+35 yaşta KPSS?

İlk atamam yapıldığında benimle atanmış kucağında minicik bebeğiyle gelen mi ararsın koca koca çocukları olanı mı ararsın hamilesini mi ararsın vardı. Aynı yere atandığım arkadaşım 42 yaşında 3 çocuk annesiydi. Kendi kuzenim bir tanesi 2-3 yaşlarında diğerine hamile haliyle çalıştı atandı aldı iki çocuğunu gitti bir süre yaptı görevini eş durumuyla memleketine döndü.Yani hiç bir şey için geç değil sizde o enerji olsun yeter ki.

7000 lira maaş alıyormuşsunuz. O zaman keşke bırakmasaydınız işinizi. Ben sizi işsiz sanıyordum. Büyük bir riske girmişsiniz.

Şu anki KPSS çok zorlaştı. Saçma sapan, alakasız sorular soruyorlar. Düz memurluk için bile 90+ isteniyor. O da Doğu vs yani.

Neyse, yine de hakkınızda hayırlısı...

7000 almıyorum aslında oraya şöyle yazmıstım memurluk maası 5000 ise ben 7000 alıyorum gibi, bi tık istü oluyor gibi. Ama iş esnaflık.
Şu an şu piyasa durumda imkansız zaten herkes bitik.

Esnaflık işinii her zaman yaparım ki o kapı hep var.

Zorluğunu kolaylığını bilemem ben kpss ye girmedim hiç. Yaş olarak söyledim. Üni sınavına daha küçük giriliyor ya kpss ye kıyasla.
Anladım :) bana yeni bilgi ögrenmek daha kolay geliyor hep, eski bilgiyi tazekemek zor. Deseler ki git hukuk oku koşa koşa ama kpss diyince bi zor gelmiyor degil hani ama yapıcam artık. Tesekkur ederim

bu sene 47 yaşında 4 çocuklu din kültürü öğretmeni atandı
geçen yıllarda 44 yaşında müzik öğretmeni
okuduğu okulda temizlik görevlisiydi hatta
50 yaşında tıp kazandı falan duyardık
eskiden üniversite sınavında gördüğümüz mucizeler artık kpssde görülüyor
çünkü atanmak zor
70-80 almak zor değil o puanlarla atanmak zor çünkü atama yok
evet ortalama bir insan 70 alır gerisi size kalır
çabalarsanız üstü de olur

ayrıca bir çok kadroda yaş sınırı yok
çünkü zaten herkes işsiz millet anca 30-40ından sonra bir yere kapak atabiliyor
lütfen 20 sene önce kpssye girmiş bugün dünyadan haberi olmayanlar yanlış bilgi vermesin

Merhaba ben onlisans mezunuyum bana da yaş sınırı var geçti senden diyorlar memurluk 8cin sinir var mi
B grubundan atanacaksınız. B grubu memuriyette yaş sınırı yok. A grubunda 35 yaş sınırı oluyor genelde. Eskiden öğretmenlikte de 40 yaş sınırı vardı o da kaldırıldı. Yani sizin için yaş sınırı yok. Girebilirsiniz.

Sen isteyip azimli olduktan sonra hiçbir şey için geç değil.
YouTube'da bir sürü hoca var, onlarla bu süreci götürebilirsin. Hoca, kaynak tavsiyesi yapabilirim. Ben de sınava hazırlanıyorum. Dileğin zaman mesaj atabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmak isterim

• KPSS A grubu için ilgili yasalarca belirlenen yaş sınırı 18'ini doldurmuş ve 35 yaşını aşmamış olmak (Uzman yardımcılığı, denetçi yardımcılığı, müfettiş vb. meslekler)
  • KPSS B gurubu için ise ilgili yasalarca herhangi bir yaş sınırı konulmamıştır.
  • Öğretmenlik için yaş sınırı ise geçmiş senelerde 40'ken bu yaş sınırı kaldırılmıştır ve herhangi bir yaş kısıtlaması yoktur.
  • POMEM alımlarında ise kadınlarda en fazla 28 erkeklerde ise 30 yaş sınırı vardır.
  • Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversite Hastanelerinde yapılan sağlık personeli alımları, KYK 4 B sözleşmeli yurt memuru alımı, Sivil memur alımı, İtfaiye alımı ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı çalışılan yerlerde yaş sınırı aranmamaktadır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…