35 yasinda adamin kavgaya gitmesi,endiseler..

BayanLazarus

Bu bir koi degil, bu bir ai! ^.^
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2016
280
481
33
33
Merhaba hanimlar,

Basliktan da okudugunuz uzere, sorun erkek arkadasimin bu yasta kavgaya gidecek olmasi. Konu kisaca anlatmam gerekirse soyle:

Benimkinin yakin bir arkadasi bir araba tamircisine arabasini birakmis ancak almak icin gittiginde arabanin hasat edildigini gormus. Bu sekilde almayacagini soyleyince de calisanlar arabanin zaten bu halde geldigini soylemis, israr edince de ustune yurumus, tehdit etmisler. Soylediklerine gore bu yer polis bizim arkamizda, mafyayiz seklinde takilan bir yermis.

Erkek arkadasim bu olayi duyunca heyheylenmis, diger arkadaslarini da orgutleyip oraya gitmeye karar vermis. O ve magdur arkadasi ofislerine gidip konusacaklarmis, eger yine tehdit hakaretle karsilasirsa diger arkadaslari da araya girip kavga cikaracaklarmis, orayi yerle bir edeceklermis.

Bunlari duyunca sok oldum, erkek arkadasim evet sinirli, kani kaynayan biridir. Kucuk yaslarda, universitede vs hep kavgalara karisirmis, dayak yermis vs ama bu yasinda hala boyle dusunmesi beni cok sasirtti.
Benim arkadasimi sahipsiz sanip kim boyle tehdit edebilir, uzerine yuruyebilir diyor, ne gerekirse yaparim diyor. Endiselendim, ama yapma etme dememin de faydasi olmayacagini biliyorum. O yuzden ancak sinirlerine hakim ol, konusarak anlasmaya calis diyebildim. Aileni dusun karakolluk olsaniz hos mu dedim. Tehlikeli bir alet goturmeyin yaniniza dedim, en fazla sopalarla gideriz dedi. Daha ben ne diyeyim bilmiyorum..

Sizce onu gitmekten vazgecirebilecek bir sebep var midir? Ikna etmek istiyorum ama nasil edecegimi bilmiyorum. Bahsettigi gibi guvenilmez bir yerse ne olacagi hic belli olmaz. Cok endiseleniyorum, insanlar ufak cinnet aninda ters bir cumle soyledi diye birbirini vuruyorlar. Kavgaya girisip karakolluk olmalarina neredeyse kesin gozle bakiyorum ama daha ciddi birsey olmasindan korkuyorum. Ya silah girerse araya, ya birine ciddi zarar verirse ya o zarar gorurse diye dusunmekten kafayi yiyorum. Ne diyebilirim de bu gurur meselesinden vazgecmesini saglarim? Her turlu onerinize acigim. Simdiden tesekkurler :)

GUNCELLEME: Korktugum gibi hicbir sey olmadi, ben biraz abartmisim sanirim olayin boyutunu. En son konustugumuzda kavga etmeye falan gitmiyorum ben, arkadasimla gidip konusup halletmeye calisacagiz, ama baskalari da olacak yanimizda bir sey yapilirsa mudahele etmeleri icin dedi. Orada gozu donecek en son insan benim, arkadaslarimi tehlikeye atmam vs dedi. Nitekim oyle de oldu. Arabayi hurdaya ceviren kisinin cocugun enistesi oldugu ortaya cikti. Oradakiler masrafi ustlenmeyi kabul etmis, biz sahip cikamadik arabaniza vs diyerek. Yani sorun cozuldu. Ben de bosuna evhamlandim sanirim.
Hepinize fikirleriniz icin tesekkur ederim ^.^

Son düzenleme:
Ben engellemekten çok bu kadar öfkeli bir adamla birlikte olmali miyim, bunu dusunurdum.
Ama siz sikayetci degilseniz oneri olarak ben boyle bir olayi organize ettigini gorsem rest cekerdim.
Neticede bir magandayla iliski yasayamam, derdim.
Kolay gelsin size.

Sagolun cevabiniz icin. 2 senedir birlikteyiz hic boyle birseyle karsilasmadim. Magandanin aksine, her zaman cevresine karsi kibar, dusunceli, yardimsever bir insan olmustur. Egitimli ve kulturlu de biri. Ancak bazi eski seyleri de anlattiginda goruyorum ki bu tarz bir durum oldugunda kesinlikle kendini kaybediyor, kendinden ziyade sevdigi insanlara bir zarar geldiginde gozu hicbir seyi gormuyor.
Yoksa ben de sizin gibi dusunurdum sanirim. Ama tanidigim icin magandaligini dusunmekten ziyade endiseleniyorum ben de..

Silahla birine zarar verme potansiyeli olan bir insanla ne isiniz var allah askina?

Onu kavgaya gitmeye vazgecirmekten once kendinizi bu magandadan vazgecirin lutfen.

Silahla zarar verme kismi erkek arkadasim icin degil, karsi taraf icin soyledim. Kendisinin oyle bir sey yapma ihtimali yok, kendi yapacaklari oradaki arabalara zarar vermek olacaktir ama bunun sonrasinda karsidaki insanlarin bos durmayacagindan ve daha buyuk zarar vereceklerinden korkuyorum

Halı sahaya maça gidecek
Gibi

Kimse durduk yere bu saatte ölmeyi, yaralanmayı göZe almaz, insan toplamaz.

Şarhos kavgası,

Polisi aramak çözüm değil, rehin durumu yok
Millet isteyerek dövüşüyor

En korktuğum insan tipidir, kavgacı

Gerek lafla, gerek yumrukla, bıçakla

Polis olsaydım uzaktan izlerdim, taraflardan asıl muhatap beni dövüyor demedikçe,
Polise dokunmanın cezası karşı taraf
Yüzüme alacağım darbe benim acım

Hala sorunlarını olmayan kas güçleriyle çözmeye çalışan insanlar var ya
Ortada bir hata var ise hakkını nasıl araması gerektiğini öğret öğrenmez ise ayrıl
Böyle ömür geçmez

Silahla zarar verme kismi erkek arkadasim icin degil, karsi taraf icin soyledim. Kendisinin oyle bir sey yapma ihtimali yok, kendi yapacaklari oradaki arabalara zarar vermek olacaktir ama bunun sonrasinda karsidaki insanlarin bos durmayacagindan ve daha buyuk zarar vereceklerinden korkuyorum

Sopayla da pek tabii cinayet işlenir hanimefendi.

Ayrıca Vandalizm de ciddi bir şiddet şekli.

Cidden adam toplayip kavgaya giden bir erkekle devam mı etmek istiyorsunuz? Namus mavzuu değil, can mevzuu değil, kendi mevzuu hiç değil. Bu adam normal değil.

Ne bu böyle ergen liseli gibi. Hiç hoşlanmam.

Mahalleden adam da toplamış mı?

Sopayla da pek tabii cinayet işlenir hanimefendi.

Ayrıca Vandalizm de ciddi bir şiddet şekli.

Cidden adam toplayip kavgaya giden bir erkekle devam mı etmek istiyorsunuz? Namus mavzuu değil, can mevzuu değil, kendi mevzuu hiç değil. Bu adam normal değil.

Demek istediginizi anladim, tesekkur ederim. Su olay gecip gittikten sonra saglam kafayla oturup dusunsem iyi olacak sanirim. Suan gercekten basina birsey gelme ihtimalinden baska seyi almiyor aklim :( Belki diyorum, o anin siniriyle mi oyle konustu etti, bugun de konusamadik hic. Bazen olur ya ofke icinde asagi yukari konusup sakinlesince duzgun karar alir insan. Ne bileyim

Halı sahaya maça gidecek
Gibi

Kimse durduk yere bu saatte ölmeyi, yaralanmayı göZe almaz, insan toplamaz.

Şarhos kavgası,

Polisi aramak çözüm değil, rehin durumu yok
Millet isteyerek dövüşüyor

En korktuğum insan tipidir, kavgacı

Gerek lafla, gerek yumrukla, bıçakla

Polis olsaydım uzaktan izlerdim, taraflardan asıl muhatap beni dövüyor demedikçe,
Polise dokunmanın cezası karşı taraf
Yüzüme alacağım darbe benim acım

Isin ilginci polis yakin arkadaslari var ve onun da bu durumdan haberi var. Ama hic sesini cikarmamis sanirim. Belki dediginiz gibi birseyler yapar.
Ben de kavgaci insan tipinden korkarim ama hic bu zamana kadar boyle bir insan cikabilecegini dusunmemistim icimden. Ailesi, isi, kendi cani.. bunlari dusunup dogru seye karar verecek yapida olmasi gerekir. Sacmasapan bir erkeklik gururu mu ne bu anlamadim ki..

Insan bile isteye dayak yemeye niye gider ki. Kendini polat alemdar saniyor galiba cok degisik, siz ne deseniz ikna olmaz vazgecin bence

Ya zaten aramiz kotu, cok da birsey diyemiyorum. Bile isteye kavgaya gitmeyin, akli yollarla cozmeye calisin. Anlik bir ofkeyle daha kotu zararlara girmeyin gibi seyler yazdim tamam dedi o kadar. Beklemekten baska carem yok sanirim. Konusmak icin gidiyorum ama onlar ustumuze yurur ederse karsiligini veririz diyordu. Umarim o noktaya gelmez

Back
X