- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.392
- 158
- 39
- Konu Sahibi Neolacaksimdibuis
-
2011 yılında da malum cemaat vardı ama o zaman çok daha fazla sayıda kişi alınıyordu. GUY sınavı meslea 100 er 100 er alıyorduarada torpilsizler de kaynıyordu... şimdi alım açılmıyor bile...Aslında zamanında boyle bi hakkım yendigi için küsüp oynamadım :)
Üstünden 10 yıılı geçkin zaman geçti. Ne bileyim. Zorda gelmiyor r degil aslında.
Evet atandıgım halde yerime onlardan birisi girdi ben baslayamadan geri söndüm. Malesef ki işletme.2011 yılında da malum cemaat vardı ama o zaman çok daha fazla sayıda kişi alınıyordu. GUY sınavı meslea 100 er 100 er alıyorduarada torpilsizler de kaynıyordu... şimdi alım açılmıyor bile...
birçok yer alım açmadan el altından sözleşmeli personel alıp sonradan kadro veriyor (tabii kpss bakılmıyor). Gerçek bu kimseye hayal satılmasını istemem. Bu arada tüm mesajları okumadım bölümünüz ne?
Valla bu devir de okunmasa daha iyi neredeyse üniversite mezunları olup işimizi yapamıyoruz. Başka yerler üniversitesi mezunu diye almıyor. Ben üniversite mezunu 18 serfitikasi olup 34 tane katılım belgesi olan biriyim. ( Katilim belgeleri İK kaynakları için bazen ise yarıyor diye aldım) Kaç yıldır onlarca, yüzlerce seminere katılan,kitaplar okuyan 10,5 yıldır da özel sektör de çalisan biri olarak 14 aydır doğru dürüst iş bulamadim. Ben de kpss girip hep 67 de kalıyorum Malesef matematik zayıf ben sozleciyimdir. Etrafımda kolay kolay işini yapan biri yok.. Ben de çok üzülüyorum ayrıca 35 yaşındayım. Umarım hak ettiğini alırsın bacımMerhabalar,
Hayatımın en çaresiz dönüm noktasındayım sanki.
+35 yaş ve 2 cocukla çift üniversite mezunuyum.
Gecen yıllarıma bakıp bakıp üzülüyorum.
En son 2010 yılında kpss lisans girdim, sonra bu işlere küstüm, denemedim.
Bu sene denemek istedim cocuklara ben bakkarım sen yeter ki iste diyen birileri var ama gözüm korktu.
İnstagram sayfaları kitap bitirmiş bir sürü insanla dolu ben çarpım tablosunu bile gündelk hayatta kullanmıyorum :) .
Sıfırdan baslanır mı?
Aslında yapabilen vardır elbet nerden baslanır onu sormak istedim.
Geç degil dimi.
Kitap ve ögretmen tavsiyelerinize ihtiyacım var. Nerden baslamalıyım?
Darısı basima ,başımıza50 küsür yaşında inatla deneyip giren suan başka bir ilde harika bir düzen kuran tanıdığım var 30 lu yaşlardasiniz daha denemeye değer
Ben de bunu diyorum. Cogu insanin 80i zor almasi onlarin ayıbı. Ortalama bi insanin alabilmesi lazim. Bazi insanlar calismadan 90da alabilir.İşte BAZI insanlar çalışmadan yapabilir. Ama çoğu kişi 80 zor alıyor.( Atansa bile?!)
Çalış o zaman ne diyim. Herkesin alani bir degil ben gk gy ve alan kısmı icin konustum. İşletmenin alan ortalamasına falan bakin 2-3 net saka gibi. Yarisini net yapsan derece yapiosun.Olay sadece gk-gy değil. Mesela benim atanabilmem için 14 dersi de yapabilmem gerek. 14 dersi çalışmadan 90 alma ihtimali milli piyangoyu kazanma ihtimalinin 1000de 1dir.
İnsan istedikten sonra herşeyi yapar tabiki zor ama imkansız değil ben de sizin gibi 2 çocuk çocuktan beter bir eş ile geçen sene hazırlandım ama geç başladım erken baslasam olurmuş aslında internetten videolar var ilk önce anlatımını beğendiğiniz hocaları iki üç defa baştan sona bir dinleyin sonra ben bir defa dinledim Tarihte 18 de 10 net bıraktım ki araya uzun zaman girince her ders unutuluyor ister istemez bu sene daha iyi hazirlanicam insaAllah tüm dersler bitince her dersten sağlam bir kaynaktan soru bankası edinip cozun ben son 5 sene çıkmış soruların olduğu kitabı şimdiden aldım :) çıkmış sorular hangi konulara yogunlasmaniz gerektiğinin kanıtı niteliğinde ya nasip nasipte varsa olur siz elinizden geleni yapın yeter şimdi baskarsaniz çalışmaya temel de zayıf değilse Allah'ın izni ile mutlaka olurMerhabalar,
Hayatımın en çaresiz dönüm noktasındayım sanki.
+35 yaş ve 2 cocukla çift üniversite mezunuyum.
Gecen yıllarıma bakıp bakıp üzülüyorum.
En son 2010 yılında kpss lisans girdim, sonra bu işlere küstüm, denemedim.
Bu sene denemek istedim cocuklara ben bakkarım sen yeter ki iste diyen birileri var ama gözüm korktu.
İnstagram sayfaları kitap bitirmiş bir sürü insanla dolu ben çarpım tablosunu bile gündelk hayatta kullanmıyorum :) .
Sıfırdan baslanır mı?
Aslında yapabilen vardır elbet nerden baslanır onu sormak istedim.
Geç degil dimi.
Kitap ve ögretmen tavsiyelerinize ihtiyacım var. Nerden baslamalıyım?
Aynı ben, çift üni ve bir sürü sertifikam var.Valla bu devir de okunmasa daha iyi neredeyse üniversite mezunları olup işimizi yapamıyoruz. Başka yerler üniversitesi mezunu diye almıyor. Ben üniversite mezunu 18 serfitikasi olup 34 tane katılım belgesi olan biriyim. ( Katilim belgeleri İK kaynakları için bazen ise yarıyor diye aldım) Kaç yıldır onlarca, yüzlerce seminere katılan,kitaplar okuyan 10,5 yıldır da özel sektör de çalisan biri olarak 14 aydır doğru dürüst iş bulamadim. Ben de kpss girip hep 67 de kalıyorum Malesef matematik zayıf ben sozleciyimdir. Etrafımda kolay kolay işini yapan biri yok.. Ben de çok üzülüyorum ayrıca 35 yaşındayım. Umarım hak ettiğini alırsın bacım
Bende iki cocukla ikinci üni mi, derece ile bitirdim:) hemde 1 tanesi1. Sınıf iken:) bu basarı bizimmmm yaaaKpss değil ama iki çocukla 35 yaşımda yüksek lisans yaptım. Allah beterinden korusun ama sanırım hayatımın en zor dönemiydibir yandan iş bir yandan ev, çocuklar, sonra akşamları dersler. Fakat bitti, oluyor yani bir şekilde. Mühim olan başlamak. Şimdi durup dururken sıradaki çayımı yüksek lisans diplomama kaldırıyorum falan diyorum evde ya da hiç alakası yokken ‘ ama nasıl bitirdim değil mi nasıl yaptım ben bu işi’ diye eşime soruyorum, travmayı atlatmam uzun sürecek sanırım
Kısacası, özellikle eşiniz de destekliyorsa yaparsınız, başarabileceğinize inanın.
Umarım olur. Bemde kitap tedariki yapıyorım ama planlama daha yapamadımİnsan istedikten sonra herşeyi yapar tabiki zor ama imkansız değil ben de sizin gibi 2 çocuk çocuktan beter bir eş ile geçen sene hazırlandım ama geç başladım erken baslasam olurmuş aslında internetten videolar var ilk önce anlatımını beğendiğiniz hocaları iki üç defa baştan sona bir dinleyin sonra ben bir defa dinledim Tarihte 18 de 10 net bıraktım ki araya uzun zaman girince her ders unutuluyor ister istemez bu sene daha iyi hazirlanicam insaAllah tüm dersler bitince her dersten sağlam bir kaynaktan soru bankası edinip cozun ben son 5 sene çıkmış soruların olduğu kitabı şimdiden aldım :) çıkmış sorular hangi konulara yogunlasmaniz gerektiğinin kanıtı niteliğinde ya nasip nasipte varsa olur siz elinizden geleni yapın yeter şimdi baskarsaniz çalışmaya temel de zayıf değilse Allah'ın izni ile mutlaka olur
Cok teşekkurlee size de inşalalh:)Bende bu sene kpssye hazırlanmaya başlayacağım yeniden. 30 yaşındayım ve boşanma aşamasındayım, aralıkta boşanacağım.. Çok zor günler geçirdikten sonra, ben onca şeyi hallettim, kpssyi mi halledemicem diye gaza getirdim kendimiİnsan isterse her şeyi yapıyor gerçekten, çok zor şartta hem işte çalışarak hem de akşamları ders çalışarak kazanan arkadaşlarım oldu..
Lütfen umutsuzluğa kapılmayınben de 6 yıl sonra yeniden hazırlanıcam ama inanın çok zor değil.. Benim hocam vb ders videoları ile çok rahat şekilde çalışırsınız.. Soru bankası olarak Pegem, benim hocam ve yargı yayınları iyi diye biliyorum.. “Az konu, çok soru” planıyla hareket edip, takıldığınız yerlere tekrar dönerek çok hızlı bir şekilde halledersiniz. Bende öyle yapacağım. Başarılar diliyorum
Umarım olur istediğimiz şeyler. Biz öyle böyle geldik diyelim ben yeni nesile çok üzülüyorum ya. Hele pandemi döneminde 2 yıl eğitim alamadılar. Okuldan soğudular... Sistem değişiyor, eğitim seviyesi belli, avukatlar ve ogretmenler harici neredeyse kimse işini yapamıyorAynı ben, çift üni ve bir sürü sertifikam var.
tebriklerrhayatımda KPSS kitabı açmadım, sınavda ne sorulduğunu, sınavın kaç dakika sürdüğünü bilmiyordum. kaç ders var onu bilmiyordum giridğimde. üniversite için olan KPSS'den 80 altı puanım yok.
yani var öyle hiç çalışmadan 80-90 alacak insanlar. bazı insanların ilgi alanları geniş olabiliyor. atla deve değil bu sınavlar. ben sayısalcıyım ama sözelim sayısalımdan daha iyidir.
memur değilim. olmayı düşünmüyorum.
teşekkür ederim.tebriklerr
akşamdan beri anlatmaya çalıştığım buydu ama tutturmuşlar çalışmadan 80 aldım 90 aldım kendini tatmin ediyor heralde. zaten bir insan neden zevkine kpss ye girer o da ayrı konuOlay sadece gk-gy değil. Mesela benim atanabilmem için 14 dersi de yapabilmem gerek. 14 dersi çalışmadan 90 alma ihtimali milli piyangoyu kazanma ihtimalinin 1000de 1dir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?