35-40lı yaşlarda anne olmak imkansız mı?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
20li yaşlarımda olamadım. Bu da evliliğime sebep oldu. Ama işte hala bir umut, belki, belki. Bilmiyorum 40lı yaşlarına doğru anne olanınız var mı? Doğal yollarla mı yoksa tedavi ile mi? Çok üzülüyorum. Akrabam yok. Arkadaşlarım yok. Hayatta yalnız kalmaktan çok korkuyorum.

20li yaşlarımda olamadım. Bu da evliliğime sebep oldu. Ama işte hala bir umut, belki, belki. Bilmiyorum 40lı yaşlarına doğru anne olanınız var mı? Doğal yollarla mı yoksa tedavi ile mi? Çok üzülüyorum. Akrabam yok. Arkadaşlarım yok. Hayatta yalnız kalmaktan çok korkuyorum.
Benim annem beni 40 yaşında doğurmuş. Doğal yolla ve sürpriz. Yani olacağı varsa olur menapoza kadar yolu var.

O kadar çok var ki. Hangi birini yazayım. Bir tanıdığım 36 yaşında evlendi 5 yıl çocuk istemiyorum dedi ve 41 yaşında çocuk sahibi oldu. Bir arkadaşım 35inde anne oldu. Hocam 40 yaşında anne oldu. Hepsi de normal yollardan. Çocukları da gayet sağlıklı. Olur. Niye olmasın?

Çocuğa ilgi sevgi verebilecekseniz, Geleceğini kurmak için çabanız olacaksa, kendini güvende hissedeceği huzurlu bir yuva verecekseniz yaşın önemi yok. Ülkemizde nedense yaşa takıyor insanlar ama ama bence bu saydıklarım çok daha önemli.
Yani genç bir anneye doğmak ama sabaha alşam anne baba kavgasını dinleyip korkması daha mı iyi mesela? Evlilik kurtulsun diye çocuk yapılan bir toplumuz neticede.
Ben 29umda evlendim ama 32imde hazır olduk ve yaptıl mesela. Gayet de enerjim var fena da gitmiyoruz bence.

sagliginiza dikkat ediyorsaniz,
sporunuzu yapiyor, yediklerinizi dogal seciyorsaniz, yasin cok onemi kalmiyor, tabi menopoz yasiniz onemli de.

bir de ust yas grubunda uretkenligi artirmak icin bazi dogal takviyeler onerenler oluyor, istediginiz zaman bu isin uzmanlarindan da fikir alirsiniz. Siz simdi genel olarak saglikli bir hayat yasamaya calisin.

Hayatta yalnız kalmaktan korkulduğu için yapılmaz çocuk.

39 yasinda anne oldum. Tup bebek yontemiyle. Ama bunun sebebi yas degil, hamilelikten iki sene once gecirdigim bir ameliyatin tuplerime zarar vermesinden. Yumurta rezervim ve hormonlarimla ilgili hicbir problem yoktu. Bir arkadasim 42'de dogurdu dogal yolla. Evet yas dogurganligi tabi ki etkiliyor ama imkansiz degil.

Back
X