- 22 Haziran 2016
- 12.671
- 57.649
- 598
Arkadaşlar doktorlar nasıl tansiyonunuzu ölçmez? Lütfen o doktorları şikayet edin. Ben doğumdan 10 gün sonra bi tansiyon yükselmesi yaşadım doktorumu aradım da takipte olalım dedi.
Gebeliğin en başından beri her doktor kontrolünde tansiyonunuza baktırın ayrıca sağlık ocağına gidip tansiyon ölçtürün haftada iki kere ya da her gün gidin. Ben evde bakardım haftada bir de özele gider tam idrar tahlili yapardım protein var mı idrarda diye.
Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın.
Umarım bundna sonra çok sağlıklı bir gebelik yaşayıp çok sağlıklı evlatlara kavuşursunuz.
aynen ya tansiyon yada gestasyonel diyabet vardi gebelik zehirlenmesi yaşadı muhtemelen konu sahibi.sebepsiz kalp durmasi olabilir mi Allah korusun.olamaz.birde hamilelikte oluyo boyle seyler diyip siyrilamazlar yahu.zaten konu sahibi yasindan ötürü riskli gebelik kategorisinde.ona gore takip etmesi lazimdi.boyle doktorlari öldürmek lazim aslinda ama ışte..elden birsey gelmiyorBüyük ihtimalle gebelik zehirlenmesi yaşamışsınız. Bazen tansiyon düşük çıkıp idrarda protein çıkabiliyor. Çünkü gebelik zehirlenmesinin en büyük belirtisi ödemdir. Ya da şeker yükleme testi yaptırmadıysanız gizli gebelik şekeri çıkmış olabilir. Doktorlar bu ani kalp durması olmasın diye anne adaylarına şeker yükleme testi yaptırıyorlar.
Kesinlikle riskli gebeliklere bakan doktorlara git canim.en iyisi olsun doktorun.parasina hic bakma.yeterki isini duzgun yapsinTansiyonum hamilelikten önce 9/5 di. Hamilelik boyunca da 12/9, 12/7, 10,/6 gibi değerlerde oluyordu. Özellikle son 2 hafta eczanede haftada 2 gün ölçüm yaptırıyordum.
Dediğiniz gibi demek ki daha daha dikkatli olmak gerekiyor. Zaten bir daha hamile kalırsam tek doktorla yetinmeyi düşünmüyorum. Öyle işte.
İsrarda protein de düzenli baktırın lütfen ve gerçekten işin çok ehli riskli gebelik uzmanına gidin. Hangi şehirde yaşıyorsunuz?Evet şeker yüklemesi yaptırmıştım 125 çıkmıştı. Tansiyonumu da her gittiğimde ölçerdi. Eczanede de sürekli ölçtür diyordu.
aynen ya tansiyon yada gestasyonel diyabet vardi gebelik zehirlenmesi yaşadı muhtemelen konu sahibi.sebepsiz kalp durmasi olabilir mi Allah korusun.olamaz.birde hamilelikte oluyo boyle seyler diyip siyrilamazlar yahu.zaten konu sahibi yasindan ötürü riskli gebelik kategorisinde.ona gore takip etmesi lazimdi.boyle doktorlari öldürmek lazim aslinda ama ışte..elden birsey gelmiyor
evet saglik ocaginda benimde bacagima bastirip bakiyorlar.ediyorum canim.zaten ben biraz pimpirikli insanim.en ufak birseyde doktor doktor kosuyorum.haftada 2 kez tansiyon ölçümü yaptiriyordum.artık her hafta gidip yaptiracagimİsrarda protein de düzenli baktırın lütfen ve gerçekten işin çok ehli riskli gebelik uzmanına gidin. Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Evet saçmalık. Doktorum da sağlık ocağında ki hemşire de bacağını aç deyip ödemime bakıyorlardı sürekli elleriyle bastırıp. Normal diyen doktor anormal işte.
Aman siz dikkat edin.
Ben 12 haftalikken kaybettim genetik test yaptirdik esimle. Pihtilasma testlerini de yaptirdim ama bir sey cikmadi. Bu yüzden bu gebeligimde ilk 3 ay diken ustundeydim. Kritik organ gelişimi dönemi tamamlaninca rahatlarim diyordum ama bu kez bunun gibi benzer konular okuyunca daha farkli riskler oldugunu ogreniyorum stresim artiyor. Her gun duzenli tansiyonumu olcuyorum evde 9 / 6 10/6 gibi seyrediyor ama doktor muayenelerinden once yükseliyor 15/9 u gordum en son.Başınız sagolsun herkesin acı bir tecrubesi var demekki.kac haftalik kaybetmistiniz ilk bebeginizi sebebi neydi?
Strssten yükseliyor olabilir. Ya da evdeki tansiyon aletiniz bozuk olabilir. Siz her gün sağlık ocağından baktırın derim:Ben 12 haftalikken kaybettim genetik test yaptirdik esimle. Pihtilasma testlerini de yaptirdim ama bir sey cikmadi. Bu yüzden bu gebeligimde ilk 3 ay diken ustundeydim. Kritik organ gelişimi dönemi tamamlaninca rahatlarim diyordum ama bu kez bunun gibi benzer konular okuyunca daha farkli riskler oldugunu ogreniyorum stresim artiyor. Her gun duzenli tansiyonumu olcuyorum evde 9 / 6 10/6 gibi seyrediyor ama doktor muayenelerinden once yükseliyor 15/9 u gordum en son.
Ben 37. Haftaya kadar çalışmıştım. O yüzden sağlık ocağına düzenli gidemedim tetanoz iğnesini vurdurmak dışında. Hamileliğimi takip eden doktora görünmüştüm sadece. Ve şimdiye kadar hiç böyle şeyler duymamıştım. Ailem de dahil. İlk defa bizim başımıza geldi bu. Normalde ben de pimpirikliyimdir hatta Antalya’da o kadar çok dr dolaştım ki, eşim artık dalga geçiyordu benimle.İsrarda protein de düzenli baktırın lütfen ve gerçekten işin çok ehli riskli gebelik uzmanına gidin. Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Evet saçmalık. Doktorum da sağlık ocağında ki hemşire de bacağını aç deyip ödemime bakıyorlardı sürekli elleriyle bastırıp. Normal diyen doktor anormal işte.
Aman siz dikkat edin.
Allahın takdiri böyleymiş lütfen üzülmeyin ama keşke otopsi yapsalardı ya da göbek kordonundan bir parça alarak da bakıyorlar diye biliyorum. Eğer onların hatası olsaydı şikayet ederdiniz.Ben 37. Haftaya kadar çalışmıştım. O yüzden sağlık ocağına düzenli gidemedim tetanoz iğnesini vurdurmak dışında. Hamileliğimi takip eden doktora görünmüştüm sadece. Ve şimdiye kadar hiç böyle şeyler duymamıştım. Ailem de dahil. İlk defa bizim başımıza geldi bu. Normalde ben de pimpirikliyimdir hatta Antalya’da o kadar çok dr dolaştım ki, eşim artık dalga geçiyordu benimle.
Bu arada tekrar tahlillerime baktım şimdi. İdrarda protein ve glukoz hep negatif çıkmış. Sezeryan yapılan gün de pıhtılaşma ile ilgili yapılan tahlillerde çıkan değerler normal aralıkta görünüyor.
aPTT 29.7 sn 22-45
PT% 115 50-150
PROTROMBİN ZAMANI 12.4 saniye 10.1-14.0
PTINR 0.92 İndex 0.83-1.2
Ben de aynen sizin gibi sadece ilk 3 ay tehlikeli sanıyordum. Hadi olsun olsun 5. Ay. O kadar şey okuyup araştırıp bir tane bile mi bu tarz şeylerle karşılaşmaz insan.Ben 12 haftalikken kaybettim genetik test yaptirdik esimle. Pihtilasma testlerini de yaptirdim ama bir sey cikmadi. Bu yüzden bu gebeligimde ilk 3 ay diken ustundeydim. Kritik organ gelişimi dönemi tamamlaninca rahatlarim diyordum ama bu kez bunun gibi benzer konular okuyunca daha farkli riskler oldugunu ogreniyorum stresim artiyor. Her gun duzenli tansiyonumu olcuyorum evde 9 / 6 10/6 gibi seyrediyor ama doktor muayenelerinden once yükseliyor 15/9 u gordum en son.
Evdeki dogru cunku annem de kendisininkiyle olcuyor benzer sonuclar cikiyor. Zaten hissediyorum yukseldigini muayene oncesi heyecandan. Buna bir cozum bulmam lazim.Strssten yükseliyor olabilir. Ya da evdeki tansiyon aletiniz bozuk olabilir. Siz her gün sağlık ocağından baktırın derim:
Ben hamile kaldığımda ilk randevumda doktorum benden pıhtılaşma testi istemişti. Laboratuvarda ilk gebelik, kanaman da yok neden istedi ki deyip şaşırmışlardı ama iyiki istemiş. Allah razı olsun/ evet pıhtılaşma çıkmadı ama hiç olmazsa çıksaydı önlem alacaktık.
Doktor çok önemli arkadaşlar tekrar diyorum.
Lütfen siz de tansiyonunuzu ihmal etmeyin zaten 15/9da değil de 19larda risk oluyor sanırımx
Limonlu su :) heyecanlanmayın rahat olunEvdeki dogru cunku annem de kendisininkiyle olcuyor benzer sonuclar cikiyor. Zaten hissediyorum yukseldigini muayene oncesi heyecandan. Buna bir cozum bulmam lazim.
Amin tesekkur ederim. Allah da sizin yüzünüzü guldursun en dogru zamanda insallah.Ben de aynen sizin gibi sadece ilk 3 ay tehlikeli sanıyordum. Hadi olsun olsun 5. Ay. O kadar şey okuyup araştırıp bir tane bile mi bu tarz şeylerle karşılaşmaz insan.
Siz de çok stres yapmayın. En azından burada okudunuz, gördünüz. Tek bir doktorla yetinmeyin en ufak bir şüphede gidin sorun.
İnşallah sağlıkla alın evladınızı kucağınıza.
Kontrolden once heyecandan yukseliyor olabilir.ama duzenli olcmeye devam et canim.biz her onlemimizi alalim.takdir AllahinBen 12 haftalikken kaybettim genetik test yaptirdik esimle. Pihtilasma testlerini de yaptirdim ama bir sey cikmadi. Bu yüzden bu gebeligimde ilk 3 ay diken ustundeydim. Kritik organ gelişimi dönemi tamamlaninca rahatlarim diyordum ama bu kez bunun gibi benzer konular okuyunca daha farkli riskler oldugunu ogreniyorum stresim artiyor. Her gun duzenli tansiyonumu olcuyorum evde 9 / 6 10/6 gibi seyrediyor ama doktor muayenelerinden once yükseliyor 15/9 u gordum en son.
çok üzüldüm okuyunca rabbim sabrınızı versin inşallah10 gün önce pazar günü oğlumu karnımda kaybettim. 36+3 günlüktü. Cuma günü son kontrolünü yaptırmıştık ve her şey yolundaydı. 3,600 gr, 51 cm’di hatta 2,5 hafta önde gidiyor demişti dr. Pazar günü tekme hissetmedim ve hastaneye gittim. Allahım o günü ancak öldüğümde unuturum. Oğlumun kalbi durmuş. Suni sancı verdiler ama hiç sancım olmadı. Sezeryan istedim. Normal doğum sancısını acısını çekmek önemli değil de, onun ağlama sesi ile doğum yapma hayalini kurarken o küçücük bedenini görmeyi kaldıramam dedim. Hiç göremedim oğlumu. Son Dr a gittiğimizde ultrasonda öyle net görünmüştü ki yüzü, o güzel yüzü. Canım oğlum Özgürüm. Çok çok acı çekiyorum ve ne yapıcam bilmiyorum. İlk hamileliğimdi ve öyle çok hayal kurmuştum ki onunla ilgili. Herkes uykusuz kalacaksın çok yorulacaksın derdi, ben de eninde sonunda geçecek o zorluklar, onu uyurken uyanıkken sürekli izliycem, her hareketini beynime kaydedicem derdim. Ama bir kere bile göremedim, koklayamadım, sevemedim oğlumu. Ben onu kucağımdan indirmem derken hastaneden eve karnım kucağım boş döndüm. Kıyafetlerini yıkayıp asarken eldiveni yere düşmüştü de onu tekrar makineye atmıştım toz oldu diye. Toz değmesin oğluma derken şimdi toprağın içinde benim güzel yavrum. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum Allahım ne beter bi acıymış bu. Ben hastanedeyken eşim ve kuzenlerim oğlumun bütün eşyalarını toplamış. Benim hamileyken giydiğim kıyafetlerden kullandığım şampuanlara kadar her şeyi kaldırmışlar. Ama evde attığım her adım, baktığım yaptığım her şey bana oğlumu hatırlatıyor. Dün biraz yürüyeyim diye eşim markete beraber gidelim dedi. Bi insan markette ağlar mı? En son oğlumla alışveriş yaptığım markette şimdi oğlum yoktu yalnızdım. Zaten hep yalnızım. Kendimi öyle gereksiz öyle boş hissediyorum ki anlatamam. Sanki ben oğlum karnımdayken vardım sadece ve onunla var olacaktım. Ama şimdi bi hiçim. Birlikte nefes alıp birlikte yemek yedik. Birlikte gezip birlikte uyuduk. Ama şimdi o yok. Kahvaltıda eşim yumurta yapayım diyo ne önemi var ki. Ben onu Özgür beslensin diye yiyordum. Yediğim içtiğim hiç bişeyin bi önemi yok ki. Karnıma dokunduğumda bana tepki veren, buradayım anne diyen oğlum artık yok ki. Allahım sabır ver nolur. Çok özlüyorum oğlumu nolur yardım et. Kimseyle konuşamıyorum. Sağolsun kayınvalidem her gün bizde. Yemek yapıp evi idare ediyor. Annem de yeğenime baktığı için sadece akşamları gelebiliyor. Onların yanında da ağlayamıyorum üzmemek için ama dayanamıyorum. İçimi buraya dökebilirim diye düşündüm. Allahım kimseyi evladı ile sınamasın. Hayatta en büyük dileğim, allahım tüm evlatları anne babalarının kucağında koysun, evlatlara sağlıklı upuzun ömür versin. Ve hiçbir anne baba evladından çok yaşamasın.
Amin çok teşekkür ederim. Bugün oğlumu kaybedeli 26 gün oldu ama acım hâlâ aynı. Kaybetmeseydim bugün 13 günlük olacaktı. Evim bayram şenliğinde olacaktı ama yok işte. Arife günü oğlumu ziyaret ettim. Benim ve eşimin ailesi hepimiz oradaydık. Dedim oğlum bayramda küçükler büyüklerini ziyaret eder bizim burada ne işimiz var. Biz seninle dedenleri ziyaret edecektik onlar yanına geldi. Onu orda bırakıp gelemedim. Çok zor bişey çok zor anlatamam.çok üzüldüm okuyunca rabbim sabrınızı versin inşallah
hayırlı sağlıklı başka evlatlar nasip etsin
evladınızın acısı geçmez elbet
rabbim daha beter imtihanlardan korusun sizi
10 gün önce pazar günü oğlumu karnımda kaybettim. 36+3 günlüktü. Cuma günü son kontrolünü yaptırmıştık ve her şey yolundaydı. 3,600 gr, 51 cm’di hatta 2,5 hafta önde gidiyor demişti dr. Pazar günü tekme hissetmedim ve hastaneye gittim. Allahım o günü ancak öldüğümde unuturum. Oğlumun kalbi durmuş. Suni sancı verdiler ama hiç sancım olmadı. Sezeryan istedim. Normal doğum sancısını acısını çekmek önemli değil de, onun ağlama sesi ile doğum yapma hayalini kurarken o küçücük bedenini görmeyi kaldıramam dedim. Hiç göremedim oğlumu. Son Dr a gittiğimizde ultrasonda öyle net görünmüştü ki yüzü, o güzel yüzü. Canım oğlum Özgürüm. Çok çok acı çekiyorum ve ne yapıcam bilmiyorum. İlk hamileliğimdi ve öyle çok hayal kurmuştum ki onunla ilgili. Herkes uykusuz kalacaksın çok yorulacaksın derdi, ben de eninde sonunda geçecek o zorluklar, onu uyurken uyanıkken sürekli izliycem, her hareketini beynime kaydedicem derdim. Ama bir kere bile göremedim, koklayamadım, sevemedim oğlumu. Ben onu kucağımdan indirmem derken hastaneden eve karnım kucağım boş döndüm. Kıyafetlerini yıkayıp asarken eldiveni yere düşmüştü de onu tekrar makineye atmıştım toz oldu diye. Toz değmesin oğluma derken şimdi toprağın içinde benim güzel yavrum. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum Allahım ne beter bi acıymış bu. Ben hastanedeyken eşim ve kuzenlerim oğlumun bütün eşyalarını toplamış. Benim hamileyken giydiğim kıyafetlerden kullandığım şampuanlara kadar her şeyi kaldırmışlar. Ama evde attığım her adım, baktığım yaptığım her şey bana oğlumu hatırlatıyor. Dün biraz yürüyeyim diye eşim markete beraber gidelim dedi. Bi insan markette ağlar mı? En son oğlumla alışveriş yaptığım markette şimdi oğlum yoktu yalnızdım. Zaten hep yalnızım. Kendimi öyle gereksiz öyle boş hissediyorum ki anlatamam. Sanki ben oğlum karnımdayken vardım sadece ve onunla var olacaktım. Ama şimdi bi hiçim. Birlikte nefes alıp birlikte yemek yedik. Birlikte gezip birlikte uyuduk. Ama şimdi o yok. Kahvaltıda eşim yumurta yapayım diyo ne önemi var ki. Ben onu Özgür beslensin diye yiyordum. Yediğim içtiğim hiç bişeyin bi önemi yok ki. Karnıma dokunduğumda bana tepki veren, buradayım anne diyen oğlum artık yok ki. Allahım sabır ver nolur. Çok özlüyorum oğlumu nolur yardım et. Kimseyle konuşamıyorum. Sağolsun kayınvalidem her gün bizde. Yemek yapıp evi idare ediyor. Annem de yeğenime baktığı için sadece akşamları gelebiliyor. Onların yanında da ağlayamıyorum üzmemek için ama dayanamıyorum. İçimi buraya dökebilirim diye düşündüm. Allahım kimseyi evladı ile sınamasın. Hayatta en büyük dileğim, allahım tüm evlatları anne babalarının kucağında koysun, evlatlara sağlıklı upuzun ömür versin. Ve hiçbir anne baba evladından çok yaşamasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?