351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

canım bugün ara ara girip baktım, ne var ne yok diye. Acemi birliğinde mi olacak bu arazi eğitimi, yoksa ustalıkta mı? Eğer ustalıkta olacaksa Tuncelide 349. dönemler gitmediler hiç canım. gece gündüz nöbet tuttu bizimkiler. Arkadaşlardan da giden hatırlamıyorum ama varsa da kesin cevap verirler 349 sayfasında canım. Ne dedi askerin? kaç gün olcakmış? ve nerede?

Benimki hala acemi. iki gündür aramadi zaten.
Arkadaslar anlatdi. onlarin askerleri söylemis 15 20 gün arazi egtimi dediler. 349. döneme sordum. daha cvp gelmedi. bakalim. sen nasilsin. heycanlisindir kesin cok az kaldi.

benim askerimde götürcek. duydugum kadariyla sorun olmuyor amaaa sadece nöbet tutarken felan arayabilyiorlar. öyle sürekli telefonla gezmiyorlarmis yani sonucta yasak ortalik yerde kullanamiyorlar dogal olarak

Canım telefon olayı tamamen bulunduğun yer ile alakalı. Senin için söyliyim Tuncelide askerin yine de tedbirli soksun ama mesela benim askerim nöbetteyken yeni gelenler olursa telefonlarını arama yaparken görmezden geliyodu yani siz rahat rahat kullanırsınız sadece kalabalık olduğu için şarj sırası oluyor, ama diğer yerlerdekiler için bir şey diyemicem çünkü tedbirli olmakta fayda var
inan bana ustalıkta çok rahat edersiniz, kastamonuda acemi birliğinde bile telefon kullananlar vardı hatta...

Belki de gitmez kocam :26: gorevi hala belli olmamis sordum da bugün.. bi sürü onemli komutan geldi dedi.. bizim komutanlar stresliydi yarin belli olur dedi. Demistim ya intihar etmis bi asker diye., bu sebeple komutanlar gelmis.. bu arada o askerin intihari gazetelerde cikmis internette gördüm. Denizliliymis bide .. burali yani

Süper. cok sevindim. ya telefon olmassada olmaz. oldugu kadar. orda iyiolsunda. su arazi egtimi cok korkutdu. o olmasinda. Insallah diger yerdekilerde rahat olur. Insallah tüm askerlerimiz iyi olur

Kızlar benim askerimin görevi belli oldu ama yine de intikal var dedi.Kafam karıştı şimdi :44:belki de gitmez yarın sorayım tekrar.Abime de ulaşamadımulaşsam intikalle ilgili bilgi alıcam,yarına kadar bekleyeceğim artık :26

Benimki hala acemi. iki gündür aramadi zaten.
Arkadaslar anlatdi. onlarin askerleri söylemis 15 20 gün arazi egtimi dediler. 349. döneme sordum. daha cvp gelmedi. bakalim. sen nasilsin. heycanlisindir kesin cok az kaldi.

Hmm... En kısa zamanda arar inşallah açıklığa kavuşturursunuz canım. Bizimkiler gittiğinde çok kar vardı, hep yollar kapalıydı, 2 metreydi usta birliğinde, hep kar temizliyorlardı yol açmak için, belki de hava şartlarından dolayı araziye gitme imkanı olmamıştır :44:

Görmeyeli çok uzun zaman oldu canım... Tuhaf bi his, normalde de ayrı şehirlerdeydik ama bu kadar uzun ayrı kalmamıştık. Şu askerlik sağ olsun, kaygı limitimi aştım 148 gündür. Allah kavuştursun hepimizi Güzel günler görelim inşallah.

ilkay ya cok fenaaaa. öyle seyleri düüsnme. demekki o askerin baska sorunlari vardi. ama inan ben hiiic kötü birsey duymadim. kisa dönemlerde sadece bi alanda egtim görüyorlarmis. yanlarinda gerekli erzaklarida oluyormus.

evtt cnmm bizimkilern görevleri belli olsaydı rahat olcaklardı ve belki o zmn gtmzler.. ben de gördm gazetede 20 yaşında fln dı sanırım, ne zor Allah sabır versin ailesine fln, nasıl bir bunalımdır

bende gördüm haberi yaşı da daha çok küçük 21 kimbilir ne derdi vardı ne bunaltmıştır Allah rahmet eylesin ordaki askerlere de sabır versin...
içini karartma cnm iyi düşün iyi olsun orda durum ne bilmiyorum ama benm nişanlımın olduğu yerde kısa dönem 15 kişymiş o yüzden herkese görev dağılımı olmuş bu dönem az kişi olduğu için görev verilir mutlaka

Üzme kendini tatlım.Eşin ne kadar güçlü duruyor bak,içini ferahlatsın bu.

Allah ailesine sabır versin,kim bilir ne sorunları vardı

Süper. cok sevindim. ya telefon olmassada olmaz. oldugu kadar. orda iyiolsunda. su arazi egtimi cok korkutdu. o olmasinda. Insallah diger yerdekilerde rahat olur. Insallah tüm askerlerimiz iyi olur
İnşallah canım. Olur Allah'ın izniyle, insan bu kadar zaman nasıl geçer diyor ama inanın geçecek.

Canım intikal = dağıtım anlamına geliyor. Yani usta birliği mesela Tunceli yazıyor. Oraya gittiklerinde bazı askerler orada ilde kalıyor. Bazılarını da tuncelinin ilçelerine dağıtıyorlar. Askerin de intikale dahilse dağıtımla bir ilçeye gider değilse de şuan bulunduğu birlikte kalır. Neredeydi buarada?

Amiiin. insallah olmaz öyle birsey ya. oofff. senle konusunca diyorumki bitiyormus bak. bi kac gün kaldi. su an tahmin bile edemiyorum son günler olmasini. onu öyle özledimki. iki gündür sesini duymadim. ben onsuz gecirdigim iki saate tahamül edemzdim. coook tuhaf. cok degisik bir duygu.

o karda kötü yaa. buz gibi havada. bide nöbet o bu. yok sicaga yine dayanilir. sevgilimde gecen dönem istiyordu aslinda ben engel oldum biraz. kismet simdiyeymis. ama bende pisamanim simdi. su an tek hane degil cift haneye ble raziyim

ilkay ya cok fenaaaa. öyle seyleri düüsnme. demekki o askerin baska sorunlari vardi. ama inan ben hiiic kötü birsey duymadim. kisa dönemlerde sadece bi alanda egtim görüyorlarmis. yanlarinda gerekli erzaklarida oluyormus.

evtt cnmm bizimkilern görevleri belli olsaydı rahat olcaklardı ve belki o zmn gtmzler.. ben de gördm gazetede 20 yaşında fln dı sanırım, ne zor Allah sabır versin ailesine fln, nasıl bir bunalımdır

Üzme kendini tatlım.Eşin ne kadar güçlü duruyor bak,içini ferahlatsın bu.

Allah ailesine sabır versin,kim bilir ne sorunları vardı

Kocam gercekten cok güçlü duruyor.. tahmin ettigimden daha sabırlı daha uyumlu:26: insallah boyle devam eder .. bir an önce gorevini alsin, 4 aylık gecici duzenini kursun orada.. o ölen askerinde muhakkak sorunları vardı. ? Umarim bir daha yasanmaz.. ne can kaybi olur ne de oraadakilerin morallerini etkiler:26:

İnşallah canım. Aslında şuanda jandarmalıkla alakalı eğitim verilirdi ama... Baya bir şeyler ezberletmişlerdi bizimkilere.
Aah ah biz bu yola girdiğimizde 347ler kavuşuyordu, dün gibi aklımda. Üzerinden ne günler geçti. Son 2,5 ay çok hızlıydı, hani yerlerine yerleşene kadar, görevleri belli olup oturana kadar daha çok düşünüyor insan. Sonra rutin hale geliyor.

Evet canım çok soğuktu, kastamonuda hepsi öksürüyordu deli gibi. Bereleri takamıyorlardı neymiş 'tak emri' gelmemiş. Botlar çok kötüydü, ayakları hep üşüdü. Aah ah, geldiklerinde eminim askerlik anılarını çook anlatacaklar.
Nasip canım benim, bak gitti de günler geçti bile, az sonra da şafak atacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…