36 yaş çocuk için geç mi ?

bence asla geç değil artık 35 yaş genç sayılıyor yolun yarısı değil yani.Eskiden insanlar 40-50 li yaşlara kadar anca yaşıyorlarmış ama günümüzde artık bu yaşlar hayatta yeni yeni kendimizi bulduğumuz yaşlar ki bir birey kendini bulmadan çocuk sahibi olmamalı bana göre.

Ben 38 de doğurdum. Tıp 35 sonrasını gec yaşta hamilelik olarak görüyor. Butun belgelere utanmadan yazıyorlar :) Bende gebelik sekeri, kan pıhtilasmasi sorunlari çikti ama su an bebem 10 aylik. Enerjim azmış ama onu farkediyorum. Zorlanıyorum. Bir kadin doğumcuya gidip yumurtalik rezervlerinize baktırmadan, beslenmenizi duzeltip gerekli takviyeleri almadan, dis tedavilerinizi tamamlatmadan hamile kalmasanız iyi olur.

İlla yapacaksanız şimdi yapın
Çevrem 38+ yaşta ilk kez hamile olanlarla dolu
Hamilelik de çocuk bakımı da zor diyorlar

Herkesin olması şart değil ya zor iş gerçekten. Spizella 1 saat 20 dk dır çocuk uyutmakla uğraşırken bildirdi :D çıldırmama az kaldı bu 4 duvar arasında

Tıbbi olarak artık daha ileri yaşlarda da mümkün de mesele o değil bence. Asıl mesele yaş ilerledikçe tahammülün azalması, belli bir yaşam tarzına alışınca alışkanlıklardan kopup, cocuk merkezli yaşamanın daha zor olması. 29 yaşında anne oldum, kendimi de enerjik biri sanırdım.ama oğlumun enerjisine yetişmem mümkün değil. Bu yaşta bunu söylüyorsam 40larimda çocuk sahibi olduğumu hayal edemiyorum.

Merhaba hanımlar.. Aslında derdim açık ve net. 4 yıllık evliyim 35 yaşındayım çalışıyorum evli olmayı seviyorum ancak çocuk konusunda ısrarcı değilim , İlerde pişmanlık Yaşar mıyım , eşime karşı sorumsuz mu davranmış oluyorum , ya da şimdi yapmaya kalksam risklerinden fena ürküyorum.. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..
Hamilelik haberini aldığımda oturup ağlamıştım hayatım bitti diye :) Üstelik 9 yıllık evli ve 35 yaşındaydım.
Şimdi iyi ki diyorum. Bence erken yaşta çocuk sahibi olmak çok daha riskli. Hayatımın tam rutinleşmeye başladığı bir aşamada hayatıma renk geldi. Üstelik çok daha olgun ve sabırlıyım. Çünkü önce kendimi büyütmek için fırsatım oldu. Şimdi bebeğimi büyütüyorum. Kolay mı? Asla değil. Pişman mıyım peki? Hayır :) Ama öte yandan çocuk yapmasaydım da hayıflanmazdım sanırım çünkü çocuklu dünyayı öcü olarak görüyordum. Ayrıca onun da kendine has güzellikleri vardı tabi. İki seçenek de artı ve eksilere sahip. Hakkınızda en hayırlısı ne ise o olsun.

Merhaba hanımlar.. Aslında derdim açık ve net. 4 yıllık evliyim 35 yaşındayım çalışıyorum evli olmayı seviyorum ancak çocuk konusunda ısrarcı değilim , İlerde pişmanlık Yaşar mıyım , eşime karşı sorumsuz mu davranmış oluyorum , ya da şimdi yapmaya kalksam risklerinden fena ürküyorum.. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..

bunun yaşla ilgisi yok. Ama sizin ne istediğiniz önemli. ben Hep çocuk severdim isterdim. Ancak şimdi 35 yaşında işler yoluna girdi de yapabildik. Riskler için de önlem alabiliyorsunuz bence araştırın.

41 yaşında, 9 aylık hamile biri olarak geç olmadığını söyleyebilirim. Bir arkadaşım da benimle aynı yaşta ve geçen hafta doğum yaptı. Ben hamileliğimde hiçbir problemle karşılaşmadım. Ha tabi riskler 35’ten sonra artıyor, anomali riski, down sendromu riski vs. Ama amniyosentez yaptırdım ve normal çıktı şükür. Başka sorun da yaşamadım hamileliğimde. Ne tansiyon, ne şeker, ne de başka bir şey. İyi bir doktor kontrolünde sorunsuz -ya da sorun olsa bile kontrol altında- çocuk sahibi olmak mümkün. Ben de çok düşünmüştüm, bu yaştan sonra nasıl olur diye. Bir kızım var 11 yaşında, tek çocukta da kalabilirdim, okeydim yani. Ama sonra bir cesaret geldi, ikinciyi de yaptık. Yani demem o ki, eğer çocuk istiyorsanız gayet de mümkün. İstemiyorsanız zaten yaşı falan düşünmenize gerek yok.

Ben doğurdum Valla. Klişe bir laf ama hazır hissettiğinde oluyor. İyiki de yapmışım. Ara ara ikinci olur mu diyoruz yaş ilerliyor diyoruz. Kafamız da deli sorular. Yine de tercih sizin verdiğiniz kararla iki hayattan birini yaşayacaksınız.

Bi ara yaparsınız ya çok da acele etmeyin

Çocuk istiyorsanız yaş önemli değil. 31de ilk, 35te ikinci çocuğumu getirdim dünyaya. 2. için aslında bekleyecektim biraz daha ama malum "yaş geçince zor olur" türevi şehir efsaneleri sebebiyle öne çektim. Hamileliğim rahattı, hatta 2.de başlangıca göre kilo vererek girdim doğuma. Sözün özü doktor kontrolü yapmadan, milletin aklına uyup acele etmeyin. 35 artık modern dünyada evlilik yaşı. İnsan ömrü de uzadığına göre oldukça genç bir yaş. Siz gerçekten çocuk isteyip istemediğinize karar verin önce. Bu her şeyden daha önemli.

bızımkılerde belkı kız olur dıye yapmıslar en son cocukların hepsı kız :KK70: yok artık yemın ederım eskıler bu ısı bılıyor + gec menepozda bonusu :KK70:
Yaa bende 40 oldum artık geçti benden diyorum demek ki geçmemiş iki oğlum var ben bir daha dogursam o da erkek olur o konuda şansım yok 😂😂 ama konu sahibi yaşınız uygun çocuk istiyorsanız olur şahsen ben şu an 35 olsam kesin 3. Yu doğururdum

Tıbbi olarak artık daha ileri yaşlarda da mümkün de mesele o değil bence. Asıl mesele yaş ilerledikçe tahammülün azalması, belli bir yaşam tarzına alışınca alışkanlıklardan kopup, cocuk merkezli yaşamanın daha zor olması. 29 yaşında anne oldum, kendimi de enerjik biri sanırdım.ama oğlumun enerjisine yetişmem mümkün değil. Bu yaşta bunu söylüyorsam 40larimda çocuk sahibi olduğumu hayal edemiyorum.
İlkini 30, ikinciyi 35te doğurdum. Enerji, sabır, tahammül anlamında dağlar kadar fark var. Birinciyle etkinlikler falan yapardım, bir günü boş geçirmezdim. İkinci öyle boş boş büyüyor , ağzımı açmaya halim olmuyor😔

Ben geç olduğunu düşünmüyorum
Ablam 36 da doğurmuştu ikizlerini
İlk çocuğu 30 unda yapmıştı

Annemde beni 36 da dogurmus
Teyzem 44 yaşında Aralık gibi doğum yapacak

Ben de 31 yaşındayım, henüz çocuğum yok, ama düşününce 36 yaşı da geç bulmuyorum. Eğer ileride anne olmayı düşünüyorsanız, doktora gidip yumurta rezervlerinize baktırmakta fayda var. Biyolojik olarak ne kadar süreniz kaldığını, riskli bir zaman diliminde olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Hatta yumurta dondurma işlemi ile daha geç yaşlarda da anne olunabiliyor.

Annem 40 yaşında bi daha bebek doğurdu. Kardeşimle aramda 21 yaş var 🤣🤣🤣

Back
X