlı türü yaş aldıkça fiziksel ve mental açıdan ağırlaşır, hantallaşmaya başlar. Ayrıca sözde 30'dan sonra anne olan kadınları savunmak için kayınvalidenizi dış görünüşü üzerinden aşağılamanız da gerçek niyetinizi ve yaş almaya bakış açınızı gösteriyor. Benim kastettiğim şey insanların saçı, başı, dişi değildi.

Ben de alakası yok diyorum, sağlıklı yaşarsanız gayet genç ve dinç yaşlar. İnsanı zorla günaha sokuyorsunuz, zorla fotomu koydurttunuz. Bakın bu benim bedenim ve gayet sağlıklı, 33 yaşındayım. Geçen yıl sadece 1 kez hasta oldum. Haftada 3 kez 45 dk koşuyorum, başka sporlar da yapıyorum. 25 yaşında spor yapanlarla performansım aynı, canavar gibiyim çünkü 30-40 yaşlar gayet genç yaşlar öyle pilin bittiği yaşlar değil. Mayolu bikinili fotomu koyarım koltuktan düşersiniz o derece :halay:
Ne fiziksel açıdan ağırım gördüğünüz gibi, ne de mental açıdan cin gibiyim Allaha şükür çünkü çalışıyorum. 20lik bebeleri de 50lik çakalları da yaya bırakırım kafam basar gider. Bütün gün evde otur TV karşısında hamur ye, çalışma üretme popo büyüt ee tabi ki babanneye/dedeye bağlarsın kardeşim. 30-40 yaş arası pil bitme, nine dede yaşlı vs yaşı değil yazdıklarınız doğru değil yani. Ülkemizdeki insanlar bedenlerine hiç iyi bakmıyor, beslenme özensiz, hareket etme yok , olayın yaşla alakası yok ki.

Geçen sene 37de ilk doğumunu yaptı arkadaşım, gören maşallah doğurmamışsın gibi diyor. Gerçekten de taş gibi kadın yani.
Şu devirde 30-40 a ileri yaş diyem vizyonsuzdur

Katılıyorum

Haydir hayırlısı inşallah :KK19:

IMG_20200818_145747.jpg

Son düzenleme:
Beyaz saçlı, tombul demek hakaret değildir. Görüntüsünü tarif ettim.
Tam aksi artık kadınlar kendini yıpratmadığı için otuzunda da dinç. Eskinin 20de tarlada çalışan kadını yıpranırken biz yıpranmıyoruz.
Üstelik benim gözlemim de tam tersi kendine bakan kadın erkenden anne olmak yerine önce gezip tozup otuzda çocuğu yapıyor daha dinç görünüyor. Geç yaşta olan çoğu kadın daha bakımlı 20likten se pek farkı yok. Annelik başlı başına yıpratacak bir süreç,20de yıpranmaya başlamak yerine on sene geç yıpramaya başlamak daha mantıklı.

Öyle bir bahsediyorsunuz ki annelik 20li yaşlarında genç bir insanı bu denli yıpratıyorsa 30'larında birini ne hale getirir düşünemiyorum. Yıpratıyor da yıpratıyor... Evet annelik zordur ve ne kadar gençseniz o kadar kolay başa çıkarsınız bu süreçle. Hayat şartları veya tercihler sebebiyle insanların artık daha geç anne-baba olması da bu durumu değiştirmiyor. Savunduğunuz şey o kadar saçma ki. Çok alemsiniz. ''Benim yaptığım şey en doğru ve ideal olandır'' hastalığından gına geldi. Ben geç anne oldum çünkü böyle uygun gördüm deyip geçmek bu kadar zor olmamalı. Israrla gerçeklik dışı bir şeyi savunuyorsunuz çünkü siz öyle yaptınız. Peki öyle olsun başka bir şey demeyeceğim.

Ben de alakası yok diyorum, sağlıklı yaşarsanız gayet genç ve dinç yaşlar. İnsanı zorla günaha sokuyorsunuz, zorla fotomu koydurttunuz. Bakın bu benim bedenim ve gayet sağlıklı, 33 yaşındayım. Geçen yıl sadece 1 kez hasta oldum. Haftada 3 kez 45 dk koşuyorum, başka sporlar da yapıyorum. 25 yaşında spor yapanlarla performansım aynı, canavar gibiyim çünkü 30-40 yaşlar gayet genç yaşlar öyle pilin bittiği yaşlar değil. Mayolu bikinili fotomu koyarım koltuktan düşersiniz o derece :halay:
Ne fiziksel açıdan ağırım gördüğünüz gibi, ne de mental açıdan cin gibiyim Allaha şükür çünkü çalışıyorum. Bütün gün evde otur TV karşısında hamur ye, çalışma üretme popo büyüt ee tabi ki babanneye/dedeye bağlarsın kardeşim. 30-40 yaş arası pil bitme, nine dede yaşlı vs yaşı değil yazdıklarınız doğru değil yani. Ülkemizdeki insanlar bedenlerine hiç iyi bakmıyor, beslenme özensiz, hareket etme yok , olayın yaşla alakası yok ki.

Katılıyorum

Haydir hayırlısı inşallah :KK19:

Eki Görüntüle 2678037

Çok hoş görünüyorsunuz ama hep 33 yaşında kalmayacaksınız. Ben kadın dediğin 30'unda çöker kafasında biri asla değilim. Ama annelik bir ömür ve uzun vadeli bakıyorum, böyle bakılması gerektiğini düşünüyorum. Çok yanlış anlaşıldım. Neyse.

benim cevremde 30larinin başlarındaki insanlar hep tedavi görüyorlar. 30larinin sonralrinda ya da 40larinda tum arkadaslariminda 1 2 yaslarinda cocuklari var. tabi 30larin sonlari daha saglikli demek istemiyorum ama sanirim bu insanlara boyle denk gelmis. yani genc olup (35yas alti) ikinciyi isteyen arkadaslarim bile o kadar cok denediler ki, ikinci olmayacak galiba diye supheye düştüler.

Herkes keşke sizin gibi düşünse. Bir arkadaşım “30 muyum ki ben öyle önüme çıkanla hemen evleneyim” demişti. Yani 40 olan bana ne gözle bakıyorlardır. Bir de evlenip boşanmış olunca daha da kötü oluyor. Keşke bazı düşünce tarzları değişse, bazı kalıplar yok olsa.
Cok da fifi , ben otuzlarimda gezdim tozdum simdi evliliğe hazırım de

Öyle bir bahsediyorsunuz ki annelik 20li yaşlarında genç bir insanı bu denli yıpratıyorsa 30'larında birini ne hale getirir düşünemiyorum. Yıpratıyor da yıpratıyor... Evet annelik zordur ve ne kadar gençseniz o kadar kolay başa çıkarsınız bu süreçle. Hayat şartları veya tercihler sebebiyle insanların artık daha geç anne-baba olması da bu durumu değiştirmiyor. Savunduğunuz şey o kadar saçma ki. Çok alemsiniz. ''Benim yaptığım şey en doğru ve ideal olandır'' hastalığından gına geldi. Ben geç anne oldum çünkü böyle uygun gördüm deyip geçmek bu kadar zor olmamalı. Israrla gerçeklik dışı bir şeyi savunuyorsunuz çünkü siz öyle yaptınız. Peki öyle olsun başka bir şey demeyeceğim.
Kırk yaşında bir kadının annelikle ilgili konusuna annem yaşlı olsun istemezdim diyecek bir insan değilim en azından. Ben burada sizin bu yazdıklarınıza sinirlendim. Size göre “Geç“ yaşta Anne olan pek çok kadının olduğu bir konuda bunu yazmanız çok güzel gerçekten 👏 👏
Genç bir anneniz varmış pek güzel ama bazı şeyleri öğretemeyecek kadar deneyimsizmiş

Kırk yaşında bir kadının annelikle ilgili konusuna annem yaşlı olsun istemezdim diyecek bir insan değilim en azından. Ben burada sizin bu yazdıklarınıza sinirlendim. Size göre “Geç“ yaşta Anne olan pek çok kadının olduğu bir konuda bunu yazmanız çok güzel gerçekten 👏 👏
Genç bir anneniz varmış pek güzel ama bazı şeyleri öğretemeyecek kadar deneyimsizmiş
Ben de 20 yaşında taze değilim. Yaşı neredeyse 30'a gelmiş bekar biriyim. Kendimi anne olmayı arzu edip olamayan diğerlerinden ayrı görmüyorum. Yani burada kimseye caka satmıyorum. Kendim için 30'a kadar olursa olur olmazsa sonrasında istemem şeklinde bir plan yaptım ve bu konuda da bundan bahsettim. Konu sahibinin de bu konuyu gerçek düşüncelerimiz yerine avuntu duymak için açtığını pek zannetmiyorum. Yine de daha hassas davranmak gerekebiliyor bu tip konularda. Haklılık payınız olduğunu inkar edemem. Bundan sonra daha dikkatli davranmaya çalışacağım.

Olur tabi neden olmasın yapı meselesi eski calıştığım yerde asistanımız 38 yaşında doğal yolla hamile kaldı görümcem de 36 yasinda ve cok kilolu olmasina ragmen hamile dogal yolla mi bilmiyorum cok da onemli degil bence dogalmis tup bebekmis siz saglikli olun cocugunuz saglikli olsun yeter

Ya bi de sunu eklemeden gecmek istemiyorum. Ben 39'da dogurdugum icin cok memnunum. 20'li 30'lu yaslarimi bebek bakarak gecirmek istemezdim. O yillara baska bir suru sey sigdirdim, gezdim, tozdum, egitim ve kariyer anlaminda ilerledim. Iyi ki gec anne olmusum.

Benim ablam yegenimi 38 yasinda dogurdu ama tabi ondan once 3 cocugunu dogurdu. Ne kadar dogru bilmiyorum ama eger ilk cocugunu doguracaksan 30lu yaslardan sonra zor oluyor diyorlar. Eger ilk degilse kolay hamile kaliniyor deniliyor. 36 yasinda bekar bir kadin olarak bu durumda beni baya dusunduruyor ve korkutuyor. Dogruluk payi var midir bilmiyorum :/ Ben sahsen insallah doguracak olursam da 1 cocuktan fazla dusunmuyorum. Zaten muhtemelen yas itibari ile de daha fazlasi olmaz. Eger birden fazla cocuk isteniyorsa ya 35 sonrasi bana gec geliyor...Doguran elbette vardir ama bilemedim..

Back
X