+35 yaşta KPSS?

46 çeyrek mi
Şuan 4-5 çeyrek

zaten bir insan neden zevkine kpss ye girer o da ayrı konu

Bunu anlayamadığınız için , çalışmadan 80-90 alanları anlamamanız da çok normal .

Özellikle matematiğe ilgisi olan kişi kendimi deneyeyim matematikte geriledim mi yoksa hala eskisi gibi güzel netler yapabiliyor muyum diye girer .

Ayrıca bir örnek vereyim ; lisede bir arkadaş vardı coğrafyayı hiç sevmediğini ve ders çalışmadığını söylerdi, derste de dersi dinlemezdi. Öğretmen nasıl yüksek aldığını sorduğunda yıllardır her akşam mutlaka hava durumunu dinlediğini söylemişti . Orada alçak basınç gelgit lodos poyraz vs bir sürü terim kullanılıyor . Harita bilgisi de var . Bunları doğru okumayı ve sonrasında kullanmayı çözmüş kafada .

Her alanda herkes hayata karşı böyle açık olursa , gayet de çalışmadan bile yapılabilecek bir sınav . Ama algıları kapalıysa , sadece ders sınav karnede iyi not odaklı ders çalışmışsa tabii zor

46 çeyrek mi
Şuan 4-5 çeyrek
Aynen. Farka bak. O zaman ceyrek altin 36 lira falandi benim maas 1600 civari yil 2006. Kurumun tazminati avantajı vardi o zaman. Sonradan tüm kurumlari da esit yaptilar. Daha hala insanlar memuriyet diyo. Nerdeyse asgari maas duz memur maasi. Ben uzmanlığı konusuorum ama o da iki kati anca iste.

Ama şu da var 2006 da devletin durumu daha iyiydi
Özel sektör ile devlet arasında bariz fark vardı.
Şu an öyle değil
Çok fazla yeni mezun ve çok fazla boş insan var.
Yani işverenin seçeneği çok
15 bine tecrübeli beni istihdam edeceğine
7-8 vererek benden daha az tecrübeli birini istihdam ederek neredeyse senelik 100 bin lira kar etmiş oluyor.
Böyle düşünüyorlar.
Özel sektör maalesef şu dönemde stres , uzun mesailer , hakkını alamama ve baş ağrısı demek

Öyle öyle haklisin herkes ölü eşek ario afedersiniz özelde :) eskiden Çinli işçilere döndük diye dalgasini yapardık su an onlar bizden iyi. Ama devlettekiler de memnun degil, liyakat kalmadi sacma sapan tipler amir oldu, sacma bi işi emir aldin diye yapsan belki içerdesin, kanun tanısan yapmasan burnundan getirirler. Bu asgari ücreti bu kadar artirmalarindan sonra zaten mecbur özelde istihdam düşüşü yaşanacak. Iki tane ahmet yerine bir mehmete yikayim tüm işleri diyecek isveren. Uzun vadede patlayacak o da. Enflasyon olarak geri dönecek. Şu anki fiyatlarin da cok üstüne çıkacak fiyatlar bu asgari ucret artisi yuzunden. Oyle bi memleket ki calisan nufusun %40'i asgari ucretli. Asgari ucretliler zıplasa ayni anda 7 ölçekli deprem olur :) neye gore bu kadar artiriosun artik okumanin da bi anlami kalmio muhendis olup 7 bine calisacagina hic okuma asgari ucret almaya basla 18inde cekil kenara.

Tabi ki öyle
Artık freni bozulmuş araba gibi gidiyoruz alamete

hıcbırsey ıcın gec degıl demeye geldım :)
yakınım bu yasta atandı ve gıttı gayetde mutlu... ıyıkı dııyor
deneyın bır sansınızı neden olmasın kolaylıklar dılıyorum
Kendinize güvenin elinizden geleni yapın. Neden yapamayasınız. Ben kpss sınavına hazırlanmadım hiç ama çevremdekiler YouTube da benim Hocam kanalından çok memnunlar. Özellikle tarih ve coğrafyasını çok övdüler.

Hayırlı olsun kararınız inşallah çabuk şekilde adapte olur ve atanırsınız. Arkadaşım bir kızı lisedeyken diğeri de orta okuldayken hazırlandı ve 39 yaşında atandı. Hakkari’ye gittiler ailecek. Şimdi memlekete tayin aldılar bile 45 yaşında..

Devlette de buna benzer şekilde tasarruf etmeye çabalıyorlar. 15 bin öğretmen ataması yaptılar, onu da karma yaptılar zaten, herkes mağdur oldu o ayrı. Bir 15 bin de ücretli almışlar bu sene. Sözleşmeli alıp 7-8 bin vereceklerine ücretli alıp 3 bine çalıştırma derdindeler.

Evet ama en azından ücret tatmin etmese de devlette yine bir nebze de olsa iş garantisi var
Özel sektörde pek yok

Evet ama en azından ücret tatmin etmese de devlette yine bir nebze de olsa iş garantisi var
Özel sektörde pek yok
Ücretlilerin de iş garantisi yok ki güzelim. Okul kapandı mı işsizler direkt. Yazın da maaş almıyorlar. 15’e uzman yerine tecrübesizi 7-8’e çalıştırıyorlar demişsin de eski yorumunda, oraya yorum yaptım ben daha çok . Atanırsan tabi iş garantisi var, o konuda çok bir sıkıntı yok.

Atanmışım kastettim kuzu
Atanmış öğretmen bir nebze rahat
Sözleşmeli özelden farksız ne yazık ki

Benim hocam ve hoca webde kanallarini takip edin.
Kitap olarak pegem yediiklim yargi.
Hicbir sey icin gec degil...

Bölümünüz nedir yardımcı olabilirim

Maalesef artık KPSS alımları çok az ve insanlar ciddi derecede çok iyi puanlar alıyor. Bölümünüzü bilmiyorum ama bazı bölümler ciddi anlamda matematik istiyor. Ders çalıştırdığım birisi 2 çocukla (okul öncesi öğret. ) kazandı ama matematik temeli vardı. 19 net matematik ile atandı.tabi diğer derslerden bayağı yüksek yapmıştı. KPSS için bir kısmı çok iyi yapmanız gerekiyor. Benim KPSS zamanımda “benim hocam” adlı YouTube kanalı vardı. Kursa falan kesinlikle ihtiyaç olmuyordu. Olmaz diye bir şey yok ama biraz da gerçekçi olmak gerekirse;
sıkı çalışma ve temel var ise yapabilirsiniz. İmkansız değil ama sizin hayal ettiğiniz gibi kolayda değil

AA benim gibi biri ben de 37 yaşındayım ve bir bebekle yıllar sonra kpss ye girip atanma hayali kuruyorum, ne haddimeyse şaka bir yana istek var ama hala çalışmaya başlama girişimim yok. Yediiklimin konu anlatımli gk gy setini adım. 2 ay geçti daha kapağını açamadım bir de egitim bilimleri var sirada. Bilmiyorum nasıl basliycam, çocuktan hiç fırsat yok ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…