354. Dönem (Şubat/Mart 2014) Kısa Dönem Er ve Yedek Subay Yârenleri

selam kızlar nasılsınız ben bugün biraz durgunum askerim gündüz aradı ama 30 saniye konuşabildik komutan geliyor dedi ve ve kapattı sonrası uzun bi sessizlik daha da aramadı hastaymış revire gitmiş ilaç vermişler ses zaten kısık ooyyyyy bende bugün spor salonu buldum bi tane hafta sonu oraya başlıycam nişanlım kilo vermemi istiyor bari gelene kadar kafa dağıtmış olurumm siz neler yaptınız kızlar sesini duydunuz mu askerinizin

Ah kızlar ah :) Yazılanları günlerdir okuyorum yeni cvp yazabildim uzaktada olsa ne güzel haber alabiliyorsunuz arayabikliyor sizi peki ya hiç aramasaydı ? Yada ne biliyim doğunun en ücra köşesinde uzun dönem askerlik yapıp çarışmalara gitseydi. O zaman nasıl dayanacaktınız ? Kısa dönem, batı-kuzey-güney de yapıyorlar askerliklerini bırakın biraz koşsunlar, biraz açlığa alışsınlar, yokluğu öğrensinler, sizlerden ayrı kalıp özlesinler değerinizi anlasınlar. İleride baba olup aile geçindirecekler hayatı bi şekilde öğrenmeleri lazım.Kızmayın bu sözlerime ama bunlar gerçekler.. Bu şekilde bizler de beklemeyi, sırf iyi olsunlar diye dua etmeyi öğreniyoruz.Üniversite mezunu askerde taşların arasındaki otları yoluyor diyenler oluyor bırakın yolsun 😊 Bu onun sabrını güçlendiriyor, yemekler kötü olabilir bırakın ev ymklerini beğenmediği o günlerin değerini anlasınlar.. Kimse az yemek yemekten, sulu çorba içmekten ölmez. İçinizi rahat tutun inşallah hayırlısıyla geleceklerdir. Allah asıl uzun dönem ve doğuda yapanların yardımcısı olsun (

Evet kötünün iyisi oluyor sanırım halimiz ama hakkariden daha doğusu yok orada kuzenim asker 7-24 internette resim paylaş yorum yap zaman geçiriyor yani daha kötü durumda olan yok diye düşünüyorum ben. Ki bizde ankesörlüden konusuyoruz her askeriyede ankesörlü mutlaka var he dağda olanlar diyecekseniz onlarında telefonu var. Tabikide iyi kötü askerlik sabrı sabrın yanında bir çok şeyi öğretir ama işte bizde sevdiğimiz adamları kimimiz eşini gönderdi iyi oluyor sabrı öğrensinler diyemiyoruz ki

ben de sporculardanımm :) henüz bir spor salonuna karar veremedim.. fiyatlar yüksek geliyor.. acaba salona o kadar vereceğime eve eliptik miydi neydi bisiklet alsam da dizi izlerken bile spor yapabilsem mi diyorum, kararsızım bu konuda biraz.. :44:

biz bugün bi öğle yemeğinden sonra konuştuk 5 dk falan, bi de az önce kapattım daha, 10 dk kadar konuştuk. akşam 11'e doğru gene ararım dedi, bakalım

haklısın canım da işte biz de kıyamıyoruz kıymetlilerimizeee

Rabbim tüm askerlerimizi korusun...

akaycaaaa

benimki gitmiş sonunda beşiktepeye, kıyafetlerini falan vermişler anca, palyaço gibi oldum diyor deliii

seni arayan soran olursa orda Balıkesirli Özhan kim diye, şaşırma sakın dedimm

onun kız arkadaşıyla tanışık oldum ben dedimm

Canım bende bundan bahsediyorum :) Bende sizlerden biriyim aslında ama inan bana bunları yaşamaları gerekiyor. Kuzenin hakkarideymiş Allah kavuştursun düşünsene ona sorsan kastamonu, izmir, ankarada kısa dönem askerlik yapar mısın diye koşa koşa gider çünkü ordan Can tehlikesi var batıda günün yorgunluğunu atmak için 1 saat uyumayı isterden doğuda oda hayal oluyor ya uyurken bişey olursa ? Diye.. Ben sadece Can' ları için korkuyorum yoksa nete giremedinler, tlf sokamasınlar çıkta önemli diil. Ben bundan üç yıl önce erkek arkadaşımla konuşurken silah sesinin gelip tlf yüzüme kapattığını biliyorum.

Ya tabi ki öyle kısa dönem çıktığı için şükrediyoruz ama bu dediğin şeyler 3 yıl önce de kaldı dediğin gibi şükür ki artık teröre can vermiyoruz :) bizde farklı bir şey istemiyoruz sağ salim gelmelerinden başka afyonda ege bölgesinde ilimiz ama geçen sene patlama olduğunda birçok kişi hayatını kaybetti yani ecel bu doğusu batısı fark etmez.6 ay bende polis okulunda okudum okula girdiğindeki halinle çıktığın halin arasında dağlar kadar fark var diyen oldu yemek konusu sabır konusu aileye özlenene karşı olan tavır her şey değişiyor ama gel gör ki bunları öğreniyorlar oh diyemiyoruz :) askeri ortam az çok biliyorum hasta oldunmu toparlanmak zor reviri revirdeki doktoru iyi bilirim her gün traş oluyorlar mesela ben yüzünde yaralar çıkan çok arkadaş gördüm o yüzden merak etmemek elde değil hoş meraklar bunlar :)

heheh bende adını söyledim bugun gelecekmiş dedim tamam dedi

Benim aşkımda hasta olmuş burnunu çekiyordu konuşurken :85: Revire gitmelerine izin vermemişler, ellerindeki ilaca el koymuşlar sıcak bir çay bile içemiyormuş, sesi gitmiş. Ben böyle işin............................................................

ay geçmiş olsun canım revire gitmelerine neden izin vermemişler ki

Güya sporcu yarenleri topluyordum topigime gelin beraber spor yapalim bize en büyük destek yine biziz die ama gelen olmadi
Canim gecmis olsun bu arada ,Allahim sifa versin de hemen iyilessin

Oldu canim sporcu dedik yaren dedik topigime bir gözüktün gittin haniiii :112:
Ayriyeten ben de evime eliptik aldim rahatim tamam spor hocam yok ama canim ne zaman isterse ki genelde akşamları oluyor o zaman spor yapiyorum , spor salonuna akşam gidemem malum , bir de eger tv izlerken spor yapmak istiyorsan manyetik olanlardan almani tavsiye ederim zira kayışlilar cok ses yapiyor
Hiii ay inanmiyorum Allah göstermesin, nerde askerligini yapiyordu ,sonra noldu!!!!

haklısın canım ama insan sevdiğine kıyamıyor uzunu kısası asker işte evinden yanı başından uzak ya onun askerde olduğunu bilmek bile insanın ruh halini değiştirmeye yetiyor. ama herşeye rağmen şükrediyoruz Rabbim bizlere bağışlasın diye dualar ediyoruz tüm askerlerimize bu kadar yürek tek bi dua da birleşince bu kadar el tek bi dua için semaya açılınca Rabbim korur inşallahh

bulduğum spor salonu belediyeye ait ve fiyatı çok makul ölçüde ayrıca senelik bi fiyat ve de spor haricinde bir sürü kursu var onlara aynı ücret içinde katılabiliyosun fitness salonundan aerobik sauna kütüphane hepsi var bulmuşken kaçırmak istemedim askerimde gelince şaşırsın zayıfladığmı görünce bir de uygun bi diyet bulursam süper olacak

şimdiki zamanı düşünürsek pekde zor o şekilde yapan yok zaten ayrıca bahsettiğimiz insanlar zaten belli bir yaşa gelmiş belli şeyleri aşmış yaştalar.askerliğin katacağı sabırdan daha fazlasını yaşadılar belkide hayatlarında hem onuda geçtim ben sevdiğim insanı eşimi yollamışım evdeyken üzerine titreyen biri olarak şimdi oturupta yemeğimin kıymetini anlasın yada benim kıymetimi anlasın amaaannn diyemem en azından BEN diyemem o yüzden böyle tedirgin olmamız özlem duymamız ve bundan yakınmamız kadar normal bişey yok diye düşünüyorum

Güya sporcu yarenleri topluyordum topigime gelin beraber spor yapalim bize en büyük destek yine biziz die ama gelen olmadi
Canim gecmis olsun bu arada ,Allahim sifa versin de hemen iyilessin

topiğin linkini atarmısın canım bana özelden bi gelim haftada iki gün gidebilcem ama incelemek isterim topiğini

ooff canım bizdede durum aynıydı ama ben hala sesini duyamadım revire gittimi naptı bilmiyorum ve kafayı yemek üzereyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…