- Konu Sahibi esraylmz03
-
- #9.281
cnmmm beğenmene sevndmmm, inş senin de olck böylee telaşlarınn, koşuşturmaların.. her durumun kendine göre sıkıntısı vaar, ben de evlilik stresi başladııı nedense.. ben sorumluluğu kaldırabilcm mi, annem olmadann her şeyi yapabilcm mii, ailemii çok mu arıycm gbii.. her durumdaa sorunlarımız soruişaretlerimzz mutlaka oluo.. amaa zamanlaa hepsinii hallederizz, senin için de inşş herşey çok güzel olurr ve çok mutlu olursnzz
inşallah canım benim..hayırlısı artık
neyse bizimkilere evlenmicem evlenmicem deyip duruyodum babam da şey dedi bunun üstüne.iyi evlenmicem diyosan ev aliyim sana dedi2+1 kendi düzenini kurarsın dedi.ama evlenmiceksen diyo
bak şimdi böyle bi teklif beni çok zor şartlar altında bıraktı iihihihihoyyy babişim bitane yaaaa
ahahah cnmmm iştee bak düşünmen için ii bi önerii olmuşş :) o evde tek mi yaşamak istersin yoksa sevdiğin ilee mii :) bazıısı tek yaşamayı daha cazip bulur bazısıı daa sevdiği ya da mantık evliliği yapıcaksa aklına yatan kişi ile :)
ARDAHAN'A SELAM YOLA DEVAM :)
Eki Görüntüle 748243
Genel Bilgiler
Yüzölçümü: 4.842 km²
Nüfusu: 133.756 (2000)
Nüfus Yoğunluğu: 28
Şehir Nüfusu: 39.725 (2000)
Köy Nüfusu: 94.031 (2000)
Yıllık Nüfus Artış Hızı: %-22
Yıllık Şehir Nüfus Artış Hızı: %15,45
Yıllık Köy Nüfus Artış Hızı: %-32,15
İl Trafik No: 75
İl Telefon Kodu: 478
Hakkında Bilgi
Ardahan' ın İlçeleri: Çıldır, Damal, Göle, Hanak, Posof' tur.
Coğrafyası: Kuzeyde ve doğuda Gürcistan toprakları, güneyde Kars, batıda Artvin ve Erzurum illeriyle sınırlıdır. İlin en önemli akarsuyu Kura ırmağı, en büyük gölü üçgen biçimli Çıldır gölüdür. Van gölünden sonra Doğu Anadolu Bölgesinin ikinci büyük gölü olan Çıldır, lav akıntısı sonucunda oluşmuş bir "lav seti gölü" dür. Suları tatlı olan göl aralık ve nisan ayları arasındaki dönemde yer yer donmaktadır.
İklimi: Karasal iklime hâkim olup kışları uzun, sert ve kar yağışlı, yazları ise kısa ve serindir. Yalnızca etrafı dağlarla çevrili olan ve ortalama 900 m. yükseklikte bulunan Posof ilçesi mikroklimatik iklim koşullarına sahip olup, kışları yumuşak ve yağışlı, yazları ise sıcak geçmektedir.
Tarihçesi: Ardahan ili, 27 Mayıs 1992 de çıkarılan yasayla, Türkiye Cumhuriyeti nin 75. ili olarak kurulmuştur.
Ardahan Kalesi nde yapılan araştırmalar, yörede Eski Tunç Çağı na ait kalıntıları ortaya koymaktadır. Eski adı Artan dır. Ardahan Kalesi uzun yıllar, Osmanlı topraklarını Kafkasya yönünden gelen saldırılara karşı korumuştur.
1878 Ayastefanos Antlaşması yla Rusya ya verilen yöre, 1918 Brest-Litovsk Antlaşması yla geri alınmıştır. Yerleşim, 26 Nisan 1919 da Gürcülerin işgaline uğramış, 23 Şubat 1921 de Türkiye topraklarına katılmıştır.
Ne Yenir: Ardahan ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında isim yapmıştır. Elma dolması, evelik aşı, pişi, bozbaş, kuymak, ekmek aşı ve helvası en ünlü yemek türleridir.
Ne Alınır: Halıcılık ve gümüş işlemeciliği ildeki en önemli el sanatlarındandır. Yöre motiflerini taşıyan gümüş kemer, başlık ve takılar yöreye gelen turistlerin ilgisini çeken hediyelik eşyalardır.
Eki Görüntüle 748242
annem de olmaz evlenmem der dost hayatı yaşar o evde o diyoaaaaa anne ayıp diyorum bende ayy çok eğlendim gece gece valla.ki babam sormuş 2+1 ev fiyatlarını çok pahalı kıızzzz şimdi yaz dönemi tabi pahalı olur şu sıralar ama.valla şimdi akıl karı değil yani ev almak filan...
Bakalım artık hayırlısıtek başıma yaşasam kendi paramla küçük de bi araba alsam arkadaşlarımla buluşsam kendi paramı kazanıp.vınn bi haftasonu izmir'e alışverişe bi haftasonu afyon'a kaçsam yakın yakın şimdi istediğim tek şey bu.kendi kafamı dinleyip huzur bulmak kendi paramla ama zaman bana ne gösterir bilemiyorum tabi.sizle paylaşıcam herşeyi.
sevdikleriniz geldikten sonra burayı bırakmazsanız tabi
annem de olmaz evlenmem der dost hayatı yaşar o evde o diyoaaaaa anne ayıp diyorum bende ayy çok eğlendim gece gece valla.ki babam sormuş 2+1 ev fiyatlarını çok pahalı kıızzzz şimdi yaz dönemi tabi pahalı olur şu sıralar ama.valla şimdi akıl karı değil yani ev almak filan...
Bakalım artık hayırlısıtek başıma yaşasam kendi paramla küçük de bi araba alsam arkadaşlarımla buluşsam kendi paramı kazanıp.vınn bi haftasonu izmir'e alışverişe bi haftasonu afyon'a kaçsam yakın yakın şimdi istediğim tek şey bu.kendi kafamı dinleyip huzur bulmak kendi paramla ama zaman bana ne gösterir bilemiyorum tabi.sizle paylaşıcam herşeyi.
sevdikleriniz geldikten sonra burayı bırakmazsanız tabi
Kızlarrr misafir vardı gelemedim bir haftadır misafir oluyor hç dinlenemedim akşamları ya:26:
cnmmmm evtt tam düğün mevsimii fln ya ondan mı bilmiorum ama baya pahalıı, hele ankaradaa semtndn dolayııı ne paralarr dönüooo :) benn bırakmamm burayıı vallaa, düğündn snr gündüzleri hep burdayımmm gene eskisi gbii gndüzlerii toplanalmmm sohbete devammm :) seninn brz kafan karışıkkkk tatlımm,işte zaman verebilirsn kendinee.. askerin döndükten sonra ztn oturur konuşursnzzz, inş hayırlısı ne isee o olurr
canım bugün 75i atlattık biz.74'e düştük şimdi:26:şeymacımmm 75 şuan olduu diee ardahana geldk die düşündmmm, ama bi yanlışım mıı varrr şimdi kuşkuya düştmm
Tek başına yaşamak bir süre çok güzel tatlım. Ben de 1 yildir tek yasiyorum, arabami da aldim ;-) ama bir süre sonra sıkıyor. Avantajim hafta sonlari nisanlim geliyor istanbula.Ya da ben gidiyorum yanına ama artik evleneyim.Bu yil son olsun
Kızlarrr misafir vardı gelemedim bir haftadır misafir oluyor hç dinlenemedim akşamları ya:26:
Kızlar selam nasılsınız ?
Bennurcum ankarada cankaya imkb uygulama oteli var tek gece fiaytı 65 tl
Gayet güvenilir temiz int siteleri var oda görebilirsin ben kalıyorum cok memnunum
Balgtta cetin emec bulvarında yanında ösym binası var ggoogle eart dan bak istetsen yakın mı sana
1 hafta önceden rez yaptır dügünler de oluo orda kalabalık olabilio bazen
Kızlar siz bugün ardahan da değilmiydiniz zaten:44:
şeymacımmm 75 şuan olduu diee ardahana geldk die düşündmmm, ama bi yanlışım mıı varrr şimdi kuşkuya düştmm
yok ben en başta 15 eylül yazmıştım tahmini sonra değiştirmedimSeymacım seni safak 17 eylül diilmiydi nie 73 gün yazıo asagıda
Safagınız mı degişti yoksa :)
Canım geçen hafta sonu teyzem in eşi vefat etmişti ben pek tanımam ama zamanında babam bacanağı ile çok yakınmış ankaradalarken bizimkiler.Babam baya sarsıldı annemde severdi eniştesini.Bizim anne-baba tarafı da akraba olduğu için bize baş sağlığına geliyorlar hepkim geliyo kız misafir:126:
günaydın kızlarr....
ticcer da yazana bakmayalım.. bugün ardahan olsun ve devam edelim bu şekilde..
kızlarrr kusuraa bakmayın, benmde kafam karıştı yanlış şehri tanıtmışımm.. bir karışıklık yarattımmmm galibaa
ö.değil kuzum dün nagihan tanıtmıştı ardahanı bu gün bartın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?