merhaba canım yani ilk teste sonuç olumlu idi ondan sonra diğer test te iyi idi şimdi bugün yine test yapmam gerekiyor ama yapmadım pazartesi yi bekleyecem inş.hata yapmıyorum
birde şunu sorabilirmiyim bn şimdi dr gitmem gerekiyor mu her hangi bir rahatsızlığım yok sadece göğüslerim biraz büyümüş ve ço hassaslaşmış bu normal mi onu da bilmiyorum
sanki erken gibi geliyor am
Şu an doktora gitmengerekmiyor pazartesi testi tekrarla sonuç olumlu devam edecektir. Doktora gidip keseyi hatta bebeği de içinde kalp atışı ile görmek istiyorsan regli olman gereken tarihten 15 -17 gün geçtikten sonra al dr randevunu, 10 gün sonra alırsan kuvvetle muhtemel sadece keseyi görürsün bir hafta sonra dr bebek ve kalp atışları için çağırır. Dr eğer tecrübeli değilse sadece keseyi görüp boş mu ? dolu mu terddüt edebilir ve bir hafta daha sabretmen gerekir. Benim dr um boş gibi gözüken keseye 10. gün gittiğimde bu sağlıklı bir gebelik kesesi eminim demişti.
ARKADADAŞLAR MORALİM ÇOK BOZUK mafoldumben
bugün rahim filmi çektirdim, oranın doktorunun yaptığı açıklamalarla yıkıldım resmen, ağlayarak eve geldim, şimdi kendimi toparlayamıyorum.... sağ tüp tamamıyle, sol tüp kısmen kapalı, sağ tüpte iltehap varmış ileri düzeyde ...o nedenle sıvı verirken ağrılarım oldu.. rahimde milimetrik bir yapışıklık... ayrıca rahimdeki miyomun rahim çizgisine etkisi nedeniyle rahimde bir tümsekleşme....
çok üzgünüm 40 yaşında 2 aşılama 4 tüp sonarsı geldiğim noktaya bakın... bu kadar emek, para, yaşanan bu kadar acı... sonrası basit bir rahim filmiyle ortaya çıkan bir sürü sorun...
tüpteki iltehap rahime sızdığı için embriyolarınızın yaşama şansı olmamıştır dedi doktor... ya tüplerin alınması lazım, ya da laporoskopi dedi... ilaçla iltehabın kurutulması olamazmış.......
tüplerimin alınmasını istemiyorum neden doğal şansımı tamamen sıfırlyayım ???? ama bu haliyle zaten hiç işe yaramazmış... laporoskopi ile nasıl oluyor, bu iltehabın temizlenmesi gibi mi? çok karışığım... çok üzgünüm ... artık kaldıramıyorum... bu saatten sonra bunlara gücüm yok... inanın şu an ölmeyi istiyorum, ölmek ve rahat etmek istiyorum. huzur istiyorum... herşeye baştan başlama gücüm yok. yenilgiyi kabullenecek yürek yok... çıkmazdayım... dibe vurdum artık. senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama
Badenur'cum, üzüldüm evet rahim ve tüplerde bayağı bir problem var ancak Deniz Bulut'un dediği dr larla ki sanırım gittiğin dr lar görüşerek hemen birtedavi sürecine başlamalısın en azından sorunların ne olduğu biliniyor. Benim merak ettiğim tüp denemelerinden önce neden dr lar rahim filmi istemediler, boş yere maddi manevi sıkıntı yaşamış oldun. Bir kaç güne toparlanıp devam etmelisin arkadaşım yılma, kendini sıkma. Bugün kayınvalidemdeydim bir arkadaşı vardı gelini 17 yıldır kaç kere tüp denemiş olmamış kadın sayısını ve detayları bilmiyor ama şu an 6 aylık hamileymiş 41 yaşındaymış, mücadeleyi bırakmamış. Yenilgi diye düşünme karşındaki engelleri öğrendiğini düşün şimdi sıra bu engelleri kaldırmakta , psikolojik olarak kendini toparlaman çok önemli lütfen ha gayret bu günler geçecek, Allah'a sığın dualarını et, dr'larına güven ve yola devam et arkadaşım .