Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaslar Gunaydin
Benim Pazar gunu surpriz bir sekilde transferim yapildi. Aslinda bir gun once doktorumu arayip hala OPU'dan kalma agrilarim ve sisligim oldugunu soyleyip beni Pazar gunu bir muayene etmesini ve ayni zamanda da embriyologla yuzyuze gorusurum diye hastaneye gelmistim. Sabah da kokulu dus jeli ile dusa girmis parfumumu de kullanmistim, embriyolarin Grade 1 olanlarin 8 hucreli ve iyi olduklarini soyleyip hemen transferi yapalim dediklerinde ilk tepkim " ama ben kokulu jel ile dus aldim bir daha dusa girmem lazim demisim"!!! Bir sorun olmayacagini, katildiklari konferanslarda bu tur seylerin bir oneminin olmadigini soyleselerde ben yeniden sade bir dusa girip oyle transfere geldim. Bu arada da cıderden arkadaslarimla Kadikoydeki bulusmami transfer odasi ile degistirdim. Basarili bir transfer oldugunu ve embriyolarim kalitesinin iyi oldugu soylendi. 3 Aralik'ta gebelik testimiz var, insallah embriyolarim bana tutunmuslardir.
Burada ilk oldugu icin sanirim benim tedavi surecleri ile ilgili beklentilerim de yuksekti. Bazi bana gore cok profesyonel olmayan davranislara tanik oldum. Umarim olumlu sonucu alirim da bunlar kafamdan ucup gider....
En taze gebeler Hereda, Baharnaz, Limonkabugu, transferden hemen sonra yuruyerek gidip idrari bosaltabilecegim soylendi ben gitmedim hatta transfer yataginda daha uzun sure kalmak istedigimi soyledim ve kaldim da...20-25 dk. kadar...Siz de nasil olmustu? Sonra yuruyerek odaya gitmem istendi, ben de once wcye ardindan da odaya gittim, orada da 1 saat kadar filan yattim, bana kalsa daha uzun yatardim ama hemsire bir saat vererek o zamana kadar giysilerimi giymemi kibarca istedi. Ayrilirken de yan binanin bekleme salonundaki koltuklarda uzanacagimi ve bunun benim psikolijim icin yeterli olmadigini soylememe ragmen sadece gulumsedi. Pazar gunu olmasi ve sadece benim tek hastalari olmam nedeniyle sanirim herkes isini bir an evvel bitirip gitmek istedi, bu durumdan cok hosnut kalmadigimi soylemek istiyorum. Nitekim arkadaslarimla beraber yan binadaki bekleme salonunda ben yari uzandim ve sohbet ettik. ıdrar tutma ile ilgili bildiginiz uzere endiselerim vardi ama bir sorun olmadi. 2'ye yakin kucuk pet sise ile su ictim, belkide transfer yapilacagini cabuk ogrenmem beni idrar tutma endisesinden kurtardi ve arkadaslarimin da yanimda olmasi bana destek verdi.
Kan sulandiriciyi kullanmaya dun basladim cunku hemsire bana soylemeyi unutmus ben aradigim icin bilgiyi aldim halbuki daha onceden hangi igne olacagina ve cc.sine karar verilebilirdi!
Umarim embriyolarim hala benimledir ve benimle 9 ay kalacaklardir.
Zarpdeniz'ciğim biraz aksilik olmuş ama inşallah sonuç iyi olacak ve bunları tatlı bir anı olarak hatırlayacaksın.Kan sulandırıcı iğneye transfer günü başlanıyor ama sen de zaten dün başlamışsın bir gün gecikmeyle birşey olmaz sanırım.İğnenin adı ve dozunu öğrenebilirmiyim canım.Ayrıca bir de coraspin kullanıyor musun?Başka kullandığın ilacın var mı?
Hulyacigim, Clexane 0.4 mg basladim. O da benim hatirlatmamla!!! Coraspini soylemediler bir de ben daha once ulser tedavisi gecirdim acaba midemi nasil etkiler? OPUdan sonra verilen antibiyoyil, estrofem ve crinone jel kullaniyorum, farklisini kullanan varsa lutfen yazsin?
Saol canım evet hep kendim kontrol ediyorum tansiyonumu (arada kulaktan olan aletle ölçtürüyorum) dr pek ilaç verme yanlısı değil o yüzden ölçerek kontrol ediyorum sürekli sanırım üst sınırı görürsem ( inşallah görmem) o zaman ilaç veririz demişti.
Acaba sen yada diğer tecrübeli arkadaşlara soruyorum demir hapı Ferro duol tansiyonumu yükseltebilirmi? Böyle bir ihtimal varmı? 2 kezdir deniyorum ilacı almadığım günlerde tansiyonum yükselmiyor yoksa bu bir tesadüfmü?
Coraspin midede çözülmüyor canım diğer aspirin gibi değil yani.Ben coraspin (100 mg) de kullanıyordum bir de Folbiol kullanman gerekmiyor mu?Onu atladın mı acaba canım.Çünkü senin mutasyon da mtfhr'de olduğu için B 12 alman gerekiyor ben öyle biliyorum.