• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

36 yaşını geçmiş hiç flört etmemiş bir bayan

çok güldüm kendime .... 2 ci mesaj aynısı olmuş

Son düzenleme:
sevsev cim (inşallah hem sever hem sevilirsin) konun hakkındaki yorumlarım
1) Ben kendimi hiç bir zaman güzel bulmadım. 13-14 yaşlarındayken ergen psikolojisiyle işte burnumu beğenmezdim boyumu begenmezdim. Ama burnumu yüzüme çok yakıştıran da oldu (kemerli değil de biraz büyük burnum, yüzüm de geniş aslında) boyum 1.65 cok kısayım derdim, minyon kadın iyidir diyen bi sürü insan tanıdım. erkek arkadasım 1.86 ıydı ve zerrece dert etmedi bunu. mesela kalçamı hiç beğenmem ama salsa yapan arkadaşlar harika buluyor. Bazen makyajlı cıkıyorum dışarı daha fazla insan bakıyormuş gibi geliyor bazen makyajsızken. Yani kısacası dünyada o kadar çok insan o kadar farklı zevk var ki...Mutlaka seni de begenen vardır veya olacaktır.
2) iş arkadasların akrabaların vs. hepsi zaten evlilerse ya da sana hitap eden birileri olmayan bi ortamdaysan ortam değiştireceksin başka yolu yok. Yeni insanlar (mümkünse benzer siyasi, sosyal vs neyi önemsiyorsan görüşlerin olan)tanımaya çalışacaksın. Klüp olur, dernek olur, internet üzerinden bile olur (ama msn e oyun sitesine gir demiorum misal mesleğinin sitesi olabilir, oralarda insanlar mesleki güncel şeyleri konusurken tanısıyorlar da bi süre sonra)
3) ben de 28 yasındayım ve bekarım kaç teklif aldım şimdiye kadar bilmiyorum, ama bunun ne önemi var dersen koskaca bir sıfır derim. Çünkü senin için doğru olan insan olmadıktan sonra ha 1000 kişi çıkmak/evlenmek teklif etmiş ha 1 bi şey değişmiyor bi de üstüne uğrasıyorsun (kıymet verdiğin biriyse üzmemeye, asalak bi tipse kurtulmaya) Sana birilerinin bişey teklif etmesi etmemesi senin kısmetsizlik de dahil hiç birşeyini ölçmez.
4) vücut dili konusunda eğitim veren yerler var, imkanın varsa bi süre derslere gidebilirsin. cok güzel, (sarısın renli gözlü, uzun boylu) mühendis bi kız arkadasım vardı ortak bi erkek arkadasımız bu kıza vücut dilinin çok mesafeli durduğunu -erkek gözüyle öyleymiş-söylemişti.

1) Ben kendimi hiç bir zaman güzel bulmadım. 13-14 yaşlarındayken ergen psikolojisiyle işte burnumu beğenmezdim boyumu begenmezdim. Ama burnumu yüzüme çok yakıştıran da oldu (kemerli değil de biraz büyük burnum, yüzüm de geniş aslında) boyum 1.65 cok kısayım derdim, minyon kadın iyidir diyen bi sürü insan tanıdım. erkek arkadasım 1.86 ıydı ve zerrece dert etmedi bunu. mesela kalçamı hiç beğenmem ama salsa yapan arkadaşlar harika buluyor. Bazen makyajlı cıkıyorum dışarı daha fazla insan bakıyormuş gibi geliyor bazen makyajsızken. Yani kısacası dünyada o kadar çok insan o kadar farklı zevk var ki...Mutlaka seni de begenen vardır veya olacaktır.
2) iş arkadasların akrabaların vs. hepsi zaten evlilerse ya da sana hitap eden birileri olmayan bi ortamdaysan ortam değiştireceksin başka yolu yok. Yeni insanlar (mümkünse benzer siyasi, sosyal vs neyi önemsiyorsan görüşlerin olan)tanımaya çalışacaksın. Klüp olur, dernek olur, internet üzerinden bile olur (ama msn e oyun sitesine gir demiorum misal mesleğinin sitesi olabilir, oralarda insanlar mesleki güncel şeyleri konusurken tanısıyorlar da bi süre sonra)
3) ben de 28 yasındayım ve bekarım kaç teklif aldım şimdiye kadar bilmiyorum, ama bunun ne önemi var dersen koskaca bir sıfır derim. Çünkü senin için doğru olan insan olmadıktan sonra ha 1000 kişi çıkmak/evlenmek teklif etmiş ha 1 bi şey değişmiyor bi de üstüne uğrasıyorsun (kıymet verdiğin biriyse üzmemeye, asalak bi tipse kurtulmaya) Sana birilerinin bişey teklif etmesi etmemesi senin kısmetsizlik de dahil hiç birşeyini ölçmez.
4) vücut dili konusunda eğitim veren yerler var, imkanın varsa bi süre derslere gidebilirsin. cok güzel, (sarısın renli gözlü, uzun boylu) mühendis bi kız arkadasım vardı ortak bi erkek arkadasımız bu kıza vücut dilinin çok mesafeli durduğunu -erkek gözüyle öyleymiş-söylemişti.

ÇOk güzel bir yazıydı ... tebrik ederim...

cok normal bir durum degil bence.
tercih meselesi de olabilir, yani bu zamana kadar karsiniza sizinle birlikte olmaya layik biri cikmamis olabilir ve siz bu yuzdfen yalniz kalmis olabilirisiniz. ama hic bir sey icin gec kalmis sayilmazsiniz. Bizim kiracimiz kadin 39 adam 42 yasindayken ilk evliliklerini yaptilar. Ondan once kadinin sevgilisi oldumu bilmiyorum tabi. Ama gec kalmadiniz bence :)

inşallah canım :) 39 olmadan sevdiğimi bulup evlenmek istiyorum :)

çok güzel yazmışsın canım sağol :) işte bir sorun var, ben öyle vücut dili eğitimi ,yok psikolojik danışman ,yok dans kursu, hobi kursları bilmem ne ....hiç sevmiyorum artık öyle şeyleri. psikoloğa gidip derdimi de anlatamam ben sıkılır utanırım. .....eskiden çok hobim vardı . şimdi hiçbirine ilgim yok. işe gidiyorum sadece . orda da ilgimi çeken biri yok. ama aslında itiraf edeyim geçenlerde genç bir erkek arkadaşımın hafiften ilgisini hissettim. benimle çok ilgilendi. sonra diğer arkadaşların ona engel olduğunu hissettim. sana göre değil gibisinden bişeyler dediler ona. ben ona göre değilmişim . yaşam tarzlarımız farklı aslında doğru ama benimde içimde bişeyler kımıldandı ama o günden sonra bidaha benle ilgilenmedi. hatta şu anda başkasına ilgi duyuyor. kısmet işte. yaşça benden çok küçük ama sorun etmezdik sanırım . kısmet :(

Son düzenleme:
muhafazakar düşüncede bir bayan mısın bilmiyorum ama öyleyse gayet normal bir şey.çünkü benimde sizden pek farkım yoktu bekarken. karşı cinsle yaşanılabilecek her şeyi evleneceğim insana saklamayı uygun gördüğüm için böyle şeylerden uzak durdum. hatta üniversitedeyken arkadaşlarım erkeklerle bırakın sohbet etmeyi konuşmadığım için bana rahibe gözüyle bakardı. kötü mü oldu,elbette hayır. sadece elimde olsaydı daha erken evlenmek isterdim, bu da nasip kısmet işi tabi.

evet aynen ben de öyle . erkeklerle pek konuşamazdım bile , rahat sohbet edemezdim. hiç erkek arkadaşım olmadı gezip tozmadım. flört değil normal erkek arkadaşım bile olmadı. hatta arkadaşlarım alay ederlerdi benimle çok üzülürdüm.
evet keşke erken olsaydı da bunca yılım yalnız ve hep beklentiyle geçmeseydi. . .inşallah ben de gönlümün prensini bulurum.

çok güzel yazmışsın canım sağol :) işte bir sorun var, ben öyle vücut dili eğitimi ,yok psikolojik danışman ,yok dans kursu, hobi kursları bilmem ne ....hiç sevmiyorum artık öyle şeyleri. psikoloğa gidip derdimi de anlatamam ben sıkılır utanırım. .....eskiden çok hobim vardı . şimdi hiçbirine ilgim yok. işe gidiyorum sadece . orda da ilgimi çeken biri yok. ama aslında itiraf edeyim geçenlerde genç bir erkek arkadaşımın hafiften ilgisini hissettim. benimle çok ilgilendi. sonra diğer arkadaşların ona engel olduğunu hissettim. sana göre değil gibisinden bişeyler dediler ona. ben ona göre değilmişim . yaşam tarzlarımız farklı aslında doğru ama benimde içimde bişeyler kımıldandı ama o günden sonra bidaha benle ilgilenmedi. hatta şu anda başkasına ilgi duyuyor. kısmet işte. yaşça benden çok küçük ama sorun etmezdik sanırım . kısmet :(

bence psikologluk bi durum yok zaten. kurslar filan ilgini çekmiyorsa o kötü tabi yabancı dile filan da mı gitmek istemezsin? hani faydalı sonuçta. bence sen sadece karşı cinsle olan değil genel olarak sıkıntılı bi süreçtesin, hobilerim vardı ilgim yok artık diyorsun, samimi oldugum fazla arkadasım yok diyorsun, bunlar biraz da hayattan sıkıldıgına işaret olabilir ki bu da cok anormal değil. Evli çocuklu olan bayanlar o koşuşturmada unutuyor kendini ama yıllardır çalışıp bekar olanlar hobi yoksa- arkadaş çevresi yoksa sevgili de yoksa ne yapacak? sevgili aramakla bulunmayabilir (hiç aramadım bilmiyorum) ama hayatına değişklik sana enerji katacak bişeyler bulmalısın, bence bulabilirsin, arkası da gelir.

bence psikologluk bi durum yok zaten. kurslar filan ilgini çekmiyorsa o kötü tabi yabancı dile filan da mı gitmek istemezsin? hani faydalı sonuçta. bence sen sadece karşı cinsle olan değil genel olarak sıkıntılı bi süreçtesin, hobilerim vardı ilgim yok artık diyorsun, samimi oldugum fazla arkadasım yok diyorsun, bunlar biraz da hayattan sıkıldıgına işaret olabilir ki bu da cok anormal değil. Evli çocuklu olan bayanlar o koşuşturmada unutuyor kendini ama yıllardır çalışıp bekar olanlar hobi yoksa- arkadaş çevresi yoksa sevgili de yoksa ne yapacak? sevgili aramakla bulunmayabilir (hiç aramadım bilmiyorum) ama hayatına değişklik sana enerji katacak bişeyler bulmalısın, bence bulabilirsin, arkası da gelir.

ingilizce kursuna gittim belli bir düzeye geldim sonrası sıkmaya başladı zaten olan ingilizcem yeterli geliyor iş yerinde de pek ihtiyaç olmuyor, hobi olarak dekoratif süs eşyaları yaptım yıllarca , hem kendi evime, hem de hediye vermek için. evim doldu taştı sıkıldım attım hepsini . artık sade tarz dekordan yanayım.:)) üniversitedeyken gitar çalmayı öğreneyim dedim biraz öğrendim ondan da sıkıldım. devamı gelmedi. bir ara örgü ördüm ,bir ara resim yaptım o da sıktı. :(
samimi olduğum arkadaşım var aslında samimi demeyeyim de güvenerek görüştüğüm diyebilirim her gün gidip gelme anlamında samimiyet değil. arkadaşım işyerinden ama sık görüşemiyoruz nede olsa evli çocukları var. evlilerin yaşantısı farklı zaten .bekar arkadşım da var ama onunla da hayat tarzlarımız düşüncelerimiz uymuyor.

kitap okuyorum bazen .kitapta kendimi buluyorsam eğer, bu sefer kendimi sorgulamaya kendimle uğraşmaya başlıyorum. mesela kitap yalnızlıktan bahsediyorsa ben de --ah ne kadar yalnızım diyorum ,aşktan sözediyorsa --of şu aşk neden bana uğramıyor diyorum, düşüncelere dalıyorum kitaptan da bişey anlamıyorum.

eşini sevgilisini bulanlara ,el ele ,sarmaş dolaş gezenlere bakıyorum da ağlamak geliyor içimden neden bana yok diye :(

evet enerjiye ihtiyacım var ,beni hayata bağlayacak bir enerjiye. sanırım beni sadece AŞK kurtarır:) hobi , gençliğimde çok uğraştığım için kurs murs yok artık sıkıyor bir yaştan sonra.

canım bişey sorucam, bu yaşına kadar hep seçici miydin? ve hala seçici misin?
çoook da incelememek lazım biliyomusun? çünkü erkeklerin çekilmez yanları hepsinde aynı.. ama onlarsız da olmuyor.. aşık ol birine, çok düşünme

ya şu bekar arkadaşlara elimde olsa hepsine tek tek eş bulmak isterdim.:1:çünkü yalnız olmak hiç de hoş bir şey değil.kendi arkadaşlarımdan da var böyle yaşı ilerlemiş ama henüz aradığını bulamamış.ama bu işler nasip kısmet işi.Allah ne zaman takdir etmişse o zaman olacak.akrabalarımdan da biri 40 diğeri 42 yaşında evlenmemiş iki kız kardeş var. anne babaları vefat edince erkek kardeşleri için kendilerini feda ettiler.onların yuvası önce olsun diye onların evlilikleriyle uğraştılar.erkek kardeşler çoluk çocuğa karışırken kızlar gelenlere şimdi olmaz deyip evlenmediler.yaş ilerlemiş olsa da şimdi evlenmek istiyorlar artık.Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

çoook da incelememek lazım biliyomusun? çünkü erkeklerin çekilmez yanları hepsinde aynı.. ama onlarsız da olmuyor.. aşık ol birine, çok düşünme

daha önceki bi mesajında cok secici olmadığını hatta bir çok kişeye göre az bile kriter koydugunu (mealen) söylemişti konu sahibi.
Bense dediğinizin tam tersini düşünüyorum şöyle ki:aslında eğitim, memleket tip vs konusunda asırı olmasa da kriterlerim vardır. Ne zaman bu kriterlere uymayan ama benimle cıkmak isteyen birisiyle 1-2 defa cıksam pişman oluyorum çünkü devam edemem bi ilişki olmaz gibi geliyor,ona nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum, vicdan azabı çekiyorum vs. HAtta bazen diyorum ki mesela zengin koca, doktor koca vs arayan kızlar gibi olsaydım keşke ne istediğimi bilirsem nerede bulacagımı da bilirdim:) Bazen seçici olmak da iyidir, hedefin olursa bi yöntemin de olabilir. Tabi bu seçicilik imkansız bişey istemek olmamalı:1:

Evlenme programına neden çıkmıyorsun? Evde oturma ile koca bulunmaz ki ,çalışıyormusun?

muhafazakarım evet ama yani bir erkekle flört etmeyecek, bir çay kahve içip sohbet etmeyecek, elini elime değdirmeyecek kadar da tutucu değilim. sadece ileri gitmem . yani evlenmeden bir erkekle yatmam mesela, bu muhafazakarlıksa evet muhafazakarım. ama benim karşıma sevip anlaşabileceğim hiç kimse çıkmıyor. çıkıyordur de beğenmiyorsundur diyeceksin belki . evet belki öyle ama beğenmediğim sevmediğim adamla da ne yapayım zaten. lise, üniversite, ve 13 yıllık çalışma hayatımda kimse bana gelip te senden hoşlanıyorum demedi, yada buna benzer bir ifadeyle sevgisini belirtmedi. bu kısmetsizlik mi acaba başka bir adı var mı ?

sevsev kardeşim kısmetsiz değilsiniz inanın.sizin nasibiniz de bir yerlerde sizinle karşılaşmak için sabırsızlıkla bekliyordur bence. her insan 25inde evlenir diye bir kaide yok ki.beğenmediğiniz bir insanla evlenmenin anlamı olmaz zaten.bazen insanlar yaş ilerleyince artık seçici olmayın der.bence çok saçma.insan evlenmiş olmak için evlenemez ki.mutlu olmak için evlenir.bugüne kadar birileriyle bir şeyler paylaşıp evliliğe dönüştüremedikten sonra acı dolu anılarla yaşamaktansa hiç flörtsüz beyaz atlı prensinizi beklemek daha yeğdir mutlaka.zamanımızda geç evlenenler daha iyi bir evlilik yapıyor ayrıca.

Evlenme programına neden çıkmıyorsun? Evde oturma ile koca bulunmaz ki ,çalışıyormusun?

çalışıyorum. zaten tek sosyalliğim çalışıyor olmam. ev-iş arası :)
evlenme programına çıkmak ! şaka yapıyorsun sanırım :) rezillikten başka bir şey değil bana göre .

sevsev kardeşim kısmetsiz değilsiniz inanın.sizin nasibiniz de bir yerlerde sizinle karşılaşmak için sabırsızlıkla bekliyordur bence. her insan 25inde evlenir diye bir kaide yok ki.beğenmediğiniz bir insanla evlenmenin anlamı olmaz zaten.bazen insanlar yaş ilerleyince artık seçici olmayın der.bence çok saçma.insan evlenmiş olmak için evlenemez ki.mutlu olmak için evlenir.bugüne kadar birileriyle bir şeyler paylaşıp evliliğe dönüştüremedikten sonra acı dolu anılarla yaşamaktansa hiç flörtsüz beyaz atlı prensinizi beklemek daha yeğdir mutlaka.zamanımızda geç evlenenler daha iyi bir evlilik yapıyor ayrıca.

inşallah canım inşallah :)

seçicilik derken , burnu büyüklük, hiçbir kimseyi beğenmeyen anlamında değil.
herkesin belli kriterleri vardır benim de öyle. yine de çok insana göre isteklerim azdır. ben iki insan arasındaki elektriğe, aşka , sevgi ve güvene inanırım. bunların olmadığı bir ilişkinin içinde olamam.

ha bu arada sevdim sevilmedim. seveni sevemedim de denilebilir ;)

çalışıyorum. zaten tek sosyalliğim çalışıyor olmam. ev-iş arası :)
evlenme programına çıkmak ! şaka yapıyorsun sanırım :) rezillikten başka bir şey değil bana göre .

açıkca kişilik yapını merak ettim ,şunuda yazmam gerek, umarım kızmazsın, sizin akrabalardada hiç iyi niyetli seni evlendirecek biriyle tanıştıracak kimse çıkmadı mı? Aklıma başka şeylerde geliyor,senin parana ailen mi muhtaçtı ki,evlenmedin?

Allah herkesin gönlüne göresini versin,
Olmamasının güzellik, bakım yada marifetten ibaret olduğunu düşünmüyorum,
Tek kelime ile kısmet,
bir zamanı var ve o zamanı bekliyoruz sevsev
Rabbim en kısa zamanda gönlümüze göresini çıkarsın karşımıza, O ndan umut kesilmez,

seçicilik derken , burnu büyüklük, hiçbir kimseyi beğenmeyen anlamında değil.
herkesin belli kriterleri vardır benim de öyle. yine de çok insana göre isteklerim azdır. ben iki insan arasındaki elektriğe, aşka , sevgi ve güvene inanırım. bunların olmadığı bir ilişkinin içinde olamam.

ha bu arada sevdim sevilmedim. seveni sevemedim de denilebilir ;)

:1: canım çooooook yakın hayatının aşkını bulman, yeter ki aşka inan..

sevsev,yazdklarının hepsini okudum.ablacım sana da hak veriyorum enerji istiyosun,bu monotonluktan kurtulmak istiyosun herşeyden çok çabuk sıkılmak da haklısın.
ilk başta bu işlerin kısmet olduğunu düşünüyorum.o kişi karşına cıktığı zaman dilin gözün gönlün zaten bağlanır.ama bu tek taraflı bişey de değil.senin de çaba sarfetmen lazım.bakmlsın,hobiler edinmişsin vs ama bi yerde eksik var demek ki.ben o eksikliği enerjiyi yansıtamaman olarak görüyorum.bi bakıma vücut dilinde.belki sen bilmiyosun nasıl yaklaşıcağını ya da o enerjiyi karşı tarafa gönderemiyosun ki karşı taraf da yaklaşamıyor.bence kurslara falan kaltılmaya devam sık sık ortam değiştir.sadce ev - iş olursa şansını kıstlamış olursun

Back
X