- 21 Aralık 2014
- 9.022
- 27.619
- 798
- Konu Sahibi Neolacaksimdibuis
-
Serginerelerde satış yapıyorsunuz
Bence kpss ye bu kadar bel baglanmamali ben de uzmandim bundan 10 sene önce. Ömrümün en manasiz yillari memuriyette içimin gectigi o 4 sene. İstifa ettigimde annem benimle uzun süre konusmadi ona neyse para istediğim de yoktu yani. Biraz yaraticilikla biraz risk almakla cok guzel seyler yapabilir insanlar. Zaten su an memur olmanin maaş avantajida yok ki. Ben daha uzman yardimcisiyken 46 tane ceyrek altin alabiliodum.
zaten bir insan neden zevkine kpss ye girer o da ayrı konu
Aynen. Farka bak. O zaman ceyrek altin 36 lira falandi benim maas 1600 civari yil 2006. Kurumun tazminati avantajı vardi o zaman. Sonradan tüm kurumlari da esit yaptilar. Daha hala insanlar memuriyet diyo. Nerdeyse asgari maas duz memur maasi. Ben uzmanlığı konusuorum ama o da iki kati anca iste.46 çeyrek mi
Şuan 4-5 çeyrek
Ama şu da var 2006 da devletin durumu daha iyiydiAynen. Farka bak. O zaman ceyrek altin 36 lira falandi benim maas 1600 civari yil 2006. Kurumun tazminati avantajı vardi o zaman. Sonradan tüm kurumlari da esit yaptilar. Daha hala insanlar memuriyet diyo. Nerdeyse asgari maas duz memur maasi. Ben uzmanlığı konusuorum ama o da iki kati anca iste.
Öyle öyle haklisin herkes ölü eşek ario afedersiniz özelde :) eskiden Çinli işçilere döndük diye dalgasini yapardık su an onlar bizden iyi. Ama devlettekiler de memnun degil, liyakat kalmadi sacma sapan tipler amir oldu, sacma bi işi emir aldin diye yapsan belki içerdesin, kanun tanısan yapmasan burnundan getirirler. Bu asgari ücreti bu kadar artirmalarindan sonra zaten mecbur özelde istihdam düşüşü yaşanacak. Iki tane ahmet yerine bir mehmete yikayim tüm işleri diyecek isveren. Uzun vadede patlayacak o da. Enflasyon olarak geri dönecek. Şu anki fiyatlarin da cok üstüne çıkacak fiyatlar bu asgari ucret artisi yuzunden. Oyle bi memleket ki calisan nufusun %40'i asgari ucretli. Asgari ucretliler zıplasa ayni anda 7 ölçekli deprem olur :) neye gore bu kadar artiriosun artik okumanin da bi anlami kalmio muhendis olup 7 bine calisacagina hic okuma asgari ucret almaya basla 18inde cekil kenara.Ama şu da var 2006 da devletin durumu daha iyiydi
Özel sektör ile devlet arasında bariz fark vardı.
Şu an öyle değil
Çok fazla yeni mezun ve çok fazla boş insan var.
Yani işverenin seçeneği çok
15 bine tecrübeli beni istihdam edeceğine
7-8 vererek benden daha az tecrübeli birini istihdam ederek neredeyse senelik 100 bin lira kar etmiş oluyor.
Böyle düşünüyorlar.
Özel sektör maalesef şu dönemde stres , uzun mesailer , hakkını alamama ve baş ağrısı demek
Tabi ki öyleÖyle öyle haklisin herkes ölü eşek ario afedersiniz özelde :) eskiden Çinli işçilere döndük diye dalgasini yapardık su an onlar bizden iyi. Ama devlettekiler de memnun degil, liyakat kalmadi sacma sapan tipler amir oldu, sacma bi işi emir aldin diye yapsan belki içerdesin, kanun tanısan yapmasan burnundan getirirler. Bu asgari ücreti bu kadar artirmalarindan sonra zaten mecbur özelde istihdam düşüşü yaşanacak. Iki tane ahmet yerine bir mehmete yikayim tüm işleri diyecek isveren. Uzun vadede patlayacak o da. Enflasyon olarak geri dönecek. Şu anki fiyatlarin da cok üstüne çıkacak fiyatlar bu asgari ucret artisi yuzunden. Oyle bi memleket ki calisan nufusun %40'i asgari ucretli. Asgari ucretliler zıplasa ayni anda 7 ölçekli deprem olur :) neye gore bu kadar artiriosun artik okumanin da bi anlami kalmio muhendis olup 7 bine calisacagina hic okuma asgari ucret almaya basla 18inde cekil kenara.
Kendinize güvenin elinizden geleni yapın. Neden yapamayasınız. Ben kpss sınavına hazırlanmadım hiç ama çevremdekiler YouTube da benim Hocam kanalından çok memnunlar. Özellikle tarih ve coğrafyasını çok övdüler.hıcbırsey ıcın gec degıl demeye geldım :)
yakınım bu yasta atandı ve gıttı gayetde mutlu... ıyıkı dııyor
deneyın bır sansınızı neden olmasın kolaylıklar dılıyorum
Hayırlı olsun kararınız inşallah çabuk şekilde adapte olur ve atanırsınız. Arkadaşım bir kızı lisedeyken diğeri de orta okuldayken hazırlandı ve 39 yaşında atandı. Hakkari’ye gittiler ailecek. Şimdi memlekete tayin aldılar bile 45 yaşında..Merhabalar,
Hayatımın en çaresiz dönüm noktasındayım sanki.
+35 yaş ve 2 cocukla çift üniversite mezunuyum.
Gecen yıllarıma bakıp bakıp üzülüyorum.
En son 2010 yılında kpss lisans girdim, sonra bu işlere küstüm, denemedim.
Bu sene denemek istedim cocuklara ben bakkarım sen yeter ki iste diyen birileri var ama gözüm korktu.
İnstagram sayfaları kitap bitirmiş bir sürü insanla dolu ben çarpım tablosunu bile gündelk hayatta kullanmıyorum :) .
Sıfırdan baslanır mı?
Aslında yapabilen vardır elbet nerden baslanır onu sormak istedim.
Geç degil dimi.
Kitap ve ögretmen tavsiyelerinize ihtiyacım var. Nerden baslamalıyım?
Devlette de buna benzer şekilde tasarruf etmeye çabalıyorlar. 15 bin öğretmen ataması yaptılar, onu da karma yaptılar zaten, herkes mağdur oldu o ayrı. Bir 15 bin de ücretli almışlar bu sene. Sözleşmeli alıp 7-8 bin vereceklerine ücretli alıp 3 bine çalıştırma derdindeler.Ama şu da var 2006 da devletin durumu daha iyiydi
Özel sektör ile devlet arasında bariz fark vardı.
Şu an öyle değil
Çok fazla yeni mezun ve çok fazla boş insan var.
Yani işverenin seçeneği çok
15 bine tecrübeli beni istihdam edeceğine
7-8 vererek benden daha az tecrübeli birini istihdam ederek neredeyse senelik 100 bin lira kar etmiş oluyor.
Böyle düşünüyorlar.
Özel sektör maalesef şu dönemde stres , uzun mesailer , hakkını alamama ve baş ağrısı demek
Evet ama en azından ücret tatmin etmese de devlette yine bir nebze de olsa iş garantisi varDevlette de buna benzer şekilde tasarruf etmeye çabalıyorlar. 15 bin öğretmen ataması yaptılar, onu da karma yaptılar zaten, herkes mağdur oldu o ayrı. Bir 15 bin de ücretli almışlar bu sene. Sözleşmeli alıp 7-8 bin vereceklerine ücretli alıp 3 bine çalıştırma derdindeler.
Ücretlilerin de iş garantisi yok ki güzelim. Okul kapandı mı işsizler direkt. Yazın da maaş almıyorlar. 15’e uzman yerine tecrübesizi 7-8’e çalıştırıyorlar demişsin de eski yorumunda, oraya yorum yaptım ben daha çokEvet ama en azından ücret tatmin etmese de devlette yine bir nebze de olsa iş garantisi var
Özel sektörde pek yok
Atanmışım kastettim kuzuÜcretlilerin de iş garantisi yok ki güzelim. Okul kapandı mı işsizler direkt. Yazın da maaş almıyorlar. 15’e uzman yerine tecrübesizi 7-8’e çalıştırıyorlar demişsin de eski yorumunda, oraya yorum yaptım ben daha çok. Atanırsan tabi iş garantisi var, o konuda çok bir sıkıntı yok.
Benim hocam ve hoca webde kanallarini takip edin.Merhabalar,
Bu sene denemek istedim cocuklara ben bakkarım sen yeter ki iste diyen birileri var ama gözüm korktu.
İnstagram sayfaları kitap bitirmiş bir sürü insanla dolu ben çarpım tablosunu bile gündelk hayatta kullanmıyorum :) .
Sıfırdan baslanır mı?
Geç degil dimi.
Bölümünüz nedir yardımcı olabilirimMerhabalar,
Sıfırdan baslanır mı?
Geç degil dimi.
Maalesef artık KPSS alımları çok az ve insanlar ciddi derecede çok iyi puanlar alıyor. Bölümünüzü bilmiyorum ama bazı bölümler ciddi anlamda matematik istiyor. Ders çalıştırdığım birisi 2 çocukla (okul öncesi öğret. ) kazandı ama matematik temeli vardı. 19 net matematik ile atandı.tabi diğer derslerden bayağı yüksek yapmıştı. KPSS için bir kısmı çok iyi yapmanız gerekiyor. Benim KPSS zamanımda “benim hocam” adlı YouTube kanalı vardı. Kursa falan kesinlikle ihtiyaç olmuyordu. Olmaz diye bir şey yok ama biraz da gerçekçi olmak gerekirse;Merhabalar,
Sıfırdan baslanır mı?
Geç degil dimi.
Ücretli öğretmen demek istediniz sanırım :) çünkü sözleşmeli öğretmen atanmış öğretmen demek.Atanmışım kastettim kuzu
Atanmış öğretmen bir nebze rahat
Sözleşmeli özelden farksız ne yazık ki
Evet işte atanamamış olanı kastettimÜcretli öğretmen demek istediniz sanırım :) çünkü sözleşmeli öğretmen atanmış öğretmen demek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?