35 yaş üstü bekar bayanlar..

Farkındaysanız bu konuda bütün mesajlarımda hep hayırlısıyla olmasını istediğimi vurguladım. Sadece evlilikte değil her işte hayırlısı olacaksa olsun. Hayırsız olan sırf olsun diye olacak şeyler insana ne kadar mutluluk verebilirki zaten. Sadece bu isteğimizi basite indirgeyen sözlere bu düşüncem..
Hiç de basite indirgemiyorum. Diyorum ki bir kadın kendi gücünün farkına varsın, elindekinin kıymetini bilsin. Bir kadının gücü yanında evlilik nedir ki diyorum. Evlenince dünya saray mı oluyor yani? 30'larında bir kadın her koşulda herşeye ve kendine yetebilir diyorum. Madalya mı taktılar evlenenlere derken bunu demek istemiştim.

Hiç de basite indirgemiyorum. Diyorum ki bir kadın kendi gücünün farkına varsın, elindekinin kıymetini bilsin. Bir kadının gücü yanında evlilik nedir ki diyorum. Evlenince dünya saray mı oluyor yani? 30'larında bir kadın her koşulda herşeye ve kendine yetebilir diyorum. Madalya mı taktılar evlenenlere derken bunu demek istemiştim.
ay yani bıkmadınız aynı şeyleri yazmaya.
madalya takılsın diye mi evlendiniz?
evlenmeseydiniz?
bize mi sordunuz?
siz niye evlenme diyenleri dinlemediniz?
evlenmek isteyenler size niye bu kadar batıyor?
valla içim bayıldı. gelip buraya evlenip napcaksın diyenlerden.
siz de evlenmeseydiniz? madem güçlüydünüz niye evlendiniz.
bu kadar çok bekarlık güç kuvvetse boşanın gitsin.
boşanın o zaman. madalya da takılmamış. madalya takılmamış bir evlililik için de ben olsam durmam.

Ben kendime üzülmekten sadece kendime ve kendi mutsuzluğuma odaklandığımı farkettiğimde vazgeçtim. Sabah akşam" olmuyor, olmadı vs." Peki şu dünya üzerinde öyle savaşlar, öyle kötülükler, öyle zorluklar yaşanıyorken ben hayatımda bir tek yolunda gitmeyen şeye odaklanıp mutsuz mu olacaktım? Bu fikir bana çok bencilce geldi. Resmen kendi nefsimle, arzularımla uğraşıp durmuşum. Bu dünyaya bir geliş amacımız var. İnancınız ne olursa olsun size verilen nimetleri, kabiliyetleri, meziyetleri paylaşmalısınız. Ben mutluluğu burada buldum çünkü insan kendine odaklı yaşadığı müddetçe kendini yer bitirir. " Neden ben" diyoruz değil mi? Neden benim yuvam yok" Geçen gün tekerlekli sandalyade benim yaşımda olan o kadını gördüğümde utandım ben kendimden. İstediğim yere koşarak, yürüyerek gidiyorum. Hazırlanıyorum, süsleniyorum kendimi daha iyi hissedip, istediğim yerde geziyorum. Bu sefer yine düşündüm: " Neden o?" Lütfen elinizdekileri olması gereken buymuş gibi görmeyin.. İki dakika sonra ne olacağını bilemezsiniz. Ne olur beni yanlış anlamayın ama kendinize ve olmayanlara odaklandığınız sürece bu mutsuzluk evlenince de geçmez. Olanla mutlu olmak gibisi var mı? Ne olur şükürsüzlerden olmayalım ve sadece dilimizle değil, kalbimizle de tam teslim olalım. Rabbim isterse her şey bir anda oluverir. Zamanında üstten baktığım, evden çıkmayan bir komşumuzun oğlu vardı. Gece sabahlara kadar oturur gündüz uyurdu. Asosyaldi ve bir işi yoktu. Üzerime vazife gibi derdim ki:" nasıl bir hayat bu? Hiç arkadaşı yok, işi yok. Evlenmeyecek heralde hiç bir psikoloğa gitse"( enaniyete bakın) sonra bu arkadaş belediyede iş buldu, orada ilk seferde hayatının aşkını buldu ve geçen hafta evlendi. Ben buradan dersimi aldım. Rabbim eğer nasip ettiyse size kaçamazsınız ve şartlarınız değil önemli olan.. Önemli olanı yukarıda verdiğim örnekle açıkladım sanırım. Rabbim var, sıkıntı yok...

Gerçekten bunu iyi niyetle yazdığınıza inanıyorum kafamıza takmamamıza getiriyorsunuz lafı ama yanlış cümlelerle..

Bu arada boş parağraf diyerek düşüncelerimi aşağılamanızı da hiç hoş bulmadım. Birbirimizi eleştirebiliriz ama aşağılayarak birini ekarte etmeye çalışmak çok yanlış. Neyse iyi akşamlar

ay yani bıkmadınız aynı şeyleri yazmaya.
madalya takılsın diye mi evlendiniz?
evlenmeseydiniz?
bize mi sordunuz?
siz niye evlenme diyenleri dinlemediniz?
evlenmek isteyenler size niye bu kadar batıyor?
valla içim bayıldı. gelip buraya evlenip napcaksın diyenlerden.
siz de evlenmeseydiniz? madem güçlüydünüz niye evlendiniz.
bu kadar çok bekarlık güç kuvvetse boşanın gitsin.
boşanın o zaman. madalya da takılmamış. madalya takılmamış bir evlililik için de ben olsam durmam.
Valla çok şükür işimde var gücümde bir sorun çıksa boşanırım. Arkama bile bakmam. Çok şükür tüm hayatının merkezine evliliği koyanlardan da olmadım. Sevdim evlendim. Ama burada karşısına doğru insan çıkmamış bayanlara da aman evlilik çok güzel hemen evlenin diyecek kadar da sığ beyinli olmadım. Sizin çözümünüz nedir çok merak ediyorum. Bakış açınızı öğrenebilir miyim? Evlenemeyen insanların acı çekmesinden mutluluk duyuyor olmalısınız ki tüm evlilerin burada evliliğin süper birşey olduğundan bahsetmesini istiyorsunuz sanırım. Ama bu benim tarzım değil.

Valla çok şükür işimde var gücümde bir sorun çıksa boşanırım. Arkama bile bakmam. Çok şükür tüm hayatının merkezine evliliği koyanlardan da olmadım. Sevdim evlendim. Ama burada karşısına doğru insan çıkmamış bayanlara da aman evlilik çok güzel hemen evlenin diyecek kadar da sığ beyinli olmadım. Sizin çözümünüz nedir çok merak ediyorum. Bakış açınızı öğrenebilir miyim? Evlenemeyen insanların acı çekmesinden mutluluk duyuyor olmalısınız ki tüm evlilerin burada evliliğin süper birşey olduğundan bahsetmesini istiyorsunuz sanırım. Ama bu benim tarzım değil.
buradaki insanlar öyle sevmeden her önüne gelenle evlenme niyetinde olanlar olsaydı zaten 35 yaşına kadar beklemezlerdi. kimler evleniyor görüyoruz.
maksat evlenmek olsaydı yarın bile bulunur biri hiç merak etmeyen.
buradaki insanların paylaşımları sevdikleri ve ömürlerini geçirecekleri doğru insanı bulamama sorunu.
işte buraya gelip de "amaaaaaaan evlenip napıcaksın, bize madalya mı takıldı. napcan kız kocayı" gibi geniş geniş cümleler kuranlar bunları anlamıyor.
ben anlatmak yoruldum ama anlamayan anlamıyor.
neyse daha fazla tatlı canımı yoramayacağım.
eve evet size katılıyorum..

yaa lütfen bu sayfaya evlenmiş bayanlar yorum yazmasın evet ben evlenirsem ailem bana madalya takacak var mı? maksat evlenmek ya da çocuk sahibi olmak neyse ne kafaya takılıyor maalesef hiç bir birey 30 undan sonra niye anne babasıyla yaşamak istesin. Kendi parası pulu olsada o parayı tek başına kupkuru evde yese ne olur yemese ne olur.

yaa lütfen bu sayfaya evlenmiş bayanlar yorum yazmasın evet ben evlenirsem ailem bana madalya takacak var mı? maksat evlenmek ya da çocuk sahibi olmak neyse ne kafaya takılıyor maalesef hiç bir birey 30 undan sonra niye anne babasıyla yaşamak istesin. Kendi parası pulu olsada o parayı tek başına kupkuru evde yese ne olur yemese ne olur.
aaah ah sorma canım özellikle son cümlen çok doğru olmuş.para var tek başınasın
evli olup da burda aman evlenmeyin biz evlendik ne oldu diyenleri samimi buluyorum kesinlikle.tercihinizi iyi yapın evlenmiş olmak için evlenmeyin deseler neyse.
hiç samimi gelmiyorlar.

2 arkadaşım var 35li yaşlarda .ikiside çalışıyor ve bekar. Ve ikiside müthiş geziyor hayatı dolu dolu yaşıyor. .bence kafanizdan atıp başka şeylere odaklanın. Bayramda biri arkadaşlarıyla tatilde ayrıca
Bence de katiliyorum arkadasa..isiniz varmis ne guzel ayaklarinizin uzerinde durabiliyorsunuz gezin eglenin hayayinizi yasayin..evlilik demek mutluluk demek degil bunu tecrube etmissiniz zaten..bence sizi mutlu eden seylerle ilgilenin..

Konularınızı okudum sizin..
Yaşlarımız yakın, "gelin bir kahve içelim" demek geldi içimden.. Inanın çok samimi söylüyorum bunu.. Buradan yazmaktansa, karşılıklı iki lafın belini kırabilsek.. Hatta siz anlatsanız ve ben de dinlesem.. Bana değil belki ama güvenebileceğiniz birine uzun uzun anlatmanız gerek.. Belki her şeyi.. en baştan.. Hayatınızın kırılma noktalarını siz kendiniz zaten biliyorsunuz, ancak anlattığınız kişi de dinlese.. Gerçekten güvenerek bir şeyleri anlatabileceğiniz bir dostunuz, bir insan var mı hayatınızda.. Sadece kişinin kendisine değil, hayat tecrübesine ve ufkuna da güvenerek.. Böyle bir eksiklik varsa ilk olarak bu doldurulsa ne kadar güzel olur..
Evlilik meselesine gelince.. Evlendiğiniz kişi sizin hayatınızın yarısını ve belki daha fazlasını sizden satın alan bir tüccar gibi.. Sizde keza.. onun size satabileceği şeylerin arasında "Huzur", "Mutluluk" ve kesinlikle "Dostluk" yoksa, bu ilişkiye hiç girmeyin... Cinsellik için ten uyumu şart evet.. belki ilk sırada bu var gibi.. Ama "Şefkat" varsa bir adamda, yaşanan en tutkulu ten uyumundan daha fazla etkileyip sarar mesela sizi... Listenizde bunlar yoksa, evlilik kendi başınıza ördüğünüz bir çoraptan başkası değildir.. Üstelik sizi hasta eder.. Düşüncelerinizi satın alır.. Kendi alanınız darlaştıkça başka psikolojik hapishanelerde bulursunuz kendinizi... Bazen liste mecburen daralabilir... ama bu listede "Huzur" olmazsa olmaz tek değişmez.. Bunu hissediyorsanız, kendi listenizin diğer olmazsa olmazlarına bakıp karar verirsiniz...
Evlenmemek de bir seçim bazen.. bazen evlenememek kader... Hangisinin olumsuzluklarına dayanabileceğinize göre de tercih yapmak sizin elinizde..
İnşaallah en kısa zamanda güzel yüreğinize layık bir insan çıkar karşınıza.. Çok güzel, serçe gibi bir yüreğiniz var, Allah'a emanet olsun,
Selamlar,

Konularınızı okudum sizin..
Yaşlarımız yakın, "gelin bir kahve içelim" demek geldi içimden.. Inanın çok samimi söylüyorum bunu.. Buradan yazmaktansa, karşılıklı iki lafın belini kırabilsek.. Hatta siz anlatsanız ve ben de dinlesem.. Bana değil belki ama güvenebileceğiniz birine uzun uzun anlatmanız gerek.. Belki her şeyi.. en baştan.. Hayatınızın kırılma noktalarını siz kendiniz zaten biliyorsunuz, ancak anlattığınız kişi de dinlese.. Gerçekten güvenerek bir şeyleri anlatabileceğiniz bir dostunuz, bir insan var mı hayatınızda.. Sadece kişinin kendisine değil, hayat tecrübesine ve ufkuna da güvenerek.. Böyle bir eksiklik varsa ilk olarak bu doldurulsa ne kadar güzel olur..
Evlilik meselesine gelince.. Evlendiğiniz kişi sizin hayatınızın yarısını ve belki daha fazlasını sizden satın alan bir tüccar gibi.. Sizde keza.. onun size satabileceği şeylerin arasında "Huzur", "Mutluluk" ve kesinlikle "Dostluk" yoksa, bu ilişkiye hiç girmeyin... Cinsellik için ten uyumu şart evet.. belki ilk sırada bu var gibi.. Ama "Şefkat" varsa bir adamda, yaşanan en tutkulu ten uyumundan daha fazla etkileyip sarar mesela sizi... Listenizde bunlar yoksa, evlilik kendi başınıza ördüğünüz bir çoraptan başkası değildir.. Üstelik sizi hasta eder.. Düşüncelerinizi satın alır.. Kendi alanınız darlaştıkça başka psikolojik hapishanelerde bulursunuz kendinizi... Bazen liste mecburen daralabilir... ama bu listede "Huzur" olmazsa olmaz tek değişmez.. Bunu hissediyorsanız, kendi listenizin diğer olmazsa olmazlarına bakıp karar verirsiniz...
Evlenmemek de bir seçim bazen.. bazen evlenememek kader... Hangisinin olumsuzluklarına dayanabileceğinize göre de tercih yapmak sizin elinizde..
İnşaallah en kısa zamanda güzel yüreğinize layık bir insan çıkar karşınıza.. Çok güzel, serçe gibi bir yüreğiniz var, Allah'a emanet olsun,
Selamlar,
Size musait olunca ozelden yazacagim

Bilmiyorum yardimci olur mu sana ama ben 32 yasindayim. bu bayram nisanim vardi. ama ciddi bir depresyon geciriyorum, tedavi görüyorum. evlilikten bile vazgectim ki cok hevesliydim..ruh halimi sadece nefes alabilmek için eski ruh halimi istiyorum. keşke sagligim olsaydi 10 yil daha evlenmeseydim :KK43:
Geçmiş olsun canım ben de majör depresyon geçirdim iki kere.eninde sonunda geçecek

30 yaşındayım ve her böyle konuları gördüğümde nedense yazma, dertleşme gereği duyuyorum. Bazen tükendiğimi hissediyorum bazen de sanki yarın sevdiğim bir eş adayı karşıma çıkacakmış gibi huzur dolu umutlu hissediyorum pes etmek yok diyorum kendi kendime.. ama bu duygularım hep kısa anları kapsıyor. Gel gitli karışık duygular diyelim yaşadıklarım..

Artık psikolojimin bozulduğunu hissediyorum. Eş bulma derdinden dolayı değil. O sadece sıkıntılarımdan bir tanesi.. Hamdolsun bu günüme isyan etmiyorum kesinlikle hayırlısını istiyorum Yüce Rabbimden ama yalan değil mutsuzum. Elimde olmadan mutsuzum. Ne iş ne eş ne ne bir çevre.. Önceden arkadaştan geçilmiyordu çevrem ama nedense kestim hepsiyle görüşmemi. Akrabalarımla bile görüşmek istemiyorum, kaçıyorum. Çok şükür ailem yanımda sağlığımız yerinde, aç değilim açıkta değilim.. ama ruhum bunu anlayamayacak kadar körleşmiş. Şükretmemi değil isyana sevk ediyor beni sürekli.. Yoruldum artık ama pes de etmek istemiyorum. Umudumu yitirirsem olan gücümünde yiteceğini biliyorum..

Hepimiz için hayırlısını diliyorum Allah'ımdan. Ya Vekil işimizi Sana bırakıyorum. Hakkımızda hayırlısını ver (AMİN)
Hiç belli olmuyor canım,kader bana 39umda evlenmeyi 40ımda anne olmayı gösterdi.

bazen insan onca yazının ardında kendini görüyor. Öyle güzel yazmışsın ki aynı benim ağzımdan dilimden dökülmüş sanki. 30 yaşındayım eskiden 1 2 sene önceye kadar daha çok takardım şimdi o kadar takmıyorum sanırım alıştım artık bu düşünceye olacağına dair umudum pek kalmadı çünkü aslında bu yaştan sonra ilişki yaşamayı beceremiyorum nerdeyse. Zor geliyor resmen onca tanıyıp edip onra hüsranla bitişlerden o kadar dilim yandı ki yalnızlık tercihim olmuş resmen. İzmirdeysen benden selam olsun benımde çevremde ark kalmadı soyutladım kendımı aynı senın yaptıgın gibi bekar kaç kişi var ki zaten hepsi evli coluk cocuklu.
Benim çevremde çok var 30yaşında ve bekar.o kadar geç değil yılmışsınız hemen.eskidendi 18 19 yasında evlenmek 30ları geç saymak.39da evlendim ben.

bunlardan biri benim.bir evlilik geçti başımdan bir de nişan..
hayata geç kalmış hissediyorum..
işim var çok şükür ama mutlu bir ailem yok :KK43:
olur mu dersiniz? bu yaştan sonra ümitlenmek de istemiyorum..
elalemi görüyorum çocuklarıyla eşleriyle bayram ziyaretindeler.ben tek başıma :KK43:
hep diyorum bir sonraki bayramda evli olurum belki çouğum olur ama her bayram yalnızım :KK43:
morali çok bozuk gelin dertleşelim :KK61:
Bir arkadaşım 37 yaşında evlendi hatta anne oldu.Bir arkadaşımda 45 yaşında evlendi.Daha önce hiç evlenmemişti.Artık bekarlık yeter yanıma hayat arkadaşı istiyorum dedi evlendi.Peşinede ikizleri oldu.

Benim komşum 40 yaşında evlendi hatta iki komşum da ..çok güzel hayatları var.yurt dışına yerleştiler .bir arkadasım 35 yaşında evleniyor şimdi..yani yaşın önemi yok evlılıkte ..sağlık sorununuz yoksa 40 yaşlarında bile anne oluyorsunuz ..,hayırlısını isteyin .,

Çok çocuğu olan da yapayanlız huzurevinde ömür çürütebiliyor yanında eşi oluyor hiçbirşeyini olayını paylaşamıyorlar kalabalıkta yanlız kalıyor bence önemli olan gününü güzel geçirip yarın kimseye muhtaç olmayacak birikimi sağlamak şu an yanındakilerle Mutlu olmak yanlız da çok Mutlu olunabilir
Tabii Allah güzel kalabalık eş dost olan bir hayat sunarsa çok güzel
Ama hayatımızı bir eş bekleyerek heba etmemeliyiz bazen olsada insana dert oluyor yalnızlık daha güzel oluyor kimseye hesap vermeden özgür bir yaşamın olabiliyor bence sıkılmak ve beklemek yerine hayatın önüne getirdiklerinin keyfini çıkar yarın bu günlerini öZlüyebilirsin
Şöylede yorumu bağlayım Allah gönlüne göre versin
Cok doğru demıssınız evet aslında ınsanın mutluluğunu dışarıdan gelecek bı seye endekslemesı bence de yanlış...bı de once bırey olabılmeyı başarmalıyız sanırım...fakat ısın dıger ucunda çocuk ozlemıyle yanıp tutsarak yenıden evlenmeyı, anne olmayı ıstemek ve zor gun dostu bı hayat arkadaşı ıstemek de var...bunlar da mantıksız-haksız bı ıstemler degıl....hayırlısı hepımızın hakkında...

Evlilik tabi ki guzel dir yuva cocuk uzaktan imrendirir ama icine girince ne kadar karmasik bir dunyays girdigini anlar evliligin pembe bir koskte prenses hayati olmadigini anlarsin.insan ister ayri bir hayat es cocuk ama huzuru garanti edemez bans göre evlilik bir kumar resmen hayatinla kumar oynuyorsun.tabi bir kadin icin evlilik dipsiz kuyu.
Eekeklerin yuzde 70 i evlendiginde okadar degisiyor ki ozaman evliligin hicte uzaktan girindugi gibi olmadigini hayatta illa evkenmrk gerekmedigini anliyorsun.huzurun yoksa o evlilik zulum o yuva bir zindan oluyor kisaca hayirli 8nsanlar ciksin karsiniza bekarlar boyle dua edin.evliler der hep keske bekar olsam ama sorsan 20 sinde evlrnmistir oda laf olsun diye soylenir zaten kinse yanliz kalmak istemez tabiki ozenilir evlilik guzel dir ama dogru kisiyi bulunca aksi takdirde zulumden basks birsey degildir.8 yillik evliyim bir kizim var 18 aylik brnde beksrken cok ozenirdim simdi evliyim bekar cocuk koca derdi olmaysn insamlari kiskaniyorum ya valla hayat size guzel bekarken tadini cikarin...
Bılmem kac permutasyonlu ılıskıler ağını yönetmek, o kadar ınsanı ıdare etmek zor kolay degıl..

Back
X