36.hafta bebeğimin kilosu düşük 😢

ayse3840

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2021
172
98
28
33
Merhaba arkadaşlar. Bebeğimin kilosu bir süredir düşüktü doktor minyon bebek olacak demişti bir ay önce. Şimdi de kilo alımı çok yavaş. 36.hafta bitti 2300 g anca olabildik. Benimle aynı durumda olan var mı? Bu aylarda bebeğe kilo aldırmak için ne tarz yiyecekler tüketiyorsunuz acaba acil yardıma ihtiyacım var.

Bebegin kilo alımı için Kaşar, muz, süt ürünleri, ceviz, badem, fındık ama kavrulmamış olacak tüketmek etkili oluyor böyle Bi durum yaşamadım ama endişe etmeyin genelde zayıf dogan bebekler ilk aylarda çok hızlı kilo alıyor ve gelişimleri hızlı oluyor önemli olan saglıklı olması solunum vs sıkıntı olmadığı sürece sıkıntı yok

Benim de hep zayıftı geriden geldi 40+3 2800 doğdu sonra çok güzel kilo aldı hoş yürüdükçe sonra zayıflıyor yani demek istediğim doktor problem yok sağlıklı diyorşa dert etme kaşar ve muz kilo aldırır bu aradaoo

Muz üzüm ve süt demişlerdi bana da benim de 36 haftada 2500 du bebeğim. 38 de 2900 olarak doğdu sürekli muz.ceviz uzum yedim süt içtim ancak bu kadar oldu.

Bebeğin anne karnında gelişimini dışardan annenin yediği pek etkilemiyor açıkçası yani bende öyle oldu ne yediysem bana kaldı bebeğim 36+5te 2170 gr olarak dünyaya geldi. Minyon bir bebek olması dışında hiçbir sağlık sorunu olmadı çok şükür. Doğduktan sonra da çok hızlı kilo alıp gelişim gösterdi. Sağlığı yerinde olduktan sonra gerisini kafanıza takmayın yeyip içme üzerine de fazla düşmeyin derim ben

Ayrıca kiz mi kızlar daha zayıf oluyor

Benim oğlum 37+5de 2660gr doğdu ki doktor hep haftasından büyük falan diyordu 48 cmcik el kadar bebek yapmışım illa minyon olacak diye bir şey yok, anne babanin da boyu etkiliyor çocuğu ama ilerisi için farklı durumlar olabilir.

Sadece anne sütü ile 6 aylık 10 kilo geliyordu oğlum bunu diyorm ki 4 kilo doğan ayni yaş arkadaşı vardı çocuğumun yanında küçük duruyordu. Hiç canınızı skmyn

Haklısınız sağlıklı olsun da önemli olan o. Ama ister istemez insanın morali bozuluyor kilo alamadığı zaman doktor alacağız dedi onun tedirginliğiyle o saydıklarınızın hepsini yiyorum

İşte benim bebeğim bu hızla giderse 2500 bile doğmayacak kaşar peyniri yeni duydum bugün aldım hemen umarım işe yarar bende de

Muz üzüm ve süt demişlerdi bana da benim de 36 haftada 2500 du bebeğim. 38 de 2900 olarak doğdu sürekli muz.ceviz uzum yedim süt içtim ancak bu kadar oldu.
Sizinki yine çok iyi doğmuş keşke benimki de o kadar olsa. En azından 2500 falan olsa daha iyi olacak. Peki doğduktan sonra hemen kilo alabildi mi

Yaa öyle mi peki bu kilolarda doğunca küvezde kaldı mı? Şu an 2300 ama sonuçta 100-200 g ödem doğunca daha da zayıflıyor bebekler diye biliyorum. Az da olsa kilo alımı önemli dedi doktor benden beslenemediği an sezaryen a alacaklar

Valla keşke 2500 ü geçse tabiki önceliğim kesinlikle sağlıklı bir bebek olması doğduktan sonra zor oldu mu hemen kilo aldı mı bebeğiniz

Sizinki yine çok iyi doğmuş keşke benimki de o kadar olsa. En azından 2500 falan olsa daha iyi olacak. Peki doğduktan sonra hemen kilo alabildi mi
2 ve 3 numara ikisi de ufacık doğdular ve ilk aylar 2 kilo 1.5 kilo 1 kilo şeklinde çok çok kilo alarak gittiler. Netice de kilosu yerinde doğan 1 numara ile zayıf doğan çocuklarım hepsi de 1.5 yaşında 12 kilo civarıydı yani ortalamada. Hiç canını sıkma. Arkadaşımın 2.300 gr doğdu o da benimkinden iri büyüdü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…