35-40lı yaşlarda anne olmak imkansız mı?

Ben cok guluyorum bu yorumlara , gecenlerde oglumu goren birisi ne kadar genc anne olmussunuz dedi , once anlamadim ne demek istedigini
30 yasinda dogurdum ben onu , pek genc sayilmaz dedim , adam aa ben sizi simdi 30 sandim dedi 😂
Sagolsun 12 sene kuculttu beni , benim annem su anda 61 yasinda giren ablam saniyor , yani yasla görüntünün ne alakasi var bilemedim gercekten
Bence görüntüyle alakalı değil ama yaş ilerlemesinin dezavantajları olduğunu bende dusunuyorum. Beni minyon olmamdan dolayı hep küçük zannederler mesela tencere bakmaya giderim mutfak eşyalarına hep meraklıyımdir. Kadın beni çeyiz duzuyo zannedip evli çocuklu olduğumu öğrenince şok oldu hep böyle şeyler yasarim. Ama 25 yasimla suandaki yaşımın enerjisi bir değil ya da ben erken yoruldum bilmiyorum belki 10 sene önce çocuk yapsaydım daha enerjik olurdum kesinlikle yaş ilerledikce gençlik bir olmuyor

20li yaşlarımda olamadım. Bu da evliliğime sebep oldu. Ama işte hala bir umut, belki, belki. Bilmiyorum 40lı yaşlarına doğru anne olanınız var mı? Doğal yollarla mı yoksa tedavi ile mi? Çok üzülüyorum. Akrabam yok. Arkadaşlarım yok. Hayatta yalnız kalmaktan çok korkuyorum.
İş arkadaşım 40 yaşında normal yolla hamile kalıp doğurdu. Başka bir arkadaşım 38 yaşında tüp bebekle oldu

Bence görüntüyle alakalı değil ama yaş ilerlemesinin dezavantajları olduğunu bende dusunuyorum. Beni minyon olmamdan dolayı hep küçük zannederler mesela tencere bakmaya giderim mutfak eşyalarına hep meraklıyımdir. Kadın beni çeyiz duzuyo zannedip evli çocuklu olduğumu öğrenince şok oldu hep böyle şeyler yasarim. Ama 25 yasimla suandaki yaşımın enerjisi bir değil ya da ben erken yoruldum bilmiyorum belki 10 sene önce çocuk yapsaydım daha enerjik olurdum kesinlikle yaş ilerledikce gençlik bir olmuyor

Bende daha çabuk yoruluyorum ama hayat enerjim daha fazla , daha olgunum , daha bilincliyim
Bazen 20 li yaslarimi düşününce ne salakmisim diyorum 🤦🏼‍♀️aklim 5 karis havadaydi o zamanlar
Su anda bir anne olarak hem daha olgunum hem daha sabirli daha toleransli daha ofke kontrollu bir insanim ve bence bunlarin hepsi cocuklarim icin buyuk avantaj
Benim ufaklığı burda pek cok uye bilir , cok cok zor bir cocuktur ve 24 saat pesindeyim , komsular guler hep halime tum gun cocuk gibi hoplayip zipliyorsun diye yani bir insan kendine iyi bakarsa yaş vs sorun olmaz , onemli olan saglikli olmak o zaman zaten enerjik oluyorsunuz

pardon da burada sizi elestirenlerden kac kisi çok ulvi bir amaç icin cocuk dogurmuş? hangi kutsal gayeye hizmet etmek icin cocuk yapmışlar bir söylesinler? çogu kadın artık sırf çocuk icin evleniyor bu devirde kimse farkında degil galiba. evlenip cocuk yapıp bosanıyorlar sırf millet laf etmesin diye, bir de anne olunca toplumdaki o kutsal sıfatı kazanıyorsun, dokunulmaz oluyorsun. her seye "anayım ben ana" diye karsılık verebilme joker hakkın oluyor. anne babası torun istiyor diye, olması gereken bu oldugu icin, evliligini kurtarmak icin, evlenip bir sene sonra hamile kalmazsan "acaba cocukları olmuyor mu" suclamasına maruz kalmamak icin, ev hanımı olup canı sıkıldığı ıcın bari bana da ugras olsun diye, kocasını eve bağlamak icin, butun arkadaslarım dogurdu ben de yapayım diye geri kalmamak icin, toplumsal normlara uymak icin vs vs bir suru kendileine bile itiraf etmedikleri sacma sapan nedenle evlenip cocuk yapanlar burada gelmiş yolnoz kolmomok ocon cocok yopmo bonco diyor.
İnsan iyi anne olabildikten sonra, cocuguna iyi hayat şartları sağlayabilip onu çok sevebildikten sonra, bir aile olmak istemenin, hayatta yalnız kalmak istememenin nesi kötü anlayamıyorum. Bu duygular çok insanı değil mi

İnsan iyi anne olabildikten sonra, cocuguna iyi hayat şartları sağlayabilip onu çok sevebildikten sonra, bir aile olmak istemenin, hayatta yalnız kalmak istememenin nesi kötü anlayamıyorum. Bu duygular çok insanı değil mi

Ben katılıyorum. Yuva kurmak, evlat sahibi olmak da taşlanır oldu artık😶

Turkiye'deki bakis acisindaki genel sorun 30 yasindan sonra kadinlara 'yasli' gozuyle bakildigi. Hollanda'da yasiyorum ben ve burda kadinlar genelde 30 35ten sonra anne oluyorlar ama buranin kadini kendine bakiyor. Burda 80 yasinda bile herkes bisiklet kullaniyor. Hep hareketliler. Cocuklari okula bisikletle gotururler. Sonra Turk kadinlarina erkeklerine bakiyorum. Herkes yine araba sevdalisi. 2 adim oteye de arabayla gidiyorlar. Kendi bisiklet surmedigi gibi, cocugunu da bisiklet surmeye alistirmiyor. Okula, yuzmeye vs hep arabayla.

Ben 36 yasindayim, gunde 2 saat bisiklet suruyorum. Isime, heryere bisikletle giderim. Demek istedigim yas tamam onemli ama ne kadar saglikli oldugunda onemli. Burda 30 ya da 40 yasindakilere yasli gozuyle bakilmiyor. 60 70 yasinda bile degme gencleri cebinden cikarir buranin yaslilari:))

Ben de 20 yaşında taze değilim. Yaşı neredeyse 30'a gelmiş bekar biriyim. Kendimi anne olmayı arzu edip olamayan diğerlerinden ayrı görmüyorum. Yani burada kimseye caka satmıyorum. Kendim için 30'a kadar olursa olur olmazsa sonrasında istemem şeklinde bir plan yaptım ve bu konuda da bundan bahsettim. Konu sahibinin de bu konuyu gerçek düşüncelerimiz yerine avuntu duymak için açtığını pek zannetmiyorum. Yine de daha hassas davranmak gerekebiliyor bu tip konularda. Haklılık payınız olduğunu inkar edemem. Bundan sonra daha dikkatli davranmaya çalışacağım.
Sizin de haklılık payıniz var elbette ne kadar genç o kadar iyi ama gerçekten 35-40 yaşlara kadar uzadı anne olma süreleri. Zaten Dünya Sağlık Örgütü de yaş skalalarini değiştirdi, genç, orta yaş, yaşlı skalalarini farklılaştırdi, çünkü genele bakıldığında insan yaşam süreleri uzadı ve yaşam formları evriliyor. İş, güç ,hayat gailesi hatta evlenilecek düzgün bir insanı bulabilmek dahi zaman alıyor. Eskisi gibi evlenmek, yuva kurmak ta kolay değil. Karşıt düşüncelere sahip te olsaniz yazdıklarıniza baktığımda çok zarif olduğunuzu belirtmeden geçemeyeceğim. Gerçekten hassas konular bunlar biraz naif davranmak daha iyi olur. İyi geceler herkese

İnşallah zor geliyor bu yaştan sonra
37 de doğurdym 15 aylık oğlum var. Yetişememe korkusu toplumun yaş dayatmasından oluyor. Seve seve bakıyorsun. Tabi ki zorlandığın noktalar oluyor uykusuzluk gibi ama 20 yasında doğursan o zaman da olucak. Hiç korkma bak gör nasıl güzel anne olucaksın. Hem daha bilinçli olduğun için bu duyguyu doya doya yaşıcaksın. Önemli olan sağlıkla gelsin🥰

Valla kusura bakmayin tibbi konularda yanlis bilgi verince birisi tutamiyorun kendimi
Hala israrla arkadaşımda ise yaradi diyorsunuz 🤦🏼‍♀️
Yani ben yanlis biliyormusum demek zor geliyor onun yerine bebek sahibi olmak isteyen binlerce kadini bosa heveslendirecek yanlis bilgi vermeyi tercih ediyorsunuz burada
Arkadasiniz folik asit kullandigi icin hamile kalmadi , siz israrla ise yaradi yazmaya devam ettikce bende israrla bir alakası yok yazmaya devam edecegim cunku bebek bekleyen umitsiz ve uzgun kadinlari dusununce dayanamiyorum kusura bakmayin
Evet haklısınız kusura bakmayın
Ama arkadaşımda ise yaradı
Bir de samimiyetinize inanmıyorum cunku baştan beri her mesajıma ama konu sahibi bekar ama konu sahibinin hayatında biri yok diye her yazdığıma kulp bulup simdi de düşünceli biri gibi davranmanız inandırıcı gelmedi :D

Sizin de haklılık payıniz var elbette ne kadar genç o kadar iyi ama gerçekten 35-40 yaşlara kadar uzadı anne olma süreleri. Zaten Dünya Sağlık Örgütü de yaş skalalarini değiştirdi, genç, orta yaş, yaşlı skalalarini farklılaştırdi, çünkü genele bakıldığında insan yaşam süreleri uzadı ve yaşam formları evriliyor. İş, güç ,hayat gailesi hatta evlenilecek düzgün bir insanı bulabilmek dahi zaman alıyor. Eskisi gibi evlenmek, yuva kurmak ta kolay değil. Karşıt düşüncelere sahip te olsaniz yazdıklarıniza baktığımda çok zarif olduğunuzu belirtmeden geçemeyeceğim. Gerçekten hassas konular bunlar biraz naif davranmak daha iyi olur. İyi geceler herkese

Çok teşekkür ederim siz de çok zarifsiniz.

Evet haklısınız kusura bakmayın
Ama arkadaşımda ise yaradı
Bir de samimiyetinize inanmıyorum cunku baştan beri her mesajıma ama konu sahibi bekar ama konu sahibinin hayatında biri yok diye her yazdığıma kulp bulup simdi de düşünceli biri gibi davranmanız inandırıcı gelmedi :KK70:
Yahune alakasi var , siz evli birine tavsiye verir gibi yazdiginiz icin yazdim size
Ayrica inanmak zorunda da degilsiniz , bana ne yahu inanip inanmanizdan yeter ki yanlis tibbi tavsiyelerde bulunmayin

Back
X