38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Herkese Günaydın,

Altınyunus selam taze lohusa. Daha iyi olmana sevindim, Umut bebek de iyidir diye tahmin ediyorum. Ne planlarsan planla, bebekler sürprizleriyle geliyorlar, neyse ağırkanlı olmalarından iyidir aceleci olmak. Umut Bebek de atik bir oğlan olacak belli.

Hülya'cım, geçmişten bir iki mesajını hatırlıyorum. Öyle ya da böyle denemeye devam. Bu ay için doğal mı düşünüyorsun yoksa bir tedavi planlanıyor mu? Herşey güzel gelişssin umarım. Beni sormuşsun, şimdilik bir yaramazlık yok Allaha şükür.

Denizverdi, değişiklik olsun bu sefer sabah selamı benden sana gelsin, günaydın canım.

Baharnaz'ı merak ettim, doktora gideceğim demişti. Eminim herşey yolundadır da bir haberi olan var mı?

Zarpdeniz, kaldı 11 gün, seninle geri sayımdayız.

Nisa tekrar hoşgeldin arkadaşım. Biraz kendinden bahsetsene bize, neler yapıyorsun.

Selam Cans, nasılsın?

Toana, hoşgeldin. Tam doğru yerdesin. Doğal mı deniyorsunuz yoksa yakında bir tedavi planlanıyor mu? İnşallah buradan müjdeni de okuruz.

Deniz Bulut, sen nasılsın? Az kaldı hayırlısıyla da insan herhalde dakika saat hesabı yapar bu günlerde. Güzel haberlerini bekliyoruz.

Arkadaslar Gunaydin

Benim Pazar gunu surpriz bir sekilde transferim yapildi. Aslinda bir gun once doktorumu arayip hala OPU'dan kalma agrilarim ve sisligim oldugunu soyleyip beni Pazar gunu bir muayene etmesini ve ayni zamanda da embriyologla yuzyuze gorusurum diye hastaneye gelmistim. Sabah da kokulu dus jeli ile dusa girmis parfumumu de kullanmistim, embriyolarin Grade 1 olanlarin 8 hucreli ve iyi olduklarini soyleyip hemen transferi yapalim dediklerinde ilk tepkim " ama ben kokulu jel ile dus aldim bir daha dusa girmem lazim demisim"!!! Bir sorun olmayacagini, katildiklari konferanslarda bu tur seylerin bir oneminin olmadigini soyleselerde ben yeniden sade bir dusa girip oyle transfere geldim. Bu arada da cıderden arkadaslarimla Kadikoydeki bulusmami transfer odasi ile degistirdim. Basarili bir transfer oldugunu ve embriyolarim kalitesinin iyi oldugu soylendi. 3 Aralik'ta gebelik testimiz var, insallah embriyolarim bana tutunmuslardir.

Burada ilk oldugu icin sanirim benim tedavi surecleri ile ilgili beklentilerim de yuksekti. Bazi bana gore cok profesyonel olmayan davranislara tanik oldum. Umarim olumlu sonucu alirim da bunlar kafamdan ucup gider....

En taze gebeler Hereda, Baharnaz, Limonkabugu, transferden hemen sonra yuruyerek gidip idrari bosaltabilecegim soylendi ben gitmedim hatta transfer yataginda daha uzun sure kalmak istedigimi soyledim ve kaldim da...20-25 dk. kadar...Siz de nasil olmustu? Sonra yuruyerek odaya gitmem istendi, ben de once wcye ardindan da odaya gittim, orada da 1 saat kadar filan yattim, bana kalsa daha uzun yatardim ama hemsire bir saat vererek o zamana kadar giysilerimi giymemi kibarca istedi. Ayrilirken de yan binanin bekleme salonundaki koltuklarda uzanacagimi ve bunun benim psikolijim icin yeterli olmadigini soylememe ragmen sadece gulumsedi. Pazar gunu olmasi ve sadece benim tek hastalari olmam nedeniyle sanirim herkes isini bir an evvel bitirip gitmek istedi, bu durumdan cok hosnut kalmadigimi soylemek istiyorum. Nitekim arkadaslarimla beraber yan binadaki bekleme salonunda ben yari uzandim ve sohbet ettik. ıdrar tutma ile ilgili bildiginiz uzere endiselerim vardi ama bir sorun olmadi. 2'ye yakin kucuk pet sise ile su ictim, belkide transfer yapilacagini cabuk ogrenmem beni idrar tutma endisesinden kurtardi ve arkadaslarimin da yanimda olmasi bana destek verdi.

Kan sulandiriciyi kullanmaya dun basladim cunku hemsire bana soylemeyi unutmus ben aradigim icin bilgiyi aldim halbuki daha onceden hangi igne olacagina ve cc.sine karar verilebilirdi!

Umarim embriyolarim hala benimledir ve benimle 9 ay kalacaklardir.

Arkadaslar hepinize iyi dilekleriniz ve dualariniz icin cokkkkkkkkkkkkkk tesekkur ederim. :71:

Mert Bebek Hosgeldin! Mert'te erken davranmis! Umairm ikisi de cok iyidirler. Alabama, gozunuzaydin arkadasim, ikinizi de cok tebrik ederim. Saglikli, hayirli, omurlu bir evlat olsun.:nazar:

Deniz Bulut, darisi sana canim. Sizin de guzel dogum haberinizi bekliyoruz, az kaldi biraz daha dayan canim.

Limonkabugu, sancili zamanlar gecirmissin cok gecmis olsun canim. Allah bir daha yasatmasin. Simdi senin ve bebegin iyi olduguna sevindim. :nazar:Progestronu artirdilar mi simdi?

Denizverdi, benimle ilgili yazdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim cunku ben yazamamistim.:16:

Arkadaslar Gunaydin

Benim Pazar gunu surpriz bir sekilde transferim yapildi. Aslinda bir gun once doktorumu arayip hala OPU'dan kalma agrilarim ve sisligim oldugunu soyleyip beni Pazar gunu bir muayene etmesini ve ayni zamanda da embriyologla yuzyuze gorusurum diye hastaneye gelmistim. Sabah da kokulu dus jeli ile dusa girmis parfumumu de kullanmistim, embriyolarin Grade 1 olanlarin 8 hucreli ve iyi olduklarini soyleyip hemen transferi yapalim dediklerinde ilk tepkim " ama ben kokulu jel ile dus aldim bir daha dusa girmem lazim demisim"!!! Bir sorun olmayacagini, katildiklari konferanslarda bu tur seylerin bir oneminin olmadigini soyleselerde ben yeniden sade bir dusa girip oyle transfere geldim. Bu arada da cıderden arkadaslarimla Kadikoydeki bulusmami transfer odasi ile degistirdim. Basarili bir transfer oldugunu ve embriyolarim kalitesinin iyi oldugu soylendi. 3 Aralik'ta gebelik testimiz var, insallah embriyolarim bana tutunmuslardir.

Burada ilk oldugu icin sanirim benim tedavi surecleri ile ilgili beklentilerim de yuksekti. Bazi bana gore cok profesyonel olmayan davranislara tanik oldum. Umarim olumlu sonucu alirim da bunlar kafamdan ucup gider....

En taze gebeler Hereda, Baharnaz, Limonkabugu, transferden hemen sonra yuruyerek gidip idrari bosaltabilecegim soylendi ben gitmedim hatta transfer yataginda daha uzun sure kalmak istedigimi soyledim ve kaldim da...20-25 dk. kadar...Siz de nasil olmustu? Sonra yuruyerek odaya gitmem istendi, ben de once wcye ardindan da odaya gittim, orada da 1 saat kadar filan yattim, bana kalsa daha uzun yatardim ama hemsire bir saat vererek o zamana kadar giysilerimi giymemi kibarca istedi. Ayrilirken de yan binanin bekleme salonundaki koltuklarda uzanacagimi ve bunun benim psikolijim icin yeterli olmadigini soylememe ragmen sadece gulumsedi. Pazar gunu olmasi ve sadece benim tek hastalari olmam nedeniyle sanirim herkes isini bir an evvel bitirip gitmek istedi, bu durumdan cok hosnut kalmadigimi soylemek istiyorum. Nitekim arkadaslarimla beraber yan binadaki bekleme salonunda ben yari uzandim ve sohbet ettik. ıdrar tutma ile ilgili bildiginiz uzere endiselerim vardi ama bir sorun olmadi. 2'ye yakin kucuk pet sise ile su ictim, belkide transfer yapilacagini cabuk ogrenmem beni idrar tutma endisesinden kurtardi ve arkadaslarimin da yanimda olmasi bana destek verdi.

Kan sulandiriciyi kullanmaya dun basladim cunku hemsire bana soylemeyi unutmus ben aradigim icin bilgiyi aldim halbuki daha onceden hangi igne olacagina ve cc.sine karar verilebilirdi!

Umarim embriyolarim hala benimledir ve benimle 9 ay kalacaklardir.

Zarpdeniz'ciğim biraz aksilik olmuş ama inşallah sonuç iyi olacak ve bunları tatlı bir anı olarak hatırlayacaksın.Kan sulandırıcı iğneye transfer günü başlanıyor ama sen de zaten dün başlamışsın bir gün gecikmeyle birşey olmaz sanırım.İğnenin adı ve dozunu öğrenebilirmiyim canım.Ayrıca bir de coraspin kullanıyor musun?Başka kullandığın ilacın var mı?

Hulyacim, sana da gecmis olsun canim, artik gelecek aya tekrar denersiniz.:16:

Baharnaz, umarim biraz duzelmisindir canim.:16:

Altinyunus, arada habrleriniz bekliyoruz. Sana ve Umut Bebege acil sifalar canim.:emir_bebek:

Cans, tatilin gunesli gecmistir sanirim.:16::8:

Herada, hamileligin umarim iyi geciyordur. :16: Evet bu geri sayim isi bayagi sancili ama yapilacak baska bir sey yok maalesef. Guzel sonuclar alalim da beklemeye raziyim.:16:

Nisa, Toana, Hosgeldiniz!

Merye nasilsin? Ise basladin mi?

Zarpdeniz'ciğim biraz aksilik olmuş ama inşallah sonuç iyi olacak ve bunları tatlı bir anı olarak hatırlayacaksın.Kan sulandırıcı iğneye transfer günü başlanıyor ama sen de zaten dün başlamışsın bir gün gecikmeyle birşey olmaz sanırım.İğnenin adı ve dozunu öğrenebilirmiyim canım.Ayrıca bir de coraspin kullanıyor musun?Başka kullandığın ilacın var mı?

Hulyacigim, Clexane 0.4 mg basladim. O da benim hatirlatmamla!!! Coraspini soylemediler bir de ben daha once ulser tedavisi gecirdim acaba midemi nasil etkiler? OPUdan sonra verilen antibiyoyil, estrofem ve crinone jel kullaniyorum, farklisini kullanan varsa lutfen yazsin?

Hulyacigim, Clexane 0.4 mg basladim. O da benim hatirlatmamla!!! Coraspini soylemediler bir de ben daha once ulser tedavisi gecirdim acaba midemi nasil etkiler? OPUdan sonra verilen antibiyoyil, estrofem ve crinone jel kullaniyorum, farklisini kullanan varsa lutfen yazsin?

Coraspin midede çözülmüyor canım diğer aspirin gibi değil yani.Ben coraspin (100 mg) de kullanıyordum bir de Folbiol kullanman gerekmiyor mu?Onu atladın mı acaba canım.Çünkü senin mutasyon da mtfhr'de olduğu için B 12 alman gerekiyor ben öyle biliyorum.

Selam kızlar

kaç gündür giremedim başımı kaldıramadım dün dra gidicektim gidemedim tansiyonum hep 13 8 lerdeydi 14 9 olmasından korktum neyse bugün iyiyim tansiyonum iyi başağrımında şiddeti daynabileceğim kadar.

Çok güzel haberler okudum ve çok mutlu oldum

DenizVerdi canım süt saatlerimi kaçırmamaya özen gösterdim kahvaltı üstüne ağrı kesiciler içtiğim için. Canım sıra sana geliyor.
hayırlısıyla bekliyoruz.

Limon kabuğu çok sevindim canım neden bilmiyorum çok duygulandım kendini yorma ve iş yapma bol bol dinlen

Alabamanın yakışıklısı gelmiş Allah sağlık sıhhat uzun ömürler versin

ZarpDeniz 3.gün tarnsferi oldun sanırım canım yaşanan durumlar seni hiç germesin rahat ol dua et her fırsatta gece gündüz dua ediyorum sana canım sakın hiç iş yapma eğilme oturma uzanma sende bol bol yat en azından 3-4 gün dikkat et bende odamda 25.dkya kadar hep sürgüye yaptım 25.dkda kalktım tuvalete gidip geldim tekrar 1 saat yatıp sonra yürüyerek çıkmıştım.

Deniz Bulut senin heyecanın benide heyecanlandırıyor. Herşey güzel geçicek canım.

Hülya bu ay regl oldun sanırım inşallah önümüzdeki ay güzel gelişmeler olur.

Herada saol canım şimdilik çok şükür iyiyim kendimi daha iyi hissettiğimde gidicem dra.

Cans sen neler yapıyorsun teşkler canım

Zarpdeniz, gözün aydın diyeyim şimdiden. Maşallah hem kaliteliler, hem de hücre sayıları süper. Bana da 3. gün ve 8 hücreli 1. kalite embriyo transferi yapılmıştı. İnşallah sen de güzel sonuç alacaksın.

Duş jeli ve parfüm ya da transfer sonrası nelere dikkat etmem gerektiği, beslenme v.s. konularda Memorial'dan detaylı bir bilgi ben de almadım açıkçası. 1.5 sene önceki denememi Bahçeci'de yapmıştım ve orada bir sürü şeye dikkat edin diye uyarmışlardı. Memorial transferin ilk günü dikkatli olunmasını ondan sonra normal yaşama dönülmesini tavsiye ediyordu. Ben onlar kadar rahat davranmadım. Daha önce transfere gidemeyen iki denemem olduğundan, madem transfer oldu, hurafe ya da değil ne biliyorsam yapayım dedim. Evim hastaneye uzak olduğundan ilk geceyi konukevinde geçirdim, transferden sonraki bir saat boyunca yattım, tuvalete geç gittim. Snraki bir hafta boyunca da gayet yavaş, mümkün olduğunca dinlenmeli günler geçirdim. Ananas ve kabak çekirdeği tutunmaya yardımcı diye okumuştum, nefret ettiğim kabak çekirdeğinin bir haftada müptelası oldum. Bol su içtim ve protein ağırlıklı beslendim. Dinlenirken bile bir saatte bir kalkıp turladım ki kan dolaşımı konusunda bir sıkıntı olmasın. Ilık su ile yıkandım (üç gün bekledim gerçi banyodan önce). Eminim bunlar bildiğin şeyler ama ne olur ne olmaz yine de yazayım dedim.

ZarpDeniz canım yumurta toplama işleminden sonra Rulid, Prednol, Babyprin, Parol, Folbiol ve Progynex ampul vardı benim
transferden sonra da folbiol, iğne, aspirin devam etti aqntibyotikleri bırakmıştım

Herada yaz<mış bende düzelteyim msjımı dedim bende hergün 2 avuç kabak çekirdeği tükettim ve protein ağırlıklı beslendim ananas tüketmedim kan sulandırıcı ilaçlarla iyi olmadığını okuduğum için. Bol su tükettim bende misafirhanede 1 gece kalmıştım ve hep yatmıştım ertesi gün öğleye kadar. sende imkanın varsa öyle yap genelde uzanır vaziyette dinlen tv izle pc başında çok fazla oturma :) İnşallah iyi sonuçlar alıcaksın canım.

Son düzenleme:
Baharnaz canım sana da çok geçmiş olsun.Tansiyon problemi çok ciddi tabi sen kontroldesin hep.Ama 3 ayını doldurdun aslında dr hafif bir tansiyon ilacı verse olmaz mı ki?Çünkü hem senin için hem bebeğin için tehlike arzedebilir.Dr'una bir sorsan gidince.

Bugün de Deniz Bulut'tan haber çıkmadı istermisiniz o da bugün doğursun.Hergün topiğe bir bebek haberi gelsin ne güzel olur değil mi arkadaşlar.

Saol canım evet hep kendim kontrol ediyorum tansiyonumu (arada kulaktan olan aletle ölçtürüyorum) dr pek ilaç verme yanlısı değil o yüzden ölçerek kontrol ediyorum sürekli sanırım üst sınırı görürsem ( inşallah görmem) o zaman ilaç veririz demişti.

Acaba sen yada diğer tecrübeli arkadaşlara soruyorum demir hapı Ferro duol tansiyonumu yükseltebilirmi? Böyle bir ihtimal varmı? 2 kezdir deniyorum ilacı almadığım günlerde tansiyonum yükselmiyor yoksa bu bir tesadüfmü?

Saol canım evet hep kendim kontrol ediyorum tansiyonumu (arada kulaktan olan aletle ölçtürüyorum) dr pek ilaç verme yanlısı değil o yüzden ölçerek kontrol ediyorum sürekli sanırım üst sınırı görürsem ( inşallah görmem) o zaman ilaç veririz demişti.

Acaba sen yada diğer tecrübeli arkadaşlara soruyorum demir hapı Ferro duol tansiyonumu yükseltebilirmi? Böyle bir ihtimal varmı? 2 kezdir deniyorum ilacı almadığım günlerde tansiyonum yükselmiyor yoksa bu bir tesadüfmü?

Kan değerlerinde şimdilik bir problem yoksa bir süre alma bakalım.Bu tansiyon kan basıncının artmasından dolayı çıkıyor ya belki alakası vardır tam olarak bilmiyorum ama mantık yürüttüm sadece.Bir süre alma bence.dr'a da gidince sorarsın o zaman.

Hulya 1 hafta almayım ilacı tansiyonum nolcak bakalım ? kanla ilişkili bir hap olduğu için belki de haklısın. drada sorcam (değerlerim sınırda idi) şimdi nasıl bilmiyorum

Şimdi test sonuçlarımı buldum demir değerim alt sınırın altında 2 gün daha içmeyeyim sonra duruma bakayım

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar heracım ben 39 yaşında 12 yıllık evliyim ve çocuk istiyorum burdaki herkes gibi tam yerindeyim şu an araştırma aşamasındayım ben başlayana kadar burdaki arkadaşlara destek ve moral vermek için burdayım ayrıca şunu söylemeliyim geçmişi okuyorum senin aşılama sonrası aldığın negatif ten sonraki cesaretine hayran kaldım tam yapılması geren bu bütün arkadaşlara öneriyorum lütfen vazgeçmeyin başarana kadar

Coraspin midede çözülmüyor canım diğer aspirin gibi değil yani.Ben coraspin (100 mg) de kullanıyordum bir de Folbiol kullanman gerekmiyor mu?Onu atladın mı acaba canım.Çünkü senin mutasyon da mtfhr'de olduğu için B 12 alman gerekiyor ben öyle biliyorum.

Hulyacim, Folbiol'a baslayali cok oldu zaten ama doktorum herhangi bir sey soylemedi! Biz de doktoruz ya zaten... Coraspin alayim o zaman, sagolasin.

Back
X